agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Safranlı 27-07-2012 09:24

Siz enzimi çifte kavrulmuş yapmışsınız tebrik ederim

Sevgi Durul 27-07-2012 10:24

Cansınız sevgili nevsune, bu kadar çabuk ve anlayabileceğim şekilde yazdığınız için teşekkürler. Size zahmet oldu ama hemen uygulamaya geçebilirim. Çift kaplar, hortumlar bana karışık gelmişti açıkçası.:dilli:

Kullanma kılavuzu ve iki düğme örneği çok hoşuma gitti. Aslında ne kadar kolaydır da, birinin bize anlayacağımız gibi anlatması gerekir.

Biliyor musunuz, rüyalar bende de agaclar.net ile ilgili olabiliyor zaman zaman. Burada çok vakit geçirmekten, etkilenmekten sanırım.

Sizin de belirttiğiniz gibi, malzeme bol ve çeşitli, pekmez var yiyen içen yok. Bari işe yarasın.:rolleyes: Cevizin yeşil kabuğu değil de odunsu kabuğu kullanılacak yanlış anlamadımsa.

Sonuçları buradan paylaşırım ve kullanılışı ile ilgili anlamadığım kısımlarda yine sizin kapınızı çalarım. Umarım başarırım.;)

Görmediniz sanırım, size yazdığım önceki mesajlarınıza cevaplarım var.:p 2133 no'lu mesaj En yürekten sevgilerimle...

Sevgi Durul 27-07-2012 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1002787)
Sevgili Durul, uzun saatlerdir bahçenizi turluyorum, gezdim gezdim bitiremedim inanın, "Beğen" butonunu tıklatmayı dahi unuttum çoğu vakit. ;) İlgi alanım çoğunlukla süs bitkileri ve çiçekler olmuş olsa da meyve ve sebzelerinizin göz alıcılığı dikkatimden kaçmadı. Öncelikle canı yürekten kocaman bir "Maaşallah!" diyor ve ağız tadıyla tüketmenizi temenni ediyorum mahsüllerinizi. Gönlünüzden geçen her şey gerçek olsun. Sevgiler..

Sevgili Sudenur, öncelikle bahçemize hoş gelmişsiniz.:) Tüm iyi dilekleriniz ve beğenileriniz için ben de cânı yürekten teşekkür ediyorum.

Aslında benim ilgi alanımda da süs bitkileri ve çiçekler var. Ama meyve ve sebzelerde suçlu eşim. Hepsi O'nun suçu. Kendileri pek çiçek sevmez ya da sever de belli etmez. O çiçekleri sevseydi şimdi bahçede harika çiçekler olurdu. Ben bu kadar yapabiliyorum.:p Dün sulama önceliğinde bir tartışma konumuz vardı, söylediği söz; ''Çiçekler mi elzem, sebzeler mi?'' Gerisini siz düşünün.

Geçenlerde ceviz ağacının yanındaki gülün dikeni elini yırtmış, bir sinirlendi bir sinirlendi ki sormayın. Kendi kendine söyleniyor, ''bu gülü buraya dikenin...'' Eyvah dedim, benim diktiğim güllerden sandım. Meğer kendi diktiği gülmüş.:rolleyes: Yine kendi kendine söyleniyor, ''gülü seven dikenine katlanırmış, ben sevmiyorum niye katlanayım''. Gülün güzelim sürgününü kesti attı. Ben hepsini sökmediğine şükür ettim. Altın gibi kâlbi vardır aslında.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1002791)
Sevgili YeniGine, benden önce davranmış. :eek: Çiçek Adanızın güncel halini bende soracaktım. :D Clamatisleriniz ne durumda? Gülleriniz için ne tür bir bakım uygulamaktasınız? Maşallah öyle sağlıklı ve güzeller ki bir dalda beş altı gonca saydım, renklerine formlarına, sağlıklı yapraklarına hayran kaldım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1002788)
...En son sayfada bunları söylemek istiyor idim, fakat ÇİÇEK ADANIZ görünce burada söyleyeyim dedim.
Tamam ÇİÇEK ADANIZI ne yapacaksınız, nasıl olacak merakla bekliyorum. Herşey çok güzel idi. Bundan sonra da güzellikleri inşallah takip edeceğim. Herşey GÖNLÜNÜZCE.

Sevgili YeniGine, Sevgili Sudenur, çiçek adası eşime tepki olarak yapılmış bir yer. Kurumuş vişne ağacına sardırılan sabah sefalarının etrafına elime ne geçerse diktim. Sanırım ilk baharda güzel olacak orası. Çünkü iri çiçekli sümbül ve değişik yerlerden alınmış farklı nergis soğanları var. O kurumuş vişneyi kestirseydim oraya hemen başka bir meyve ağacı dikerdi.

Orada şimdi ağırlıklı olarak zinnia ve coreopsis grandiflora, gaura, papatyalar, karanfiller, cezayir menekşeleri var. Peyzaj falan hak getire. Sıcaklardan ölmezlerse geliştiklerinde güzel olacak.:rolleyes: Bahçeye gittiğimde fotoğraf çekerim.

Clematisler çiçeklenmelerini bitirdiler, sulamaya devam. Güllerde kurumuş çiçeklerini kesmekten ve sulamaktan başka yaptığım bir şey yok. Sevgiyle...

Sudenur 27-07-2012 16:55

Sevgili Durul, eşinizin sebze meyvelerden aldığı haz daha yoğun demek ki, can boğazdan gelir değil mi ama? :D ;)

Benim eşim içinde çim ve gül olsun gerisi geri dursun. :mad: Özellikle mevsimlik çiçeklere verilen emeklere yazık olduğunu düşünüyor, almama bile mırın kırın ediyor. Ama biz ne yapıyoruz "Tamam canım.. haklısın.." diyor ve yine bildiğimizi okuyoruz, gönüller kırılmasın yeter ki..

Çiçek adanız, baharla birlikte coşacak desenize! Ömrümüz yeterse onu da görürür inşallah, saygı ve sevgilerimle.. ;)

Sevgi Durul 27-07-2012 21:22

Sevgili Sudenur, can boğazdan gelirmiş ama boğazdan da gidermiş. Zaten eşim de çok fazla yiyen biri değil, o yetiştirsin dağıtsın, beni uğraştırsın o yeter O'na.

Çiçek adasını ona tepki plarak yaptım derken, koca bahçede nereye ne dikmeye kalksam, oraya olmaz, burası tamir olacak, şurası ayak altı, hep bir bahane bulur. Sevmiyor ya, çiçekler ona fazlalık geliyor. Ama geçenlerde bir kök akşam sefasına baktı baktı, seneye bundan çok ek, çocukluğumun çiçeği dedi.:rolleyes:

Kalp kırmadan, tatlı atışmalar da olmasa o kadar işin altından kalkılmaz zaten.

Baharda çiçek adasında görüşmek üzere... Sevgiler...

Sevgili nevsune, bugün elimde olan malzemelerle enzimi hazırladım. Az bir şey deneyeyim derken yine de fazla oldu. İçindekiler, kavun, karpuz kabuğu, maydanoz sapı, katı meyve sıkacağından geçmiş armut posası, pekmez, maya. Hepsi göz kararı, hiç ölçmedim. Gelişmeleri olumlu ya da olumsuz paylaşırım. Bu deneme ama.:rolleyes: Yumurta kabuğu gibi diğer bazı malzemeleri sonradan ilave etsem olur mu? Çeşit pek az olmuş da.

Safranlı 28-07-2012 08:00

Elinize ne geçerse ilave ediniz

nevsune 28-07-2012 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1002872)
Görmediniz sanırım, size yazdığım önceki mesajlarınıza cevaplarım var.:p 2133 no'lu mesaj En yürekten sevgilerimle...

Beni bağışlayın lütfen gerçekten görmemişim ve o sayfada ne güzellikler kaçırmışım. O dönem bir yakınımızın intiharıyla ciddi bir üzüntü yaşamıştık. Apar topar İstanbul'a gittik geldik tam o zamana denk gelmiş. Gerçi bazen işler bir yoğun oluveriyor mesajları kaçırıyorum. Sonradan ya rastlantıyla ya da birşey araken karşıma çıkınca bu kez de nasıl atlamışım diye kızıyorum kendime.

Kuzucuğun bahçe maceralarına da bayıldım. Kelebeğe o kadar nasıl yakınlaşabildiniz, ürkütmeden görüntüleyebilmişsiniz bravo size. Herkes bir çiçek adası deyip duruyor anlamıyordum, şimdi anladım:rolleyes:
Yağmur altındaki görüntülere hayran kaldım. Hele damlaların son hızla düştüğü ve gerçekten bir buzlanma efekti yaratan son fotoğrafınız tek kelimeyle 1 numara. Ne hoş değil mi, o kadar iş güç arasında bile güzelliği gören gözleriniz ve paylaşan bir yüreğiniz var. İşte bundan seviyorum sizi:) Aman hep bizimle kalın siz.

Alıntı:

Çiçek adasını ona tepki plarak yaptım derken, koca bahçede nereye ne dikmeye kalksam, oraya olmaz, burası tamir olacak, şurası ayak altı, hep bir bahane bulur. Sevmiyor ya, çiçekler ona fazlalık geliyor.
Evdekilerin çiçek sevmeyişi, forumdaki çoğu kişinin ortak paydası. Eşinizin çiçek tepkisi olacak tabii. Biz de abartıp duruyoruz, elimiz ayağımız durmuyor ki millet ilallah dedi bizden. Zaten bu nedenledir ki birbirimize sardırıyoruz:) Bir ara balkondaki sarmaşıklardan biriyle uğraşıyorum, ağın üst kısımlarına sardıracağım ki alttaki bitkilerin ışığını kesmesin. Tabureye çıkmışım, benim balkon zaten 2 m2 bile değil, bi de tıkış tıkış malum olduğu üzere. Taburenin bir ayağı havada kalmış neredeyse 5. kattan aşağıya uçuyordum ve bu benim ilk kazam da değil. Eh bunu oğluma anLatma gafletinde bulundum. Aldığım cevap şuydu: " e sana o çiçekler yüzünden bişey olsun hepsini aşağı fırlatmazsam, bi de inip üstlerinde tepinmezsem ne olayım". Şimdi ölmeye korkuyorum benim oğlan üstlerinde tepinecek diye. Hal ve ahvalimiz böyle, kendimiz edip kendimiz buluyoruz:D

nevsune 28-07-2012 10:35

Alıntı:

Bugün elimde olan malzemelerle enzimi hazırladım. Az bir şey deneyeyim derken yine de fazla oldu. İçindekiler, kavun, karpuz kabuğu, maydanoz sapı, katı meyve sıkacağından geçmiş armut posası, pekmez, maya. Hepsi göz kararı, hiç ölçmedim. Gelişmeleri olumlu ya da olumsuz paylaşırım. Bu deneme ama. Yumurta kabuğu gibi diğer bazı malzemeleri sonradan ilave etsem olur mu? Çeşit pek az olmuş da.
E valla çeşit pek az olmuş. Ben de düşünüyordum ki o bahçeden ne biçim malzeme çıkacak da, ne harika bir enziminiz olacak diye:p Ben de Halil beye katılıyorum, birkaç gün içinde elinize geçen sebze meyve artıklarını da ilave edersiniz, sonra bırakırsınız fermantasyona. Haa, yalnız ölçü konusu biraz önemli. 1-3-10 oranına uymakta yarar var. Herkesin tartısı yok ya, nasıl ölçeceğiz derseniz: su ile pekmez kolay şişelerden ölçülebilir de, atıklar için 900 ml. lik bir suyu bir ele alıp, diğer ele de atıkları alıp şöyle bir terazi durumları yapılabilir. Hey allahım, bu bitkiler yüzünden daha neler yapacağız bakalım. Arkadaşımın biri bu enzim yüzünden bana çöpçü diyor:o ama benim çiçeklerim fışkırırken, onunkilerde tık yok.

Sevgi Durul 30-07-2012 14:34

Sevgili nevsune, beğenileriniz ve güzel sözlerinize teşekkür ediyorum önce. Enzimle ilgili mesajınızı okuyunca, hatırlatayım istedim. Sizin için eklediğim fotoğraflar ve küçücüğümüzün bahçe macerası da vardı çünkü.:)

Yakınınızın o girişimi başarılı olmamıştır inşallah.:(

Kelebek fotoğrafı çekmek aslında hem zor hem kolay. Daha çok çok güzel kelebekler var ve çekemiyorum. Akşam üzerleri biraz sakinleşip kondukları yerde daha bir uzun kalıyorlar. İşte o anlarında görmüşsem çekiveriyorum.

Fotoğraf çekmeyi seviyorum, makine hep cebimde, gördüğüm ilginçlikleri kaçırmayayım diye. Beğendiğinize gerçekten çok sevindim.

Evdekiler zaman zaman isyan bayrağı açsalar da birazcık alıştılar artık. Oğlunuzun söylediğini eşim defalarca söylemiştir. Yâni çiçekleri balkondan aşağı atacakmış.:mad: Aman siz de dikkat edin, balkon kenarlarına çiçek sardırırken,....... düşünmek bile istemiyorum. Allah korusun. Çiçeklere ot ilacı, traktör tutup çiçekleri attırmaya götürme, bunları da duydum hep.:mad: Ama yine de kıyamazlar bize. Birazcık abartmış olsak bile.:o

Enzim işine gelince, yine hazırladım, burada. Bu sefer çeşit biraz daha fazla. İçine sevgimi de kattım, güzellerime mama hazırlıyorum diye söylene söylene yaptım. Bu arada gülmek tuttu, mutfak, mahfı-perişan halde. Öncesinde küçük acı biberlerden turşu yapmışım, acı biber sapları da enzimde. Bundan böyle, çıkan çöplere de kıyamam ben. Biriktirip buz dolabında saklarmışım.:rolleyes: İyi ki mum çiçeği ile ilgili başlıkta bundan bahsetmişsiniz de öğrenmişim. Çok çok teşekkürler... Sevgiler...

Sevgi Durul 30-07-2012 15:10

1 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine, sevgili Sudenur, çiçek adası şimdilik böyle.:rolleyes:

Eklenti 322293

Sevgi Durul 30-07-2012 17:03

5 Eklenti(ler)
Dün domateslere iç kurdu için ilaç atıldı. Biberlere de.

Eklenti 322329

Hava bulutsuz, pırıl pırıl güneşli, rüzgârlı ve de çok sıcaktı. Ay dede gökyüzünde akşamın olmasını bekler gibiydi. Fotoğrafa pek yansımamış ama çok büyük görünüyordu.

Eklenti 322330

Bu domates benim için diğerlerinden daha önemli, çünkü tohumdan kendim yetiştirdim. Tohumları da, Tohum Takas Etkinliğine sayın Tura'nın göndermiş olduğu oturak domates tohumlarından.

Eklenti 322333

Mısırlar boyumuzu geçti, mısırı yok henüz. Mısır üzerine gelen çekirge.

Eklenti 322331

Eklenti 322332

Sevgi Durul 30-07-2012 17:09

5 Eklenti(ler)
Biraz da üzümlere göz atalım. Olgunlaşmaları yakındır.

Eklenti 322335

Eklenti 322336

Eklenti 322337

Eklenti 322338

Eklenti 322339

Sevgi Durul 30-07-2012 17:23

5 Eklenti(ler)
Yapılan göz aşıları mısır patlağı gibi birer birer patlıyorlar.:)

Eklenti 322340

Eklenti 322341

Eklenti 322342

Eklenti 322343

Eklenti 322344

Sevgi Durul 30-07-2012 17:43

5 Eklenti(ler)
Bu da zerdaliye şeftali aşısı. Aşıların tuttuğunu görmek sevindirici.

Eklenti 322350

Kayısıların hepsini toplayamadık. Yaramaz sincap ziyankârlığa devam ediyor. Çekirdeklerini çıkarıp alıp kayısıları bırakıyor.:rolleyes:

Eklenti 322348

Eklenti 322349

Kelebek,

Eklenti 322351

Tam dönüş için arabaya binecekken, kurumuş otların arasında sarı bir çiçek gördüm. Tabii ki de yabani bir çiçek.:p

Eklenti 322352

Sevgi Durul 30-07-2012 18:04

3 Eklenti(ler)
Son olarak, ipek çiçekleri ve açmaya niyetlenen gül.
Eklenti 322360

Eklenti 322361

Eklenti 322362

bahtiyar02 30-07-2012 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1004065)
Biraz da üzümlere göz atalım. Olgunlaşmaları yakındır.

Eklenti 322335

Eklenti 322336

Eklenti 322337

Eklenti 322338

Eklenti 322339

Maşallah Ellerinize sağlık.Üzümler hangi bölgeye ait acaba?

Saygılar

Sevgi Durul 30-07-2012 23:44

Sayın bahtiyar02, üzümler, Ege Bölgesi üzümleri sanırım. Son fotoğraftaki üzüm asması epey yaşlı, eşimin çocukluğunda varmış. Çekirdekli, ufak taneli bir cins. İlk fotoğraftaki de ondan çelik alarak yetiştirildi.

İkinci fotoğraf, çekirdeksiz kara. Üçüncü foto çekirdekli kokulu üzüm, dördüncü foto da çekirdekli.

YeniGine 31-07-2012 00:08

SDurul merhabaa; çiçek adası çook güzel ellerinize sağlık, teşekkürler. Allah ömür verir ise ben de seneye sabah sefalarını aynı sizin gibi yapmayı düşünüyorum. Benim bahçem yok; sitenin bahçesinde benim de öyle adacıklarım var... İşte yuvarlak tarlam, üçgen tarlam, dikdörtgen tarlam deyip deyin geziniyorum. Sudenur un bahçesinde yuvarlak bir adacığı vardı sonradan kendisi beğenmediğini yazmış; ben de deme öyle aynından bende de var demiş idim. Şimdi kendisinin sayfasına ben de; bende olanı fotoğraflayıp sayfasına koydum. Bakalım ne yorum yapacak.
Sonraa patlayan aşılarınız; mükemmel, çok hoşuma gittiler. İnsanın emek harcayıp karşılığını alabilmesi kadar güzel birşey var mı? Maşallah onlara!..

jineop 31-07-2012 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1004078)
Bu da zerdaliye şeftali aşısı. Aşıların tuttuğunu görmek sevindirici.

Kayısıların hepsini toplayamadık. Yaramaz sincap ziyankârlığa devam ediyor. Çekirdeklerini çıkarıp alıp kayısıları bırakıyor.:rolleyes:

[
Eklenti 322352

Aşıların tutması çok sevindirici.
Tatlı sincap sana yardım ediyor. Çekirdekleri ayıklanmış, ister reçel , ister komposto yap diyor:D

nevsune 31-07-2012 20:00

Üzümler harika görünüyor. Bayağı çeşit var sanırım. Onlar da değerlendirilecektir tabii:)

Sincaplara çok gülüyorum. Jineopcuğumun dediği gibi hazır işçi işte bunlar. Bırakın ayıklasınlar çekirdekleri:p

Çekimleriniz oldukça güzel. Neyi nasıl yansıtacağınızı iyi biliyorsunuz:) Ellerinize sağlık.

sakdag 31-07-2012 20:56

Üzüm mesajınızın 2. fotoğrafına bayıldım... Hem fotoğraf, hem üzümler harika. Güneş üzümlere karşıdan vurmuş, bu ne güzel renk cümbüşü böyle... Elimi uzatıp yiyesim geldi Sdurul Abla... Ellerinize sağlık. Fotoğrafınızı, bilgisayarıma kaydettim bile. ;)

bahtiyar02 01-08-2012 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1004189)
Sayın bahtiyar02, üzümler, Ege Bölgesi üzümleri sanırım. Son fotoğraftaki üzüm asması epey yaşlı, eşimin çocukluğunda varmış. Çekirdekli, ufak taneli bir cins. İlk fotoğraftaki de ondan çelik alarak yetiştirildi.

İkinci fotoğraf, çekirdeksiz kara. Üçüncü foto çekirdekli kokulu üzüm, dördüncü foto da çekirdekli.

Sonbaharda çelikler için bağınızı ziyaret metmek gerekecek;)
Bizim bağın ilk ürünü ve en erkenci üzüm 20 Haziranda tatmıştık. Diğerleri tam olgunlaşmadı.
Saygılar

Sevgi Durul 02-08-2012 14:08

Teşekkürler, Sevgili YeniGine, Sevgili jineop, Sevgili nevsune, Sevgili sakdag.

Sevgili YeniGine, eklediğiniz fotoğrafları gördüm, çok güzeller. Kendi sayfanızda devamını dilerim.:)

Sevgili jineop, yardımcım çok yaman. Bana iş bırakmıyor.:rolleyes:

Sevgili nevsune, iki senedir dünürler pekmezimizi yapıyorlardı. Bu sene kendimiz yapmaya niyetliyiz.:rolleyes: Öğrenmeliyiz artık.

Sevgili sakdag, Balıkesir bize yakın sayılır. Buyrun gelin, üzümlerden de diğerlerinden de istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.;) Ama bayrama kadar çok işimiz var. Yılan hikâyesine dönen inşaat hızlandı. Boyacı, marangoz, mermerci aynı anda çalışıyor.:dilli: 3-4 gündür bahçeye bile gidemiyoruz. Eşim sahurda sebzeleri sulayıp geliyor. Hem meyveler de o zamana kadar ancak olgunlaşır.

Sayın bahtiyar02, çelik zamanı hatırlatırsanız dilediğiniz kadar çelik gönderebiliriz.

Sevgi Durul 10-08-2012 16:54

5 Eklenti(ler)
Bahçeden bir kaç görüntü. Sabah sefaları açmaya devam ediyor. Saksıdakiler biraz daha nazlı, cinsinden olabilir. Açacak değişik renklerimiz de var.

Eklenti 324652

Eklenti 324653

Eklenti 324654

Eklenti 324655

Coreopsis grandiflora tek tük açmaya devam ediyor.

Eklenti 324656

Sevgi Durul 10-08-2012 16:59

5 Eklenti(ler)
Bahçede çokça olan bir ot var. Çörtük otu. Buralarda tarhana otu da diyorlarmış. Çok hoş bir kokusu var. Geçenlerde turşuya koymak için körpelerinden topladık. Bakalım turşu nasıl olacak?

Eklenti 324657

Eklenti 324658

İlk fasulyemiz, geç ekildiği için geç oldular.

Eklenti 324659

Hangi ağaçtan alınmış bilemediğim, fasulye sırığı yeşermiş.:)

Eklenti 324660

Sarı gül tek tük açıyor.

Eklenti 324661

Adalet Yağcı 10-08-2012 17:31

Alıntı:

Hangi ağaçtan alınmış bilemediğim, fasulye sırığı yeşermiş.
Kuru dalı dikse yeşerir derler ya eli yeşiller için, siz de eliyeşilsiniz demek ki.
Ben elmaya benzettim daldaki yaprakçıkları.

maki01 10-08-2012 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1007833)
Bahçede çokça olan bir ot var. Çörtük otu. Buralarda tarhana otu da diyorlarmış. Çok hoş bir kokusu var. Geçenlerde turşuya koymak için körpelerinden topladık. Bakalım turşu nasıl olacak?

Adana'da toz tarhana pek bilinmiyor ve yapılmıyor. Öyle olunca o güzel kokuyu veren otu da bulmak mümkün olmuyor.

3-4 sene önce çörtük otunu çok arayıp, bulamamıştım. İnternetten araştırdığımda dereotunun tohuma kaçmış hali gibi bir bilgiye rastlayınca taze derotu koyarak yapmıştım tarhanayı.

Daha sonra sevgili arkadaşım DefneD Ege'de pazarlarda satılan kurutulmuş tarhana otu yolladı, tarhana yaparken onu kullandım. Dereotundan çok daha yoğun bir koku ve lezzet.

Yani demem o ki sevgili arkadaşım, bu otları kurutmayı deneyebilirsin ve belki de bana da gönderirsin :)

Sevgiler :)

Sevgi Durul 10-08-2012 21:53

Sevgili maki, istediğin kadar kurutulmuş ya da taze olarak gönderebilirim. Öyle çok ki, yola yola bitiremiyoruz.

Ben tarhanada kullanmıyorum ama yaptığım üçüncü tur enzimde çörtük otu da mevcut. Ayıklayıp yıkamışken, turşudan artanları eve getirdim. Şimdi çıkan diğer malzemelerle birlikte enzim kabındalar. Başarırsam tabii ki.:rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1007840)
Kuru dalı dikse yeşerir derler ya eli yeşiller için, siz de eliyeşilsiniz demek ki.
Ben elmaya benzettim daldaki yaprakçıkları.

Sevgili Adalet hanım, eli yeşil keşke ben olsaydım.:rolleyes: Eşim olur kendileri. O fasulye sırığını kendisi dikmişti.:D

Sevgi Durul 10-08-2012 22:19

5 Eklenti(ler)
Her saksıya ektiğim tohumlar gibi, mavi yasemin saksısına da kudret narı ekmişim. Şimdilik kardeş kardeş geçiniyorlar. Kudret narları bol bol çiçek açıyor, meyve tutmadılar henüz.

Eklenti 324691

İpek çiçekleri keyifli.

Eklenti 324685

Eklenti 324686

Altın çileğin olgunlaştığını, bu yaz görürüz umarım.

Eklenti 324689

Eklenti 324690

Sevgi Durul 10-08-2012 22:29

5 Eklenti(ler)
Hepsi açtıklarında güzel bir görüntü olacak. Şimdilik açanlar bunlar. Kim demiş, kirli hanım diye. Gayet de temizler, zinnialar.

Eklenti 324692

Eklenti 324693

Eklenti 324694

Salçalık biberler kızarmaya başlamış.

Eklenti 324696

Bu da, tohumluk ayrılan acı kıl biberler.

Eklenti 324695

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025