agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 05-03-2011 22:27

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 763473)
Sevgili arkadaşım, bahar geliyor, martın 15 şinden sonra tabiat uyanacak, bizimde içimiz gönlümüz bayram edecek. Rengarenk çiçekler ve onların güzel kokuları :)

Evet sevgili Fatoş, tabiat uyanmaya başlamış bile. Saksıda bir türlü yetiştiremediğim ortancalar bahçeyi sevdi galiba. Diktiğim iki kök ortanca, bahçede kışı sağlam geçirmiş ki sürgün vermişler. Gördüğümde yaşadıkları için çok sevindim.

Eklenti 195392

Eklenti 195391

Geçen bahar tohumdan yetiştirdiğim şebboylar da tomurcuk vermişler.

Eklenti 195393

Eklenti 195394

Ayrıca siparişini verdiğim yaseminleri bugün eşim almış. Misafir uğurlarken kapının yanında gördüm, yarın ilk işim onları dikmek olacak. Dört çeşit istemiştim, gelenler üç tane, bakalım nasıl açacaklar.

cetasule 05-03-2011 23:10

Bu güzel görüntüler için teşekkürler
Elinize sağlık

Mutlu günler dilerim

Sevgi Durul 08-03-2011 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 764143)
Ooooo bahar kendini göstermeye başlamış ama inşallah erken değildir. Çiçeklere soğuk vurmaz inşallah :)

Sevgili Dudi, bahar geldi diye erken sevindik, büyük ihtimalle badem aldandı.
Allahtan çiçeklerinin hepsi açmamıştı. Dünden beri bura çok soğuk, şu anda
dışarda kar fırtınası var. Mart martlığını yaptı. Ama pırıl pırıl güneşli günlerin gelmesi yakındır.

Sevgi Durul 08-03-2011 10:17

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetasule (Mesaj 764163)
Bu güzel görüntüler için teşekkürler
Elinize sağlık

Mutlu günler dilerim

Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim, sayın cetasule.

Hercai menekşeler, sümbüller, erengüller dışarda, bazı saksılara 5 lik su kabından sera yapmıştım, iyi ki. Rüzgar çok kuvvetli esiyor, balkondakiler sağlam atlatır umarım.

Eklenti 195688

Eklenti 195689

Eklenti 195690

Eklenti 195691

Eklenti 195692

cemo 08-03-2011 10:24

Erengülün ebrulisini ilk defa görüyorum. Cok güzel rengi.

Baharı biraz daha bekleyeceğiz gibi. Burada da rüzgar ıslık calarak esiyor. Dışarısı buz gibi, bitkiler zarar görmez umarım. Nektarin ağacım da, tek bir cicek acmıştı. Donarsa üzülürüm.:(

Hhatice 08-03-2011 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 765070)
Sevgili Dudi, bahar geldi diye erken sevindik, büyük ihtimalle badem aldandı.
Allahtan çiçeklerinin hepsi açmamıştı. Dünden beri bura çok soğuk, şu anda
dışarda kar fırtınası var. Mart martlığını yaptı. Ama pırıl pırıl güneşli günlerin gelmesi yakındır.

Hava gerçekten çok kötü,badem ağaçlarımız öyle güüzel açmıştı ki :(Mart hepimizi şaşırttı :( Umarım balkondaki çiçeklerinize birşey olmaz .Bende bazı saksıları çıkarmıştım balkona ,şimdi İstanbuldayım.Aklım orada ben buradayım :)

Uzaylı 08-03-2011 10:52

Sayın SDurul; Erengüle bayıldım. İllerimiz yanyana olsa da ısı farkı oluyor. Benim sümbüller yarı açtılar.

Pencereden sizin tarafa baktığımda, Bornova arkasındaki dağlar yoğun sisle kaplı. İzmir bugün çok soğuk. Belli ki sizin oralar daha da soğuk. Oğlum tutturdu hafta sonu Spil'de kar varsa gidelim diye. Bakalım nasip...

Sevgi Durul 09-03-2011 10:54

Sevgili cemo, erengülün bir başka ebrulisini de geçen yıl almıştım. Şimdi onlar bahçede yaprak çıkardılar. Bu son soğuklardan sonra yaşamaya devam ederlerse açacaklar inşallah.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1271020351

Sevgili Hhatice, umarım hiç birimizin kayıpları fazla olmaz. Ben de balkona çıkardığım saksılara sera yapmaya çalıştım, bakalım yararı olacak mı?

Sevgili Uzaylı, İzmir Manisa aslında yakın ama bizim bulunduğumuz ilçe İzmir'e 200 km. den fazla uzaklıkta. Ve biz İç Ege'de, Kütahya il sınırındayız. Bu yüzden Manisa iklimi ile aynı değil burası. Ve şu anda burada kuvvetli fırtına, kar, soğuk hepsi var. Havalar bir ısınsa hepimiz bayram edecez.

Fatoş 10-03-2011 11:46

Sevgi'ciğim, ne kadar güzel erengülün var, bahçedekini merak ettim. Umarım bu soğuklardan etkilenmez de güzelliğini bizlere gösterir. Ortancaların geçen seneden daha güzel ve gelişmiş olacaklar.

Sevgi Durul 11-03-2011 13:41

1 Eklenti(ler)
Fatoş'cuğum erengülü son soğuklardan sonra senin için fotoğrafladım. Soğuğa dayanıklı bitkileri çok seviyorum. Çiçeği bozulmamış bile. Önümüzdeki günlerde her renginden almayı düşünüyorum. Bahçedekilerin yaprakları biraz pörsümüş ama yeniden canlanacaklar gibime geliyor.

Eklenti 196190

Ortancalar uzak bahçede. Kışı sağlam atlattılar diye sevinmiştim, son soğuklardan sonra halleri nicedir bilmem. Eğer yine de yaşarlarsa onların da sayıları çoğalacak.

Sevgiler...

Yücel Canpolat 11-03-2011 13:47

Uzak bahçe de olan ortancalara hiç bir şey olmaz Sayın Hocam meraklanmayınız,gittiğiniz de kısmi bir şekil budaması yaparsanız iyi olur:)

hanndan 11-03-2011 14:40

sayın SDurul,
yazıda kışıda ayrı güzel bahçenizin.maşallah diyelim.görmediğim değişik ağaçlar var.bitki yelpazeniz oldukca zengin.güle güle büyütün......

Sevgi Durul 13-03-2011 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 766721)
Uzak bahçe de olan ortancalara hiç bir şey olmaz Sayın Hocam meraklanmayınız,gittiğiniz de kısmi bir şekil budaması yaparsanız iyi olur:)

Eğer ortancalar, bu son soğuklarda yaşamaya devam ederse mucize olur, kardeşim. En son gittiğimizde, malç vazifesi gören kuru yaprakları temizlemiş, etrafını açmıştım ortancaların. Olduğu gibi bıraksam yaşarlardı belki.

Sevgi Durul 13-03-2011 10:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 766749)
sayın SDurul,
yazıda kışıda ayrı güzel bahçenizin.maşallah diyelim.görmediğim değişik ağaçlar var.bitki yelpazeniz oldukca zengin.güle güle büyütün......

Sevgili hanndan, bahçemize hoş geldiniz. Güzel sözlerinize, bu güzel menekşeyle
teşekkür ediyor, her zaman bekliyorum.

Eklenti 196502

cemo 13-03-2011 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 767641)
Eğer ortancalar, bu son soğuklarda yaşamaya devam ederse mucize olur, kardeşim. En son gittiğimizde, malç vazifesi gören kuru yaprakları temizlemiş, etrafını açmıştım ortancaların. Olduğu gibi bıraksam yaşarlardı belki.

Neden malçlamayı kaldırmıştın ki. Ama yine de yaşarlar inşallahh. Ortanca kışa dayanıklı bildiğim kadarıyla.

Kar gitti, bahar geldi sayılır:) Hava o kadar güzel ki bugün. Ancak yerlerde hala kar var. Güneşi görmek bile, ohh dedirtti bana.

Güzel bir bahar diliyorum bahcende.

hanndan 13-03-2011 16:40

SDurul menekşe cok güzel,,,,,,,,,,cok teşekkür ederim.gezicez bahçeyi,bahara doyum olmaz oraya........bendeburadan eşlik ederim.......

Yılmaz Yalçın 13-03-2011 19:10

Sevgili Sdurul,
Bahçeniz bahara umarım kayıpsız çıkmıştır.Özellikle yasemininizin durumunu çok merak ediyorum?

Sevgi Durul 13-03-2011 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 767663)
Neden malçlamayı kaldırmıştın ki. Ama yine de yaşarlar inşallahh. Ortanca kışa dayanıklı bildiğim kadarıyla.

Güzel bir bahar diliyorum bahcende.

Sevgili cemo, yeniden bu derece soğuk olacağını düşünemedim, acelecilik ettim diyelim. Ama sevindirici haber, bugün bahçeye gittik. Ortancanın biri, biraz zarar görse de yaşıyor. Bu demek oluyor ki ortancaların sayısı artacak.

Güzel baharlar hepimizin olsun.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 767794)
SDurul menekşe cok güzel,,,,,,,,,,cok teşekkür ederim.gezicez bahçeyi,bahara doyum olmaz oraya........bendeburadan eşlik ederim.......

Beğenmenize sevindim, hanndan.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 767892)
Sevgili Sdurul,
Bahçeniz bahara umarım kayıpsız çıkmıştır.Özellikle yasemininizin durumunu çok merak ediyorum?

Yılmaz Yalçın kardeşim, bahçede pek fazla kayıp olduğu söylenemez. Sadece bugün gittiğimizde havuzun borusu patlamış, suyun yarısı boşa akmıştı. Bir de koca yemişin merakla beklediğimiz minik meyveleri kurumuş gibiydi.

Yasemin daha önceden kurumuştu yine. Ama üzerine yığılan budama artıkları,
bu son soğuklardan korumuştur, diye düşünüyorum. Havalar ısındığında fazla bekletmeden sürgün verecektir umarım.

Bunun dışında üç çeşit yasemin daha aldım. İstediklerimden, pervane çiçekli yasemin ve mavi yaseminim oldu. Bir de beyaz yasemin dedi, çiçekçi. Onları saksıda, balkonda tutmayı düşünüyorum.

ciceksever70 13-03-2011 20:54

Sevgili SDurul ortanca sizi üzmez hic merak etmeyin. Tamamen kurumus gibi de görünse dipten yeni yapraklar verip hizla büyür. Sizin orada herhalde bizdeki gibi -20 dereceler olmuyordur. Bu derecelerde bile en dayanikli bahce ciceklerim. Sevgiler.

nurguldk 13-03-2011 21:39

Sevgili SDurul
Bahçeniz çok güzel ve çok büyük. Onca meyve ağacı ve diğer bitkiler eminim çok fazla emek istiyordur. Tebrik ediyorum. Bizim küçücük bahçelerde belimiz kırılıyor :D

Ben de ortancaları kaç senedir saksılarda öldürüyorum. Meğer doğru budama ve malçlama yapıldıktan sonra bahçede çok dayanıklıymış. Bence kısa süreli donlarda malçı kaldırmış olsanız bile zarar görmez.

Melisayı çok sevmeme rağmen Ankarada olmayacağını düşündüm hep. Bu konu sizi takip edeceğim :)

Bir de harika şakayıklarınızı gördükçe 2 sene önceki cahilliğime şimdi daha da çok üzüldüm. Çiçekler öldü diye bahçede ekili ortalama 20 kadar şakayığı
çapalayıp çıktım :( O zamandan bu yana hiç şakayık alasım gelmedi :p

Sevgilerimle...

Yılmaz Yalçın 13-03-2011 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 767945)
Sevgili cemo, yeniden bu derece soğuk olacağını düşünemedim, acelecilik ettim diyelim. Ama sevindirici haber, bugün bahçeye gittik. Ortancanın biri, biraz zarar görse de yaşıyor. Bu demek oluyor ki ortancaların sayısı artacak.

Güzel baharlar hepimizin olsun.

Beğenmenize sevindim, hanndan.

Yılmaz Yalçın kardeşim, bahçede pek fazla kayıp olduğu söylenemez. Sadece bugün gittiğimizde havuzun borusu patlamış, suyun yarısı boşa akmıştı. Bir de koca yemişin merakla beklediğimiz minik meyveleri kurumuş gibiydi.

Yasemin daha önceden kurumuştu yine. Ama üzerine yığılan budama artıkları,
bu son soğuklardan korumuştur, diye düşünüyorum. Havalar ısındığında fazla bekletmeden sürgün verecektir umarım.

Bunun dışında üç çeşit yasemin daha aldım. İstediklerimden, pervane çiçekli yasemin ve mavi yaseminim oldu. Bir de beyaz yasemin dedi, çiçekçi. Onları saksıda, balkonda tutmayı düşünüyorum.

Sizin orda pervane çiçekli yasemine hiçbiRŞey olmaz ve güzel gelişiyorlar.Özellikle bahçe teline sardırırsan çok hyoş görüntü oluyor hemde yaprak dökmedikleri için kışın bile güzel görüntü yeşillik oluyor.

Sevgi Durul 14-03-2011 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 767951)
Sevgili SDurul ortanca sizi üzmez hic merak etmeyin. Tamamen kurumus gibi de görünse dipten yeni yapraklar verip hizla büyür. Sizin orada herhalde bizdeki gibi -20 dereceler olmuyordur. Bu derecelerde bile en dayanikli bahce ciceklerim. Sevgiler.

Sevgili çiçeksever70, -20 lere dayanıyorsa, bu çok iyi haber. Bizim burada sıcaklık o kadar düşmüyor. Açıkçası son soğuklardan sonra ümidimi kesmiştim ama, herşeyi deneyip yanılarak öğrenince daha iyi oluyor. Sonuç; sayıları artacak.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 768019)
Sizin orda pervane çiçekli yasemine hiçbiRŞey olmaz ve güzel gelişiyorlar.Özellikle bahçe teline sardırırsan çok hyoş görüntü oluyor hemde yaprak dökmedikleri için kışın bile güzel görüntü yeşillik oluyor.

Şimdi elimdeki yaseminlerin, hangisinin ne olduğunu bilmediğim için, ilk yıl saksıda, sonra soğuğa dayanıklı olanı bahçeye. Yanlız yasemin fidanlarının bir tanesinin yaprakları, canlı ve parlak. Sizin söylediğinize göre bu pervane çiçekli yasemin olmalı. Diğerlerinin yaprakları daha küçük ve cansız. En kısa sürede çiçeklerini paylaşmak ümidiyle...

Sevgi Durul 14-03-2011 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 767991)
Sevgili SDurul
Bahçeniz çok güzel ve çok büyük. Onca meyve ağacı ve diğer bitkiler eminim çok fazla emek istiyordur. Tebrik ediyorum. Bizim küçücük bahçelerde belimiz kırılıyor :D

Ben de ortancaları kaç senedir saksılarda öldürüyorum. Meğer doğru budama ve malçlama yapıldıktan sonra bahçede çok dayanıklıymış. Bence kısa süreli donlarda malçı kaldırmış olsanız bile zarar görmez.

Melisayı çok sevmeme rağmen Ankarada olmayacağını düşündüm hep. Bu konu sizi takip edeceğim :)

Bir de harika şakayıklarınızı gördükçe 2 sene önceki cahilliğime şimdi daha da çok üzüldüm. Çiçekler öldü diye bahçede ekili ortalama 20 kadar şakayığı
çapalayıp çıktım :( O zamandan bu yana hiç şakayık alasım gelmedi :p

Sevgilerimle...

Sevgili nurgüldk, bahçemize hoş gelmişsiniz. Bütün güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Bahçelerde uğraşmak yorucu olsa da sonuçları insanı dinlendiriyor.

Ben de önceki yıllarda, saksılarda çok sayıda ortancayı öldürmüş biri olarak, sitemiz sayesinde ve deneyip yanılarak, bahçede daha iyi yetişebileceğini öğrenmiş bulunuyorum.

Geçtiğimiz yıl melisa tohumu ekmiş ve çimlendirememiştim. Yeniden denemeye değer.

Yer şakayığına gelince, ben geçtiğimiz yıl, çiçekleri geçince yumrularını bahçeye dikmiştim. O da soğuğa dayanıklıymış. Umarım çiçeklerini de görürüz. Ben cumartesi günü bir tane daha aldım, rengi çok güzel. Size de yeniden şakayık edinmenizi öneririm. O güzel bahçenize çok yakışacaktır. Sevgiler...

kocasinan 15-03-2011 11:52

Sayın SDurul bahçenize ve ona verdiğiniz emeklere hayran kaldım, Allah nazardan saklasın, çok güzel bir bahçeniz var, çeşit çeşit çiçekler de muhteşem.

Sevgi Durul 15-03-2011 20:24

3 Eklenti(ler)
Yeni erengülüm,

Eklenti 196957

Geçtiğimiz günlerde, son soğuklardan önce, tek tük açan badem, bugün gelin gibiydi.

Eklenti 196958

Eklenti 196959

hanndan 15-03-2011 20:37

bahar dalı...
çok güzel maşallah.bizim ağaçlar karın içinde hala...ağacınızla içim ısındı.

cemo 15-03-2011 20:47

Yaşasın bahar geldiiiiii

Bu gün hava cok güzeldi. Kendimden gectim, saksılar değiştirdim. Japon güllerimi bahceye diktim. Evde tuttum 3 tanesi öldü, varsın bahcede ölsün dedim. Ama yedekledim herbirini:)Yaza, japonlar azarmış bahcede mesela:))

Bahcende baharı gördüm, mutlu oldum arkadaşım. Sağlıkla yaz göresin inşallah.

günebakan 15-03-2011 20:57

Evet bahçene bahar gelmiş sevgil Sdurul harika görünüyor.Ben de bahar hazırlıklarına başladım.Bakalım yaza neler olacak elimde:)

acemifüsun 15-03-2011 22:36

Sevgili SDurul erengüller, çiçeklenmiş badem ağacı ile içimizi açtınız:)

selenn 15-03-2011 22:46

Sayın SDurul, bahçenizi ilk mesajınızdan sonuna kadar dolaştım bu akşam. Dört mevsimi de yaşadım bahçenizde desem yeridir. Ellerinize sağlık, çiçekler birbirinden güzel, meyve ağaçları da öyle. Eşinizle birlikte sağlıklı güzel günlerinizi geçirmenizi dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025