![]() |
Benim bahçede bir tane sebze yok abla . Bu sene havalar çok geç ısındı. Daha doğrusu zamansız ısındı, soğudu. Domatesler daha yeni çiçek açtı. Biberler bit kadar. O kadar çok tohum ektim. Umarım meyve verirler donlardan önce. Afiyetle iyi günlerde tüketin. Sarı lilyumlar çok güzel. Sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Aleydi'cim, bizimde domatesler güzel gelişiyor ve sağlıklı. Biberlerde neşe yok, dikildikleri gibi duruyorlar neredeyse. Hava iyice ısındı, bundan sonra güzel gelişirler umarım.
Ama meyvelerde durum iyi. Hele ilk aşıladıklarımızdan 6 yıllık chandler cinsinde bayağı güzel meyve var. Akşam üzeri arabaya binmek üzereyken çektim. Pek net olmamış. Eklenti 619175 Eklenti 619176 Dikensiz böğürtlen. Eklenti 619177 Civanperçemi açmış. Eklenti 619178 Gün güzeli de. Eklenti 619179 |
5 Eklenti(ler)
Hatminin tomurcuğunu bakla zınnıları ve upuzun antenleriyle ilginç bir böcek işgal etmiş.:mad:
Eklenti 619180 Sedumlar iyiden iyiye açmaya niyetlenmiş.:) Eklenti 619182 Eklenti 619183 Bu sene yine ektiğim tohumlarda çimlenmeme sorunu oldu. Çok yıllıklar da olmasa pek bir renksiz kalacakmışız.:rolleyes: Margarit papatyalardaymış, sıra.:) Eklenti 619184 Zamanında, jineop'un (rahmetli demeye dilim varmıyor) gönderdiği tohumlardan çimlenip, açmıştı. Şimdi her sene böyle kendi kendine açıyor.:p Eklenti 619181 |
5 Eklenti(ler)
Bu Pazar'dan son görüntülerimiz.:)
Eklenti 619195 Eklenti 619196 Eklenti 619197 Eklenti 619198 Eklenti 619199 |
:D Allah'ım Allah'ım SDurul'a nasip ettiğin kırmızı katmerli hatmilerden bana da görmeyi nasip et inşallaahhhh!..
Yahu valla koptum artık 3 senedir katmerli gülhatmi istiyorum, yok nasip olmayınca olmuyor işte. Bu sene yine fidecikleri diktim inşallah seneye nasip olsun sevgili SDurul'um... |
Yürekten amin diyorum, YeniGine'cim.
Bana kalırsa tohumları direkt el ayak olmayan bir yere ekip unutacaksın. Şaşırtmaya gerek yok. O kendi kendine yapacağını biliyor. O kadar çok hatmi fidesi çıkmış ki, yakın olsa da bahçene aktarsak.:) |
Alıntı:
Soğanlar(ya da sarımsaklar mı demeliyim)gelecek bahara hazırlık yaparken vereceği çiçeğini de hazırlarmış, sanırım tüm soğanlı bitkilerde durum aynı. Yani, senin "bu sene açmayacak sanırım" dediğin A101 Liliumları açacak :D Katmerli hatminin tohumlarını Jineop'umuz göndermişti bana da, çok fazla tohum veriyor, tohum paylaşım etkinliğinde paylaşabilirsin, herkes çok seviyor. Başta sevgili YeniGine :) |
Alıntı:
|
Sevgili Adalet hanım, açmayacak sandığım liliumların açacak olması müjdesine sevindim. Yarını iple çekiyorum. Daha stargazerler de var.:)
Şimdiye kadar saksıda öldürmeseydim her renginden almıştım. kgursan'dan iki sene üst üste aldım. Marketlerden aldıklarımı saymıyorum bile. İstemiştim ki terasta gözümün önünde olsunlar, daha çok görebileyim. Keşke hepsini bahçeye dikseydim. Ama biliyorsun bahçede de önceleri çapa makinası, şimdi de traktör canavarı var.:mad: Neyse kalan sağlar bizimdir diyelim de içimiz rahatlasın.:rolleyes: Katmerli hatmiyi tohum paylaşım etkinliğinden sayın heyyamola'dan edinmiş, iki sene üst üste tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmıştım. Sanırım bu sene son kez paylaşırım, çünkü tohum işlerinden vazgeçmiş bulunuyorum. Yıllar önce senin söylediğine geldim. Hem çimlendirmede başarısızlık yaşıyorum, hem de artık yoruldum.:) Sevgili YeniGine, ne diyeyim hatmiler umarım artık açarlar da, seni sevindirirler.;) |
5 Eklenti(ler)
Pazar günü nispeten serin bir hava vardı. Hatta öğleden sonra kuvvetli bir rüzgâr eşliğinde sağanak yağmur yağdı. Serinledik.:)
Eklenti 620163 Yarım saat kadar sonra yine Güneş çıktı. Gökkuşağı çıkar belki diye bekledim ama çıkmadı. En çok istediğim şeylerden biri de Gökkuşağı fotoğraflamak. Belli mi olur, belki bir gün.:) Eklenti 620164 Sabahtan akşama kadar vişne konservesi ile uğraştık. Depo yapılırken ocak yerimiz yıkıldığı için açıkta ocak yaktık. Eklenti 620165 Konserveler 28 kavanoz oldu. Bir kısmını da tek içimlik şişelere yaptık. Küçük kızın meyve sularının bir kısmı hazırlanmış oldu. Sırada kayısı ve şeftali konserveleri var. Eklenti 620166 Bunca hengâme arasında ekinezyaları çekmeyi unutmadım.:rolleyes: Eklenti 620167 |
5 Eklenti(ler)
Çiçek adasının kenarındaki hurdalar hafta arası kaldırılmıştı. Hurdalardan yanaşamadığım, budanması gereken tüm bitkiler budandı. Her yerde çıkan katmersiz hatmiler, çiçek açmaktan yorulan karanfiller, geçen papatyalar, tohuma kalkmış şebboylar, hiç acımaksızın budandılar.
Eklenti 620168 Eklenti 620169 Eklenti 620170 Eklenti 620171 Papatyaları bakla zınnıları mahvetmiş. Mavi leğene su doldurup koydum, umarım işe yarar. Muhtemelen adını öğrendiğim ve unuttuğum bu parlak böcek, papatyayı mesken edinmiş. Eklenti 620172 |
5 Eklenti(ler)
Kelebek, envai çeşit böcekler gibi papatyanın konuğuydu.:)
Eklenti 620174 Papatyaların arasında mahsur kalan Japon ayvası açığa çıktı. Eklenti 620173 Stargazer liliumlar da açmaya hazırlanmış. Pis kokulu yeşil böceğin nimf hali de ona yerleşmiş. Eklenti 620176 Eklenti 620175 İçlerinde en sevimlisi uğur böceğiydi. Eklenti 620177 |
5 Eklenti(ler)
Son görüntüler.
Eklenti 620178 Çiçek adasında büyüyen yabanimiz, çiçeğini merak ettiğim için sökmemiştim. Eklenti 620179 Verem otu bu sefer yabani otları sarmış. Alıp hemen imha edildi. Eklenti 620181 Phloxlar çiçeğe davranmış. Eklenti 620180 Seviyorum bu sedumları.:) Eklenti 620182 |
Abla, verem otu dediğinden benim maviş saksımda da var bir tane. Temizlemekten bıktım. Nereden türüyor anlamıyorum, havada çimleniyor gibi.
Bir de pençeleriyle bitkimin dallarından birine yapışıyor, sonra sar babam sar. Sardığı yerleri de pençeleriyle sıkı sıkı tutuyor. Bir bakmışım yemyeşil garganica saksısından yukarı doğru sarı bir iplik:D Tek içimlik meyve suların bana da ilham oldu. Çocuklara marketten alınmış gibi görünecek ve içmesi daha keyif verecek.:D Malum market ürünlerinin cicili bicili ambalajları çocukları daha kolay kandırıyor ve çekici geliyor. :mad: |
Sûz-i Dilârâ'cım, ev yapımı meyve suları ve konserveler favori içeceklerimiz. Bu sene tamamen abur cuburu kestik. Yaparsan çocuklar için iyi olur.:)
Hava serinleyince veremotu çıkan bitkilerinin toprağını değiştirirsen iyi olur. Çok tehlikeli bir parazit. Topraktaki tohumlarından sanırım yeniden yeniden çıkıyor. Fark etmezsen bitkiyi kaybedebilirsin. Önceki yıllarda bahçede ekili latin çiçeğini, o kadar temizlememe rağmen öldürmeyi başarmıştı. Bir de temizlediklerimi muhakkak yakarak imha ediyorum ben.:) |
Sayın SDurul;
bahçe ve terasınız Manisa da mı Eskişehir de mi? |
Benim sedumlar ve gönderdiklerin hep çiçek açtı abla. İnternet yavaş fotoğraf yükleyemedim.Gri kelebek çok hoşmuş :).Tohum paylaşımda gelen ekinezyayı çimlendirmiştim. Şimdi sayfanda görünce aklıma geldi. Bahçede bir yerlerde büyüyordur umarım. Neyi nereye şaşırttım unuttum:) .Vişne sularını iyi günlerde afiyetle tüketin. Ellerinize sağlık. Sevgiler
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne kadar güzel kendi ellerinizle yetiştirdiğiniz meyvenin sularını hazırlamak, en doğalını tüketmek, ellerinize sağlık. Geçmiş meajlarınızda vardır belki ama rica etsem meyve sularının ve meyve konservelerinin tarifini paylaşır mısınız? |
5 Eklenti(ler)
Sayın ceydoruk, meyve sularını burada anlatmışım. Bu sene vişneleri kaynatıp süzdüm, kevgirden geçirmeden sadece suyunu şişeledim.
Konserveleri de meyveleri yıkadıktan sonra kavanozlara doldurup, su ve birer çorba kaşığı şeker ilavesiyle kapatıp, kazanda kaynadıktan sonra 10-15 dakika tutup hazırlıyorum. Bu gün de erikten yaptık. Bir kaç fotoğraf. Eklenti 621011 Eklenti 621012 Eklenti 621013 Kazandaki ve çıktıktan sonraki hallerini fotoğraflamadım.:) Narlar çiçekten meyveye dönmüş. Eklenti 621014 Eklenti 621015 |
5 Eklenti(ler)
Mısırlar büyümüş.
Eklenti 621016 Sarıkız çiçeklerini arttırmış fakat çok rüzgar olduğu için düzgünce sarkamıyorlar. Eklenti 621017 Dökülen tohumlardan çimlenen yıldız çadırları. Eklenti 621018 Açma sırası phloxlardaymış.:rolleyes: Eklenti 621019 Eklenti 621020 Bu kadar.:) |
Bir bahçeden ancak bu kadar verim alınabilir, salçalar, cevizler, reçeller, konserveler, turşular ve daha kimbilir neler..
Ellerine sağlık Durul'cuğum, vişne suları nefis görünüyor. Phloxlar açmış, uzaktan seyretmekle yetinme, güllerle yarışacak kadar harika kokuları vardır. Çok yoruluyorsun biliyorum ama ortaya çıkan güzellikler bu yorgunluğa değiyordur. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, sağ olasın. İşler yeni başlıyor.
Phloxların yaşadığım yerden edindiklerim açtılar, geçmek üzereler. Hatırlatman iyi oldu, koklamamıştım, nefis bir kokusu var. Senden gelen phloxlar ancak tomurcuklandılar, yaprakları da daha koyu yeşil, biraz farklı galiba.:) Teşekkürler... Sevgiler... Melek borularım köklendi, sarıları diktim, pembelerin biraz daha kök uzatmalarını bekliyorum. Teras sayfama eklerim. Eklenti 621522 Tomurcuk araştırması bu sefer boşa çıkmadı. Hem bit, hem tomurcuk var.:rolleyes: Bu sarı bitleri başka hiç bir bitkide görmedim. Her sene çıkıyor. Sanırım ağaç bamyaya (Araujia sericifera) has bir zararlı. Islak peçeteyle temizledim. Eklenti 621523 Eklenti 621524 Eklenti 621525 Vee mutlu son.:rolleyes: İlk kez açacak.:) Eklenti 621526 |
5 Eklenti(ler)
A_NOMAD'cım, canlı yayında söylediğim böcek. Yaşamadı maalesef.
Ben bunu nasıl tuttum?:dilli: Eklenti 621549 Çay yaptığımız küçük soba gibi aracın küllerini döktüğümüz tenekenin içine gelmiş. Aracın altındaki kül çekmecesini sık sık boşalttığımız için orada durması gerekiyordu. Bu aklıllı oraya gelmiş, habire üzerine sıcak küller dökülmüş. Çıkardığımda ayakları hareket ediyordu. Bol su ile yıkadım, kendine gelir mi diye bekledim. Olmadı.:( Küller her yerine yapışmış. Eklenti 621550 Çok kavunumuz var ya, eşim bostan korkuluğu yaptı.:rolleyes: Olay yerinde trafik polisi var. Eklenti 621551 Domatesler kızarmış. İlk hasat üç taneydi. Bundan sonra çoğalır. Eklenti 621552 Armutlar olmuş. Buyurun. Eklenti 621553 |
Alıntı:
|
Sevgili Durul'cuğum, ağaç bamyadaki sarı böcekler karancılara ziyafet olmuş :)
Geçenlerde benim Maviş'te siyah böcekler oluşmuştu, çok üzüldüm, hemen araştırmalara başladım. Zirai ilaç satan yerlere gidip derdimi anlattım, bana 6-7 çeşit ilaç tavsiye ettiler, hepsi de zehir ve ilaçlama yaptıktan sonra o alandan en az üç gün uzak durun diye de tembih ettiler. İçime sinmedi, ilaç almadan çıktım. Daha sonra Ev yapımı ilaçlar başlığında sevgili Mine Pakkaner'in tavsiyelerinden Çalı minesi(Lantana)yaprakları ile ilgili, sokucu emici böceklere çok etkili olduğunu yazdığı mesajını okudum. Hemen uyguladım ve Maviş şu anda temiz :) Melek borazanları Joker gibi, her mevsimde çelikleri köklenebiliyor. Güle güle sağlık içinde kazasız büyüsünler :) |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu korkuluk pek güler yüzlü. Bu arada, kavunlarda çiçek bile yok henüz. Neyi koruyacaksa?:rolleyes: Eklenti 621896 Deponun etrafına beton atılması parça parça ilerliyor. Eklenti 621900 Çiçeğini göremedim henüz, bir şey oluşmuş, tomurcuk mu bamya mı bilemedim. Bamya galiba. Eklenti 621898 Dün akşam yemeğini orada yedik. Bu arada uzun süredir çekmediğim günbatımını çekme fırsatım oldu. Eklenti 621897 Eklenti 621899 |
Bizde bu yıl hiç üzüm yok. En sevdiğim siyah üzümde dondu kışın. Süper olmuşlar.Bolca yaprak var. Hatta bir kısmını salamura yaptım bile.
Gün batımı senin çekiminle bir başka güzel. Sevgiler. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Adalet hanım'cığım, bu durumda önce çalı mine bulunacak.:) Bir iş daha çıktı.:) Melek borazanları bu sefer olacak sanırım, tekrar teşekkürler. Sevgiler... Bir kaç fotoğraf. Sincaplar hasada başlamış.:p Eklenti 621901 Ekinezya uzun süre çiçekli. Eklenti 621902 Bir de bu böcekler olmasa. Eklenti 621903 Dalında kalan erikler. Eklenti 621904 Erik konservesi, son halini eklememiştim. Yarın da cümbür cemaat gidilip kayısı konservesi yapılacak.:rolleyes: Eklenti 621905 |
Sayın SDurul ve gilan sincaplardan dertli bende son zamanlarda kaplumbağalar dan dertliyim karpuz kavun ne varsa yiyor...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025