agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 06-12-2010 21:52

4 Eklenti(ler)
Pazar günü bahçeye gittiğimizde maydanozları biçtim. Büyükçe bir poşet maydanoz oldu. Maydanozların fotoğrafını daha önce çekmiştim.

Eklenti 183395

Maydanozları biçince altından bu sevimli konuk meydana çıktı.

Eklenti 183396

Eklenti 183397

Eklenti 183398

zappie 06-12-2010 21:56

Ikliminiz Trabzon hurmasina uygun degil mi? Biraz da yuksek galiba. Olsaymis, bu mevsimde guzel renk katarmis bahcenize.

Sevgi Durul 06-12-2010 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 716975)

Hurma fidanının sonbaharı;

Eklenti 180556

Eklenti 180555

Sayın zappie, daha önce eklemiştim. Henüz meyvesini görmediğimiz üç tane hurma fidanımız var.

zappie 06-12-2010 22:06

Eklentiyi goremiyorum. Ancak hunnap agacinizi gordum. Hunnap oluyorsa hurma da olur. Bu kadar agac cesitliligi icin tebrikler. :eek:

Sevgi Durul 06-12-2010 23:09

4 Eklenti(ler)
Eklenti görünüyor aslında. Teşekkürler.

Pazar günü bahçeye gidiş sebebimiz, ağaçlara bordo bulamacı (göktaş) atmaktı. Her zaman yapılan bu işe, ben de ilk kez şahit oldum ve görüntüledim.

Eklenti 183406

Eklenti 183407

Eklenti 183408

Eklenti 183409

Sevgi Durul 11-12-2010 10:36

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 684621)
Bu eşimin kendi elleriyle yaptığı 4. fırın. Önce eski evimizin bahçesine, sonra kayınpederimin bağına, daha sonra kendi bahçemize. Şimdide inşaatı süren teras katımıza bir fırın yapıyor. Dün fırın malzemeleri geldi. Bugün yerini hazırlattı. Ben onu çabuk yaparım diyor. Ben de yapım aşamalarını paylaşmak istedim. Yapıldıkça fotoğraf eklerim.
Eklenti 166468
Eklenti 166469

Fırının yapım aşamalarını ve son halini paylaşmıştım. Bu eklediğim fotoğraflar da kurban bayramından. Fırını daha önce yakıp denemiştik. Bayramda tekrar yaktık ve ilk yemeğimizi pişirdik.

Eklenti 183696

Eklenti 183697

Eklenti 183698

Eklenti 183699

Eklenti 183700

Uzaylı 11-12-2010 13:35

Sayın SDurul; fırınınızı çok beğeniyorum. Yapım aşamasını epey bir incelemiştik. Nasıl iyi pişiriyor mu? Kapağı kapatmak için harç hazırlamışsınız. Her seferinde böyle mi yapılmalı? Ben fırın yapılınca kebaplar, pideler,ekmek v.s. yapmayı hayal ediyorum. O zaman sık sık kontrol etmem gerekeceğinden bu fırında iyi sonuç alamaz mıyım?

Sağlıcakla kalın..

fikreteren 11-12-2010 20:48

Offf.şimdi gecenini bu saatinde bu fırını görmek...içindekileri hayal etmek

kelebekçalısı 11-12-2010 22:13

Sevgili SDurul bahçenize verdiğiniz emekler karşılığını veriyor ellerinize sağlık fırın bir harika güveçte ve fırın da pişen yemeğin lezzetide bir başka olur afiyet olsun.

Sevgi Durul 12-12-2010 21:41

Sevgili Dudi, Emre İlhan, Uzaylı, fikreteren, kelebekçalısı bahçe ziyaretleriniz için teşekkür ediyorum.

Sevgili Uzaylı, fırın güzel pişiriyor. Sadece güveç yapıldığında fırının kapağı çamurla sıvanıyor. Pide, ekmek, vesaire yaparken de, fırının kapağı çamurla sıvanmadan, kızarıncaya kadar kapatılıyor. Üzerleri kızardıktan sonra kapak açılıp, içindekiler pişinceye kadar bekletiliyor.

karalale 14-12-2010 12:01

Sevgili SDurul; Bizim buralara kara kış geleli çok oluyor. Sayenizde gözüm gönlüm açıldı. Sizi ve eşinizi gönülden tebrik ediyorum. Harikalar yaratmışsınız, eminim ki seneye her şey muhteşem olacak. Yüreğinize, elinize sağlık. Sağlıcakla kalın, sevgiler ve selamlar....

Yücel Canpolat 15-12-2010 13:50

Sayın Hocam görüyorum siz ağaçlarla ilgili kış hazırlıklarını bitirmişsiniz ben henüz bordo bulamacı(göztaşı)atamadım bir de mart başında atarsanız bu yaz meyve toplamaktan usanacaksınız emeklerinize sağlık.

Sevgi Durul 17-12-2010 12:37

Yücel Canpolat kardeşim,

Kış yüzünü iyice göstermeden, elimizden geldiği kadarıyla kış hazırlıklarını bitirdik. Daha doğrusu, her şey eşim tarafından düşünülüp, yerine getirildi. Ben yardımcı eleman olarak, yanında bulunuyorum, o kadar.

Sizin bahçenizdeki çalışmaların da takipçisiyiz. Saygılar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 726636)
Sayın Hocam görüyorum siz ağaçlarla ilgili kış hazırlıklarını bitirmişsiniz ben henüz bordo bulamacı(göztaşı)atamadım bir de mart başında atarsanız bu yaz meyve toplamaktan usanacaksınız emeklerinize sağlık.

Yılmaz Yalçın 17-12-2010 13:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 727742)
Yücel Canpolat kardeşim,

Kış yüzünü iyice göstermeden, elimizden geldiği kadarıyla kış hazırlıklarını bitirdik. Daha doğrusu, her şey eşim tarafından düşünülüp, yerine getirildi. Ben yardımcı eleman olarak, yanında bulunuyorum, o kadar.

Sizin bahçenizdeki çalışmaların da takipçisiyiz. Saygılar...

Sevgili Sdurul,
Elinize emeğinize sağlık..Kışın bitkileriniz rahat ve konforlu uyuyacaklar.Bu arada yasemin için bir tedbir aldınız mı?

Sevgi Durul 17-12-2010 15:04

Yılmaz Yalçın kardeşim, yasemin başlığına son halini yüklemiştim.
Havaların iyi gitmesine aldanarak, örtmeden kış bastırdı. Aynı aşamaları, tekrar yaşayacağız gibi görünüyor.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1292367373

Yılmaz Yalçın 17-12-2010 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 727787)
Yılmaz Yalçın kardeşim, yasemin başlığına son halini yüklemiştim.
Havaların iyi gitmesine aldanarak, örtmeden kış bastırdı. Aynı aşamaları, tekrar yaşayacağız gibi görünüyor.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1292367373

Bence kurtarabilirsiniz..Bunun için at gübresi ve samanı iyice karıştırıp yaseminin dibine gövdeyi iyice kapatacak kadar yayın...Bu şekilde kurtulma şansı yüksek olur...

Emre İlhan 17-12-2010 21:09

;)Sevgi hocam bu arada yazın kurumaya yüz tutan nektarin fidanınız ne oldu? Yoksa kurudu mu? :(

Sevgi Durul 18-12-2010 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 727814)
Bence kurtarabilirsiniz..Bunun için at gübresi ve samanı iyice karıştırıp yaseminin dibine gövdeyi iyice kapatacak kadar yayın...Bu şekilde kurtulma şansı yüksek olur...

Bizde at gübresi yok, yaseminin dibine bolca tavuk gübresi yaymıştım. Bu gübre korumadıysa, fırtınanın olduğu gün, büyük ihtimalle etkilenmiştir.

Bizim dezavantajımız, bahçenin evden uzak ve yollarının kış şartlarında bozuk oluşu. Evin bahçesinde olsaydı, korumak daha kolay olacaktı. Ama mart nisan gibi eve taşıyabiliriz.

Sevgi Durul 19-12-2010 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 727988)
;)Sevgi hocam bu arada yazın kurumaya yüz tutan nektarin fidanınız ne oldu? Yoksa kurudu mu? :(

Çok uğraşmamıza rağmen nektarini kurtaramadık, Emre.:(

Orhan Özbilgiç 26-12-2010 11:22

Sevgili SDurul;
Sizi en iyi anlayanlardan biride benim. Aklımızın bir köşesinde bahçe ve bitkilerimiz, bir köşesinde evimiz ve uzaktaki sevdiklerimiz.
Gerçi, özleyip özleyip kavuşmakta, daha mı güzel, oluyor bilmiyorum. Böylelikle ''yar''inde, ''ser'' inde vazgeçilmezliğini daha iyi anlıyoruz galiba.:confused:

İyi ki fotoğraf ve bilgisayar var. Ben şahsen nereyi veya kimleri özlediysem, o fotoğraflara bakıyor ve avunuyorum.
Birazcık Pollyanna' yı oynamak gerek! Değil mi öğretmenim.?;)

sevim.K 26-12-2010 13:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 731611)
Sevgili SDurul;

Gençler bazan iyimser yaklaşımlara "polyannacılık oynama" diye biraz gülerek yaklaşsalarda hayat sivri köşelerini törpülüyor insanların. Daha bir olduğu gibi kabul etmeyi öğreniyor insanları. Sevdiklerini "o" olduğu için sevmeyi öğreniyor. Bunu öğrendiği zaman daha bir sahip çıkıyor sevgilerine, sevdiklerine. Haklısınız Orhan bey çok haklısınız. Yardanda serden de vazgeçilmiyor.:p

Sevgi Durul 28-12-2010 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 731611)
Sevgili SDurul;
Sizi en iyi anlayanlardan biride benim. Aklımızın bir köşesinde bahçe ve bitkilerimiz, bir köşesinde evimiz ve uzaktaki sevdiklerimiz.

İyi ki fotoğraf ve bilgisayar var. Ben şahsen nereyi veya kimleri özlediysem, o fotoğraflara bakıyor ve avunuyorum.

Evet öğretmenim, damdan düşenin halini, damdan düşen anlarmış.
Bir an önce bahar gelse, her taraf yeşillere bürünse, bizler de şimdilerde gidemediğimiz bahçelere kavuşsak. Eşim bazen benden habersiz gidiyor, akşam; ''ben de gelecektim, beni niye götürmedin?'' diye eziyet ediyorum.

Artık bahçe fotoğraflarıyla idare ediyoruz. O kadar çok fotoğraf çekmişim ki,
yüklemediğim. İlk bakışta bir birinin aynı ama her biri kendine özel fotoğraflar.
Bir yandan da kendimi tanıyamıyorum. Bir zamanlar isteksiz gittiğim bahçenin, bu kadar burnumda tüteceği hiç aklıma gelmezdi.

Pollyanna'ya hiç yabancı değiliz. Hayatımızın büyük bölümü Pollyannacılık oynayarak geçti.

Her şeyin, herbirimiz için en güzeli olması dileğiyle...Saygılar...

Sevgi Durul 01-01-2011 21:29

1 Eklenti(ler)
Yeni yılın hepimize, tüm insanlara sağlık, huzur, barış getirmesi dileklerimle...Mutlu yıllar...

Eklenti 186909

Sevgi Durul 04-01-2011 10:47

1 Eklenti(ler)
Yaz gelse, bahçenin yemyeşil, cıvıl cıvıl, neşeli hali yine geri gelse. Bu yaz her şey çok güzel olacak. Şimdi bu görüntüden eser yok, her yer kupkuru. Gidemiyoruz bile.

Eklenti 187300

Yücel Canpolat 05-01-2011 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 735865)
Yaz gelse, bahçenin yemyeşil, cıvıl cıvıl, neşeli hali yine geri gelse. Bu yaz her şey çok güzel olacak. Şimdi bu görüntüden eser yok, her yer kupkuru. Gidemiyoruz bile.

Eklenti 187300

Sayın Öğretmen'im yaprak döken ağaçlarla mevsimleri yaşıyoruz her dem yeşil ağaçlar bana sanki hep aynı mevsimdeymişim gibi his veriyor:)

Sevgi Durul 07-01-2011 13:48

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 736593)
Sayın Öğretmen'im yaprak döken ağaçlarla mevsimleri yaşıyoruz her dem yeşil ağaçlar bana sanki hep aynı mevsimdeymişim gibi his veriyor:)

Yücel Canpolat kardeşim, her dem yeşil ağaçlardan, bizde bir sedir ağacı var. Ben çam diye biliyordum, fakat eşim sedir olduğunu söyledi. Bizde tek olduğu için, yine mevsimler belli oluyor.

Eklenti 187650

Eklenti 187651

furkan yıldız 07-01-2011 13:52

Çam ile sediri birbirinden ayıran özellik nedir ki acaba :(

Eser İlhan 07-01-2011 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 737579)
Çam ile sediri birbirinden ayıran özellik nedir ki acaba :(

Sevgili furkan yıldız, bildiğim kadarıyla türkçede iğne yapraklı tüm ağaçlara kısaca "çam" deniyor. Çam denilince aslında belli bir bitki anlaşılmıyor, fıstık çamı, sarı çam, kara çam,kızıl çam vs. diyerek açıklık getirmek lazım. Diğer iğne yapraklılar serviler ve sedirler gerek iğne yapraklarının diziliş, biçim ve sayısı gerekse kozalak şekilleri ile farklılaşıyorlar.
Bunlar benim bahçeye merak sarmamdan sonra öğrendiklerim. Tabii daha da detayı vardır bu işin. Onu da hem araştırıp hem de bu işin profesyonellerine danışarak öğrenebiliriz ;)

diver_bird 09-01-2011 23:53

Sevgili Sdurul Merhaba bahçenizin bir kısmını gezdim Başından bu yanaoldukça yol katetmişsiniz... Tebrikler
Böyle bahçeleri ve değişik çiçekleri gördükçe içim gidiyor. Güler ablanın bahçeside harika çok emek vererek yapılmış.
Dediğim gibi bir bölümünü gezdim sonra devam ederim.
Sedef çiçeklerinden tutturamamışsınız. Bende dünyalar kadar tohum vardı. geçende birine verdim bir kısmını. Yarın bi bakıcam hemen kalanlardan var mı diye size gönderirim.
Nisan mayıs ayları gibi ekiliyor. Ağustos gibi bir karış oluyor, ertesi yıl ağustos ayında toplanma zamanı geliyor. Zaten siz biliyorsunuzdur mutlaka. Ama bulamazsam sizi biraz bekletip bu yaz sonu çıkan tohumlardan mutlak gönderirim.

Orhan Özbilgiç 15-01-2011 18:25

Yarına inşallah program değişikliği olmaz da, bahçeye gider ve özellikle Kocayemiş' in fotoğrafını çekersiniz.;)
Tabi bu arada bahçenin kış ortasındaki ahvalide, merak ettiklerimden.:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025