agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 05-08-2010 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 680169)
Sevgili Sdurul,

Bamya ya bayılırım ama ayıklaması offff:)))

Senin meyveleri gördükce benimkileri kesesim geliyor demiştim ya, üzümle başladık operasyona.:( Meyve bakımı konsunda, senden ders almam gerekecek:)

Sevgili Adaletciğim

3 tane üzüm var bahcede, bakmayı beceremiyorum ki, bir salkım üzüm yok üzerinde. Birini dün katlettik. Bari bakabileceğim birşey dikerim oraya mantığıyla. Mesela, clematis:)

Sevgili cemo, aslında ben de havuzun etrafındaki asmalardan şikayetçiyim. Çiçek dikecek bir orası var, asmalar çiçeklerimin üzerini kapatıyor. Bana kalsa hemen keseceğim, ama onlar eşimin gözbebekleri, dokundurtmaz. Meyvelerin bakımları eşime ait. Üzümlere, bordo bulamacı ve kükürt atılıyormuş.

Clematis iyi fikir, hem kışa dayanıklıymış. Ama ben henüz alamadım. Yani anlayacağınız bir clematisim bile yok. Sevgiler...

Sevgi Durul 05-08-2010 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 680451)
Sevgili Sdurul, bahçenizde meyve şenliği başlamış. Dalından yemek kadar lezzetlisi yoktur değil mi? Afiyetle yiyin, vitamin olsun sağlık olsun...

Begoviliniz ne durumda tam çiçeklenme zamanı şimdi ..

Sevgili Vildan hanım,teşekkür derim.

Begonvil aldığımda çiçekliydi, epey zaman açtı ve geçti. Çiçeklenme zamanı bitti sanmıştım. Geçenlerde gördüğüm tek çiçek beni şaşırttı. Önceki sayfada, 762. mesajda fotoğrafı var. Şimdi de, aynı tek çiçekle duruyor. Sizi bulmuşken sorayım. Begonvilin saksısına diktiğim sarı çiçekli sedum tüm saksıyı sardı. Aynı saksıda bir de süs kavunu var. Bunların begonvile zararı olur mu?

Sevgiler...

Vildan Sönmez 05-08-2010 23:00

Eğer saksı küçükse begovilin gelişmesini yavaşlatabilir. Sedum ve begovilin su ihtiyaçları da farklıdır. Süs kavununun yerini değiştiremeyebilirsiniz ama, ben sedumları başka saksıya alırdım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 680462)
Sevgili Vildan hanım,teşekkür derim.

Begonvil aldığımda çiçekliydi, epey zaman açtı ve geçti. Çiçeklenme zamanı bitti sanmıştım. Geçenlerde gördüğüm tek çiçek beni şaşırttı. Önceki sayfada, 762. mesajda fotoğrafı var. Şimdi de, aynı tek çiçekle duruyor. Sizi bulmuşken sorayım. Begonvilin saksısına diktiğim sarı çiçekli sedum tüm saksıyı sardı. Aynı saksıda bir de süs kavunu var. Bunların begonvile zararı olur mu?

Sevgiler...

Sevgi Durul 05-08-2010 23:08

Saksı oldukça büyük, ama yine de alın derseniz, sedumu oradan alayım.

Emre İlhan 05-08-2010 23:24

;)Maşallah.Bahçenizin tadına doyulmuyor SDurul hanım.Eşinizide siteye kazandırsanız ne iyi olacak.Ağaçlar konusunda çok bilgili birisi anladığım kadarıyla.Bizlere çok yararlı olacağını,yol göstereceğini düşünüyorum.Ne dersiniz?

Selamlar.

Emre İlhan 05-08-2010 23:28

Bu arada size bir sorum olacak.Okuduklarıma göre parfüm kavununuz var herhalde.Saksıyamı ektiniz kavunu?Saksıdaysa ne kadar büyüklükte bir saksıda?Bende de varda 2 tane.Şu anda pet bardağın içindeler ne kadar büyüklükte bir saksıya dikeceğimi bilmiyorum,çok düşünceliyim.Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Sevgi Durul 05-08-2010 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 680477)
;)Maşallah.Bahçenizin tadına doyulmuyor SDurul hanım.Eşinizide siteye kazandırsanız ne iyi olacak.Ağaçlar konusunda çok bilgili birisi anladığım kadarıyla.Bizlere çok yararlı olacağını,yol göstereceğini düşünüyorum.Ne dersiniz?

Selamlar.

Teşekkür ederim Emre İlhan, eşime çok söylüyorum, iş yoğunluğundan kurtulursa, inşallah bir gün O da ağaçlar. net'li olur.

Süs kavununu soruyorsunuz herhalde. O büyük saksıda ,begonvil ve bir sedumla saksıyı paylaşıyor. Sizinkini biran önce pet bardaktan alın bence.

Emre İlhan 05-08-2010 23:38

Bence de kısa sürede onları pet bardaktan almalıyım zamanı geçiyor.Bilgi için teşekkür ederim;).

Sevgi Durul 06-08-2010 09:24

4 Eklenti(ler)
Crisentemolar,
Eklenti 164568
Eklenti 164569
Kırmızı gül yeniden açmaya başladı.
Eklenti 164570
Kantaron açmayı sürdürüyor, yaprakları kötü durumda.
Eklenti 164571

Sevgi Durul 06-08-2010 09:58

5 Eklenti(ler)
;)Devamı,
Eklenti 164577
Eklenti 164579
Eklenti 164580
Beyaz gül de tekrar açanlardan.
Eklenti 164582
Rudbeckia aldığımdan beri aralıksız açıyor. Seneye bahçede mutlaka olmalı.
Eklenti 164581

cemo 06-08-2010 10:08

Sevdili sdurul

Rudbeckia cok yıllık mı, soğuğa dayanıklımı. Malumun mevsimliklerle uğraşırken pes ettim:))

Sevgi Durul 06-08-2010 10:12

Sevgili cemo, rudbeckiayı bu bahar aldım. Çiçekçi soğuğa dayanıklı olduğunu söylemişti.
Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesinde var. Çok güzeller, sanırım çok yıllık.

cemo 06-08-2010 10:35

O halde temin etmek farz oldu bana:)) Sürekli açan, cok yıllık ,soğuğa dayanıklı daha ne isterim.

Teşekkürler, sayende listeme kalıcı bir tür ekledim.

Sevgi Durul 06-08-2010 10:43

Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesinde 275. ve 280. mesajları incelerseniz, orada rudbeckialar hakkında geniş bilgi ve güzel fotoğraflar var. O fotoğraflar rudbeckiaların güzelliğini çok güzel yansıtmış.

finduk52 06-08-2010 11:18

Sevgili SDurul fotoğraflarda çiçeklerde çok güzeller. Ellerine sağlık. Bu çingene eteği çiçeği bu sene çok ilgimi çekti benim. Seneye mutlaka denemek istiyorum. Tohum çimlendikten sonra şaşırtma istiyormu illaki yoksa tohumu serptiğimiz yerde kalabilirmi fideler ?

Sevgi Durul 06-08-2010 11:47

Sevgili Finduk, teşekkür ederim. Çingene eteği çok hoş bir çiçek, ben de çok seviyorum. Tohumlarını sağolsun, sevgili Fatoş göndermişti. Ben tohumları önce başka kapta çimlendirdim. Sonra saksıya aldım. Gözümün önünde olsun istedim. Bahçeye pazarları gidiyoruz, bazen akşamüstleri de gittiğimiz oluyor. İnanmazsın bahçedeki çiçekleri özlüyorum.
O yüzden çoğu çiçeğim, balkonda saksılara sıkışmış durumda.

Adalet Yağcı 06-08-2010 11:59

Sevgili Durul, rudbeckialara ben de bayıldım, sanırım tepeleri tohum oluşturuyor, ama tohumdan yetiştirmek iki sene beklemek demek.

Sevgili Cemo gibi ben de listeme ekledim, bahçem küçük olduğu için fazla boylu çiçekler yakışmıyor, rudbeckia tam bana göreymiş.

Sevgi Durul 06-08-2010 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 680639)
Sevgili Durul, rudbeckialara ben de bayıldım, sanırım tepeleri tohum oluşturuyor, ama tohumdan yetiştirmek iki sene beklemek demek.

Sevgili Cemo gibi ben de listeme ekledim, bahçem küçük olduğu için fazla boylu çiçekler yakışmıyor, rudbeckia tam bana göreymiş.

Sevgili Adalet hanım, rudbeckialardan tohum alıyorum, isterseniz göndereyim derken, aklıma tohum çimlendirme işini bıraktığınız geldi. Yine de düşünürseniz tohumlar, bende hazır.

cemo 06-08-2010 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 680639)

Soğanlıları saymazsak 5 tür demi Adalet ciğim:dilli: Zira bugün soğanlı siparişi verdim de:D:D

Tohum daha pahallıya geliyor, emeği de fıtık olarak geri dönüyor:D
Tohuma paydosssss

Sevgi Durul 07-08-2010 09:53

5 Eklenti(ler)
İpek çiçeklerinin güzelliğine bakar mısınız?
Eklenti 164753
Eklenti 164752
Eklenti 164751
Eklenti 164754
Eklenti 164755

Sevgi Durul 07-08-2010 10:04

5 Eklenti(ler)
Diktiğim iki çeşit yer minesinden biri galiba kurudu. Bu ise, yayılmaya ve açmaya devam diyor.
Eklenti 164756
Bahçede kara yemişin dibine diktiğim latin çiçekleri pek iyi gelişme göstermediler. Bazılarını da veremotu boğdu.
Eklenti 164757
Eklenti 164760
Kudret narı çiçeği.
Eklenti 164758
Bahar aylarında diktiğim ceylan tuttu ve dibinden bir çok yavru vermiş.
Eklenti 164759

Adalet Yağcı 07-08-2010 14:15

Sevgili Durul, ipekleriniz hakikaten ipek gibiler, aman bana tohum demeyin :)

Sevgi Durul 07-08-2010 21:27

Beğenmenize sevindim Adalet hanımcığım.

Tohum çimlendirme, şaşırtma işi yorucu oluyor. Ama ben daha pes demedim. Çünkü, bir hastalık gibi, geldi gitmiyor. Her gördüğüm çiçekten edinme isteği, gitmeyecek gibi görünüyor. Bir de yeni başladım ya, fikirlerim zamanla belki değişir.

Fatoş 08-08-2010 14:43

Sevgi'ciğim bahçende ipeklerin rengi ve cinsleri çok güzeller ,rudbeckianda maşallah çok gösterişli bende bir tanecik çimlendirdiklerimden yaşatabildim bu sene açacağını umuyordum ,sevgili Adalet hanımın söylediğine göre çiceklerini seneye göreceğim tabii başına bir şey gelmezse ,çingene eteklerin çok neşeli,çok hoşlar ,ellerine sağlık

Sevgi Durul 08-08-2010 23:27

4 Eklenti(ler)
Fatoşcuğum, ipeklerin ve çingene eteklerinin tohumlarını sen göndermiştin hatırlarsan. İpeklerin cinsi gerçekten güzel. Hemen her rengi katmerli ve birbirlerinden renk alışverişi yapıyorlar. Örneğin bu açık sarıların bazı yerlerinde pembelikler var.
Eklenti 165023
Eklenti 165024
Eklenti 165025
Beyaza da sarı bulaşmış.
Eklenti 165026

Fatoş 09-08-2010 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 681477)
Fatoşcuğum, ipeklerin ve çingene eteklerinin tohumlarını sen göndermiştin hatırlarsan. İpeklerin cinsi gerçekten güzel. Hemen her rengi katmerli ve birbirlerinden renk alışverişi yapıyorlar. Örneğin bu açık sarıların bazı yerlerinde pembelikler var.
Eklenti 165023
Eklenti 165024
Eklenti 165025
Beyaza da sarı bulaşmış.
Eklenti 165026

Canım çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık. İpeklerin tohumunu bu yıl hangi saksılara koyduğumu unuttum, toprağı olan üç büyük saksıya bir arkadaşım için sakız sardunyalar ekip verdim meğerse onların içindeymiş benim ipekler arkadaşım için güzel süpriz oldu.Bende de bahçede geçen seneki çiçeklerden dökülen tohumlardan tektük ipekler var. Sevgiyle kal.

maki01 09-08-2010 01:25

Sevgili SDurul,

Bahçende dolaşmak çok keyfli, ellerine yüreğine sağlık.

Mesajlarda çingene eteği diye geçen çiçeği fotosu var da ben mi bulamadım bilmiyorum, yardım lütfen :)

Sevgiler...

Sevgi Durul 09-08-2010 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 681503)
Bende de bahçede geçen seneki çiçeklerden dökülen tohumlardan tektük ipekler var. Sevgiyle kal.

Sevgili Fatoş, ipeklerden tohum topluyorum. İstersen bir kısmı yuvalarına geri dönebilirler. Sevgiler...

Sevgi Durul 09-08-2010 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 681519)
Sevgili SDurul,

Bahçende dolaşmak çok keyfli, ellerine yüreğine sağlık.

Mesajlarda çingene eteği diye geçen çiçeği fotosu var da ben mi bulamadım bilmiyorum, yardım lütfen :)

Sevgiler...

Sevgili Maki, teşekkür ederim.

816. ve 817. mesajlardaki, sevgili Fatoşun deyimiyle çingene eteği, crisentemo.

Sevgiler...

Yücel Canpolat 09-08-2010 10:07

Sayın Hocam nilüferleri bulunduğu ortamdan almıyoruz kışın soğuklarda çok fazla etkilenmezler,kök seviyesine kadar don olmazsa hiç problem olmaz.(30 cm su seviyesi içinde ise sıkıntı olmaz)Lotus ise soğuklara dayanıklı değildir kışın kapalı bir alana alınmalı.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025