agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

farpali 16-10-2012 11:13

Teşekkür ederim
 
1 Eklenti(ler)
Minik yavrularınız yeni yuvalarında Sayın SDurul:).Teşekkürler

Sevgi Durul 16-10-2012 20:27

Sayın farpali, atlas çelikleri yola çıkarken bu minikler de tutturdular ''bizde gideceğiz'' diye.:)

Güle güle, güzel günlerde büyüyüp saksıyı doldursunlar inşallah.

Hele böyle güzel bir saksıya yerleşmişler ya çok sevindim. Saksının tamamı burada.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1031688)
Sayın sdurul her zamanki gibi süper maşallah kıskandığım ender kişilerdensiniz :) acı biber reçeli çok ilginç geldi tarifini ve yapılışını bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen :)

Çok teşekkür ederim sayın tuya, balkondan iki aydır hiç eksik olmayan salça sinisini, salonumun ortasına serilen hünnap, badem, fıstık, sumak ve benzerlerini görseniz hiç kıskanmazdınız. Temizlik ve düzeni oldukça seven biri olarak ipin ucunun kaçmış görünmesi canımı fazlasıyla sıkmaya başladı. Balkondaki saksı kalabalığı da cabası.

Acı biber reçeli tarifi, sayın malina'dan. Ben de ilk kez deneyeceğim.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1031758)
Sevgili SDurulcuğum,sonbaharda bahçe görüntüleriniz yine harika...Hasat zamanı kolay gelsin..Zinyalarınız çok güzel açmışlar...Beyaz mavişe diyecek yok harika ...Benimkiler bu sene hiç açmadılar...Biraz gölgede kaldıkları için mi acaba..

Selam ve sevgiler...Tekrar kolay gelsin..:))

Sevgili arkadaşım, teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.:)

Mavişler tüm öğleden sonra güneş alan balkonda. Güneşin yakıcı etkisini kesmesi için balkona tül gerdim. Sanırım sizinkiler gölgede kaldığı için açmamışlardır. Sevgiyle...

Sevgi Durul 18-10-2012 18:10

5 Eklenti(ler)
Pek paylaşacak bir şey kalmadı, geçtiğimiz Pazar gününden bazı kareler...

Menengeç meyveleri olgunlaşıyor.

Eklenti 339531

Bu da menengeçmiş.

Eklenti 339529

Bu yüklediğim iki bitkinin adlarını kesinlikle sorup öğrenmişimdir ama hatırlayamadım.

Eklenti 339530

Bunun yöresel adı dede yemişi imiş. Araştırdığımda, yüksek oranda likopen içeren güz yemişi olabilme ihtimâli olduğunu öğrendim.

Eklenti 339532

Sabah sefası tohum keseleri eksik kalmasın.:rolleyes:

Eklenti 339533

Sevgi Durul 18-10-2012 18:16

5 Eklenti(ler)
Yer minesi renk şaşırmış.:)

Eklenti 339535

Eklenti 339536

Olmayacağını anlayınca kavunları kelek iken toplayıp turşu yapmıştık. Bu çörtük otlarının arasında unutulmuş ve olgunlaşmış. İri bir elma büyüklüğünde.:rolleyes: Kavundaki başarımız fotoğraflanmayı hak etti.

Eklenti 339537

Eklenti 339538

Eklenti 339539

Sevgi Durul 18-10-2012 18:55

4 Eklenti(ler)
O gün kelebek bolluğu vardı. İki çeşidini çekebildim, fotoğraflar pek net değil ama paylaşmak istiyorum.

Bu çok iri bir kelebek ve üzeri çok süslü. Fakat çok hareketli, yerinde durmadığı için sadece bu fotoğrafı var. Umarım yeniden görürüm.

Eklenti 339549

Bunlar da diğer kelebeğin iki görüntüsü.

Eklenti 339551

Eklenti 339550

Eşime göre bayatlayan görüntü, günbatımı. Son görüntümüz.:rolleyes:

Eklenti 339552

Sevgi Durul 18-10-2012 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1034296)
Cevizlerle ilgili bizzat kendimin yaptığı tesbitler
Cinsi Adedi Kabuklu İç Tane Ağı.Kabuklu İç yüzdesi
Bilecik 50 690gr. 365gr. 13,8gr. 53%
Şebin 50 515gr. 335gr. 10,3gr. 65%
Yalova1 50 910gr. 410gr. 18,2gr. 45%

Bu durumda listelediklerinizin içinde, iç yüzdesi olarak en tercih edilebilecek Şebin cinsi oluyor.

Şebinden biz de memnunuz.:)

Sevgi Durul 18-10-2012 22:03

Bu kelebeğimin adını, burada öğrendim. İspanyol Kraliçesi (Issoria lathonia)

Bahçede bir kraliçe dolaşıyormuş, haberimiz yokmuş.:)

Sevgi Durul 20-10-2012 10:15

Kardeş, nerdee 15 Lira?

Bizdeki çeşitlerden en çok şebini beğendik. Süper bir ceviz. Öyle kurt falan da çıkmadı.:rolleyes: Zaten çürük ve kurtlu olanlar yeşil kabuğunu soyarken makina tarafından ayrılıyor.:)

Yazın, ağaçları damlama ile suladık.

Ağaçları budadık, sadece uç değil, aralarını da açtık. Güneş görmesi gerekiyor. Güneş yanıklığına karşı iki senedir kaolin kili kullanıyoruz ve sonuçtan memnunuz.:)

sevim.K 20-10-2012 20:15

Sevgili Sevgi merhaba; baya sayfa dolaşmam gerekecek bıraktığımdan beri bahçenin güzelliklerini tam görmek için:) Yavaş yavaş...:)

İyi olduğunuzu umarım. Bebişte büyümüştür tabi, sevgiler:)

Sevgi Durul 22-10-2012 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 1035227)
Sevgili Sevgi merhaba; baya sayfa dolaşmam gerekecek bıraktığımdan beri bahçenin güzelliklerini tam görmek için:) Yavaş yavaş...:)

İyi olduğunuzu umarım. Bebişte büyümüştür tabi, sevgiler:)

Hoş gelmişsiniz, Öğretmenim. Biz de, uzun süre görmeyince sizi merak etmiştik.:)

Bahçeyi gezmenizi öneririm, her şey aynı gibi görünse de, değişiklik olarak bir kaç sayfa geride zehirli bir yılan görebilirsiniz.:dilli: Adı da Osmanlı engereği imiş, forumlarda öğrendim. Ama korkarsanız bakmayın.

Bebiş tam onbeş aylık oldu. Gün gün büyüyüp gelişiyor, yeni şeyler öğreniyor.:)

Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...

Sevgi Durul 01-11-2012 20:22

5 Eklenti(ler)
Sezon sonu geldi, bahçede hemen hemen hiç bir şey kalmadı. Zeytinler ve muşmulalar hariç.

Geçen pazar çektiğim fotoğrafları ekliyorum.

Sonbahar renkleri kendini göstermeye başladı.

Eklenti 342870

Eklenti 342871

Çapa yapıldı.

Eklenti 342872

Bu şebboyun üçüncü yılı.

Eklenti 342873

Mavi mavişi bu sayfaya eklememiştim. Son çiçeği.:) Çiçeği üzeründeyken saksı değişimi yapıldı.

Eklenti 342874

Sevgi Durul 01-11-2012 20:34

5 Eklenti(ler)
Ayvalar toplanmadan son kez poz verdiler.:)

Eklenti 342880

Üzümler de öyle.

Eklenti 342881

Kara üzümden kalan salkım.

Eklenti 342882

Kudret narları olgunlaşmadan hava soğudu.

Eklenti 342883

Eklenti 342884

Sevgi Durul 01-11-2012 20:43

5 Eklenti(ler)
Bugün sebze bahçesi bozuldu, yazık oldu bu çiçeklere. Salçalık kırmızı biberin çiçeği.

Eklenti 342894

Acı biberler, köküyle sökülüp asıldı, kızarmaları beklenecek.

Eklenti 342915

Eklenti 342914

Eklenti 342916

İlginç biber, yılana özenmiş.:)

Eklenti 342898

Sevgi Durul 01-11-2012 21:12

5 Eklenti(ler)
Bir kova gök domates toplandı, bahçede değil balkonda masada olgunlaşacaklar.

Çektiğim son domatesler.

Eklenti 342923

Bodrum papatyası tek tük açıyor.

Eklenti 342924

Çiçek adasına diktiğim soğanlılar uyanmaya başlamışlar.

Eklenti 342927

Horaz ibiği.

Eklenti 342926

Eklenti 342925

Sevgi Durul 01-11-2012 21:20

5 Eklenti(ler)
Son fotoğraflarımız.:)

Bu yıl zeytin az, burada herkesin az imiş. Taneler iri.

Eklenti 342929

Açan son gül.

Eklenti 342930

Eklenti 342931

Zinnialar.

Eklenti 342932

Zinnia kadife komşuluğu.:)

Eklenti 342933

YeniGine 01-11-2012 23:13

Sevgili SDurul biliyorsunuz sizin çiçek adanızı çok beğenmiştim. Sanırım önümüzdeki günlerde soğanlı bitkileri göreceğiz. Merakla bekliyorum!..

gülenmelek 02-11-2012 08:49

Yaklaşık 1,5 saatte fotoğraflara bakmayı ancak bitirebildim ;) Yorumları okumaya kalksam (zaman zaman okuyacağım) 3 gün sürer herhalde. Ama bu arada çok çok acıktım :( Börekler, turşular, pekmezler, kızartmalar, hele acılı güveç....Nefsimi körleyip tekrar geleyim... ;)

gülenmelek 02-11-2012 14:48

Körlemenin üstüne uyku da girince vakit epeyce geçmiş galiba :o

Öncelikle Allah ağzınızın tadını ve huzurunu bozmasın diyorum, en önemlisi bence bu. Eşinizle beraber yaptığınız çalışmalara hayran kalmamak mümkün değil. Bir de ben anlamam, ben bilmem dediğini düşünsenize :( Her şey elinizden geliyor maşallah!
Tüm fotoğrafları büyük bir beğeni ile izledim, bir yandan hayal ederek ;) Bu kadar büyük bir yer ister miyim? Herhalde istemem. 2 cahil ne iş yapabiliriz ki o kadar büyük yerde :D
Çok iş istiyor çok. Dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil. İlaçlaması, gübrelemesi, zararlı mücadelesi, sulaması, ürünlerin değerlendirilmesi v.s. Ama akşam olup, 2 bardak çay içerken bahçeyi izlemek, çok büyük keyif veriyor olsa gerek diye düşünüyorum. Allah güç, kuvvet ve sağlık versin ki yavrunuz ve onun yavrusu ile, sevdiklerinizle daha nice mutlu yıllar geçirin. Her şey gönlünüzce, istediğiniz gibi olsun ;) Sevgiler.

tuya 02-11-2012 23:05

sayın sdurul her şey harika bahçenize bayılarak geziyorum inanın bu yıl ilk gelmiştim birazda geç kalmışım ama seneye yapacağınız çalışmaları merakla bekliyorum şimdiden kolay gelsin

Sevgi Durul 03-11-2012 21:26

2 Eklenti(ler)
Sevgili tuya, teşekkür ederim. Bir kez daha gelmiştiniz ve ben sizi cevaplamıştım. Sanırım gözünüzden kaçtı. Yine beklerim.

Seneye yapılacak çalışmaların temeli şimdiden atılıyor. Aşıların bir kısmı yapıldı ve tuttu. Ağaçlar budandı, çapa yapıldı. Sıra bordo bulamacında. O da bugün alındı, iş uygulamasına kaldı.

Kasımpatılarım tomurcukta. Çiçekçide açmışlarını görünce dayanamayıp aldım.

Eklenti 343384

Eklenti 343385

Sevgi Durul 03-11-2012 21:42

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1041093)
Körlemenin üstüne uyku da girince vakit epeyce geçmiş galiba :o

Öncelikle Allah ağzınızın tadını ve huzurunu bozmasın diyorum, en önemlisi bence bu. Eşinizle beraber yaptığınız çalışmalara hayran kalmamak mümkün değil. Bir de ben anlamam, ben bilmem dediğini düşünsenize :( Her şey elinizden geliyor maşallah!
Tüm fotoğrafları büyük bir beğeni ile izledim, bir yandan hayal ederek ;) Bu kadar büyük bir yer ister miyim? Herhalde istemem. 2 cahil ne iş yapabiliriz ki o kadar büyük yerde :D
Çok iş istiyor çok. Dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil. İlaçlaması, gübrelemesi, zararlı mücadelesi, sulaması, ürünlerin değerlendirilmesi v.s. Ama akşam olup, 2 bardak çay içerken bahçeyi izlemek, çok büyük keyif veriyor olsa gerek diye düşünüyorum. Allah güç, kuvvet ve sağlık versin ki yavrunuz ve onun yavrusu ile, sevdiklerinizle daha nice mutlu yıllar geçirin. Her şey gönlünüzce, istediğiniz gibi olsun ;) Sevgiler.


Çok teşekkürler ediyorum, sevgili gülenmelek. İyi dilekleriniz, güzel sözleriniz ve beğenileriniz için.:)

Büyük diyorsunuz ama bazen istediğimiz bir ağaç olunca bakıyoruz dikecek yer kalmamış. Sağ ya da solumuzdaki tarlalar bir gün satılırsa ve eğer bizler hâlâ hayatta isek biraz daha genişlemeyi düşünüyoruz.:rolleyes:

Size de gönlünüzdeki büyüklükte bir bahçe ve orayı istediğiniz bitkilerle donatmak nasip olur inşallah. İki cahil ne yaparız hiç demeyin, yaparak yaşayarak, deneye yanıla öğreniliyor. Biz de pek bilmiyorduk, bu günlere geldik.

O iki bardak çay gerçekten bütün yorgunlukları alıyor, gerçi ben demliği bitirmeden bırakmıyorum ama adı iki bardak çay olsun.

Sayfamı ziyaretinizden memnun oldum, güzel yorumlarınızı her zaman görmek, görebilmek dileğiyle... Sevgiler...

Bu günlerde açan, minyatür gülü size gönderiyorum.

Eklenti 343393

Sevgi Durul 03-11-2012 21:49

1 Eklenti(ler)
Bugün balkondaki bir çeliğimin üzerinde, çizgili pijama giymiş gibi bir böcek gördüm. Bana ilginç geldi. Adını öğrenince yazarım.

Eklenti 343396

Sevgi Durul 03-11-2012 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1041829)
Bugün balkondaki bir çeliğimin üzerinde, çizgili pijama giymiş gibi bir böcek gördüm. Bana ilginç geldi. Adını öğrenince yazarım.

Eklenti 343396

Böceğimin adını öğrendim. Graphosoma Lineatum.

Teşekkürler sayın üzüm.

gülenmelek 03-11-2012 22:22

Hepimiz için Amin ve İnşallah diye başlayıp, o güzelmi güzel gül için teşekkür ederek bitireyim şimdilik ;)

nevsune 04-11-2012 16:50

Sevgili SDurul, yaz bitti bahçeye de hoşçakal mı diyoruz:)

Gördüğümüz kadarıyla epey bereketli bir sezon oldu. Gerçi siz epey bir yoruldunuz ama biz keyifle izledik.

Ceviz çok güzel görünüyor, tam ağızlara layık süt ceviz. Böylesini yemeyeli kaç zaman oldu ki, hadi gel de kıskanma şimdi bahçe sahibini:) Üzümler tam "gel beni ye" cinslik. Biberlere, domateslere bayıldım. Biberlerin kökten sökülüp kurutulması fikri çok akılcı geldi. O kadar biber nasıl kurutulur ki başka türlü. Yalnız salçalık biber çiçeklerine pek acıdım, boşa gittiler. Geç kalmasalardı, onlara ders olsun bu:p. Gelecek yaza erken meyveye dursunlar, yani:)

Biz günbatımları görüntülerinden pek keyif aldık, bize hiç bayatlamış görünmüyorlar:D Gelecek yıla yine görmek isteriz o günbatımlarını.

Bahçe bitkilerine, kelebeklere, börtü böceğe, günbatımları görüntülerine şimdilik hoşçakal deyip kışlıkların keyfini bir güzel çıkartmanız dileklerimle:)

Sudenur 04-11-2012 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1040833)
Sevgili SDurul biliyorsunuz sizin çiçek adanızı çok beğenmiştim. Sanırım önümüzdeki günlerde soğanlı bitkileri göreceğiz. Merakla bekliyorum!..

Ben de merakla beklemekteyim... :o Bahçenizi gezerken hem imreniyor, takdir ediyor hem de acıkıyorum sevgili Durul. :D

Ağız tadıyla tüketmenizi dilerim tüm hazırlıklarınızı, çok yoruldunuz çok emek verdiniz ama sefa sürmenin zamanı geldi, geliyor. Kış kapıda.. bırrrr..

Bir kaç hafta sonra biz tembel tembel oturmanın cezası, ara verirken domates biber tüketmeye siz şöyle ince belli bir bardağa sıcacık dumanı tüten bir bardak çay koyar ve o mis kokulu güzel domates konservelerinizi, yetiştirdiğiniz diğer sebzelerle bir güzel harmanlayarak iki yumurta kırarsınız melemeninize. ;) Şimdiden afiyet olsun efendim, sağlık sıhhat, neşe bereket olsun, eşinizin de sizin de eline emeğine sağlık. :)

Güler 05-11-2012 12:43

Son sayfadan başlayarak ilerledim bahçenizde. Müthiş etkilendim, ve başarılarınızla gurur duydum. Hem sizi hem de eşinizi kutlarım ve ayrıca bütün bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

Kaman cevizine hayran olmamak elde değil, aman ne güzelmiş derken gözüm o nefis böreğe takıldı. İçim gitti vallahi. Ben de biraz sonra sigara böreği kızartıp kavunla yemeyi düşünüyordum ama bu böreği görünce vaz geçtim gibi.

Sevgili SDurul, herşey o kadar güzel ve verimli ki ne diyeceğimi bilemiyorum, ellerinize sağlık olsun, bereketi de kazancı da bol bol olsun.
İnşallah bütün sevdiklerinle beraber bu güzellikler içinde çok daha mutlu olursunuz.

Maviş 15-11-2012 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1040735)
Bir kova gök domates toplandı, bahçede değil balkonda masada olgunlaşacaklar.

Çektiğim son domatesler.

Eklenti 342923

Bodrum papatyası tek tük açıyor.

Eklenti 342924

Çiçek adasına diktiğim soğanlılar uyanmaya başlamışlar.

Eklenti 342927

Horaz ibiği.

Eklenti 342926

Eklenti 342925

Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Ellerinize sağlık.Cevizleriniz ve diğer meyve ağaçlarınız çok güzel. Bahar zamanı fotograflarınız çok güzel. Sizden bir ricada bulunabilir miyim? Horoz ibiği tohumundan rica edebilirmiyim? Ben çocukken annem büyük tenekelere dikerdi. Ama şimdi bu çiçekten bulamıyorum. Yardım edermisiniz?:):o:D

Sevgi Durul 15-11-2012 23:21

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.

Sevgili nevsune, yok yok bahçeye hoşçakal demiyoruz. Fakat biliyorsunuz ki hafta içi torun bende, o uyudukça, arada bakıp çıkıyorum. Cevapları bile geciktirdim. Aslında yeni fotoğraflar da var, zaman bulup küçültemedim bir türlü.

Bahçede çalışmalar devam ediyor. Eşim her gün gidiyor, yevmiyeci ile birlikte. Yevmiyeci dikilecek chandler fidanları için çukur açıyor, eşim de diğer işlere bakıyor. Örneğin bugün bordo bulamacı ile bahçeyi maviye boyadı, önceki günler zeytinleri topladı.

O güzel cevizlerden bize de hiç kalmadı, eşim söz verdiği yerlere verdi, bir o kadar daha olsa gidecekti. Kasap ekmeğini yavan yermiş, bize de kötüleri kaldı. Ama seneye kendime kontenjan ayıracağım, benim de tattırmak istediğim dostlarım, yakınlarım var ne de olsa.

Acı biberleri kırağıdan korumak için kuytuya asmıştık, yoksa bu saatten sonra kurumaz. Kırmızıları reçel olacaklar. Salçalık biberlerden de salçamız çıktı, ne yazık ki sonradan açanlar biber olamadılar.

Günbatımı görüntülerini beğenmenize çok sevindim, ben de seviyorum günbatımlarını ve fotoğraflarını çekmeyi. Her seferinde eşim söylense de.

Mesajlarını okumadan geçmediğim değerli arkadaşım, yolunuz buradan geçtiği ve güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. Sevgiyle...


Sevgili sudenur, çiçek adasındaki soğanlılardan çiğdemler,- ki diktiğimi unutmuştum, nergisler, liliumlar başlarını topraktan çıkarmaya başladılar. Ben de en çok nergislerin nasıl açacağını merak ediyorum.

İyi dilekleriniz için teşekkürler... Sevgiler...


Sevgili Güler Hanım, ben teşekkür ederim, onurlandım, utandım. Sizin bahçeniz, bitkileriniz ve yaptıklarınız yanında devede kulak kalır ama sizden bu sözleri duymak iyi geldi.

Bahçede sürekli kalmadığımız için işlerden fırsat bulamayıp hep pratik aperatif ve atıştırmalıklarla geçiştiriyoruz. Geçen sene ceviz toplarken hep menemenle geçiştirmiştik. Bu sene de fırını yakıp yakıp börek pişirdik. Seneye sağ kalırsak bakalım menüde ne olacak?

İyi dilekleriniz için teşekkürler...Sevgiler...


Sevgili Maviş, tabii ki seve seve. Başka tohumlar da gönderirim, adresinizi özele yazın. Sevgiler...

Sevgi Durul 16-11-2012 18:44

4 Eklenti(ler)
4 Kasım 2012 Pazar gününden kareler...

Eklenti 346546

Eklenti 346547

Eklenti 346548

Eklenti 346549


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025