![]() |
5 Eklenti(ler)
Son görüntülerimiz, eski evimizin bahçesinden kızımın kırmızı gülü.
Eklenti 324699 Üzümler yavaş yavaş olgunlaşıyor. Eklenti 324702 Eklenti 324700 Eklenti 324701 Domateslerde verim güzel. Domates suları ve salça yapımına başlandı. Eklenti 324703 |
Sevgili Durul, 3. üzümün fotoğrafı bendeki üzüme çok benziyor, bendeki çekirdeksiz.
İlk defa bu sene dört salkım üzüm verdi, cinsini bilmiyorum, bu cinsin adı ne dir acaba? |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Durul, bu gün üzümlerin fotoğrafını çektim, çekirdeksiz hoş kokulu ve çok sulandığı halde tadı güzeldi.
Yukarıda fotoğrafı olan üzüme çok benziyor değil mi? Eklenti 324788 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet Hanım, evet üçüncü fotoğraftaki üzüm, çekirdeksiz kara. Burada böyle diyorlar, başka adı da vardır belki, ben bilmiyorum.
Bu omca geçen sene bir salkım vermişti, onu da kuşlar kapmıştı.:rolleyes: Bu sene üzerinde bayağı çok üzüm var. Sizin üzüm daha iri ve dolgun salkımlı. Bizdeki hem taneleri küçük, hem seyrek. Kokulu değil ayrıca. O fotoğrafın biraz daha yakın çekilmişini yüklüyorum, karşılaştırma açısından. Eklenti 324819 |
Sevgili Durul, kokulu derken yoğun kokulu demek istemedim.
Hafif kendine has bir kokusu var. Dört yıldır gözünün içine baktım, bu sene gönlü oldu da 4 salkım verdi :) Belki az verdiği için büyük salkımlı ve taneli olmuştur bendekiler. |
Alıntı:
Kokusuna ayrıca dikkat ederim, geçen sene kuşlar bize fırsat tanımamıştı ki. Tad ve koku konusunda yanılıyor olabilirim.:o |
Alıntı:
Sizin üzümünüz Adalet hanımın üzümüyle aynı değil sizdeki tür uslu cinsi erkenci seyrek ve küçük taneli olur. Salkım verimi çok fazla olur aynı cins üzüm benim bahçede mevcut bizim burada temmuz ayının ilk yarısında olgunlaşmaya başlıyor. Kuşlar özellikle karatavuk kuşu başından hiç ayrılmazlar eğer kuşlardan kalırsa tadına anca bakabilirsiniz. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
bu üzümün cinsi nedir acaba? |
Alıntı:
sorduğunuz üzümün cinsi ,Flame Seedless olarak geçen renkli çekirdeksiz üzümdür. |
Alıntı:
|
Abla cevizlerde son durum nasıl? Meyveli resimlerini çekip ekleyebilirmisin?
|
4 Eklenti(ler)
Sayın musculus, taze yenecek cevizleri yarın toplamaya başlayacağız. Diğerleri olgunlaşmayı bekliyor. Bahçeye gittiğimizde fotoğraf çekerim.
Alıntı:
Eklenti 326544 Eklenti 326541 Eklenti 326542 Fasulyelerimiz türlü yapmaya ancak yetecek.:) Eklenti 326543 |
4 Eklenti(ler)
Domateslerimiz bayağı iyi ürün veriyor, biberler de öyle. Salça, turşu uğraşıp duruyoruz.
Eklenti 326560 Eklenti 326561 Tohum takas etkinliği domatesi. Eklenti 326563 Salçamızı hiç kaynatmadan güneşte yapıyoruz. Eklenti 326562 |
4 Eklenti(ler)
Acı süs biberlerimiz sarı çiçekler gibi.:rolleyes: Toplaması zaman alıyor. Çareyi sapsız toplamada bulduk.
Eklenti 326569 Eklenti 326570 Eklenti 326571 Mısırlar olmaya başladı. Eklenti 326572 |
5 Eklenti(ler)
Eklediğim görüntüler bayramdan önce çekilmiş görüntülerdir. Bazılarının üzerindeki tarihlerden de belli.:rolleyes:
Geç şeftalimiz. Oldukça iri, bir kısmını hemen konserve yaptık. Eklenti 326578 Eklenti 326579 Eklenti 326580 Eklenti 326581 Eklenti 326582 |
Öncelikle bayramınızı kutlarım Allah daha nice bayramlara çıkarsın İnşallah. Mahsul harika görünüyor özellikle biberler müthişler ellerinize sağlık Sevgili Sdurul:)
|
5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz günlerde cevizlere üçüncü tur aşı yapıldı. Gözleri İnegöl'den, ceviz soyma makinasını aldığımız kişi gönderdi.
Eklenti 326583 Eklenti 326584 Tutan kalem aşılardan. Eklenti 326585 Antep fıstıkları. Eklenti 326586 Hünnaplar çok irileşmiş. Eklenti 326587 |
Alıntı:
Yaramaz çocuklar misali parmaklarımı daldırarak yiyesim geldi salçadan... Yer bereketi denir ya, bereketi bol maşallah. Ellerine sağlık! |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Neslihan, inanın bayramın birinci günü bizim yaramaz ufaklık dediğin şeyi yaptı. Ben şimdi tattırmaz mıyım sana o salçadan? Teşekkür ederim. Sevgiler...
Biraz görüntü daha ekleyelim. Asmalar, Eklenti 326588 Eklenti 326589 Bahçede fazla vakit geçirmeye başlayınca yeni şeyler öğreniyorum. Geçenlerde zeytinlere ilaç hazırlarken suyun PH değerini ayarlayan bir ilaç kullanıldı. Ve su alması gereken rengi aldı. Eklenti 326590 Eklenti 326591 Eklenti 326592 |
4 Eklenti(ler)
Bu sene tohumlarda başarılı olamadım. Çimlendiler çimlenmesine ama şaşırttıktan sonra yaşamadı bir çoğu.
Az çiçeklerimden bir kaç görüntü. Eklenti 326593 Eklenti 326594 Taş duvarda kendiliğinden çimlenen şebboy. Eklenti 326595 Eklenti 326596 |
4 Eklenti(ler)
O gün onca işin arasında, önceden hazırladığım gübre şerbetine düşmüş bir kelebek gördüm. Canlıydı ve ben onu oradan çıkardım. Zinniaların yanına götürdüm, fotoğraf için.:rolleyes: Kaçtı, kuru yapraklara kondu. Sonra gözden kayboldu.
Eklenti 326597 Eklenti 326598 Eklenti 326599 Eklenti 326600 |
Alıntı:
Sevgilerimle... |
Alıntı:
Salça çok güzel görünüyo... |
Her şey çok güzel, ellerinize sağlık. Sevgiler.
|
Sevgili Durul, başlığın ismini değiştirip, "Bereket bahçesi" koydum.
Tek kelime ile mükemmel bir bahçe, ağaçların ve bitkilerin görünüşünden ne kadar özenli bakıldığı belli, eşinizin ve sizin, varsa yardımcılarınızın ellerine sağlık. Salça nefis görünüyor, kaynatmadığınız için rengi, kokusu tadı hiç bozulmadan tüketeceksiniz. Yalnız merak ettim, zamanla bozulmaz mı? Bu arada, kelebeğin çok hoşmuş :) |
Sevgili Adalet hanım, elimde olmayan sebeplerle geciken cevabım için özür diliyorum öncelikle.
Bahçemizde, her şeyi güzel gören gözlerinize, yüreğinize sağlık.:) Bereket Bahçesi adını çok sevdim. Gerçekten de öyle ama. Meyvelerin birini toplamadan öteki atağa geçiyor. Önümüzdeki günler bizim için çok yoğun geçecek. Bademler kabuk çatlatmaya başladı. Taze yenecek cevizler bir yandan toplanıyor. Diğerleri sırasıyla geliyor. Ve bütün bunları yaparken yükün büyüğü eşimin omuzlarında. Bazen yetişemediği durumlarda yevmiyeci tutabiliyoruz. Salça, iki sene bile dayanabiliyor. Tuzu biraz baskın, yemeklere tuz koyarken bunu hesap edip az koymaya dikkat ediyorum. Ayrıca kavanozun üzerine bir parmak zeytinyağı ekliyoruz. Hava almayınca sorun olmuyor.:) Bizim usûl salça tarifi burada.:) |
Bereket bahçesi gerçekten çok yakışmış. Uzun zamandır yoktum. Şimdi keyifle bu senenin bereketlerine dalacağım:p
|
Alıntı:
Sayın OSMAN45, aslında suyun PH değerinin ayarlanmasının önemini eşime sorup yazacaktım. Ama daha derli toplu anlatıldığı için, buradan kopyaladım. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Saygılar... "İLAÇLAMA SUYU pH" ININ ÖNEMİ Tarım İl Müdürlüğümüz; bitki hastalık ve zararlıları ile kimyasal mücadelede gözden kaçırılan ancak etkinliği ve ekonomik boyutu yönüyle önem arzeden, ilçe ve köylerimizde ilaçlamada kullanılan su kaynaklarının pH değerlerinin tespitine yönelik çalışma başlattı. İl Müdürü Sn. Necati POYRAZ’ın 2010 yılı hedeflerine yönelik yapılan hazırlıklarla ilgili olarak Bitki Koruma Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar anlatıldı. Bitki Koruma Şube Müdürü H.Ali DİNÇER sunumlarında aşağıdaki noktalara dikkat çekti: “Bir zararlıyı veya hastalığı kontrol etmek için ilaçladığımızda beklediğimiz oranda başarı sağlayamamızı, ilacın dozundan, kullanılan aletlerdeki problemlerden, zararlı böceğin veya hastalığın direnç kazandığından, yanlış teşhis edildiğinden, hatta tarım ilacından kaynaklandığını düşünürüz. İlacı karıştırdığımız suyun pH’nı kontrol etmek aklımıza gelmez. Hâlbuki ilaçlama tankına koyduğumuz suyun pH’ı tarım ilaçlarının ve gübrelerinin etkili veya etkisiz olmasını doğrudan belirlemektedir.. Suyun pH’ının yüksek olması tarım ilaçlarının çoğunun etkinliğini düşürürken bitkiye verdiğimiz bitki besin elementlerinin alınabilirliğini olumsuz etkiler. Bu yüzden üreticilerin ilaçlama ve gübreleme yapmadan önce kullanacakları suların pH değerlerini bilmeleri ve ayarlamaları gerekir. İlaçların büyük kısmı 7 ve üzerindeki pH değerlerinde etkilerini çok kısa bir sürede kaybederken bunun altındaki değerlerde etki süreleri önemli oranda artmaktadır. Örneğin; etken maddesi “malathion” olan bir ilacın pH değeri 10 olan bir su ile verilmesi halinde etkisinin %50 sini 17 saatte kaybetmesine karşın pH’ı 6 olan bir su ile verilmesi halinde etkinliğinin %50 si ancak 55 gün sonra kaybolmaktadır. Suyun pH sını düşürmek için piyasada birçok ürün satılmaktadır.Ancak sitrik asit (limon tuzu),fosforik asit, nitrit asit, sülfirik asit gibi asitler de yaygın olarak kullanılmaktadır.Bunların seçiminde ise;kullanımının kolay,ucuz ve güvenli olmasına dikkat edilmelidir.Sitrik asit hariç diğer asitler aynı zamanda bitki besini(fosfor,azot ve kükürt) sağlarlar.Sitrik asit hem ucuz olması hemde güvenli olması nedeniyle bunların içinde en iyisidir.Ayrıca MAP gübresi hem pH düşürücü hemde yaprak gübresi olarak ta iyi bir seçimdir. Çiftçimizin ilaçlama suyunda pH düşürücü kullanması; - Kullanılacak ilaçların etkisinin tam ve uzun süreli olmasını sağlar. - İlaç uygulama sayısı azalır. - Daha az ilaç ve daha az emek sarf ettiğinden parası cebinde kalır. - İşçilikten tasarruf sağlar. - İlaç uygulama sayısı azalacağından çevreye daha az zarar verir. Sonuç olarak ilaçlama suyunun pH’ını 5,5– 6,5 Aralığına ayarlamak tarım ilaçlarından en iyi sonucu alabilmenin en ekonomik ve kolay yoludur. |
Sevgili Durul, kış konservelerinizi sağlıkla tüketmenizi temenni ediyorum. İştah açıcı bir bahçeniz var, o domates salçasına ne güzel de ekmek banılır. ;) Afiyet bal şeker olsun, sevgiler.. ;)
|
5 Eklenti(ler)
Teşekkürler, sevgili Sudenur. Sevgiler...
Dün çektiğim bazı görüntüler... Geçen sene altın çilekler olgunlaşmadan hava soğumuştu. Bu sene domateslerin yanında bol güneş alarak oldular galiba. Ne zaman toplanacağı hakkında hiç bir fikrim yok. Eklenti 327551 Eklenti 327552 Ayva üzüm komşuluğu. Eklenti 327553 Hünnaplar kızarmaya başlamış. Eklenti 327554 Sevgili jineop'un gönderdiği hüsnüyusuf tohumlarının arasında çimlenen bu bitki açtı. Bunun çin karanfili olduğunu düşünüyorum ya da :confused: Eklenti 327555 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025