![]() |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 195392 Eklenti 195391 Geçen bahar tohumdan yetiştirdiğim şebboylar da tomurcuk vermişler. Eklenti 195393 Eklenti 195394 Ayrıca siparişini verdiğim yaseminleri bugün eşim almış. Misafir uğurlarken kapının yanında gördüm, yarın ilk işim onları dikmek olacak. Dört çeşit istemiştim, gelenler üç tane, bakalım nasıl açacaklar. |
Bu güzel görüntüler için teşekkürler
Elinize sağlık Mutlu günler dilerim |
Alıntı:
Allahtan çiçeklerinin hepsi açmamıştı. Dünden beri bura çok soğuk, şu anda dışarda kar fırtınası var. Mart martlığını yaptı. Ama pırıl pırıl güneşli günlerin gelmesi yakındır. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hercai menekşeler, sümbüller, erengüller dışarda, bazı saksılara 5 lik su kabından sera yapmıştım, iyi ki. Rüzgar çok kuvvetli esiyor, balkondakiler sağlam atlatır umarım. Eklenti 195688 Eklenti 195689 Eklenti 195690 Eklenti 195691 Eklenti 195692 |
Erengülün ebrulisini ilk defa görüyorum. Cok güzel rengi.
Baharı biraz daha bekleyeceğiz gibi. Burada da rüzgar ıslık calarak esiyor. Dışarısı buz gibi, bitkiler zarar görmez umarım. Nektarin ağacım da, tek bir cicek acmıştı. Donarsa üzülürüm.:( |
Alıntı:
|
Sayın SDurul; Erengüle bayıldım. İllerimiz yanyana olsa da ısı farkı oluyor. Benim sümbüller yarı açtılar.
Pencereden sizin tarafa baktığımda, Bornova arkasındaki dağlar yoğun sisle kaplı. İzmir bugün çok soğuk. Belli ki sizin oralar daha da soğuk. Oğlum tutturdu hafta sonu Spil'de kar varsa gidelim diye. Bakalım nasip... |
Sevgili cemo, erengülün bir başka ebrulisini de geçen yıl almıştım. Şimdi onlar bahçede yaprak çıkardılar. Bu son soğuklardan sonra yaşamaya devam ederlerse açacaklar inşallah.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1271020351 Sevgili Hhatice, umarım hiç birimizin kayıpları fazla olmaz. Ben de balkona çıkardığım saksılara sera yapmaya çalıştım, bakalım yararı olacak mı? Sevgili Uzaylı, İzmir Manisa aslında yakın ama bizim bulunduğumuz ilçe İzmir'e 200 km. den fazla uzaklıkta. Ve biz İç Ege'de, Kütahya il sınırındayız. Bu yüzden Manisa iklimi ile aynı değil burası. Ve şu anda burada kuvvetli fırtına, kar, soğuk hepsi var. Havalar bir ısınsa hepimiz bayram edecez. |
Sevgi'ciğim, ne kadar güzel erengülün var, bahçedekini merak ettim. Umarım bu soğuklardan etkilenmez de güzelliğini bizlere gösterir. Ortancaların geçen seneden daha güzel ve gelişmiş olacaklar.
|
1 Eklenti(ler)
Fatoş'cuğum erengülü son soğuklardan sonra senin için fotoğrafladım. Soğuğa dayanıklı bitkileri çok seviyorum. Çiçeği bozulmamış bile. Önümüzdeki günlerde her renginden almayı düşünüyorum. Bahçedekilerin yaprakları biraz pörsümüş ama yeniden canlanacaklar gibime geliyor.
Eklenti 196190 Ortancalar uzak bahçede. Kışı sağlam atlattılar diye sevinmiştim, son soğuklardan sonra halleri nicedir bilmem. Eğer yine de yaşarlarsa onların da sayıları çoğalacak. Sevgiler... |
Uzak bahçe de olan ortancalara hiç bir şey olmaz Sayın Hocam meraklanmayınız,gittiğiniz de kısmi bir şekil budaması yaparsanız iyi olur:)
|
sayın SDurul,
yazıda kışıda ayrı güzel bahçenizin.maşallah diyelim.görmediğim değişik ağaçlar var.bitki yelpazeniz oldukca zengin.güle güle büyütün...... |
Alıntı:
Eğer ortancalar, bu son soğuklarda yaşamaya devam ederse mucize olur, kardeşim. En son gittiğimizde, malç vazifesi gören kuru yaprakları temizlemiş, etrafını açmıştım ortancaların. Olduğu gibi bıraksam yaşarlardı belki. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
teşekkür ediyor, her zaman bekliyorum. Eklenti 196502 |
Alıntı:
Kar gitti, bahar geldi sayılır:) Hava o kadar güzel ki bugün. Ancak yerlerde hala kar var. Güneşi görmek bile, ohh dedirtti bana. Güzel bir bahar diliyorum bahcende. |
SDurul menekşe cok güzel,,,,,,,,,,cok teşekkür ederim.gezicez bahçeyi,bahara doyum olmaz oraya........bendeburadan eşlik ederim.......
|
Sevgili Sdurul,
Bahçeniz bahara umarım kayıpsız çıkmıştır.Özellikle yasemininizin durumunu çok merak ediyorum? |
Alıntı:
Güzel baharlar hepimizin olsun. Alıntı:
Alıntı:
Yasemin daha önceden kurumuştu yine. Ama üzerine yığılan budama artıkları, bu son soğuklardan korumuştur, diye düşünüyorum. Havalar ısındığında fazla bekletmeden sürgün verecektir umarım. Bunun dışında üç çeşit yasemin daha aldım. İstediklerimden, pervane çiçekli yasemin ve mavi yaseminim oldu. Bir de beyaz yasemin dedi, çiçekçi. Onları saksıda, balkonda tutmayı düşünüyorum. |
Sevgili SDurul ortanca sizi üzmez hic merak etmeyin. Tamamen kurumus gibi de görünse dipten yeni yapraklar verip hizla büyür. Sizin orada herhalde bizdeki gibi -20 dereceler olmuyordur. Bu derecelerde bile en dayanikli bahce ciceklerim. Sevgiler.
|
Sevgili SDurul
Bahçeniz çok güzel ve çok büyük. Onca meyve ağacı ve diğer bitkiler eminim çok fazla emek istiyordur. Tebrik ediyorum. Bizim küçücük bahçelerde belimiz kırılıyor :D Ben de ortancaları kaç senedir saksılarda öldürüyorum. Meğer doğru budama ve malçlama yapıldıktan sonra bahçede çok dayanıklıymış. Bence kısa süreli donlarda malçı kaldırmış olsanız bile zarar görmez. Melisayı çok sevmeme rağmen Ankarada olmayacağını düşündüm hep. Bu konu sizi takip edeceğim :) Bir de harika şakayıklarınızı gördükçe 2 sene önceki cahilliğime şimdi daha da çok üzüldüm. Çiçekler öldü diye bahçede ekili ortalama 20 kadar şakayığı çapalayıp çıktım :( O zamandan bu yana hiç şakayık alasım gelmedi :p Sevgilerimle... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili nurgüldk, bahçemize hoş gelmişsiniz. Bütün güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Bahçelerde uğraşmak yorucu olsa da sonuçları insanı dinlendiriyor. Ben de önceki yıllarda, saksılarda çok sayıda ortancayı öldürmüş biri olarak, sitemiz sayesinde ve deneyip yanılarak, bahçede daha iyi yetişebileceğini öğrenmiş bulunuyorum. Geçtiğimiz yıl melisa tohumu ekmiş ve çimlendirememiştim. Yeniden denemeye değer. Yer şakayığına gelince, ben geçtiğimiz yıl, çiçekleri geçince yumrularını bahçeye dikmiştim. O da soğuğa dayanıklıymış. Umarım çiçeklerini de görürüz. Ben cumartesi günü bir tane daha aldım, rengi çok güzel. Size de yeniden şakayık edinmenizi öneririm. O güzel bahçenize çok yakışacaktır. Sevgiler... |
Sayın SDurul bahçenize ve ona verdiğiniz emeklere hayran kaldım, Allah nazardan saklasın, çok güzel bir bahçeniz var, çeşit çeşit çiçekler de muhteşem.
|
3 Eklenti(ler)
Yeni erengülüm,
Eklenti 196957 Geçtiğimiz günlerde, son soğuklardan önce, tek tük açan badem, bugün gelin gibiydi. Eklenti 196958 Eklenti 196959 |
bahar dalı...
çok güzel maşallah.bizim ağaçlar karın içinde hala...ağacınızla içim ısındı. |
Yaşasın bahar geldiiiiii
Bu gün hava cok güzeldi. Kendimden gectim, saksılar değiştirdim. Japon güllerimi bahceye diktim. Evde tuttum 3 tanesi öldü, varsın bahcede ölsün dedim. Ama yedekledim herbirini:)Yaza, japonlar azarmış bahcede mesela:)) Bahcende baharı gördüm, mutlu oldum arkadaşım. Sağlıkla yaz göresin inşallah. |
Evet bahçene bahar gelmiş sevgil Sdurul harika görünüyor.Ben de bahar hazırlıklarına başladım.Bakalım yaza neler olacak elimde:)
|
Sevgili SDurul erengüller, çiçeklenmiş badem ağacı ile içimizi açtınız:)
|
Sayın SDurul, bahçenizi ilk mesajınızdan sonuna kadar dolaştım bu akşam. Dört mevsimi de yaşadım bahçenizde desem yeridir. Ellerinize sağlık, çiçekler birbirinden güzel, meyve ağaçları da öyle. Eşinizle birlikte sağlıklı güzel günlerinizi geçirmenizi dilerim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025