![]() |
Alıntı:
Clematis iyi fikir, hem kışa dayanıklıymış. Ama ben henüz alamadım. Yani anlayacağınız bir clematisim bile yok. Sevgiler... |
Alıntı:
Sevgili Vildan hanım,teşekkür derim. Begonvil aldığımda çiçekliydi, epey zaman açtı ve geçti. Çiçeklenme zamanı bitti sanmıştım. Geçenlerde gördüğüm tek çiçek beni şaşırttı. Önceki sayfada, 762. mesajda fotoğrafı var. Şimdi de, aynı tek çiçekle duruyor. Sizi bulmuşken sorayım. Begonvilin saksısına diktiğim sarı çiçekli sedum tüm saksıyı sardı. Aynı saksıda bir de süs kavunu var. Bunların begonvile zararı olur mu? Sevgiler... |
Eğer saksı küçükse begovilin gelişmesini yavaşlatabilir. Sedum ve begovilin su ihtiyaçları da farklıdır. Süs kavununun yerini değiştiremeyebilirsiniz ama, ben sedumları başka saksıya alırdım.
Alıntı:
|
Saksı oldukça büyük, ama yine de alın derseniz, sedumu oradan alayım.
|
;)Maşallah.Bahçenizin tadına doyulmuyor SDurul hanım.Eşinizide siteye kazandırsanız ne iyi olacak.Ağaçlar konusunda çok bilgili birisi anladığım kadarıyla.Bizlere çok yararlı olacağını,yol göstereceğini düşünüyorum.Ne dersiniz?
Selamlar. |
Bu arada size bir sorum olacak.Okuduklarıma göre parfüm kavununuz var herhalde.Saksıyamı ektiniz kavunu?Saksıdaysa ne kadar büyüklükte bir saksıda?Bende de varda 2 tane.Şu anda pet bardağın içindeler ne kadar büyüklükte bir saksıya dikeceğimi bilmiyorum,çok düşünceliyim.Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
|
Alıntı:
Süs kavununu soruyorsunuz herhalde. O büyük saksıda ,begonvil ve bir sedumla saksıyı paylaşıyor. Sizinkini biran önce pet bardaktan alın bence. |
Bence de kısa sürede onları pet bardaktan almalıyım zamanı geçiyor.Bilgi için teşekkür ederim;).
|
4 Eklenti(ler)
Crisentemolar,
Eklenti 164568 Eklenti 164569 Kırmızı gül yeniden açmaya başladı. Eklenti 164570 Kantaron açmayı sürdürüyor, yaprakları kötü durumda. Eklenti 164571 |
5 Eklenti(ler)
;)Devamı,
Eklenti 164577 Eklenti 164579 Eklenti 164580 Beyaz gül de tekrar açanlardan. Eklenti 164582 Rudbeckia aldığımdan beri aralıksız açıyor. Seneye bahçede mutlaka olmalı. Eklenti 164581 |
Sevdili sdurul
Rudbeckia cok yıllık mı, soğuğa dayanıklımı. Malumun mevsimliklerle uğraşırken pes ettim:)) |
Sevgili cemo, rudbeckiayı bu bahar aldım. Çiçekçi soğuğa dayanıklı olduğunu söylemişti.
Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesinde var. Çok güzeller, sanırım çok yıllık. |
O halde temin etmek farz oldu bana:)) Sürekli açan, cok yıllık ,soğuğa dayanıklı daha ne isterim.
Teşekkürler, sayende listeme kalıcı bir tür ekledim. |
Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesinde 275. ve 280. mesajları incelerseniz, orada rudbeckialar hakkında geniş bilgi ve güzel fotoğraflar var. O fotoğraflar rudbeckiaların güzelliğini çok güzel yansıtmış.
|
Sevgili SDurul fotoğraflarda çiçeklerde çok güzeller. Ellerine sağlık. Bu çingene eteği çiçeği bu sene çok ilgimi çekti benim. Seneye mutlaka denemek istiyorum. Tohum çimlendikten sonra şaşırtma istiyormu illaki yoksa tohumu serptiğimiz yerde kalabilirmi fideler ?
|
Sevgili Finduk, teşekkür ederim. Çingene eteği çok hoş bir çiçek, ben de çok seviyorum. Tohumlarını sağolsun, sevgili Fatoş göndermişti. Ben tohumları önce başka kapta çimlendirdim. Sonra saksıya aldım. Gözümün önünde olsun istedim. Bahçeye pazarları gidiyoruz, bazen akşamüstleri de gittiğimiz oluyor. İnanmazsın bahçedeki çiçekleri özlüyorum.
O yüzden çoğu çiçeğim, balkonda saksılara sıkışmış durumda. |
Sevgili Durul, rudbeckialara ben de bayıldım, sanırım tepeleri tohum oluşturuyor, ama tohumdan yetiştirmek iki sene beklemek demek.
Sevgili Cemo gibi ben de listeme ekledim, bahçem küçük olduğu için fazla boylu çiçekler yakışmıyor, rudbeckia tam bana göreymiş. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tohum daha pahallıya geliyor, emeği de fıtık olarak geri dönüyor:D Tohuma paydosssss |
5 Eklenti(ler)
İpek çiçeklerinin güzelliğine bakar mısınız?
Eklenti 164753 Eklenti 164752 Eklenti 164751 Eklenti 164754 Eklenti 164755 |
5 Eklenti(ler)
Diktiğim iki çeşit yer minesinden biri galiba kurudu. Bu ise, yayılmaya ve açmaya devam diyor.
Eklenti 164756 Bahçede kara yemişin dibine diktiğim latin çiçekleri pek iyi gelişme göstermediler. Bazılarını da veremotu boğdu. Eklenti 164757 Eklenti 164760 Kudret narı çiçeği. Eklenti 164758 Bahar aylarında diktiğim ceylan tuttu ve dibinden bir çok yavru vermiş. Eklenti 164759 |
Sevgili Durul, ipekleriniz hakikaten ipek gibiler, aman bana tohum demeyin :)
|
Beğenmenize sevindim Adalet hanımcığım.
Tohum çimlendirme, şaşırtma işi yorucu oluyor. Ama ben daha pes demedim. Çünkü, bir hastalık gibi, geldi gitmiyor. Her gördüğüm çiçekten edinme isteği, gitmeyecek gibi görünüyor. Bir de yeni başladım ya, fikirlerim zamanla belki değişir. |
Sevgi'ciğim bahçende ipeklerin rengi ve cinsleri çok güzeller ,rudbeckianda maşallah çok gösterişli bende bir tanecik çimlendirdiklerimden yaşatabildim bu sene açacağını umuyordum ,sevgili Adalet hanımın söylediğine göre çiceklerini seneye göreceğim tabii başına bir şey gelmezse ,çingene eteklerin çok neşeli,çok hoşlar ,ellerine sağlık
|
4 Eklenti(ler)
Fatoşcuğum, ipeklerin ve çingene eteklerinin tohumlarını sen göndermiştin hatırlarsan. İpeklerin cinsi gerçekten güzel. Hemen her rengi katmerli ve birbirlerinden renk alışverişi yapıyorlar. Örneğin bu açık sarıların bazı yerlerinde pembelikler var.
Eklenti 165023 Eklenti 165024 Eklenti 165025 Beyaza da sarı bulaşmış. Eklenti 165026 |
Alıntı:
|
Sevgili SDurul,
Bahçende dolaşmak çok keyfli, ellerine yüreğine sağlık. Mesajlarda çingene eteği diye geçen çiçeği fotosu var da ben mi bulamadım bilmiyorum, yardım lütfen :) Sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili Maki, teşekkür ederim. 816. ve 817. mesajlardaki, sevgili Fatoşun deyimiyle çingene eteği, crisentemo. Sevgiler... |
Sayın Hocam nilüferleri bulunduğu ortamdan almıyoruz kışın soğuklarda çok fazla etkilenmezler,kök seviyesine kadar don olmazsa hiç problem olmaz.(30 cm su seviyesi içinde ise sıkıntı olmaz)Lotus ise soğuklara dayanıklı değildir kışın kapalı bir alana alınmalı.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025