![]() |
Galanthus nivalis - kardelen
2 Eklenti(ler)
Kardelenlerin daha önceki yarım açmış fotoğrafını sunmuştum.
Hala ediyor, ve pek güzeller. Şimdi de tam açmış fotoğraflarını sunuyorum: Eklenti 197573 Eklenti 197574 |
Kardelen çiçeği çok güzel açmış emeğinize sağlık.
|
Zeki bey bahçeniz çok güzel. Şimdiye kadar paylaştığınız ibreli ağaçlarınız bu kadarmı?
|
Sayın Zeki Yağlı,
Yağışlı hava sabah sabah içimi daraltmıştı. Ama büyük zahmetlere girerek taa evime kadar getirdiğiniz koca bir koli dolusu harika bitkiler beni hemen olumlu yönde etkiledi ve çok mutlu oldum. Binlerce kez teşekkür ederim. Sağ olun. Hepsi harika şeyler. |
Sevgili Zeki Bey,
Bahçenize uzun zamandır bakamamıştım ama şöyle bir gezdim de doğada ve özellikle Karadeniz'in yaylaların da kendiliğinden yetişen çeşitli çiçekleri(kardelen ve diğer bazı soğanlı çiçekler)görünce çocukluğuma,geçmişe döndürdünüz beni.Bahçenizde umarım birgün çay içeriz ve tohumdan bitki yetiştirme konsunu karşılıklı konuşuruz:) |
Alıntı:
Biraz tutku, biraz emek ile bahçem çok yıllık ağırlıklı mink bir botanik bahçesi haline geldi. Ama her yıl değişik bitkilerle geliştimeye çalışıyorum. Bu çerçevede doğanın bize verdiği bu bitki zenginliğini bir kısmını başkaları da fark etsin, bunları yetiştirip bakmanın, birazcık meraklı, herkesin imkanları dahilinde olduğunu anlayıp inansın ve bilgilensin ve bu bitkileri edinme gayreti içine girsin diye gayret ediyorum. Ülkemizde bu yönde atılması gereken çooook adımlar var. Selamlar sevgiler |
Alıntı:
Bahçemde Sequoia sempervirens ve Cedrus deodora 'Aurea' dan başka şu iğne yapraklılar var.
İki tanede Pinus mugo çeşidim ile Picea pungens compactum um çeşitli sebeplerden öldü. İğne yapraklılar sahnenin sabit dekoru olarak farkedilmiyorlar. Çiçek açan yıllıklar, çok yıllıklar arasında kaybolup gidiyorlar. Belki benim vurgulalamam lazım. Selamlar sevgiler. |
Alıntı:
O bitkileri size vermek benim için bir zevk idi. Bu bitkilerin bahçenizde güzel yerler bulup boy pos atacağına inanıyorum. Dileğim bu bitkilerin sizin bahçenizi şenlendirmesi, size mutluluk ve bahçenizin ziyaretçilerine de yeni fikirler vermesi. Selamlar, sevgiler |
Alıntı:
Zekeriyaköye yolunuz düşerse beklerim. Ama Tohumdan bitki yetiştirme konusunda detaylı bilgiler başlığında verdiğim bilgileri iyi çalışın. Oradan sorular sorabilirim:) Selamlar, sevgiler |
1 Eklenti(ler)
İbrelileriniz güzelmiş geneldesi yavaş büyüyor topluca bir kaya bahçesi dikimi için uygunlar yani açıkçası ben listedekileri böyle yapardım. Tek tek fotoğrafları görmemiz mümkünmü?
|
Alıntı:
Sağlıklı günler dilerim. |
Alıntı:
Cümlemize sağlıklı günler olsun. |
Bahar geliyor
5 Eklenti(ler)
Bahçeye bahar gelmeye başladı:)
Japon baharını (Chaenomeles japonica) yeniden yerleştirdim bu sene: Eklenti 203524 Eklenti 203523 Forsythia x intermedia (Altın çanak) göz alıyor: Eklenti 203525 Eklenti 203526 Eklenti 203527 |
Bahar geliyor II
5 Eklenti(ler)
Iberis sempervirens, herdem yeşi yapraklı bir bodur çalı, bembeyaz çiçekleri ile hep baharın öncüsü olmuştur.
AGM (Award of Garden Merit) ödüllüdür. 30 cm boyunda, 50 cm varan eni ile çiçek mevsimi dışında koyu yeşil yaprakları ile bahçeyi süsler. Güneşte, her türlü toprakta çoşku ile yetişir. Eklenti 203528 Eklenti 203529 Bu çuha yerli (Primula vulgaris): Tanrı misafiri; kendiliğinden geldi yerleşti: Eklenti 203530 Eklenti 203532 Bu çuhayı (Primula Auricula)tohumdan yetiştirdim: Eklenti 203531 |
zeki bey siz buna bahçemi diyorsunuz ben cennet derdim gerçekten tebrikler harika görünüyor aman nazar değmesin.. :))
|
Zeki Bey,
Elinize emeğinize sağlık gözlerim bayram etti:) |
doğal euonymus lar hakkında bi4r bilginiz varsa paylasırsanız sevinirm
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hemen düzeltiyorum. Teşekkür ederim. |
Alıntı:
Cenneti çok değişik bitki var anlamında söylüyorsanız, doğru! |
Alıntı:
|
Bahar geliyor III
5 Eklenti(ler)
Aubrieta deltoidea
Aubrieta onaltı yıl önce ilk kurduğumdan beri bahçemi süsleyen çok yıllık bir bitki. Yakın yıllara kadar bahçemde baharın gelişinin ilk ve tek müjdecisi oldu. Daha kışın tam bitmediği, ortalıkta pek birşeyin açmadığı dönemde bu kadar çoşkulu renklerle bahçeyi süslemesini hep heyecanla bekledim. Her koşula uyan kalender bir bitkidir. Yazın görüntüsü biraz kuruca ama 5-10 cm bıyunda olduğu için kolayca komşu bitkilerin altına gizlenebiliyor. İşte size bahçemden çok eski bir fotoğrafı: Eklenti 203666 Bunlar da onaltı senedir, tabii birçok kere yer değiştirerek ve bölünerek bahçemi süsleyenler: Eklenti 203667 Eklenti 203668 Bu aubrietaları iki sene önce tohumdan yetiştirdim. Daha mor. Taş duvarın en küçük yarığına bile yerleşip mutlu ve çoşkulu açıyor. Bu ikisinin bir hafta sonra daha gelişmiş hallerini göstermem gerekiyor: Eklenti 203669 Eklenti 203670 |
Zeki bey, hayranlıkla izlediğim bir bahçeniz var.
|
En kıskandığım bahçelerden biri, baştan sona emekle işlenmiş gerçek bir cennet.
Aubrietalar harika açmışlar, ben onların sarkıcı olduğunu sanıyordum, bendekiler de yayılma eğilimindeler. Sanırım şaşırtma sonunda esas yerlerine dikerken güneşli bölgeleri seçmekle hata yapmışım, yerlerini değiştirsem olur mu acaba? Keyifli bir yaz geçirmenizi diliyorum, bahçenizin güzellikleri daim olsun. |
Alıntı:
Dergiden yararlanmaya başladınız mı? Selamlar |
Alıntı:
Hiç kıskanmayın ben birçoğunuzdan biraz daha önce başladım. Hele siz bahçenin başına geçin neler yaratacaksınız! Aubrieta 60-70 cm ye kadar yayılıyor. Düz alanda ona tek başına o kadar yer vermek tabii doğru değil. Başka bitkilerle payşatırıyorsanız tabii olabilir. Doğrusu en güzel de taş duvardan sarkanı oluyor. Gri taş üzerinde çok zengin bir tablo gibi duruyor. Selamlar |
Camellia japonica I
5 Eklenti(ler)
Bu sene kış yumuşak geçti.
Kamelya önce açtı. Sonra havalar soğudu durdu. Şimdi tekrar güzel açmaya başladı. Gerçi üzerinde solmaya yüz tutmuş geçen çiçekler de var ama yine de müthiş. Eklenti 203765 Eklenti 203766 Eklenti 203764] Eklenti 203763 Eklenti 203762 |
Camellia japonica II
5 Eklenti(ler)
Camellia japonica'nın bizim buralarda iyi olduğunu farkedince bu sene bir tane daha edindik. Şimdilik daha küçük.
Bunun çiçeği farklı: Eklenti 203767 Eklenti 203768 Eklenti 203769 Eklenti 203770 Eklenti 203771 |
Aubrietaların beton yarığındaki görünüşü çok hoş. Çok güzel bir yer örtücü:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025