![]() |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bizim ufaklık konuşuyor artık ve bir şey göstermek istediğinde, -manne bak diyor. Ben de şimdi onun gibi diyorum ki, -cemo bak. Eklenti 376895 Eklenti 376896 Eklenti 376897 Eklenti 376898 Sadece bu mor süs yoncasından umudu kesmiştim. Baharla birlikte topraktan çıktılar ve bugün fark ettim ki tomurcuklanmışlar.;) Hepsi için tekrar teşekkürler arkadaşım. Sevgiler.... |
2 Eklenti(ler)
Ahtapot çiçeğim, saksıda kalan rizomlardan çıkan mor süs yoncasıyla kardeş kardeş yaşıyorlar şimdilik. Ahtapotum için tekrar teşekkürler, sevgili ilksenozturk.
Eklenti 376956 Çiçeklerimiz artıyor. Şebboy herkesin yetiştirebileceği nazsız, soğuğa dayanıklı, güzel kokulu, üzmeyen bir bitki ve çok yıllık. Daha ne olsun? Şebboyunuz yoksa, hiç durmayın ve hemen tohumunu ekin.:p Eklenti 376957 |
Güle güle büyüt arkadaşım. Glayöllere bişey olmamıştır. Gecen yıl don altından bile cıktılar burda, merak etme sen yakında cıkarlar.
Süs yoncası bahcede bile cıkmış benim;) Demem o ki; onu bile bahceye dikebilirsin. Bizim bıcırık, sadece kendi adını sayıklıyor:) Sevgilerimi yolluyor, öpüyorum fıstığı Mamne;) |
Alıntı:
emin ellerde belli ki...:cool: |
1 Eklenti(ler)
Öğretmenim;
Şubattan bu yana sizin bahçedede baharın kıpırtıları hissedilmeye başlamış. Bundan sonra canlanmakta olan doğayı kimse durduramaz artık. Her gün toprakta yeni birşeylerin kıpırdadığını görmek ne güzel.:p Seviyorum bu bahar aylarını. Ben Samsun'da iken, İstanbul'a gönderdiğiniz çelik ve tohumları eşim almış ve geçici saksılara dikmiş. Bende onları alıp, deyim yerinde ise minik saksılara şaşırttım. Samsun'a bunlarla taşıyacağım. Orada gerçek saksılarına aktarırım. Tekrar teşekkürler. Tabii tohumlar içinde ayrıca. Selam ve sevgilerimizle, sağlık ve mutluluk içinde yeni bir sezon gecirmenizi diliyoruz... Eklenti 377730 |
Orhan Özbilgiç Öğretmenim, minik fideler ellerinizde büyüyüp çiçek açarlar umarım. Maviş neyse de diğerlerini Samsun'a kadar yük mü ettim acaba? Güle güle büyüsünler.:) Size ve değerli eşinize, Sevgiler, Saygılar...
Sevgili iksenozturk, inşallah emin ellerdedir.:) Ben bazen çok sulama ile sevdiğim bitkileri kaybediyorum. Neyse ki callisia suyu seviyor. Çiçeklerini de hep birlikte görebilmek dileğiyle... Sevgiler... Sevgili cemo, glayöller çıkarlarsa bayram edeceğim demektir. Kış pek sert geçmedi, umarım donmamıştırlar. Mor süs yoncalarından bir kaç kök bahçeye dikeyim öyleyse. Saksıda gözümün önünde seviyorum onları. Tomurcukları da açtı bu arada. Sevgiyle... |
Alıntı:
Tekrar teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Herkesin nergisleri, sümbülleri açtı.:) Ben ise tomurcuklarını ancak görebiliyorum.:) Sümbül neyse de nergisin tomurcuğunu görünce çok sevindim.:)
Eklenti 379263 Eklenti 379264 Nakkaşlar her yerde.:) Eklenti 379267 Liliumlara yine hastalık gelmezse, şimdilik neşeliler. Eklenti 379265 Amaryllisim de tomurcuklanmış.:) Eklenti 379266 |
5 Eklenti(ler)
Bahara uyananlar. Saksıdaki ithal lilum 5-6 tane yavrulamış. Bahçedeki ithallerden ses yok.
Eklenti 379269 Ne olduğunu bilemedim. Eklenti 379268 Yaşasın, haseki küpeleri çıkmış.:) Eklenti 379270 Önceki sayfalarda eklediğim melissanın tohum kesesi iyice beyazlamış. Eklenti 379271 Bahçedeki ortanca da bahara merhaba demiş. Daha ne isterim.:) Eklenti 379272 |
5 Eklenti(ler)
Badem sonunda açmış. Fakat dün geceki don olayından etkilenmiş olabilirler. Etkilenmişse meyve vermez.
Eklenti 379628 Eklenti 379629 Tomurcuk ve çiçeklerin bazıları dökülmüş. Eklenti 379630 Eklenti 379631 Dökülen tomurcuklara bakarken kocaman bir salyangoz kabuğuna rastladım. İçi boştu. Eklenti 379632 |
5 Eklenti(ler)
Bugün açan kır çiçekleri sarı ağırlıklıydı.
Eklenti 379635 Eklenti 379636 Eklenti 379637 Eklenti 379638 Eklenti 379639 |
5 Eklenti(ler)
Her yerden hatırlayamadığım bitkiler çıkıyor, bir tanesi.:)
Eklenti 379647 Bahçenin adsız çiçekleriyle devam edelim. Adlarını öğrenmekten vazgeçtim, unutuyorum çünkü.:) Eklenti 379643 Eklenti 379644 Eklenti 379645 Antepfıstığının dibinde gördüm bu bitkiyi, yaprakları soğanlı bir bitkiye benziyordu, çiçeğini takip edeceğim. Eklenti 379646 |
5 Eklenti(ler)
Bir kere tohumunu ektikten sonra her yıl kendiliğinden çıkanlar.
Eklenti 379661 Eklenti 379658 Bu hasekiler ikinci yılında açmamıştı, bu yıl çiçek bekliyorum. Eklenti 379657 Ayva ve frambuazın uyanışı. Eklenti 379660 Eklenti 379659 |
5 Eklenti(ler)
Bulutlu ve soğuk bir hava,
Eklenti 379666 Bu kırmızı böcekleri ilk etapta uğur böceği sandım, değilmiş. Liliumun yapraklarını yemişler galiba. Eklenti 379669 Eklenti 379670 Toplanması unutulmuş muşmula dalında simsiyah olmuş. Eklenti 379668 Ağustos'ta yapılan göz aşısından tutan kiraz uyanıyor. Eklenti 379667 |
5 Eklenti(ler)
Şebboylar,
Dördüncü yılları olacak, üzeri tomurcuk dolu. Sökmeye kıyamadım. Eklenti 379674 Bunların da üçün yılları olacak, Eklenti 379675 Eklenti 379676 Eklenti 379677 Eklenti 379678 |
Sevgili SDurul bahçeniz artık kış bitiyor dedirtiyor maşallah renklenmeye başlamış; çok şükür...
2510 nolu mesaj ilk kare gülhatmi mi acaba, sonra şebboyları sökmeyi mi düşünüyordunuz ki? |
sn sdurul Bahçenize bayıldım,Allah nazarlardan korusun.
benimde 8 dönümlük bahçem var,3 dönümü mandalin ekili,gerisine neler yapacağımı pek bilmiyordum,Sanırım sizin bahçenizden ilham alabilirim. Bol meyveli, sebzeli bir yıl olmasını dilerim. |
Sevgili YeniGine, teşekkür ederim.:)
Evet, bu gül hatmi. Şebboyların hepsini sökmeyi düşünmüyorum. Sadece bu ve benzeri birkaç şebboyun hiç yaprağı kalmadı. Kel kel oldular ama olan yaprakların üzeri tomurcuk dolu, sanırım kıyamam ve sökemem.:) Sevgili HANIMELİ, size de teşekkür ederim. Çok sağ olun.:) Ne kadar güzel, büyük bir bahçeniz varmış. Toprakla, ağaçla, çiçekle, böcekle uğraşmak bizlere iyi geliyor. Bahçe işlerine giriştiğinizde hem zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak, hem de onları yetiştirirken gün be gün büyüyüp sevginize cevap verdiklerini görmek, sonsuz mutlu edecek.:) Arkadaşların çok daha güzel bahçeleri var ama tabii ki bizim bahçeden de ilham alabilirsiniz.:) Bahçe işlerinizde olaylıklar diliyorum... Sevgiyle kalın... |
3 Eklenti(ler)
Bu günlerde, bahçenin her tarafında açan bu sarı kır çiçeğinin adını öğrendim. Sanırım bunu unutmam, Gagea Sp. Sevgili jineop'a ad için tekrar teşekkürler.:)
Gagea'nın bir diğer fotoğrafı. Ben çiçeğini zıpçıktıya benzettim.:) Eklenti 379889 Bahçeye Eskişehir'den getirdiğim nergislerin boyu pırasa kadar olmuş. Fakat hiç tomurcuk oluşturmamışlar. Bu saatten sonra açıp açmayacakları merak konusu.:) Eklenti 379890 Cezayir menekşesi de soğuğa dayanıklı ve güzel gelişti. Şu anda üzeri tomurcuk dolu.:) Eklenti 379891 |
Merhaba,
Bizim yan bahçeye de yukarıdaki bahçemizden nergiz getirip dikmiştik 2-3 sene önce ama onlar da sizinkiler gibi, yapraktan başka bir şey göstermiyorlar. Çok eskilerden kalan sümbüller var, onlar da öyle, sadece yaprak çıkarıyorlar. Neden acaba?? |
Sevgili jeozuu, açmayan nergislerimiz acaba geç açan bir tür müdür? Bilen arkadaşlar yardımcı olurlar umarım. Eğer öyleyse hâlâ umut var demektir.:)
Hep birlikte bekleyip göreceğiz. Açarlar dilerim.:) Sevgiyle... |
Sevgili SDurul, Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemezdim ama maalesef nergisleriniz bu saatten sonra çiçeklenmez. Sebebi kökler çok bibribirine girmiş durumda. Ancak yaprakları sararmaya başladıktan sonra soğanları söküp, küçük yavruları ayırın, irileri seyrek bir
şekilde toprağa ister Ekim ayında dikin, isterseniz (muhafaza edemem diye düşünürseniz) hemen de dikebilirsiniz. Yavruları da ayrı bir yere dikin onlar küçük olacağı için ilk senesi açmazlar. Bir sonraki seneye hazırlık olur. Bütün soğanlılarda bu böyledir, çok çabuk çoğaldıkları için, ben lale, sümbül, nergis ve glayörleri üç senede bir söküp yeniden dikiyorum. İnşallah seneye size bol bol çiçek açarlar, ben de bu fikri verdiğim içim mahçup olmam. Hoşça kalın, Sevgiyle kalın, Herşey gönlünüzce olsun. |
Sevgili akçabardak, soğanları o kadar da yakın dikmemiştim aslında. Sanırım yavrular araları doldurmuş.
Açmalarını çok isterdim fakat açmazlarsa yapacak bir şey yok. Acaba bende ilk yılları olduğu için mi açmadılar? Yine de umutla bekliyorum.:) Önerileriniz için teşekkürler, uygulayacağım. Sevgiler... |
3 Eklenti(ler)
Clematis jackmani daha önceden sürgün vermişti. Bugün üzerinde tomurcuk var sanıp çektim fakat değil galiba.:)
Eklenti 380513 Aldığım müge rizomlarından birinin son durumu. Eklenti 380514 Kayısı tomurcuklanmış.:) Eklenti 380515 |
|
Sevgili SDurul çok güzel çimlenmiş; maşallah, darısı başıma diyeyim. Emeklerinize sağlık.
Gelecek inşallah, İstanbul da bugün yağmurlu ve çok soğuktu. Ektiğim tohumları hepsini tek tek bina girişine taşıdım, beni binadan atacaklar yakında. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu Pazar eriklerin günüydü, tüm çeşitleri çiçekte. İlk üç fotoğraf küçük cins, konservesi güzel oluyor.
Eklenti 381326 Eklenti 381327 Eklenti 381328 El bademi, kabuğu elle çıkarılabilen badem. Eklenti 381329 Eklenti 381330 |
5 Eklenti(ler)
Kayısı çiçeği.
Eklenti 381339 Eklenti 381340 Eklenti 381341 İtalyan eriği tomurcukta. Eklenti 381342 Eklenti 381343 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025