![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlarım, sizleri burada gördüğüme son derece memnun oldum. Mesajlarınızla beni mutlu ettiniz.:)
Sevgili Güler Hanım, bugün yağmur yağdı ve karlar eridi. Bir daha yağarsa dediklerinizi aynen uygulayıp hırt hırt karları eze eze dolaşacağım. Ablam benim, geçtiğiniz her yer apaydınlık oluyor. Sizi seviyorum. nevsune'cim can arkadaşım, bergeniayı annemden getirmiştim. O'ndayken hep ısıtılan ortamdaydı. Ben de bir sene kadar içeride tuttuktan sonra, forumlardan öğrenip bahçeye aldım. Geçen sene -12, -15 leri gördü ve ölmedi. Açıyor fakat şöyle bir gelişmedi. Baharda yerini değiştirmem gerekecek, sanırım. Mavişler, balkonda geçen ki soğuklarda, tıkır tıkır buz tuttular. Korkarak hemen içeri aldım. Buzları çözülünce yapraklarda bir bozulma olmadı, tabii hemen yine dışarı. Beyaz mavişin saksısını değiştirince sana ayırayım. O vakit geldiğinde adresini isterim.:) Sevgiler... Mavişlerle aynı gün yaprakları tıkır tıkır olan, saxifraga stolonifra tricolor öldü sanıştım. Minik yapraklar vermeye başlamış. Mutluluk bu olsa gerek. Umut kesilenin tekrar yeşermesi.:) Eklenti 362527 Sevgili gülenmelek, kullanıcı adınız pozitif enerji veriyor insana. Eminim ki kendiniz de öylesinizdir.:) Kardelenleri Eskişehir'den annemlerin bahçesinden getirmiştim. Evin bahçesinde drenaj sorunu var, kardelenler çoğalacağına azalıyor. Sağ olsunlar, nevsune ve sudenur da cevaplamışlar ama sempervivum soğuğa çok dayanıklı. Ankara'da, dışarıda saksıda ya da bahçede olabilir. Sevgiler... |
5 Eklenti(ler)
Bu sayfada yapımına başlanan ve ileri sayfalarda yapım aşamaları paylaşılan fırının son hali.
Eklenti 365270 Bahçenin her yerinde, kendiliğinden çimlenen aslanağızları büyümüş. Renkleri sürpriz olacak.:) Eklenti 365271 Soğuktan sağlam çıkanlardan sedum lineare, Eklenti 365272 Kar altından sağlam çıkanlardan, sempervivum. Eklenti 365273 Bu mesajdaki kardelenlerin bugünü. Eklenti 365274 Uzak bahçeye hava muhalefetinden gidemiyoruz. Oradaki bitkiler ne durumda, merak ediyorum doğrusu.:rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
Ziyaretine geldik sevgili arkadaşım , Adana'da açan çiçeğinle :)
Eklenti 365294 Bununla birlikte gönderdiğin sempervivum da köklendi, atlas çelikleri de. Sukulent ve kaktüslerin türlerini aklımda tutmayı kesinlikle beceremiyorum, fotoğrafdaki de sempervivum mu :) Sevgiler... |
sizin bahçenin görsellerine 'beğen' demeye takatim yetmedi, full konsantrasyon gezdim durdum.
bizler yenilmeyen güzelliklere odaklanmışız, sebze yetiştirme fikri sizler sayesinde aklımı çelip duruyor. o kadar toprak da yok ekip biçebileceğimiz, olan toprak da balta vursan darmadağın eder, işlemek ne mümkün. eeeee? biz de istiyoruz kendi yetiştirdiğimiz biberleri kahvaltıda yemek biz de salçamızı bahçemizdeki domatesten yapmak istiyoruz. ağaçtan meyve yemek istiyoruz. isyan ediyorum güzel bahçe sahiplerine :) bizi de düşünün biraz :) elinize de sağlık işte, hıh! |
Alıntı:
Hoş geldiniz arkadaşım.:) Tutmalarına sevindim.:) Fotoğraftaki sedum palmeri. Bendekiler de çiçekte şuan. Sevgiler... |
Hepsi yine güzel, ama günün fotoğrafı bence Kardelenler :)
Fırında pişecek lezzetleri ise düşünmek bile istemiyorum şu an. :) |
Sevgili ilksenozturk, bahçemize hoş gelmişsiniz. Beğenileriniz için teşekkür ederim.
Aslında ben de yenilmeyen güzelliklere odaklıyım, diğerleri eşimin suçu. Hoş, hâlimden memnun değilim desem, yalan olur. Dalından kopmuş bir domates, bir biber ya da bir salkım üzüm, bir şeftali, taze taze yemenin tadına doyum olmuyor.:) Dilerim bir gün tüm istediklerinizi yetiştirecek geniş bir toprak sizlere de nasip olur. Tekrar teşekkürler... Sevgiler... Sevgili gülenmelek, kardelenleri çok seviyorum, daha doğrusu dayanıklı nazsız bitkileri daha çok seviyorum. Ancak sanırım yerlerini değiştirmem gerekiyor, evin bahçesinde drenaj sorunu var. Diktiğim çok sayıda soğandan on beş yirmi kadarı sağ kaldı. Fırının bulunduğu kata yazın taşınacağız, şimdilik pek sık kullanamıyoruz. Taşındıktan sonra, fırında pişecek lezzetlerden yemeye beklerim.:) Sevgiler... |
Bu mesajımı bahçeden yazıyorum. Uzun zamandır gelemediğimiz bahçeye bugün geldik.:)
Parçalı bulutlu, rüzgârlı, nispeten ılık bir hava var. Yine de sobayı yaktık, üzerinde çay ve ekmek kızartmak kış aylarında olmazsa olmazlarımızdan.:) Aralık ayında dikilen fidanlara gübre veriliyor. Çiçeklerin olduğu bölümlere çam toprağı ve gübre ilâve ederken eşim bilgisayarı açmış, hem dinlenip hem son mesajlara göz gezdirdim. Buradan yazmak güzelmiş.:) Bir arkadaşıma göndermek üzere asmalardan çelik alacaktım, eşim daha erken olduğunu söyledi, sanıırım çelikler on obeş gün sonra alınacak. Ağaçlardaki mevsimsel gelişmeleri, soğanlılardaki son durumları fotoğrafladım, uygun zamanda paylaşmak üzere.... |
Çok keyiflidir eminim.İmrendim doğrusu.Takipdeyiz SnDurul.İnşallah resim çekmişsinizdir.Şu anda Eskişehir deki bahçedemisiniz?
|
5 Eklenti(ler)
Sayın gülenyüz, bahçe Eskişehir'de değil, Manisa-Demirci'de.
Elbette fotoğraf çektim, mevsim dolayısıyla pek bir şey yok ama olanlarla yetiniyoruz şimdilik. Bahçe geneli ve ağaçlardaki uyanışlar... Eklenti 367184 Eklenti 367185 Eklenti 367186 Eklenti 367188 Gül. Eklenti 367187 |
5 Eklenti(ler)
Nergisler Aralık ayında bu kadarmış.
Eklenti 367193 Şimdi böyle olmuşlar. Eklenti 367189 Bu biraz daha büyük, aynısından bir kaç tane daha var. Ama hiç biri açmamış.:) Eklenti 367190 Çiğdemler... Eklenti 367192 Sümbüllerin hepsi bu kadar büyümüş. Eklenti 367191 |
5 Eklenti(ler)
Aralık ayında chandler ceviz fidanlarını dikmiştik.
Eklenti 367194 Bugün yeniden gübreledik. Eklenti 367195 Geçen bahar tohumdan yetiştirdiğim şebboylar tomurcuklanmış.:) Eklenti 367196 Bunlar da taş duvarda büyüyenler... Eklenti 367197 Eklenti 367198 |
5 Eklenti(ler)
Son görüntülerimiz.
Çiçek için düzenlediğimiz yerin kenarındaki taşlar yosun tutmuş. Şimdi her yer kupkuru olduğu için, yeşili pek bir güzel göründü gözüme. Hele makro çekimdeki ayrıntıya bakar mısınız? Eklenti 367213 Eklenti 367214 Kocayemiş (arbutus unedo) Aralık ayında çiçeklenmişti. Eklenti 367215 Bu sefer meyveye dönecek galiba... Eklenti 367216 Eklenti 367217 Şimdilik bu kadar... Saygı ve Sevgilerimle... |
Sayın SDurul
Bahçeniz Şubat başında böyle olursa yazın çok daha güzel olacaktır eminim. Resimlerle'de canlı canlı gezmiş olduk,hele duvardaki şebboy ve çiçekteki kocayemişler çok güzeller. |
Sayın adneser, teşekkür ederim. Arkadaşların bahçeleri kadar olmasa da paylaşmaya devam ediyoruz.
Şebboylar çok dayanıklı bitkiler ve toprak seçicilikleri yok. Görüldüğü üzere taşların arasında çimlenmiş, yaşamaya devam ediyorlar. Soğuktan da etkilenmiyorlar. |
Koca yemişin çiçeği ne kadar güzelmiş... Umarım meyve verir de sizi sevindirir :)
Bu sene el birliğiyle rengarenk yapacağız bahçelerimizi inşallah..:) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili jeozuu, bahçeleri rengârenk yapabilmek için çalışmalara başladım bile.:rolleyes: Hepimize kolay gelsin.
Biraz önce, Tohum Takas Etkinliğinden gelen bazı tohumları ve çimlendirme tabletlerini suya koydum. Eklenti 367634 Tohumlar, quisqualis indica, manolya, kış tatlısı, brugmansia, adenium, plumeria, çarkıfelek çiçeği ve selluka tohumları. Daha önce çimlendirme tableti kullanmadığım için, tek olan quisqalis indica tohumunu riske etmek istemiyorum, sanırım toprağa ekeceğim. Diğerlerini çimlendirme tabletine. Eklenti 367635 Bahçede de unuttuğum bazı soğanlılar da yeşermiş. Bu sanırım glayör. Eklenti 367636 Tohumdan yetişen mazılarda tohuma benzer bazı oluşumlar gözlemledim. Eklenti 367637 Eklenti 367638 |
Sn SDurul,koşturmaca başladı.Kolay gelsin.
|
4 Eklenti(ler)
Pitosporum tomurcuklanmış sanırım.
Eklenti 367649 Kardelenler iyice açmışlar. Eklenti 367651 Eklenti 367650 Kış ortancası da çiçeğini göstermeye başlamış. Eklenti 367652 |
Sn SDurul
Kolay gelsin yakın olsanızda yardıma gelsem;) arada yorgunluk kahvesi içmeyide ihmal etmeyin. |
Sayın SDurul;
İyiki sizler varsınız. Birkaç gün önce bir arkadaşımızın bahçesininde fotoğraflarından, baharı hissettim. Şimdide sizin fotoğraflarınıza bakarak, üç aşağı beş yukarı, kendi bitkilerimin durumunu hayal edebiliyorum. Hele Arbutus Unedo' nuzdaki meyve oluşumunu görünce sizin kadar bende sevindim.:p Zira benimkide iki yıldır hiç meyve tutmamıştı. Üstelik bu yıl don örtüsü ile örterek geldim. Diğer bitkilerde uyanmaya başlamışlar baksanıza. Uyanışa seviniyorum ama inşallah ilkbaharın erken donlarından etkilenmezler. Hele Karadeniz Sahil şeridi bir aydır ülkemizin en sıcak bölümü. Henüz kar yağmamış. Öğretmenim; Yeni sezon hepimize sağlık ve mutluluk getirsin. Kolaylıklar diliyorum. |
Sayın adneser, çok teşekkür ederim. Saygılar...
Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, Kocayemiş meyvelerini dökmeden büyütür inşallah. Saymadım ama 3-4 yaşına geldi, artık meyve versin. Bahar yaklaşıyor, bir kaç gündür hava çok güzeldi, bugün yine bulutlu ve düne nazaran soğuk. Tohumları ekmekte acele ettiğimi düşünmeye başladım. Neyse ki yedekleri var. Sizin bazı ağaçları soğuktan korumak için sardığınızı sayfanızda görmüştüm. Bu sefer de havasız kalmasınlar, uzun süre gidemiyorsunuz çünkü. Öyle ya da böyle, kayıpların olması kaçınılmaz oluyor. Bunlar telâfisi mümkün olan şeyler. Yeter ki sağlık olsun. Ben de size kolaylıklar diliyorum. Saygılar... |
...Sizin bazı ağaçları soğuktan korumak için sardığınızı sayfanızda görmüştüm. Bu sefer de havasız kalmasınlar, uzun süre gidemiyorsunuz çünkü....
Evet sarıp sarmaladım.:p Ama beis yok. Zira kulladığım Agril denilen örtü, gözeneklerinden hava alıyor. Genelde fidancılar kullanıyorlar. Çuval ile korumayı yine bir fidancı tanıdığım önerdi. Daha ekonomik olduğu için kendileri, benim kullandığım sentetik çuvalları kullandığını söyledi. Yani yıllardır bu yöntemi kullanıyorlarmış. Hatta ''bana uğrarsan, sana onlarca kullanılmış çuval verebilirim.'' Demişti. Bendede yeterince olduğu için ihtiyaç duymadım. Düşündüğünüz için teşekkür ederim. |
Günaydın sdurul abla kardelenlerin asilliği harika,mavişlerinizi suluyormusunuz,bahar kıpırtılarıyla birlikte çiçeklerde canlanmaya başladı.sanki bu yıl bahar erken gelecekmiş gibi bir his var içimde kısmetse kendi evimizi aldık bu bahar sizlerden gelen ve kendi çiçeklerimle bende aranızda olmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı.sevgilerimle.
|
Sevgili İremsıla, merhaba.
Eviniz hayırlı uğurlu olsun. Sevdiklerinizle güle güle, huzurla oturun inşallah. Sanırım bahçeli bir ev. Haydi bakalım, aramıza bekliyoruz.:) Mavişleri havanın çok çok iyi olduğu günlerde ve toprağı iyice kurumuşsa, az suluyorum. Bunun dışında yağmur ve kar suları yetiyor. Bugün yine yağmurlu, bahar gelsin artık.:p Yeni bahçeniz için bir isteğiniz olursa ö.m. yazmanız yeterli. Sevgiyle... |
Günaydın sdurul abla,evet eski üyelerden olmama rağmen sayfamın olmamasına üzülüyordum doğrusu artık aranıza katılmayı bende çok istiyorum çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için iyiki sizin gibi üstadların arasındayım hepinizi çoook seviyorum bana öğrettikleriniz ve benimle paylaştıklarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır..saygılarımla..
|
Güzel düşünceleriniz için çok sağ olun, sevgili İremsıla fakat üstadlık beni aşar.:) O kadar çok bilgili ve yol gösteren değerli arkadaşlar var ki, hep beraber öğreniyoruz.:)
Sayfanızı bekliyor olacağım.:) Sevgiyle... |
5 Eklenti(ler)
Bugün yine kar yağdı, birkaç fotoğraf çektim.:)
Aslında bir önceki sayfada olanlar, ek olarak bazı laleler toprağın yüzüne çıkmış.:) Eklenti 369072 Muskariler epey çoğaldı. Eklenti 369073 Kaçıncı kar altında kalışı.:) Sempervivum. Eklenti 369074 Kardelenler tüm ihtişamı ile açmaya devam ediyorlar. Eklenti 369075 Karda açan çiçek, kış ortancası.:) Eklenti 369076 |
Canımın içi kardelenler, bakmaya doyamıyorum.
Sevgili S Durul nazar değmesin maşallah bayılıyorum ben bu masum çiçeğe yaa. Diğer bitkilerinize haksızlık olmasın onlar da çok şekerler. Sevgiyle büyütün hepsini.Selamlar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025