![]() |
5 Eklenti(ler)
Hava pek ısınmasa da baharın geldiği belli oluyordu. Bahçenin her yeri yeşil halı ile kaplanmıştı, sadece bir bölgesindeki halı eflatun renkteydi.
Eklenti 381349 Eflatun halının sebebi bu miniklerden binlercesiydi. Pek net çekemedim.:) Eklenti 381350 Bugün görebildiğim diğer kır çiçekleri. Eklenti 381351 Eklenti 381352 Eklenti 381353 |
Hepsi de çok güzeller sayın SDurul. İnşallah zamansız bir don olayı olmaz. Geçen sene bahçemdeki kayısı ağacından ancak 3 tane meyva alabilmiştim. Bu yıl da çiçekleri görüp hava da soğuyunca içim titriyor :)
Paylaşımınız için çok teşekkürler. |
5 Eklenti(ler)
Bir yıllık chandler cevizi kalem aşısı.
Eklenti 381374 Eklenti 381375 Ot yolarken yanlışlıkla söktüğüm çimlenmiş badem. Çimlendirmek istesek böyle çimlenmez. Eklenti 381376 Eklenti 381377 Eklenti 381378 |
5 Eklenti(ler)
Önümüzdeki günlerde aşı için hazırlanan ağaçlara kalem aşısı yapılacak. Tutmayanlara Ağustos'ta göz aşısı.
Eklenti 381393 Karşı yamaçlar da yeşil halılarını sermişler. Eklenti 381394 Eşimin tüm itirazlarına rağmen çiçek adası yavaş yavaş büyüyor. O işgâl var dese de, bugün adayı biraz büyüterek, zinnia, cosmos, horoz ibiği tohumları ektim.:) Eklenti 381395 Tradescantia andersoniana da yeşermiş.:) Eklenti 381397 Cezayir menekşesi çiçeklerini açmaya başlamış. Eklenti 381396 |
5 Eklenti(ler)
Açan eriklerden papaz eriği.
Eklenti 381398 Eklenti 381399 Diğer bir badem. Eklenti 381400 Menengiç ve gülün uyanışı. Eklenti 381401 Eklenti 381402 |
4 Eklenti(ler)
Bahçede dolaşırken geçen yıl açmış adsız güzellerimizden birine ait tohum kesesi gördüm. Daha sonra koparıp baktığımda içinin boş olduğunu gördüm ve hangi bitkiye ait olduğunu da merak ettim.:)
Eklenti 381403 Mis kokulularımız... Eklenti 381404 Eklenti 381405 Eklenti 381406 Son görüntülerimizdi...:) |
:) Yaşasın çiçek adası... Şu hali bile çok güzel göründü gözüme Sevgili SDurul; çiçeklenince nasıl olacak kimbilir?.. Merakla bekliyorum inşallah.
Sevgili SDurul, şebboylarınız da çok güzel çiçeklenmiş, daha da çiçeklenecekler sanırım tomurcuk dolu üzeri. Maşallah onlara. Pek cinsleri bilemiyorum ben, iki farklı şebboy olsa gerek?.. Siz tam olarak isimlerini biliyor musunuz?.. |
Sevgicim ortadaki çiçek öbeği çok güzel olacak görünüyor. Taşların dizaynını çok beğendim.
Sevgiyle... |
Doğal Bitki Antifrizi ( Cropaid ) i başta ceviz olmak üzere diğer meyve ağaçlarınızda kullandınızmı, kullananları biliyomusunuz, memnuniyetler nelerdir acaba?
|
Sayın S.Durul
Her şey güzel olmuş, baharın gelişiyle çiçeklerin ağaçların ve yeşilin bütün tonlarını bahçenizde göreçeğiz, buda sizini bahçenizi sevginizle, sabırınızla ve zevk ile işlemeniz sayesinde oluyor. Elinize emeginize sağlık. Saygı ve selamlar |
Alıntı:
Bazı yıllar, ağaçların çiçekleri açtıktan sonra meydana gelen don olayı, meyve alamamaya sebep oluyor. Buna ağaçlar aldandı, diyoruz. Bu yıl da bademler açtıktan sonra, kar yağışı ve hafif don olayı görüldü fakat şimdilik ağaçlar aldanmamış gibi görünüyor. Alıntı:
Şebboyların cinslerini ben de bilmiyorum, hepsine şebboy deyip geçiyorum.:) Alıntı:
Beğendiğine sevindim, Sevgiyle... Alıntı:
Alıntı:
Beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum. Kendimizce uğraşıyoruz, inşallah daha güzel olacak. Saygılar... |
Sevgili SDurul; biliyorum çok güzel olacak inşallah... Evet bahar dalı harika bir çalı. Bu sene baktıkça üzüldüm; üç senedir şu bahçe ile uğraşıyorum bir dalından kesipte bir yerlere daldırmamışım belki köklenirlerdi... :(
Evet ben de sadece isimlerini biliyorum cinsleri nedir pek bildiğim yok. Senin de şebboylara şebboy demen beni sevindirdi... :D Sağol sevgili SDurul... |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çimlenme aşaması ve bugünü. Eklenti 383031 Eklenti 383029 Eğer büyütmeyi başarırsam böyle açacak.:) Fotoğraf buradan alınmıştır. Eklenti 383030 |
Harika birşey bu sevgili Sdurul inşallah çiçeğinide görürsünüz:)
|
5 Eklenti(ler)
Günlerden beri ilk kez bugün güneşli bir hava vardı.
Evin bahçesinden bahara uyananlar. Hava güzel giderse açmaları yakındır.:) Eklenti 383297 Eklenti 383298 Eklenti 383299 Eklenti 383300 Saksıda kendiliğinden çimlenenler. Sanırım ekinezya olsa gerek.:) Eklenti 383301 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben bu çiçeği çok sevdim, tohumdan yetiştirince çiçeği dört yıl sonra açıyormuş. Umarım görürüm ve görürüz.:) Hele şükür, hava ısınıyor ve bitkiler büyüyorlar. Eklenti 383311 Gün güzelinin yaprak araları, yağmur suyu ile dolmuş. Eklenti 383310 Kardelenler tohum kesesi oluşturmuş. Eklenti 383312 Filizlenen kuru soğanları boş saksılara iliştirivermiştim, hemen büyümeye başladılar. Eklenti 383313 Açmaya karar veren ilk ve tek nergisim artık açacak galiba.:rolleyes: Eklenti 383314 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili YeniGine, havalar ısınıp güneş daha fazla görünmeye başladıkça her şey daha da güzel olacak. Fakat sıcak havalarda tekrar bu tehlikeli güzelle karşılaşmam inşallah. Görünce korkmamıştım ama yine korkmaya başladım.:( Evin bahçesinden... Eklenti 383316 Gagea evin bahçesinde de çıkmış, geçen yıllarda neden görmedim ki? Eklenti 383317 Kırmızı böcek liliumları seviyor galiba. Yine liliumda.:rolleyes: Eklenti 383318 Mor süs yoncası da dışarı alındı. Eklenti 383319 |
Sevgili SDurul evet inşallah daha güzel olacak.
Çok haklısın o tehlikeli güzelle karşılaşmak tedirgin oldun; olman da çok normal... İnşallah bir daha karşılaşmazsın, karşılaşma da zaten. Ama sen yine de ne bileyim çizme falan giyerek çık bahçelerine... |
Sayın sDurul , bahçeniz çok güzel emeklerinize sağlık.Ayrıca kır çiçeklerini bile öyle şahane görselleştirmişsiniz ki seyri muhteşem,insanın içi açılıyor.
|
4 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim, sayın nardane. Bugün çektiğim bu kır çiçekleri sizin için olsun, o zaman.:)
Eklenti 384074 Eklenti 384073 Eklenti 384072 Eklenti 384075 |
5 Eklenti(ler)
Bizim laleler ancak tomurcuklanıyor.:rolleyes:
Eklenti 384079 Eklenti 384080 Değişik bir böcek, Eklenti 384083 Ekinezya yapraklanmış, dona dayanıklı oluşu çok iyi. Eklenti 384081 Kartopu da uyanmış.:) Eklenti 384082 |
4 Eklenti(ler)
Eski evimizin bahçesinden getirdiğim sümbüller açmaya başlamış. Mis kokulu evvel zaman sümbülü.:)
Eklenti 384097 Bazıları da tomurcukta. Eklenti 384096 Tek nergisimiz açmış. Eklenti 384098 Bugün galeri de sakdag'ın yüklediği akyıldızı görmüştüm. Aynısı bizde de açmış. Bizim ak yıldızımız.:) Eklenti 384099 Fotoğraflar evin bahçesindendi. Bugün bahçede cevizler aşılandı. Ben gidemedim, dolayısıyla fotoğraf çekilmedi. Aşı çalışması yarın da devam edecek. Ben de evdeki bitkilere humik asit verdim. Bitkileri dışarı almaya devam ettim, hepsi bitmedi.:) |
1 Eklenti(ler)
Şeftalilerin tomurcukta olduğu şu günlerde, bahçenin geçen seneki şeftalilerinden yapılmış konservesi. Tavsiye ederim, taze şeftali kadar lezzetli.:)
Eklenti 384128 |
Nasıl yapılıyor tüyoyu alalım o zaman. :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Afiyet olsun, herşey çok güzel emeğinize sağlık. Saygı ve selamlar |
Sn. Sdurul; bahçenizin uzun süredir takipçisiyim. Her şey çok güzel. Baharın müjdecileri kır çiçeklerinide çok güzel fotoğraflamışsınız elinize sağlık.
Tüm ağaç ve bitkileriniz bol yeşillikli, bol meyveli ve bol çiçekli olsunlar. Sağlıcakla...:) |
4 Eklenti(ler)
Sayın adneser, Sayın Sevgi,
Beğenileriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Saygılar... Sevgiler.... Bugün uzak bahçede ceviz aşısı çalışmaları devam ediyor. Eşim orada, torun anneannede, ben de evin bahçesinde. Bir sevinç bir sevinç, çıkmasından ümidi kestiğim bazı soğanlılar, havanın biraz ısınmasıyla baş göstermişler. Paylaşayım istedim.:) Turuncu lilium. Eklenti 384296 Hostayı tek kök olarak dikmiştim, çoğalmış. Eklenti 384297 Eklenti 384298 Düzenli bir bahçe, peyzaj hak getire. Olmasını ister miyim? Tabii ki. Fakat iklim nedeniyle kaybettiğim öyle çok bitkim var ki, şimdilik tek derdim olanları yaşatabilmek, olmayacak olanları bir daha edinmemek.:) Kır çiçekleri hiç üzmüyor. Yurdumun sevgili ve adsız çiçekleri.:) Eklenti 384299 |
4 Eklenti(ler)
Bir gün arayla bile bitkiler değişim gösteriyor.:)
Minyatür gül. Eklenti 384305 Ajuga reptans ota boğulmuş, biraz temizledim. Eklenti 384307 Kış ortancası yeni yapraklar çıkarmış.:) Eklenti 384306 Altuni taflan büyüyor, yeri değişecek. Eklenti 384308 |
5 Eklenti(ler)
Farklı renkteki kasımpatıların yaprak renklerinin tonları farklı.
Eklenti 384309 Eklenti 384310 Katlı gül hatmiyi geçen sene ekmiştim, bu sene açacak. Eklenti 384311 İki müge rizomundan birinde hiç kıpırtı yok, bu büyüyor. Bakalım bu yıl açacak mı? Eklenti 384312 Adsız güzellerden.:) Eklenti 384329 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025