agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zeki Yağlı / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/21267.htm)

acemifüsun 17-04-2011 13:14

Zeki bey bahçenizdeki tüm bitkiler çok güzel, fakat Camellia müthiş:) Nazarlardan saklasın, bahçenizi hayranlıkla izliyoruz:) Teşekkürler.

gaffur2000 17-04-2011 20:43

harika bir bahçe yaratmışsınız elinize emeğinize sağlık.

Zeki Yağlı 17-04-2011 20:53

Geranium maderense - Madeira turnagagası

5 Eklenti(ler)

Geranium maderense'den başlık #104 de bahsetmiştim.

Bu turnagagası, ikinci yıl çiçek açıyor.

Bizim buraların soğuğuna pek dayanıklı olmadığı için kışın seraya alıyorum.

İlk sene dantel gibi işlenmiş kocaman yaprakları güzel bir görüntü veriyordu.

Ama Geranium maderense nin esas güzelliği bu mevsimde açan çiçeği.

Tabii AGM ödüllü.

Büyük bir saksının içinde 1 metre en 1 metre boya varan boyutları yüzünden yalnız iki tanesini seraya alabildim.

Beğeneceğinizi umuyorum.

Eklenti 203931

Eklenti 203930

Eklenti 203929

Eklenti 203927

Eklenti 203928

Önümüzdeki günlerde Geranium maderense'nin başka güzel fotoğraflarında buraya koyacağımı sanıyorum.

Kiraz 17-04-2011 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 787624)

Beğeneceğinizi umuyorum.

Beğenilmeyecek gibi değil, çiçeksiz hali bile çok güzel. Üzerinde bir çok tomurcuk var, çok daha renklenecek gibi.

yeşil melek_p 17-04-2011 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 787105)
Doğrudur.

Hemen düzeltiyorum.

Teşekkür ederim.

Rica ederim.Doğru olduğuna eminim melez bir tür Forsythia X intermedia..Yapraklanmadan çiçeklenen bir tür.Baharın 3.müjdecilerinden:rolleyes:

yener.T 18-04-2011 17:09

Sayın Zeki Yağlı iyi günler dilerim.Sizden bir istirhamım var.6.ci Geleneksel toplantısında dağıtmış olduğunuz Asparagus Argenteuil-Kuşkonmaz çeliğini
bu seneye kadar çok güzel yetiştirdim.Fakat bu sene nedense kaybettim.Sizden eğer gönderebilirseniz bir kaç çelik rica edeceğim.Adresimi özelinize gönderiyorum.
Mümkün olursa tabii teşekkür ederim.selamlar

Zeki Yağlı 19-04-2011 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serilaaa (Mesaj 788069)
Sayın Zeki Yağlı iyi günler dilerim.Sizden bir istirhamım var.6.ci Geleneksel toplantısında dağıtmış olduğunuz Asparagus Argenteuil-Kuşkonmaz çeliğini
bu seneye kadar çok güzel yetiştirdim.Fakat bu sene nedense kaybettim.Sizden eğer gönderebilirseniz bir kaç çelik rica edeceğim.Adresimi özelinize gönderiyorum.
Mümkün olursa tabii teşekkür ederim.selamlar

Sayın serilaaa,

Asparagus'u bir dostum için çimlendirmiştim. Kendi bahçeme dikmedim.
Fidelerden kalan olduğunu sanmıyorum.

Ortalık biaz yeşersin kontrol edeceğim.

Kalmışsa memnuniyetle gönderirim.

Selamlar

Zeki Yağlı 19-04-2011 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 787627)
Beğenilmeyecek gibi değil, çiçeksiz hali bile çok güzel. Üzerinde bir çok tomurcuk var, çok daha renklenecek gibi.

Sevgili kiraz,

Geranium maderense'lerin birini içeride birini dışarıda tutuyorum.

İzlemeye devam edeceğiz

trida 19-04-2011 12:07

Zeki bey merhabalar.

Uzun süredir siteyi ziyaret edememiştim, başta sevgili Güler hn. olmak üzere sevgili ağaçlar.net üyeleri ile yaptığımız Yalova fuar ziyareti sonrası Sn.Kgursan bey'in eşliğinde ve evsahipliğinde gezdiğimiz lisianthus seralarından sonra bu çiçeğin sevdasıyla edindiğim 70 adet fidenin bir tanesi bile başarıya ulaşamayınca (ki sanırım bunda dikilen toprağın ve annemin verdiği gübrenin de etkisi var:() hevesim ve cesaretim kırılmıştı.

Bir süredir tekrar aktif üyeyim ama bahçenizi ancak bugün gördüm.:o Tabi ki ilk tepkim, "ben bu bahçeyi nasıl kaçırdım?" oldu.

Yılların emeği, özeni, sevgisi bahçenizin her köşesine yansımış ve yine sizin nazik paylaşımınızla bizlere ulaşmış. Gerçekten tüm arkadaşların söylediği güzel sözleri fazlasıyla hak ediyorsunuz, siz ve bahçeniz.

Emeğinize sağlık. Dilerim, sevdiklerinizle uzun yıllar bu bahçede mutluluklarınız artarak devam eder.

Benim gibi yolun çok çok başında olanlar için güzel bir hedef. Ama gerçekten yüksek bir hedef. Nereden başlasam ne yapsam, o kadar zor geliyorki. Saatlerce siteden çıkamıyorum. Bahçemizi bir an önce renklendirebilmek için çok heyecanlıyım ama tecrübesizliğim ve bilgi eksikliğim ile zaman ve bitki kaybetmek istemiyorum.

Müsait olduğunuz zaman kolay yetişen ve çoğalan bitkiler hakkında önerebileceğiniz, paylaşabileceğiniz türler olursa çok memnun olurum. Bu mevsimde ne ekebilirim, ne dikebilirim?

Şimdiden çok teşekkürler.

ciceksever70 19-04-2011 13:41

Zeki bey her yeni mesajda bahcenize ugruyorum ancak sürekli ayni mesajlari yazmamis olmak icin yazmiyorum. Bize degisik türleri tanittiginiz icin tesekkür ederim. Bu yil sizin tohumdan bitki yetistirme bölümünüzden cok faydalandim. Tüm önerileri birebir uygulayamasam da yapabildigim kadari bile simdiye kadar bana 100% basari sagladi. Simdi heyecanla cimlenen ciceklerimin büyümesini bekliyorum. Selamlar.

Zeki Yağlı 19-04-2011 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi trida (Mesaj 788560)
.
Yılların emeği, özeni, sevgisi bahçenizin her köşesine yansımış ve yine sizin nazik paylaşımınızla bizlere ulaşmış..
.
Nereden başlasam ne yapsam, o kadar zor geliyorki.

Müsait olduğunuz zaman kolay yetişen ve çoğalan bitkiler hakkında önerebileceğiniz, paylaşabileceğiniz türler olursa çok memnun olurum.

Bu mevsimde ne ekebilirim, ne dikebilirim?

Sevgili trida,

Nazik sözleriniz için teşekkür ederim.

Sorularınızdan güzel bir bahçeniz olmasını çok istediğinizi ama bunun çabuk ve kolay olmasını arzuladığınızı anlıyorum.

Bu mevsimde ne ekebilirim ne dikebilirim sorunuz çok arzu ettiğiniz bu konuya yeterli vakit ayıramadığınız hissini uyandırıyor.

Yanılmıyorsam siz İstanbul'da bahçeniz Kastamonu'dasınız. Uzaktan bu işi yürütmek çok zor.

Bahçecilik ve bitki yetiştiriciliğinde neredeyse bahçede bitkilerle yatıp kalkmak onları gözlemek dertlerini anlamak ve başlarına birşey gelmeden çaresine bakmakla oluyor.

Daha doğrusu ben öyle yapmaya gayret ediyorum.

Benim önerim en yakın fidancıdan en çok seveceğiniz iki-üç çeşit çiçek fidanından azar miktarda alın, onların sürekli oturduğunuz evin balkonunda büyütün. Adlarını, bakımlarını öğrenin, uygulayın. Onlarla yaşayın. Başarıyı tadın.

O zaman bu işe nereden başlamanız gereketiğini, bu işe ne kadar vakit ayırmanız gerektiğine daha iyi karar verebilirsiniz.

Benim şimdilik size tavsiye edebileceğim bunlar.

Kolay gelsin, başarılar.

Zeki Yağlı 19-04-2011 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 788600)
Zeki bey her yeni mesajda bahcenize ugruyorum ancak sürekli ayni mesajlari yazmamis olmak icin yazmiyorum. Bize degisik türleri tanittiginiz icin tesekkür ederim. Bu yil sizin tohumdan bitki yetistirme bölümünüzden cok faydalandim. Tüm önerileri birebir uygulayamasam da yapabildigim kadari bile simdiye kadar bana 100% basari sagladi. Simdi heyecanla cimlenen ciceklerimin büyümesini bekliyorum. Selamlar.

Sevgili ciceksever70, bahçeme hoş geldiniz.

Burada bitkiler hakkında verdiğim bilgilerden yararlanımış olmanıza çok sevindim. Tabii Graz'da benim burada tanıttığım bitkileri görebiliyor ve kolayca ulaşabiliyorsunuzdur. Ben ise Ağaçlar.Net üyelerine onları tanıtmaya çalışıyorum.

Türkiye her konuda olduğu gibi bu konuda da hızla gelişiyor. Dileğim bu bitkilerin de kısa zamanda burada kolayca bulunabilir olması.

Tohumdan bitki yetiştirme başlığında verdiğim bilgilerden de yararlanmış olmanıza ayrıca sevindim.

Bitkinin kendisine ulaşmak bazen daha zor. Eğer tohumdan yetiştirmeyi biraz becerebiliyorsanız hem bitkilere ulaşmak daha kolaylaşıyor, hem de daha keyif verici bir uğraş haline geliyor.

Selamlar, sevgiler.

trida 19-04-2011 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 788652)
Sevgili trida,

Sorularınızdan güzel bir bahçeniz olmasını çok istediğinizi ama bunun çabuk ve kolay olmasını arzuladığınızı anlıyorum.

Bu mevsimde ne ekebilirim ne dikebilirim sorunuz çok arzu ettiğiniz bu konuya yeterli vakit ayıramadığınız hissini uyandırıyor.

Yanılmıyorsam siz İstanbul'da bahçeniz Kastamonu'dasınız. Uzaktan bu işi yürütmek çok zor.

Benim şimdilik size tavsiye edebileceğim bunlar.

Kolay gelsin, başarılar.

Zeki bey, cevabınız için teşekkür ederim.

Bu işin çabuk olamayacağını ve hiç de kolay olmadığını biliyorum. Ancak kendimi tam ifade edemedim sanırım. Şu anda gördüğünüz gibi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17508) bahçe sadece topraktan oluştuğundan, bu sene az da olsa gözümüzü renklendirecek, ilerideki düzenlemeler için de belki bir altyapı oluşturabilecek bitkileri seçmeye çalışıyorum.

Evet bahçemiz Kastamonu'da. Ben İstanbul'da yaşıyorum ama annem ve babam yılın 8-9 ayını orada geçiriyorlar Nisan-Kasım arası. Ben de tatilimin büyük bir kısmında yanlarına katılabiliyorum. Onlara yardımcı olmak, yönlendirmek ve birlikte keyfini çıkartabilmek için çabam, araştırmalarım.

Araştırma yaparkende bitkilerin içinde kayboluyorum maalesef. O kadar güzeller ki, daldan dala atlıyorum ve kafam iyice karışıyor.

Tavsiyeniz için teşekkürler.

Zeki Yağlı 23-04-2011 11:36

Camellia japonica

5 Eklenti(ler)
Gelin hala güzel çiçek açıyorken Camellia japonica'ya bir göz atarak başlayalım bu haftaki resimlere:

Eklenti 205426

Eklenti 205427

Eklenti 205428

Eklenti 205429

Eklenti 205430

Adalet Yağcı 23-04-2011 17:16

Kamelyanız muhteşem olmuş, bu hale gelebilmesi için epeyce emek vermiş olmalısınız.

sevim4 23-04-2011 18:02

Sevgili zeki abim,kamelya muhteşem görünüyor birkez daha hayran kaldım.

Zeki Yağlı 24-04-2011 20:49

Amelanchier lamarckii(?)

4 Eklenti(ler)
Amelanchier lamarckii(?)

Amelanchier bir Kuzey Amerika çalısı.

İlk baharda erkenden gelen bembeyaz çiçekleri,

Yazın lezzetli güzel mevyeleri,

Sonbaharda ise çok güzel renklenen yaprakları ile çok güzel bir çalı.

Bahçeme on altı sene önce taa başında diktik.

Bu sene 4 metre boyunda 2 metre boyunda.

İşte ilkbahar görüntüleri:

Eklenti 205659

Eklenti 205656

Eklenti 205657

Eklenti 205658

Zeki Yağlı 24-04-2011 21:01

Geranium macrorhizum

2 Eklenti(ler)
Geranium macrorhizum

Geranium macrorhizum gölgeyi seven, derin loblu yaprakları herdem yeşil, etli rizom kökleri ile yavaş da olsa yayılan ve bölünerek üretilebilen, ilk baharda çiçek açan bir turmagagası türü.

Bahçdem iki türü var. Her ikisi de AGM ödüllü

Pembe çiçekli 'Bevan's Variety'

Eklenti 205661

Ve beyaz çiçekli 'Inwersen Variety'

Eklenti 205662

ciceksever70 24-04-2011 21:23

Zeki bey kamelyaniz basdöndürücü bir güzellikte...

günebakan 25-04-2011 13:47

Zeki bey kamelyanız çok güzel ayrıca Amelanchier lamarckii de gelin gibi harikalar:)

cetasule 25-04-2011 15:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 790957)
Gelin hala güzel çiçek açıyorken Camellia japonica'ya bir göz atarak başlayalım bu haftaki resimlere:

Eklenti 205426

Eklenti 205427

Eklenti 205428

Eklenti 205429

Eklenti 205430

Tek kelimeyle M U H T E Ş E M ......

fikreteren 25-04-2011 16:05

2 Eklenti(ler)
Sevgili Zeki bey gönderdiğiniz tohumların bir kısmı çimlendi.
salvia coccinea
salvia turkistanica
bractea bracteantha
dianthus deltopdes
ekinezya

ayırca bendeki acelya fuji açtı.

Periş 25-04-2011 16:36

Zeki bey ellerinize saglık hepsi birbirinden güzel kamelya çok güzel gelişmiş maşallah

gilan 25-04-2011 17:48

Zeki Bey,

Bahçenizi yeni fark ettim. Yirmi bir sayfanın üzerinden geçtim ve hayran kaldım. :)
Bu kadar ilgi, bu kadar emek, bu kadar değişik bitki türü... Bir nevi botanik bahçesi.

Bu aralar ileride büyük bir bahçe alma fikrini kafama taktım. İnsanın yeterince isterse pek çok şeyi yapabileceğini düşünüyorum. Bir yandan da aklımda planlar yapıyorum; nereye ne dikilir, hangi bitkileri yetiştirmek isterim, hangi bitki hangi mevsim daha gösterişli oluyor, neyle neyi bir araya dikmek lazım... Bahçenizden bu konularda pek çok fikir aldım.

Yetişmiş ağaçlarınız da çok çok güzel. Böyle ağaçlar bahçeyi dış dünyadan ayırıp, saklı bir cennet yaratıyor. Umarım benim bir gün alacağım bahçemde de birkaç tane yetişmiş ağaç olur. :)

Clematislerle bizden çok önce tanışmışsınız. Çok güzel gelişip çiçeklenmişler, bayıldım. Meşe yapraklı ortanca favori bitkiler listeme girdi. Osmanthus heterophyllus'un, Sarcococca hookeriana var. humilis'in ve Sarcococca hookeriana var. digyna'nın kokulu çiçeklerini, yaprak dökmemelerini ve -17'lere kadar dayanmalarını da çok sevdim.

Tohumdan üretim başlığı ise bambaşka. Geçen sene ilk defa denediğim tohumdan bitki yetiştirme maceram sonrası konuya küsmek üzereydim ki verdiğiniz bilgilerle ufkum açıldı.

Profilinize baktığımda aynı zamanda meslektaş da olduğumuzu görüyorum. Umarım bir gün sizinle (ve belki bahçenizle de) tanışma fırsatım olur. :)

Keyifli ve yemyeşil günler dilerim. :)

Zeki Yağlı 26-04-2011 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 791078)
Kamelyanız muhteşem olmuş, bu hale gelebilmesi için epeyce emek vermiş olmalısınız.

Adalet hanım merhaba,

Bu kamelyam 14 senedir bahçemde.

Bir dostum hediye etmişti. Geldiğinde 75 cm civarında idi.

Camellia'ya fazlaca özen gördeğimi söyleyemem.

Ama kuzey rüzgarından korumalı bir yerde.

İlk birkaç sene hep duvarın gölgesinde kaldı.

Camellia asitli toprağı sever.

Bizim buraların suyu da çok kallavi (pH=8,5). pH ı düşürmek için toprağa kükürt karıştırdım.

Kükürt yavaş yavaş sülfirik aside dönüşüp suyun pH ını dengeliyor.

Camellia lar biliyorsunuz memleketleri Japonyada bizim zakkumlar veya ormangülleri tabiatta kendileri yetişiyor.

Pek fazla özen istemiyor.

Selamlar, sevgiler

Zeki Yağlı 26-04-2011 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 791626)
Zeki bey kamelyaniz basdöndürücü bir güzellikte...

Sevgili çiçeksever70,
Sevgili Sevim4,
Sevgili günebakan,
Sevgili cetasule,
Sevgili Burak Alkan,

Kamelyam ellerinizden öper.

Sırrı biraz sabır. 14 senedir büyüyor. Geldiğinde 75 cm idi.

Camellia, Kamelyalı Kadun dışında:), bizim memleketimizde bilinmiyordu. Onun içn görülmüyordu.

Şimdi bolca getiriliyor. Yerlisi de yetiştiriliyor mu bilmiyorum ama her keseye uygun olanı bulunabiliyor artık.

Beş on sene sonra bahçelerde gelişen birçok güzel örneğini göreceğimizden eminim.

Selamlar sevgiler.

Zeki Yağlı 26-04-2011 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 792074)
Zeki Bey,

Bahçenizi yeni fark ettim. Yirmi bir sayfanın üzerinden geçtim ve hayran kaldım. :)
.
.
Tohumdan üretim başlığı ise bambaşka. Geçen sene ilk defa denediğim tohumdan bitki yetiştirme maceram sonrası konuya küsmek üzereydim ki verdiğiniz bilgilerle ufkum açıldı.

Profilinize baktığımda aynı zamanda meslektaş da olduğumuzu görüyorum. Umarım bir gün sizinle (ve belki bahçenizle de) tanışma fırsatım olur. :)

Keyifli ve yemyeşil günler dilerim. :)

Sevgili gilan,

Bahçeme hoş geldiniz.
bahçem hakkında düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Derler ya ' Evin yenisi, Bahçenin eskisi'.
Benim bahçemin kıdemi çok.
Bahçemden esintiler edinmenize ayrıca sevindim.
Dilerim onları istediğiniz büyüklükte bir bahçede değerlendirme imkanı bulursunuz.

Meslektaş olmamıza yarıca sevindim.

Ne zaman uygun görürseniz bahçeme beklerim.

Selam ve sevgiler

Zeki Yağlı 26-04-2011 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 792001)
Sevgili Zeki bey gönderdiğiniz tohumların bir kısmı çimlendi.
salvia coccinea
salvia turkistanica
bractea bracteantha
dianthus deltopdes
ekinezya

ayırca bendeki acelya fuji açtı.

Sevgili Fikret Bey,

Gönderdiğim tohumlardan çimlendirdiğiniz fidelerin fotoğrafları için çok teşekkür ederim.

Maaşallah çimlenme oranı bayağı iyi.

Eğer gündüleri daha aydınlık bir yerde tutabilirseniz daha iyi olur. Hatta üzerlerine bir fluoresan lamba koyabilir de geceleri hava karadıktan sonra 24 e kadar ve sabahları da saat 04 ten ortaık aydınlanıncaya kadar yakabilirseniz,
daha bodur, daha canlı, daha koyu yeşil fideleriniz olur.

Selamlar, sevgiler

Zeki Yağlı 26-04-2011 16:32

3 Eklenti(ler)
Bergenia cordifolia 'Abendglut' - Kış Ortancası

Kış ortencası bu sene açmakta biraz gecikti gibi.

Ama yine de güzel açtı:

Eklenti 206265

Eklenti 206266

Erodium pelargonifolium - Sardunya yapraklı Erodium

Bu bitki turnagagasıgillerden.

Geçen sene tohumdan yetiştirdim. Bu sene ilk defa açıyor.

40 cm eninde 30 cm boyunda çok yıllık. İddia ediliyor ki bu mevsimden taaa Aralık ayına kadar açıyormuş. Bakalım göreceğiz:)

Eklenti 206264

nurcanaybay 26-04-2011 18:19

Bahçenize her girdiğim de, keşke bu sevdaya yıllar önce tutulsaydım diyorum.Her köşe
göz dolduruyor.Siz den çok şey öğreniyoruz ,teşekkür ederim.

Geçen yıl bana ,İzmir de kolyoz'lar kışa dayanabiliyorlar mı diye sormuştunuz.Çelikten
üretip bahçeye diktiklerimin hepsi kurudu.Saksıda olanları kapalı balkona almıştım ,şu an sağlıksız görünselerde düzeleceklerini düşünüyorum.

Saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025