agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 10-09-2012 17:55

5 Eklenti(ler)
Bademler toplandı.

Eklenti 330707

Eklenti 330708

Üzüm incir ikilisi.

Eklenti 330709

Beyaz maviş açıyor.

Eklenti 330706

Mavi maviş açtı geçti, çiçekleri tek tük. Bu fotoğraf tam açtığında çekilmişti.:)

Eklenti 330705

sibelim 10-09-2012 18:08

oh ellerinize sağlık namnamnam yenir o bademler , incirler , üzümler. oh afiyet bal şeker olsun inşallah. mavi mavişi ilk kez görüyorum ne güzel bende beyaz maviş var ( isim acayip tezat). benim bildiğim o çiçeğin adı yıldız idi. hatta bunu bir kaç hafta önce yoldan geçerken eşim arabayı durdurmuş sağolsun sevgili bir teyzenin camında görmüş seslenmiş ve istemiştim. çiçekten sağolsun iki dal kopardı sudaydı kaç zaman bugün diktim küçük köklerine güvenerek. inşallah büyür ama adı gibi mavi maviş de aklımda bundan sonra. belki bir gün yine bir cam önünde karşılaşırım.

Sevgi Durul 10-09-2012 18:28

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1017157)
oh ellerinize sağlık namnamnam yenir o bademler , incirler , üzümler. oh afiyet bal şeker olsun inşallah. mavi mavişi ilk kez görüyorum ne güzel bende beyaz maviş var ( isim acayip tezat).

Teşekkür ederim,:)

Bu başlığa göz atarsanız arkadaşların çok güzel mavişleri var. Hem bitkinin istekleri hakkında bilgi edinirsiniz. Mavi maviş edinmeniz yakındır.:)

Ceviz göz aşılarının çoğu tutmuş ve uyanmışlar. Bazıları uykuda.

Eklenti 330731

Eklenti 330732

Elmamız olmayacak demiştik, çiçeğini bile göremedik. Ne zaman açtıysa az miktarda elma olmuş.

Eklenti 330733

Hünnaplar hızla kızarıyorlar.

Eklenti 330734

Adalet Yağcı 10-09-2012 18:42

Yeni güzellikler gelmiş.
Mavisi de beyazı da harika bu mavişlerin, üstelik soğuklara da dayanıklı.

Demek bademlerin toplanma vakti geldi, yarın çıkıp benimkileri bir gözden geçireyim.
Ben bademleri toplamakta çok zorluk çekiyorum, up uzun bir ağaç, dalına da çıklımıyor, sopayla düşürmeye çalışıyorum ama bir kaç dakika sonra pes ediyorum :(
Siz nasıl topluyorsunuz bademleri, kolay bir yolu var mı bunun?

Hünnaplara sonbahar kirazı diyorum, şahane görünüyorlar.
Bereketi bol olsun.

sibelim 10-09-2012 18:43

elmadaki kurt olabilirim sayfaya baktıkça acıktığımı hissediyorum. inşallah dediğiniz gibi olur ve en kısa sürede mavi mavişim olur iki saksı yanyana mutlu mesut yaşar. şimdi birşey diyeceğim yukarda elma işvesi ile dalında duran hünnap ne menem bir şeymiş hem ilk görüyorum hemde merak ettim yeniyordur değil mi bu ( şey :) ) peki yeniyorsa tadı nasıldır ki acep ? cehalet böyle şey olsa gerek :)

Sevgi Durul 10-09-2012 19:07

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 1016120)
Sabah sefalarınız çok muhteşemler sevgli Sdurul. Bana gönderdiğiniz tohumlar bu sene annemin bolkonunu şenlendirdiler. Bu vesileyle tekrar teşekkür etmek istedim.

Sevgili Ayşe Yıldız, sizi tekrar forumlarda ve sayfamda gördüğüme sevindim. Hoş geldiniz.:)

Gönderdiğim tohumların işe yaradığına sevindim. İstediğiniz bir tohum olursa yine gönderirim, yazmanız yeterli. Sevgiler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 1016124)
Hazır yufka farketmez ben sonuca bakarım. Böyle fırınlar artık köylerde bile azaldı gibi. Ancak nostaljik yaşamak isteyenlerin evlerinde veya eski usulden sıyrılmak istemeyenlerin evlerinde mevcut. Bu da çok az..

Eşim fırınları kendi yapıyor. Fırın yapım aşamaları bu sayfadan başlayarak anlatılıyor.

Bir kaç fotoğraf daha.

Kavunlar geç ekildiği için büyümediler. Üzerlerinde çiçek çok. Bundan sonra büyümezler diye topladık, turşu olacaklar. En büyüğü aşı ceviz kadar.

Eklenti 330739

Eklenti 330740

Kuşburnular...

Eklenti 330741

Sumak...

Eklenti 330742

Sarı yaseminin meyvesi mi desem tohumu mu? En iyisi siyah incisi diyelim.:)

Eklenti 330744

Sevgi Durul 10-09-2012 19:27

5 Eklenti(ler)
Az çiçeklerim...:rolleyes:

Eklenti 330746

Eklenti 330747

Kadife yeni açmaya başladı.

Eklenti 330748

Sevgili Benol Hazaroğlu'na teşekkürlerimle...
Eklenti 330750

Son görüntümüz bahçenin mısırları...

Eklenti 330749

KAPTANzst 10-09-2012 20:38

Mısıra geeeeeeeeeeeeeeeeeeeel.:D:D

Sevgi Durul 10-09-2012 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1017226)

Tohumların alındığı yer silajlık mısır vermiş, koçanları az ve içlenmemiş, yeşil aksamı çok. Karadeniz mısırı gibi değil yâni. Yine de közledik.:rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1017175)
Demek bademlerin toplanma vakti geldi, yarın çıkıp benimkileri bir gözden geçireyim.
Ben bademleri toplamakta çok zorluk çekiyorum, up uzun bir ağaç, dalına da çıklımıyor, sopayla düşürmeye çalışıyorum ama bir kaç dakika sonra pes ediyorum :(
Siz nasıl topluyorsunuz bademleri, kolay bir yolu var mı bunun?

Sevgili Adalet hanım, yeşil kabukları çatlamışsa toplanma vakti gelmiş demektir. Biz geçen seneden beri cevizleri ve bademleri tek tek topluyoruz. Aslında sırıkla da silkelenebiliyor fakat bu seneye oluşacak meyve gözlerine zarar veriyor.

Geçen sene tek tek toplamanın farkı bu sene belli oldu. Her zamankinden çok badem var.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1017176)
elmadaki kurt olabilirim sayfaya baktıkça acıktığımı hissediyorum. inşallah dediğiniz gibi olur ve en kısa sürede mavi mavişim olur iki saksı yanyana mutlu mesut yaşar. şimdi birşey diyeceğim yukarda elma işvesi ile dalında duran hünnap ne menem bir şeymiş hem ilk görüyorum hemde merak ettim yeniyordur değil mi bu ( şey :) ) peki yeniyorsa tadı nasıldır ki acep ? cehalet böyle şey olsa gerek :)

Mavi mavişim küçük bir saksıda yakında saksısını büyüteceğim. Eğer beklerseniz ve hatırlatırsanız kökleri çoğalınca baharda gönderebilirim, neden olmasın.

Hünnap yenebiliyor ve tadının çok güzel olduğunu söyleyebilirim sadece.:)

sibelim 11-09-2012 11:59

bereketli eller yaşasın , ellerin dert görmesin inşallah bende unutmazsam baharda damlarım sayfanın önüne maviş mavişşşş diye. hünnap bir yerde karşıma çıkarsa tadına bakarım artık. huyum kötü ilk kez birşey yiyeceksem sorma ihtiyacı hissederim yakınımdakilere tadı nasıl güzel mi neye benziyor sence yemelimiyim diye.damak kirliliğine hayır... böylece ne kadar maceraperest bir insan olduğum ortaya çıkıyor :)

Fatoş 12-09-2012 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1016331)
Sevgili arkadaşım, yüzümde gülümseme ile, Zeynep'cik sayfama hoş gelmiş, görünce duygulandım. Maşallah, Allah nazardan saklasın, sizlere bağışlasın. O'nu çok öpüyorum.:)

Aslında şöyle bir bakmak için açmıştım, mesaj falan yazasım yoktu. Çünkü biberlerle boğuşuyorum, biber ayıklayıp dizmekten sıkıldım, mola vermek istedim ve bu güzellikle karşılaştım.

Sevgili Güler hanım'ın kabak görmek istemiyorum sözlerine çok hak verdim bu günlerde. Bir gün turşu, bir gün salça, bir gün dizme, ben de artık biber görmek istemiyorum.:dilli:

Sevgili arkadaşım, çok teşekkür ederiz:) Elif'le sabah bebeğin ağlama krizini atlatıp geçte olsa kahvaltıya oturduğumuzda aramızda şöyle sohbet geçti, atölye de bazen daralıp sıkılıyorduk kendimizi dışarı atıp geziyorduk. Şimdi neden böyle yapmıştık, güzelim bahçe ve deniz manzarası ve dalga sesleri içindeydik diyoruz. Bizler elimizdeki değerlerden bir an için sıkılıyoruz. Geçen sene eşimi gelincik şerbeti için gelincik toplaması için tarlaya göndermiştim, döndüğünde şok olmuştum. Sekiz dönüm tarlanın bütün gelinciklerini arkadaşlarıyla toplamış hepsinide eve getirmişti, gelincik şerbetini yapıp arkadaşlarına da vermem için. O gece sabaha karşı onları ayıklarken kendimi (Parayı Lidyalılar kafayı İzmirler bulmuş) lafını sayıklarken bulmuştum:D: Ama o sırada böyle gülemiyordum, yukarda uyuyan eşimi boğma planları yapıyordum:D:D:D
Sevgiler ve selamlar arkadaşım.

Adalet Yağcı 12-09-2012 12:03

Sevgili fatoş;
Bir dahaki sefere gelincikleri siz toplayın ayıklama ve hazırlama işini eşiniz yapsın.
Nasıl fikir ama ;)

Aklıma bir hikâye geldi, çok kısa anlatayım.

Adamın biri tuzcuymuş, her gün gider elinde kazmasıyla tuz kırıp getirirmiş.
Tuzu satıp ailesini geçindirmek için.

Karısı da çevredeki tüm komşulara "siz tuz almayın, kocam her gün getiriyor ne olsa" deyip bol bol tuz dağıtırmış.
Adamcağız tuzunu satacak kimseyi bulamazmış.

Adamın dayanacak gücü kalmamış, bir gün karısına, "haydi bu gün birlikte gidelim tuz kırmaya" demiş.
Kadın sevinerek gitmiş kocasıyla.
Akşam eve döndüğünde yorgunluktan ağlayacakmış neredeyse.

Derken, komşular tuz istemek için kapıya dizilmişler.
Kadın kapıyı yarım yamalak açıp, "veremem, kocam onları çok zor kırıp getiriyor, kendi kırdıklarımı da hiç veremem, tuz deyha o dağın eteğinde gidip kendiniz getirin" demiş.

Kıssadan hisse, boğma plânlarını boş verin, dediğim gibi yapın siz :D

Fatoş 12-09-2012 12:38

Sevgili Adalet, anlattığınız hikaye çok hoşuma gitti:) Lakin eşim bu konular da oldukça zeki evvelki sene zeytin ve asma yaprağı basma görevi vermiştim, tuzdan yiyememiştik:) Gelincikler için yardım istediğimde gelincik yapraklarını koca bir deste yapıp siyahlarını kesmeye başladı tabiiki siyah kısmın çoğunluğu ayıkladıklarının içinde kaldı, ben öyle olmaz dedim o da sana yaranılmaz deyip kaçtı:rolleyes:, tahmin ediyorum ki seneye nasip olursa birlikte gider tarlada herkesin payını verirken evde yapmaları için tarif kağıdını da vereceğim;).

Adalet Yağcı 12-09-2012 13:05

İşten kaçmanın en kestirme yoludur "sana yaranılmaz" biz bunları hatmettik artık :)
Siz en doğru çözümü bulmuşsunuz zaten, kolay gelsin.

Sevgi Durul 18-09-2012 08:58

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1017226)

Mısıra geeel mısırlarımızın hepsini topladık. Olmadı çünkü, daha fazla sulamak istemedik.

Tohum Takas Etkinliği'nde ilk sahip çıkacağım tohum köy mısırı tohumu olacak.:rolleyes:

Eklenti 332356

Eklenti 332357

Eklenti 332358

Çocuklar bahçeye geldiğinde bir kaç kere közledik. Kalanların hepsi bu kadar.:rolleyes:

Sevgi Durul 18-09-2012 09:02

5 Eklenti(ler)
Baharı yazı sabırsızlıkla beklerken geldi de geçti bile.:( Bahçeden genel güncel görüntüler.:)

Eklenti 332360

Eklenti 332361

Eklenti 332362

Eklenti 332363

Eklenti 332364

Sevgi Durul 18-09-2012 09:04

5 Eklenti(ler)
Akşam sefalarım.

Eklenti 332365

Eklenti 332366

Eklenti 332367

Eklenti 332368

Eklenti 332369

Sevgi Durul 18-09-2012 09:09

5 Eklenti(ler)
Üzümlerden kalanlar, çok tekrar oldu ama bu görüntüleri çok seviyorum.

Eklenti 332375

Eklenti 332376

Eklenti 332379

Geç şeftali.

Eklenti 332378

Nar fidanımızın ilk meyvesi büyüyor.

Eklenti 332377

Sevgi Durul 18-09-2012 09:15

5 Eklenti(ler)
Yaşayan tek asterim. Diğerleri kırmızı örümceğe kurban gitti. Bunun yaprakları da yine kahverengiye dönüştü.:(

Eklenti 332380

İmpatienslerde de verem otu görülmeye başladı.:(

Eklenti 332381

Eklenti 332382

Kır çiçeği.

Eklenti 332383

Oya ağacım yarım metre boyuyla açtı.:rolleyes: Çok sevindim.

Eklenti 332384

hanndan 20-09-2012 12:07

Maşallah herşey çok güzel,salkımdaki üzümün görüntüsü harika,çok güzel bir çekim olmuş.
Bizim mısırlarda doldurmadı içini,tohumundanmı sulanmasından mı nedir bilemedik ama bi sorun olduğu kesin.
Sevgiler...

Sevgi Durul 20-09-2012 16:53

5 Eklenti(ler)
Sevgili hanndan, teşekkür ederim. Aslında elimde pek çok fotoğraf birikti, hep aynı şeyleri yüklediğim için sıkıcı olur diye hepsini eklemiyorum.:rolleyes:

Mısırların durumu sanırım tohumlarla ilgili.:mad: Sulamada problem yok.

Sevgiler...

Eklenti 332969

Eklenti 332970

Eklenti 332971

Eklenti 332972

Eklenti 332973

Sevgi Durul 20-09-2012 17:11

5 Eklenti(ler)
Sebze bahçesi.

Eklenti 332974

Bahçede zaman zaman görülen verem otunun çiçeği de varmış. Kendisi canavar bir bitki ama çiçeği çok narin.:rolleyes:

Eklenti 332975

Fasulye sırığı olarak dikilen iğdeler iyice yapraklandı.:rolleyes:

Eklenti 332976

fasulye yaprağındaki böcekler.

Eklenti 332977

Bu da çekirge imiş. Burada sormuştum.

Eklenti 332978

Sevgi Durul 20-09-2012 17:56

5 Eklenti(ler)
Arap fulüm büyüyor.

Eklenti 332979

Burada sormuştum. Adını bilmediğim bitki de büyüyor. Umarım istediğim bir bitkidir.

Eklenti 332980

Kudret narlarım meyve vereceklerini unutmuşlardı. Yeni hatırlamışlar.:rolleyes:

Eklenti 332981

Tırtıl.

Eklenti 332983

Eylül gün batımı...

Eklenti 332982

Sevgi Durul 20-09-2012 18:23

4 Eklenti(ler)
Son görüntüler...

Eklenti 332985

Zinniaların çiçekleri tuhaflaşmıştı.

Eklenti 332986

Sebebi çıplak gözle görülemedi. Fotoğraflar aktarıldığında kocaman bir tırtılın oraya yerleşmiş olduğunu gördüm. Diğerlerinin çiçeklerinin yarısını tırtıl yemiş. Olmaz ki zaten az çiçeklerim, çok olsalar neyse.:rolleyes:

Eklenti 332988

Kadife çiçeğinin asaleti.

Eklenti 332989

günebakan 20-09-2012 19:22

Sevgili Sdurul adını sorduğunuz fide tütün çiçeğine benziyor eğer oysa seneye çiçek açar:)

Orhan Özbilgiç 20-09-2012 19:55

1 Eklenti(ler)
Sayın SDurul;
Bahçenize uğramayalı epeyce güzellikleri kaçırmışım. Neyseki geç te olsa onları izleme şansımız var.

Her yıl olduğu gibi yaza dair songüzellikleri paylaşmışsınız. Mısırlar ağız sulandıran cinsten.;)
Üzümler deseniz öyle.
Hünnaplar bizde henüz tek tük alyanak oluyor. Demekki sizde bizden epeyce önce olgunlaşıyor. Afiyetle yiyin.

Taş örgü tarhınız çok hoş olmuş. Artık onu siz dilediğinizce renkli bitkilerle doldurursunuz.

Adını sorduğunuz bitki zayıf bir olasılıkta olsa 'Beyaz çiçekli Datura' olabilir. Bendekinin fotoğrafını yapıştırabilirsem(Zira 15-20 gündür internet hızım ağrlaştı.Hiç yükleme yapamıyorum. Bugün biraz iyi gibi...) birde siz karşılaştırısınız.
Aslında ona daha çok benzeyen bir ağaçcıkı Samsun'da bir parkta gördüm. Yaprak biçimi ve rengi ona daha çok benziyor. Onunda beyaz renkli, Brugmansia çiçekleri gibi iri çiçekleri vardı. Makinam yanımda olmadığı için çekemedim. Anlayacağınız adını bilmiyorum.

Sonuçta ikisinden biride olsa sevimli bir sürpriz olur değil mi ya?:p

Eşinize ve size sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum.

Eklenti 332995

Nihayet yükleyebildim. Sayfanız uğurlu geldi öğretmenim.:eek:

jineop 22-09-2012 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1021257)
Sevgili Sdurul adını sorduğunuz fide tütün çiçeğine benziyor eğer oysa seneye çiçek açar:)

Yaprak tonu ve şekli solanaceae yani patlıcangil ailesinde birbirine çok benziyor. Ben de Orhan öğretmenim gibi Datura white angele benzettim.
Çok öpüyorum .

Sevgi Durul 23-09-2012 23:17

5 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan, tütün çiçeğini geçen yıl yetiştirmiş tohum alamamıştım. Dolayısıyla tütün çiçeği olması imkânsız.:)

Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, bu bahçe ile ilgili paylaşımlarımın üçüncü sezonu. Her seferinde tekrar hep tekrar diyorum, sayfamı kapatayım diyorum, arada ilginç görüntüler çıkınca paylaşımlarıma devam ediyorum.

Örneğin bugün, hep inşallah görmem dediğim yılanla birebir karşılaştım. O sırada eşim uzakta idi. Sandığım gibi korkmadım, sevimli bile geldi.:rolleyes: Hemen fotoğraflarını çektim. Önce uzak çekerken baktım iyice yaklaşmışım. Ben yavru sandım ama eşim yavru olmadığını ve zehirli bir yılan olduğunu söyledi.

Beğenileriniz için teşekkürler... Saygıyla...

Eklenti 333916

Eklenti 333917

Eklenti 333918

Eklenti 333919

Eklenti 333920

Sevgili jineop, adını bilemediğim bitkiyi ben de giderek beyaz daturaya benzetmeye başladım. Daha başka bir bitki olmasını isterdim, örneğin çan sarmaşığı. Açınca kesinleşecek. Sevgiyle...

Sevgi Durul 23-09-2012 23:26

5 Eklenti(ler)
Geçen sene kendimiz toplamıştık, bu sene cevizleri iki yevmiyeci ve eşim üç günde topladılar. Hafta arası ben gidemiyorum, ceviz hasadında yardımım olmadı.

Sayın lilium'un gönderdiği kuş ilacı sayesinde cevizler kuşlardan zarar görmeden hasat bitti. Son cevizler soyulurken oradaydım ama.

Eklenti 333922

Eklenti 333923

Eklenti 333924

Eklenti 333925

Eklenti 333926

Sevgi Durul 23-09-2012 23:35

5 Eklenti(ler)
Bugün geç şeftaliden konserve yaptık.

Eklenti 333931

Top patlıcan üç kök.

Eklenti 333932

Tutan göz aşıları meyve yapmış, meyveleri kopartmadan önce fotoğrafladım.

Eklenti 333928

Eklenti 333929

Eklenti 333930

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025