![]() |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 624558Eklenti 624555 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Eh biraz da saman alevi gibi sinir, asabiyet olunca turşusu dillere destan oluyor.:rolleyes: Alıntı:
Diğer çilli zinnialar da yetiştiler mi? Paylaşım etkinliğinde paylaştıklarım çillilerdi. Bu pembe tek köktü ve tohumlardan az bir miktar diğerlerine karışmıştı. Alıntı:
Biraz fotoğraf vardı, şimdi zamanım kısıtlı, daha sonra eklerim. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çilliler de gayet güzel oldu, onları da seviyorum. Çiçeği dalında kurutup tohum alacağım değil mi? Çiçek kuruyunca hemen kesebilir miyim yoksa beklemeli miyim? (İlk defa tohum alacağım da:o) Eklenti 624612 Eklenti 624614 Eklenti 624613 |
5 Eklenti(ler)
İşte buna çok sevindim, bahçede kendiliğinden çimlenenler böyle açmazsa ve de siz paylaşım etkinliğine katılırsanız, sizden talep ederim çillinin tohumlarından.
Çiçekler dalında iyice kuruduktan sonra tohum alabilirsiniz. Yeteri kadar tohum alınca geçen çiçekleri keserseniz çiçeklenme süresi uzar. Bir kaç fotoğraf. Ağaç bamya tohum tutar umarım. Sarı bitler temizlendikçe yerine yenileri geliyor. Pek fazla zararı yok gibi. Eklenti 624698 Eklenti 624699 Salçalık domatesler. Eklenti 624700 İncirler olmaya başladı. Eklenti 624702 Erikler toplandı, dağıtıldı. Eklenti 624701 |
4 Eklenti(ler)
Reyhan, mis kokulu.
Eklenti 624707 Üzümler olgunlaşma yolunda. Eklenti 624708 Eklenti 624709 Eklenti 624710 |
Alıntı:
Bazı insanların elinden bazı yemekler güzel çıkar, turşu reçel gibi şeyler de öyle. Bu arada bu sene turşularımı sana kurdurtmak gibi dahiyane bir fikir geldi aklıma :p |
5 Eklenti(ler)
Yıl 1980. Köyde çalışırken, öğle yemeğini her gün arkadaşlarla birlikte yediğimiz dönemlerde, bazen evden yemek götürmediğimizde, yağda yumurta yapardık. Arkadaşlarım benim yaptığım yağda yumurtayı çok severek yerler, illa benim yapmamı isterlerdi.:rolleyes:
Tabii o zamanlar yirmili yaşlarda, hayatı toz pembe gören, hiç acı tatmamış, pek fazla yemek bilmeyen, baş sıkıştığında başvurulacak en kolay malzeme, yumurta-tereyağ ikilisine güvenen bir acemi çaylak. Güzel günlerdi. Ayrıca pirinç pilavımı da beğenirler.:rolleyes: Turşudan nerelere geldik. Dün yüne turşular, salçalar, biber ve domateslerle boğuşma günüydü. Bidonda olan salça geçirilip güneşe kondu. Yeni toplanan iki kova domates doğrandı. Hiç fotoğraf çekmedim, hep aynı şeyler. Ama yeşillimizi görünce, makinayı elime aldım. Eklenti 624924 Olmuyor olmuyor dediğimiz kavunlar bizi utandırdı. Kim demiş olmuyor diye, bir tanesi futbol topu büyüklüğüne erişmiş.:rolleyes: Eklenti 624925 Eklenti 624926 Eklenti 624927 Her taraf arılarla dolu. Eklenti 624928 |
Yeşiliniz harika ya, bayıldım! O ne profesyonel bir poz vermedir arkadaş, sanki ömrü fotoğraf modeli olarak geçmiş :D
|
Alıntı:
SDurul ablacığım tereyağlı yumurtadan nerelere gelmişsin ve kendini oldukça geliştirmişsin, darısı başıma. Ben de torunlarının yemeklerini unutamadığı bir anneanne, babaanne olmak istiyorum ileride. Sütten yoğurt yapmayı öğrenene kadar bir 15 lt sütü mahvetmişliğim var. 5'er litre halinde satın aldığımız. İlk içli köfteyi yaptığımda eşim bulgurdan içe geçene kadar epey mücadele vermişti. Şincilerde kâğıt gibi oluyor:D Salça yapmak sabır işi ayrıca hiç sevmedim geçen sene denedim. Dünya kadar domatesi yıkadım, doğradım, canım çıktı, 2 lt'lik bidonu anca doldurdu. Bu sene uğraşmayacağım anneden, kaynanadan almaya devam.:rolleyes: Ellerine sağlık ve kolay gelsin ablacım. ;) |
5 Eklenti(ler)
Öğle yemeği bahçeden.:rolleyes:
Eklenti 625165 Alıntı:
Eklenti 625161 Alıntı:
Eklenti 625164 Hele bugün öyle bir kır çiçeği gördüm ki, daha önce hiç görmemiştim. Bu mevsimde yılan falan gelir diye yukarı bahçeye hiç çıkmam. Bugün eşimle birlikte incirlere bakmaya çıkmıştım, iyi ki de çıkmışım, bu pembeyi gördüm. Daha sonra eklerim.:rolleyes: Yolda gelip giderken hep yılan yastığı görüyorum. Bugün bahçede epey aradım, yoktu maalesef.:) Paylaşım etkinliğinden gelen tohumlardan mısır, sadece bir koçanı olmuş, eşimle paylaştık.:rolleyes: Eklenti 625162 Eklenti 625163 Lezzetli bir çeşitmiş. Teşekkürler, Sayın olmez. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu sefer ki arkası bana dönük olduğundan en doğal haliydi. Birini gördüklerinde hemen telaşlanıp kaçmaya çalışıyorlar çünkü. Bu sene hünnabın çiçeği azdı. Eklenti 625199 Dolayısıyla meyvesi de az. Eklenti 625200 Dün işlerimi bitirmiş dinlenirken önümde hop diye bir şey sol taraftaki asmadan atlayıp koşturmaya başladı. Güneşte rengi o kadar güzel bir kahverengiydi ki. Bu arada ben de yerimden hopladım. Anında sağ taraftaki asmadan tırmanıp üst kata çıktı. Ne de olsa yuvası çatıda. Fotoğraf çekebilmeyi çok isterdim fakat bir anlık bir görüntüydü. Önceden çektiklerimle idare edelim.:rolleyes: Tüh, vah keşke çekebilseydim derken yerde çok hızlı yürüyen bir şey gördüm. Bu besili bir tırtıldı. Çok acelesi varmış gibi hızlı hareket ediyordu.:) Eklenti 625201 Güzel bir kelebek olacağı sırtındaki desenlerinden belli oluyordu. Eklenti 625202 Ocaklığın altındaki odunların üzerine çıktığında epey dinlendi, belli ki yorulmuştu. Hatta başkalaşımını burada tamamlayacak diye düşünürken, odunların aralıklarında kayboldu.:rolleyes: Eklenti 625203 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hımmm, şimdilik annelere güveniliyor. Öyle olsun.:) Ben çok seviyorum sanki? Öyle çarşıdan alınmış gibi bir iki günde bitmiyor. Topladıkça devam, neyse ki alıştım. Bu arada, bu sene eşim doğramaya yardım ediyor. Yani, nur topu gibi bir yardımcım oldu.:rolleyes: Her cevaba birkaç görüntü.:rolleyes: Biberden kolyelerimiz takılmaya başlandı. Eklenti 625204 Cevizler bereketli. Eklenti 625205 Nar fidanı çok çiçek açmıştı. Sadece bir meyve tutmuş. Bu arada yeni bir çiçek vermiş. Bu mevsimde normal midir, bilemedim. Eklenti 625207 Eklenti 625206 Kıyılardaki yaşlı üzümlerden. Eklenti 625208 |
5 Eklenti(ler)
Ürünlerden haberler...:rolleyes:
Eklenti 625520 Eklenti 625514 Eklenti 625511 Eklenti 625512 Eklenti 625513 |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
Eklenti 625521 Eklenti 625522 Eklenti 625523 Eklenti 625524 Bir kova siyah incir. Dağıta dağıta eve gelindi.:rolleyes: Eklenti 625525 |
5 Eklenti(ler)
Bamyada tek tek ürün alıyoruz henüz. Biraz geç ekildi, biraz da gölgede kalmışlar.
Eklenti 625531 Çiçeği çok hoş. Eklenti 625532 Biber, tohumdan yetiştirdiğim emcellinin ilk meyvesi. Eklenti 625534 Tatlı biber bol. Bu sezonun favori yemeği biber sote.:rolleyes: Yıkandı doğrandı sotelendi.:) Eklenti 625533 Delosperma lastiği doldurdu. Eklenti 625535 |
5 Eklenti(ler)
Yukarı eklemem gerekiyordu, yanlış eklemişim.
Eklenti 625537 Tohumdan maniye domates. Çiçekleri çok iri. Şimdiye kadar iki kökten birisi iki domates yaptı. Henüz kızarmadılar. Eklenti 625538 Karışık. Eklenti 625539 Alıntı:
Eklenti 625540 Çok net değil fakat eklemek istedim. Eklenti 625541 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ad için teşekkürler. Acele acele fotoğraf çekerken koklamak hiç aklıma gelmedi. Sevgili A_NOMAD, naftalin otu, güve otu da dendiğine göre kokulu bir bitki. Şimdi de yabani bitki muamelesi gören sabah sefaları coştu. Cevizlerin damlama geçen yerlerinde büyüyüp açmışlar ve cevize sarılmaya başlamışlar. Dün otlar biçilince sabah sefaları da biçilmiş oldu. Eklenti 625806 Her zaman ki aceleciliğiyle cevizlerin damlamalarını toplamaya başladı. Eylül geldi diyor, başka bir şey demiyor. Yeniden döşemek gerekmez umarım. Biçilmeden önce böyleydiler. Eklenti 625810 Merdivenin betonlarının arasında çimlenmiş, büyümüş açmış, ellemedim. Eklenti 625807 Bu da yeni çimleniyor. Eklenti 625808 Eklenti 625809 |
5 Eklenti(ler)
Devamı. Sabah sefaları her yerde.:rolleyes:
Eklenti 625811 Eklenti 625812 Eklenti 625813 Sedum spurium saksısında sabah sefası. İşin kötüsü sökemiyorum. Eklenti 625814 Merdivenin betonu arasında bir tane de sedum büyümüş. Tohumdan galiba. Eklenti 625815 |
5 Eklenti(ler)
Son olarak, mısırlar.
Eklenti 625817 Eklenti 625818 Eklenti 625819 Badem hasadı hemen hemen bitti. Eklenti 625816 Kavunda ilk hasat, kokulu, ufak, tadını bilmiyorum. Bizim küçük kıza gitti.:rolleyes: Eklenti 625820 |
5 Eklenti(ler)
Pazar gününden. Bulutlu bir hava, Sonbahar adım adım yaklaşıyor.
Eklenti 627064 Biberler çok çalışkan, sağlıkları yerinde, durmadan veriyorlar. Dört karıktan her toplayışta birer kova topluyoruz. Dağıtım, turşu, kurutma, idare edip gidiliyor. Eklenti 627066 Amma domatesler bozulmaya başladı. Yine de toplamaya devam ediyoruz. Salçalar oldu, sırada domates suları var. Eklenti 627065 Katmerliler açtı geçti, yalınkatlar her yerde. Bazen sökmek zorunda kalıyorum. Eklenti 627067 Eklenti 627068 |
5 Eklenti(ler)
Seri üretim vardı o gün. Salçayı, turşuyu yani her bir şeyi bahçede yapmak çok pratik geldi. Pazardan aldıklarımız da orada değerlendiriliyor.
6 kilogram kornişon salatalık almış. Tek tek yıkaya ayıklaya neredeyse akşam oldu. Önce gözün doyması önemli ya, gözümüz doydu. On iki kavanoz salatalık turşusu aynı yöntemle kuruldu. Eklenti 627072 Eklenti 627073 Eklenti 627074 Bir kova domatesten, 19 soda şişesi sosumuz oldu. Pazartesi de aynı işlem iki kova domatesle yapıldı. Eklenti 627076 Molalarda da kavunlar değerlendirildi.:rolleyes: Eklenti 627077 |
5 Eklenti(ler)
Ben kış hazırlıklarıyla uğraşırken o da taş duvarın önündeki son odunları kesti. Epeydir uğraşıyor.
Eklenti 627109 Kışlık odunlarımızı hazırladı. Eklenti 627110 Eklenti 627111 İki seferdir işlerden incir toplamaya sıra gelmiyor. Onlar da boş durmamış, ballarını akıtmış. Ben bunu görmezdim ya eşim gösterdi. O da kanıksadı,ilginçlikleri haber veriyor.:rolleyes: Eklenti 627107 Eklenti 627108 |
5 Eklenti(ler)
Hava serinleyince karanfiller birer birer açmaya başladı.:)
Eklenti 627116 Eklenti 627117 Eklenti 627118 Eklenti 627119 Sedum saksısındaki sabah sefası. Eklenti 627120 Şimdilik bu kadar.:) |
Alıntı:
Bu arada kış hazırlıklarınız süper, ellerinize sağlık ablam. Sincaplar epeydir arz-ı endam etmiyorlar buralarda, iyilerdir umarım ;) |
Kışlıklar hazırlanmış bile sevgili SDurul, ellerinize emeklerinize sağlık. Ağız tadıyla, sağlıkla tüketmek nasip olsun.
|
Alıntı:
Ben uzun süredir turşu yiyemiyorum tuza toleransım neredeyse sıfır, öyle tansiyon falan yok ama tuzlu yediğimde yüzüm gözlerim şişiyor. Bu nedenle en tuzsuz peynirleri zeytinleri seçiyorum hep. Teklifin için çok teşekkür ederim, biliyorum en alâsından yaparsın :) |
Alıntı:
Bu gün senin kulaklarını çınlattım neden biliyor musun, ilk defa markette Hünnap gördüm, hem de tazecik.. Hemen aldım, tazesi de kurusu kadar güzelmiş, çok mutlu oldum. Birkaç sene önce "keşke sana tazesinden gönderebilseydim" demiştin, nihayet tatmak kısmet oldu. Nedense Mersin'de Hünnap yok, ya bilmiyorlar ya iklim uygun değil. Bahçen her zamanki kadar bereketli ve güzel, senin elinin değdiği her yer güzelleşiyor. İşin çok ama kendi ürettiğin yiyeceklerinle daha sağlıklı besleniyorsunuz, bir çok kimseye nasip olmuyor ne yazık ki. Bu arada cevizlere bayıldım ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025