agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 23-09-2012 23:45

5 Eklenti(ler)
Yaşlı cevizi de kesiyoruz. Şubatta kalem aşısı, tutmazsa Ağustosta göz aşısı yapılacak.

Eklenti 333934

Eklenti 333935

Eklenti 333936

Sebze bahçesindeki cosmos, açmakta geç kaldı ama üzerinde pek çok tomurcuk var.

Eklenti 333937

Hatmi çiçeği.

Eklenti 333938

Sevgi Durul 23-09-2012 23:49

5 Eklenti(ler)
Son görüntülerimizin ilki güz çiğdemi.:)

Eklenti 333940

Sabah sefalarının neredeyse yaprağı kalmamış ama açmaya devam ediyorlar.

Eklenti 333941

Eklenti 333942

Eklenti 333943

Yılanlı günün ardından...

Eklenti 333944

YeniGine 24-09-2012 00:37

Herşey çook güzel SDurul... Maşallaah...

sakdag 24-09-2012 08:17

Günaydın Sdurul Abla, sabah sabah sizin bahçeyi gezmekle başladım güne. İlk resim yılan resimleri olunca, gözlerim faltaşı gibi açıldı, aman Allahım bu yılan zehirli dedim kendi kendime, sonra da yazınızda okudum zaten,engerek ya da bozyörük galiba. Tam ayıramadım. Her ne kadar durup dururken insanlara zarar vermeseler de yılanlar insanda korku uyandırıyor nedense.

Bahçede herşey çok güzel, hiç tekrar ediyorum demeyin boşuna. Biz fotoğraf görmek istiyoruz zaman zaman. Renk renk sabah sefalarınız bu sezon çok göz okşayıcıydı.

Güz geldi, arkası kış. Evlere kapanıp bahar için planlar yapma zamanı... ;)

Sevgiler...

Lilium 24-09-2012 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1022485)
Ben yavru sandım ama eşim yavru olmadığını ve zehirli bir yılan olduğunu söyledi.

Evet zehirlidir, engerek kırması diyoruz biz.

İnsandan kolay kolay kaçmazlar havanın sıcak günlerinde insanı görünce saldırmak için dikiliverirler.

Bu tür yılanı ben biga da gördüm, yılandan korkmazken korkar oldum, sebebi ise kaçmamaları, bahçeleri gezerken gözlerimiz hep ağaçlarda oluyor mazallah yakınına ya da üstüne basmamız içten bile değil.

Sayın SDurul, kuş ilacından fayda gördüğünüze sevindim. iki yıldır bende de hiç denecek kadar zarar var, diğer yıllar ağaçların yarısını kuşlar deliyordu.

Adalet Yağcı 24-09-2012 21:21

Bereket bahçesi her mevsim olduğu gibi Sonbaharda da keyifli amaaaaa...
Sevgili Durul'cuğum, yılanı görünce kanım dondu.
Sen de korktuğunu yazmıştın bir kaç kez, nasıl o kadar yaklaşabildin, tebrik ediyorum :)

Aşı cevizleri görünce bir kere daha şaşırdım, nasıl yani, bu mevsimde ceviz mi olmuş diye düşündüm.
Çok ilginç geldi bana.
Benim komşumun bahçesinde de geçen yıl armut çiçeklenmişti bu mevsimde.
Doğanın ne zaman ne yapacağı belli olmuyor demek ki.

İlginç fotoğraflar, bakmaya doyamadığımız meyveler, mutfakla ilgili bölümler...
Lütfen bu başlığı kapatma, hepimiz bahçelerimizde her yıl aynı bitkileri fotoğraflıyoruz, ufak tefek değişiklikler olsa da çok yıllıklar aynı.

Bu arada, tırtıla bayıldım, ne de güzel kurulmuş zinnianın göbeğine :)

Sevgi Durul 26-09-2012 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1022535)
Günaydın Sdurul Abla, sabah sabah sizin bahçeyi gezmekle başladım güne. İlk resim yılan resimleri olunca, gözlerim faltaşı gibi açıldı, aman Allahım bu yılan zehirli dedim kendi kendime, sonra da yazınızda okudum zaten,engerek ya da bozyörük galiba. Tam ayıramadım. Her ne kadar durup dururken insanlara zarar vermeseler de yılanlar insanda korku uyandırıyor nedense.

Bahçede herşey çok güzel, hiç tekrar ediyorum demeyin boşuna. Biz fotoğraf görmek istiyoruz zaman zaman. Renk renk sabah sefalarınız bu sezon çok göz okşayıcıydı.

Güz geldi, arkası kış. Evlere kapanıp bahar için planlar yapma zamanı... ;)

Sevgiler...

Geç günaydınlar, sevgili sakdag.

Pazar günü yılanı ilk gördüğümde ben de gözlerime inanamadım. Bu bir Osmanlı engereğiymiş. Ve korkuların üzerine gitmek gerekiyormuş.:rolleyes: Tam 11 poz çekmişim, biraz daha net olsalardı keşke.

Burada diğer fotoğrafları, burada da adı hakkında bilgi var.

İlgi olduğu sürece fotoğraflara devam edeceğim sanırım, beğenileriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Sevgiler....

ayazkentli 26-09-2012 09:26

İlahi Sdurul hocam. Yılan korkunuzu sizin-bizim bölgemizin en tehlikelisi ile yenmişsiniz. Altın vuruş.:p

Yılan bölümünde, önce ki sayfalarda "eşimin teyzesini" ve "başka genç bir kızı" ısıran bu osmanlı engereği (şeritli engerek) yılanı idi. Belki o zamanlar okumuşsunuz'dur. Bizim teyze kurtuldu ama kolu 2 ay mosmor şekilde gezdi.

Fakat başka bir zaman, Domates tarlasında çalışırken hemen yan tarafta ki domatesin içinde olan yılan, sırtından ısırdığı genç kızın yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Bizim bölge insanı bunlara "Güdük Engerek" diyor.

Bu nedenle, siz tekrar görürseniz tedbiri elden bırakmayın ve fazla yaklaşmayın. Bahçe de gezinirken de, bol otlu yerlerde yürürken, çalı-çırpı gibi şeyleri kaldırırken dikkatli olun.

Sevgi Durul 26-09-2012 09:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1022717)
Evet zehirlidir, engerek kırması diyoruz biz.

İnsandan kolay kolay kaçmazlar havanın sıcak günlerinde insanı görünce saldırmak için dikiliverirler.

Bu tür yılanı ben biga da gördüm, yılandan korkmazken korkar oldum, sebebi ise kaçmamaları, bahçeleri gezerken gözlerimiz hep ağaçlarda oluyor mazallah yakınına ya da üstüne basmamız içten bile değil.

Sayın SDurul, kuş ilacından fayda gördüğünüze sevindim. iki yıldır bende de hiç denecek kadar zarar var, diğer yıllar ağaçların yarısını kuşlar deliyordu.

Sayın lilium, sanırım hava serin olduğu için yılan yavaş hareket ediyordu. Farkında olmadan büyük tehlike atlatmışım. Makro fotoğraf için oldukça yaklaşmıştım çünkü.

Kuş ilacı etkiliymiş, tekrar teşekkürler. Eşim ilacı ardıç katranına benzetti.
Sakıncası yoksa, yapılışı ve içeriği hakkında bilgi verebilir misiniz?

sibelim 26-09-2012 09:47

sevgili sdurul resimler yine nefis ve iştah açıcı, teknolojiyi görüyormusun dedim kendime ilk kez cevizlerin kabuklarının makina ile ayrıldığını gördüm ilginç... onları elle soyup parmakları elleri bir güzel boyardık. reçel harika nam nam nam nam yenir eller dert görmez inşallah :)

Sevgi Durul 26-09-2012 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1022867)
Bereket bahçesi her mevsim olduğu gibi Sonbaharda da keyifli amaaaaa...
Sevgili Durul'cuğum, yılanı görünce kanım dondu.
Sen de korktuğunu yazmıştın bir kaç kez, nasıl o kadar yaklaşabildin, tebrik ediyorum :)

Aşı cevizleri görünce bir kere daha şaşırdım, nasıl yani, bu mevsimde ceviz mi olmuş diye düşündüm.

İlginç fotoğraflar, bakmaya doyamadığımız meyveler, mutfakla ilgili bölümler...
Lütfen bu başlığı kapatma, hepimiz bahçelerimizde her yıl aynı bitkileri fotoğraflıyoruz, ufak tefek değişiklikler olsa da çok yıllıklar aynı.

Sevgili Adalet Hanım, aslında çok korkuyordum ya da korktuğumu sanıyormuşum diyelim. Yaz ortalarında gördüğüm çıyandan sonra hep sıra yılanda mı diye düşünmüştüm. Nihâyet pazar günü müşerref olduk. O kadar küçücük ve sevimliydi ki ben yavru sandım. Zehirli olabileceği de hiç aklıma gelmedi. Makro fotoğraf için iyice bir yaklaştım. Meğer büyük bir tehlike atlatmışım. Çünkü yapacağı en ufak hamlede sokabileceği kadar yakınlaşmıştım.:rolleyes: Tekrar görürsem kesinlikle daha temkinli davranırım.

Bazen paylaşımlarımı bitirmeyi düşünsem de karşıma ilginçlikler çıkıveriyor işte. İlginiz ve beğenileriniz sürdükçe ve ben fırsat buldukça devam ederim inşallah. Sevgiler....

Akhisarlı 27-09-2012 22:32

1 Eklenti(ler)
Sayın SDurul;

Geçmiş olsun .

Gördes Akhisar yolu üzerinde son köy olan Dingiller köyü arazisinde yürüyüş yaparken son anda bu yılanı gördüm .

Ölü gibi kımıldamadan duruyordu.Yinede biraz uzaktan birkaç fotoğrafını çekebilmiştim.

Sonra arkadaşım bir sopayı yılana yaklaştırdı.İnanılmaz şekilde hızlı reaksiyon verdi.

Ölümü? Diye düşünürken hızlı hareketi korkumu arttırdı.

Ağaçlar net'ten bilen kişiler osmanlı engereği olduğunu söylediler .Çok zehirliymiş .

Açıkçası,kış gelene kadar artık o,bölgeye gitmiyorum.

Eklenti 334797

Sevgi Durul 03-10-2012 17:35

5 Eklenti(ler)
Sayın musculus, ayrı ayrı tartmadık fakat 60 küsur ağaçtan 250-300kg. civarı ceviz topladık. Diğer ağaçlar aşı için kesilmişti.

Biz bu kadarını da beklemiyorduk, doğru budamayla bu yıl verim her zamankinden daha iyi.

Sayın Akhisarlı, size de geçmiş olsun. Siz kış gelene kadar aynı bölgeye gitmeyecekmişsiniz. Biz mecburen gidiyoruz ama yılanı gördüğümdeki korkusuzluk yerini yine korkuya bıraktı.

Pazar günü hünnapları silktik. Çoğu ağaçta kaldı, kurtlar kuşlar yesin.

Eklenti 336111

Eklenti 336112

Eklenti 336113

Yaşlı cevizin sadece iki dalı bırakıldı, Şubatta aşılanacak. Şimdiki durumuna üzüldüm.

Eklenti 336114

Eklenti 336115

Sevgi Durul 03-10-2012 17:46

5 Eklenti(ler)
Biber karıklarındaki güzel, turuncu cosmos. Üzerinde öyle çok arı vardı ki.

Eklenti 336116

Eklenti 336117

Eklenti 336118

Fransız kadife çiçeği çiçeklerini arttırdı.

Eklenti 336119

Bu da turuncu kadife.

Eklenti 336120

Sevgi Durul 03-10-2012 18:13

5 Eklenti(ler)
Az ve öz hasatlarımız.:rolleyes:

Eklenti 336121

Eklenti 336122

Turşu oldular.:)

Eklenti 336123

UBYİ tohumlarından sarı ve kırmızı patlangaç mısırlarımız. Tohum Takas Etkinliğinden gelmişti, bir kısmı yine oraya gidecek.:)

Eklenti 336124

Tutan göz aşılarından kopartılan mercimek büyüklüğündeki chandler cevizler.
Gözden kaçınca biraz büyümüşler.

Eklenti 336125

Sevgi Durul 03-10-2012 19:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 1023635)
Yılan bölümünde, önce ki sayfalarda "eşimin teyzesini" ve "başka genç bir kızı" ısıran bu osmanlı engereği (şeritli engerek) yılanı idi. Belki o zamanlar okumuşsunuz'dur. Bizim teyze kurtuldu ama kolu 2 ay mosmor şekilde gezdi.

Fakat başka bir zaman, Domates tarlasında çalışırken hemen yan tarafta ki domatesin içinde olan yılan, sırtından ısırdığı genç kızın yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Bizim bölge insanı bunlara "Güdük Engerek" diyor.

Bu nedenle, siz tekrar görürseniz tedbiri elden bırakmayın ve fazla yaklaşmayın. Bahçe de gezinirken de, bol otlu yerlerde yürürken, çalı-çırpı gibi şeyleri kaldırırken dikkatli olun.

Sayın ayazkentli, teyzenize geçmiş olsun. Domates tarlasında yılan sokmasından ölen genç kız için de üzüldüm. Ben bu yılanı görmeden bir kaç gün önce, ceviz toplamaya gelen amele, domates karıklarının orada yılan gördüğünü söylemiş ve bunu eşim bana duyurmadı. Bu Osmanlı engereği domates mi seviyor acaba? Bir daha asla domates toplamam.

Burada da duymuştum, güdük engereği fakat aynı yılan için mi söyleniyor bilemiyorum.

Daha önceleri eşimin görüp de bana söylemediği yılanlar da var, bu bahçede görülen üçüncü çeşit. Yeni öğrendim.

Sevgi Durul 03-10-2012 19:55

4 Eklenti(ler)
Damlamaları toplayarak, yerlerine yakın ağaçlara astık. Seneye döşemesi daha kolay olacak.

Eklenti 336138

Sabah sefasının bu rengi çok hoş.

Eklenti 336139

Gauranın çiçekleri kelebekleri andırıyor.

Eklenti 336140

Havuza atılan yavru balıklar.

Eklenti 336141

Sevgi Durul 03-10-2012 19:59

3 Eklenti(ler)
Son görüntülerimiz fırınla ilgili. Yılanı gördüğümüz yere çok yakın ama o börek muhakkak pişecekti.

Eklenti 336144

Eklenti 336145

Eklenti 336146

loveforlife 03-10-2012 20:03

Gerçekten bahçenin bereketi hiç eksilmiyor Ablacığım... Her mevsimi ayrı bereket, her dalında ayrı lezzet, muhteşem manzarasını ise geç karşısına saatlerce keyifle seyret!

Emeklerinize sağlık... Rabbim bahçenizin de ağzınızın da tadını hiç eksik etmesin!

Sevgi ve selam ile...

Akhisarlı 03-10-2012 21:20

Sayın SDurul;
Fırın fotoğraflarını paylaştığınız için teşekkür ederim .Yaklaşıkbir aydır fırın yapmaya çalışıyorum .Kara tuğla ve çamurla yapıyorum.Kubbe kısmını bu gun bitirdim.Ağız kısmını sizin fırın gibi yapmaya çalışacağım.

Bırakılan boşluklar çok güzel.Kibrit, çakmak, çıra vs koymak için.

Bu ara, börek cok güzel görünüyor.Kara fırın olduğundan lezzetide mükemmeldir. Afiyet olsun.

syuksek 04-10-2012 07:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1026823)
Son görüntülerimiz fırınla ilgili. Yılanı gördüğümüz yere çok yakın ama o börek muhakkak pişecekti.

Eklenti 336144

Eklenti 336145

Eklenti 336146

Sevgili Sdurul,

Sabah 08:00, işyerinde çay ile birşeyler atıştırıyorum bir yandan da sabah rutinim agaclar.neti hızla dolaşıyorum. Veee bu fotograf beni bitirdi :) Nasıl güzel bir börek böyle... Size afiyet olsun ...

İleri de eğer bir gün kendime ait toprağım olursa örnek aldığım bahçelerden biri de sizinki..Bu börekten sonra fırın yapmak ta şart oldu...

Sevgiler

Adalet Yağcı 04-10-2012 19:04

Börek mi, baklava mı anlayamadım, ne kadar inceyse şeffaf görünüyor yufkaları.

Her şeyde olduğu gibi, börekte de ustalığını konuşturmuşsun Durul'cuğum, ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun.

Sevgi Durul 09-10-2012 20:58

Sevgili loveforlive, güzel sözlerin ve iyi dileklerin için teşekkür ederim. Sevgiler...

Sayın Akhisarlı, geç cevap yazabildim fakat fırın yapım aşamaları bu sayfadan başlayarak devam ediyor. Belki yararlanabilirsiniz.

Sevgili syüksek, geçen yıl menemenle geçiştiriyorduk bu sene terfi ettik galiba. Ama elde açma değil. Beğenmenize sevindim. Sevgiler...

Sevgili Adalet Hanım, yufkaları kendim açtım, dermişim.:D Doğru görmüşsünüz bu sefer baklavalık yufkadan yaptık, marketlerde böreklik yufka kalmamıştı ve önceden planladığımız için değişiklik yapmak istemedik. Ah ah, ustalık kim, ben kim? Sevgiler...

Sevgi Durul 09-10-2012 21:13

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1023646)
sevgili sdurul resimler yine nefis ve iştah açıcı, teknolojiyi görüyormusun dedim kendime ilk kez cevizlerin kabuklarının makina ile ayrıldığını gördüm ilginç... onları elle soyup parmakları elleri bir güzel boyardık. reçel harika nam nam nam nam yenir eller dert görmez inşallah :)

Sevgili sibelim, o makinayı almadan önce günlerce cevizin yeşil kabuğuyla uğraşıyorduk, eldiven kâr etmiyor, ellerimiz simsiyah oluyordu.

Makina alınırken, karşı çıkmıştım ama şimdi iyi ki almışız diyorum. Çünkü cevizler yıldan yıla çoğalıyor. Doğru budama ile bu yıl her zamankinden iyi verim aldık.

Chandler aşılarımızın tutmasıyla ilerki yıllarda bu makina daha çok işe yarayacak.

Aşılanacak yaşlı cevizin son hâli. Aşılanacak da tutacak da... Çok zamana ihtiyacı var.

Eklenti 337815

Chandler kaleminden tutan aşının gelişimi.

Eklenti 337816

Kaman cinsi ceviz ve içi.

Eklenti 337817

Bir kaç fotoğraf daha var ama bu günbatımı bugün son fotoğrafımız olsun.:)

Eklenti 337818

Sevgi Durul 13-10-2012 21:32

5 Eklenti(ler)
Gerçekten yapılacak işler çok fazla. Sonuçta biz bu işe hobi amaçlı başladık ve devam ediyoruz. Bahçe masraflarının bir kısmı çıksa bizim için yeterli. Allah çiftçinin, köylünün yardımcısı olsun.

Geçen Pazar çektiğim görüntülerin devamı... Biberlerin üzeri çiçek dolu.

Eklenti 338611

Acı biberlerin kızarmalarını bekliyoruz. Kızaranlar tek tük. Reçel olacaklar.

Eklenti 338609

Eklenti 338610

Domateslerin bir kısmını verem otu sarmış. Temizlemedik, bahçe bozulunca yakılacaklar.

Eklenti 338613

Bulutlar.

Eklenti 338612

Sevgi Durul 13-10-2012 21:42

5 Eklenti(ler)
Kirazların bazılarını kesiyoruz.

Eklenti 338615

Eklenti 338616

Sebze bahçesinde en başarlı olunanlar biberler.

Eklenti 338614

Biber toplamaya devam.:)

Eklenti 338618

Sele karşı set yapıldı.

Eklenti 338617

Sevgi Durul 13-10-2012 21:49

5 Eklenti(ler)
Zinnialar açmaya devam ediyor, yine bir misafileri hattâ iki misafirleri vardı.

İlk misafirleri bir tırtıldı.:mad:

Eklenti 338623

Eklenti 338624

Eklenti 338625

Eklenti 338626

İkinci misafir ise bir kelebek. Üzerinin rengi ve deseni çok güzeldi, maalesef yerinde duramadığı için ancak bu fotoğrafı çekebildim.:rolleyes:

Eklenti 338627

Sevgi Durul 13-10-2012 21:54

3 Eklenti(ler)
Son görüntülerimiz,

Tohumdan yetiştirdiğim çin karanfillerinin değişik bir rengi.

Eklenti 338629

Pembe sabah sefası. (Mornıng glory)

Eklenti 338630

Beyaz mavişim hiç bu kadar açmamıştı.

Eklenti 338628

tuya 14-10-2012 08:19

Sayın sdurul her zamanki gibi süper maşallah kıskandığım ender kişilerdensiniz :) acı biber reçeli çok ilginç geldi tarifini ve yapılışını bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen :)

berrinb 14-10-2012 13:42

Sevgili SDurulcuğum,sonbaharda bahçe görüntüleriniz yine harika...Hasat zamanı kolay gelsin..Zinyalarınız çok güzel açmışlar...Beyaz mavişe diyecek yok harika ...Benimkiler bu sene hiç açmadılar...Biraz gölgede kaldıkları için mi acaba..

Selam ve sevgiler...Tekrar kolay gelsin..:))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025