![]() |
4 Eklenti(ler)
Görüntülerin devamı...
Eklenti 346550 Eklenti 346551 Eklenti 346552 Dalında unutulan üzüm. İyice tatlanmış. Eklenti 346553 |
3 Eklenti(ler)
Kasım'da günbatımı.
Eklenti 346554 Çiçek adasındaki mantarlar. Eklenti 346556 Son gül. Eklenti 346555 |
5 Eklenti(ler)
Bugün burada pırıl pırıl güneşli, yazdan kalma bir gün yaşıyoruz. Ve biz aylardan beri pazarları erkenden gittiğimiz bahçeye biraz geç gideceğiz. Tembellik ettik yâni.
Yapacak fazla bir iş de yok. Ağaçlara tepe budaması yapılacak, çapa kürek alet edavat toplanıp depoya kaldırılacak. Geçen hafta Pazar gününden görüntüler. 11.11.2012 Eklenti 346969 Eklenti 346970 Eklenti 346971 Eklenti 346972 Aşı için kesilen yukarı bahçedeki yaşlı ceviz. Eklenti 346973 |
5 Eklenti(ler)
Köküyle sökülen acı biberler dalından koparılarak ayrıldı.
Eklenti 346977 Altın çilekler çiçeğe ve meyveye devam ediyorlar. Eklenti 346978 Eklenti 346980 Eklenti 346979 Dalında unutulan çekirdeksiz üzüm sukulentler gibi kızarmış. Eklenti 346981 |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
Eklenti 346985 Eklenti 346986 Eklenti 346987 Eklenti 346988 Yine toplanmayı unutulanlardan, sumak. Eklenti 346989 |
5 Eklenti(ler)
Muşmula...
Eklenti 346990 Muşmula ağacındaki kuş yuvası. Eklenti 346991 Sökülen domateslerin olduğu yerde çıkan mantarlar. Eklenti 346992 Eklenti 346993 Kocayemiş yine tomurcuklanmış, meyvesini göremedik daha. Eklenti 346994 |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Son paylaşımlar. Pazar gününden.
Şubat'ta dikilecek fidanlar için kazılan çukurlarda bir şey dikkatimi çekti. Bahçenin bazı yerlerindeki toprağın beyazlığı derinlerde de devam ediyordu. Eklenti 347965 Eklenti 347966 Yapraklar iyice sararmıştı. Eklenti 347967 Eklenti 347968 Alâkasız bir yerde kendiliğinden çimlenip büyüyen aynısefa açmıştı. Eklenti 347969 |
5 Eklenti(ler)
Hüzünlü Sonbahar görüntüleri.
Eklenti 347974 Eklenti 347975 Eklenti 347976 Eklenti 347977 Sabah sefaları çoktan kurumuş ve ben tohumlarını toplamıştım. Dökülen tohumlardan bir çoğu çimlenmiş ve tomurcuklanmış. Bu da Sonbahar'a inat açmış, ben buradayım diyor.:) Eklenti 347978 |
Sayın SDurul,
Bahçenizde epeyce dolaştım.Herşey harika! Örnek almak istediğim bahçelerden birirsi. Ben daha yolun başındayım. Sağlıklı,mutlu günler dilerim. |
Sevgili sdurul abla,bir mevsim daha ömrünü tamamlıyor,dökülen yapraklarla nede güzel anlatmışsınız.bu arada gönderdiğiniz bütün çiçekler gayet iyi durumdalar.sadece menekşe yaprağı,yeşil beyazlı güzel ve arap fulünü küçük saksıya ekip üzerine buzdolabı poşeti geçirmiştim.oğlum aniden rahatsızlanıp,3 gün hastanede kalmamız gerekince havalandırılmadığı için nemden ölmüşler malesef,üzüldüm ama yapacak bir şey yok size tekrar her şey için çok teşekkür ediyorum.sevgiler...
|
Alıntı:
|
Sayın muallim teşekkür ederim. Saygılar...
Sevgili iremsıla, geçmiş olsun. Oğlunuzun sağlığı önemli, şimdi iyidir inşallah. Bitkiler için üzülmeyiniz, yine gönderirim. Sevgiler... Sayın Lilium, fidanları dikeceğimiz zaman, yanmış ahır gübresi ve humik asit ile zenginleştirilmiş toprak kullanacağız. Sizin başka öneriniz var mıdır? Saygılar... |
5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz pazar gününden kareler.
Eklenti 350172 Eklenti 350174 Eklenti 350173 Hünnaptan geriye kalanlar. Eklenti 350175 Çiçeğini görüyorduk, meyvesi hiç olmamıştı. Bu sene iğdemiz meyve vermiş. Toplayamadık, çok yüksek. Eklenti 350176 |
5 Eklenti(ler)
Bu sene havalar geç soğudu, üzümlerin hepsini toplamadık, kalanlar.
Eklenti 350179 Eklenti 350180 Diğer ağaçlar yaprak dökerken aşılanan cevizlerin yaprakları yemyeşil duruyor. Eklenti 350181 Saksıda bir şeyler çimlenmiş, ne olduğunu bilemedim. Eklenti 350182 Bodrum papatyası açıyor. Eklenti 350183 |
5 Eklenti(ler)
Bizim ufaklık bugün anneanneye gidince biz de soluğu bahçede aldık. Görüntüler...
Eklenti 350189 Eklenti 350190 Eklenti 350191 Eklenti 350192 Bu arada hazeranlar çimlenmiş. Dökülen tohumlardan. Eklenti 350188 |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 350193
Dökülen yaprakları toplayıp yakıyoruz. Eklenti 350194 Eklenti 350195 Fesleğen çiçek açmış. Eklenti 350196 |
4 Eklenti(ler)
Son görüntüler...
Rüzgârda yapraklar. Eklenti 350197 Kocayemişin tomurcukları biraz büyümüş. Eklenti 350198 Kasım ayının son günbatımı. Bulutlar iç karartıyordu. Eklenti 350199 Bunu eşim de sevdi, kendileri çiçek sevmez de. Biraz gelişme var. Eklenti 350200 |
Sonbahar renkleri gelmiş bahçenize.. :)
Hazeranları dikelim mi yani? Söylemeseniz unutacaktım. |
Sevgili SDurul ;)
Muşmula ağacı gördüm fotoğrafta, galiba seviyorsunuz ki dikmişsiniz. Bu meyve ile ilgili tüyo alsam ? Nasıl ve ne zaman yenir bu meyve :( 2 kere teşebbüs ettim yemek için, 2sinde de pişman oldum. Hani kaba bir tabir vardır ya "muşmula suratlı" (Suratsız ve sürekli mutsuz takılan, gülmeyi unutmaya yaklaşmış kişi olarak yazılmış bir yerde) diye, bu meyveyi yiyince aynen böyle oluyorum :dilli: ;) |
Bu arada tesadüfi bir merak sonucu (Güler Hanımı saymazsam ;) ) en çok görüntülenen bahça sayfasının size ait olduğunu gördüm ;) Takipçiniz gerçekten fazla imiş ;)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sayın rise-com, üç tane bademimiz var, o da bize yetiyor. Şu sıralar eşim, chandller ceviz cinsine takmış durumda.:) Yine de öneri için teşekkürler...
Sevgili gülenmelek, muşmulayı biz dikmedik. Bahçe bize geçtğinde zaten vardı. Dalından koparıp yediğinizde tadı hiç güzel olmuyor. Toplayıp bir yere serilip, bekletilince hiç de fena olmayan bir tadı var. En çok izlenen bahçe konusuna gelince, Güler hanım'ın eline su dökemeyiz. Ben ağaçları ve bitkileri çok seviyorum, ayrıca fotoğraflamayı da. Hâl böyle olunca sık fotoğraf ekleniyor, dolayısıyla izlenme de çok oluyor. İzlediğinize sevindim, her zaman beklerim. Sevgiler... Bu görüntüyü çok sevmiştim, eklemeyi unutmuşum.:rolleyes: Eklenti 350535 Kızım yâni gelinim sardunyalarını bana verdi.:p Eklenti 350536 Eklenti 350537 Eklenti 350538 Küpe, tek çiçeği fotoğraf çekerken koptu.:( Eklenti 350539 |
Güncel
4 Eklenti(ler)
Hava durumu raporlarına göre bütün hafta yağmurlu olması gereken ilçemize dün gece kar yağdı. Hem de lâpa lâpa, birikti tabii.
Akşam üzeri kardelenlere bakmak için bahçeye indiğimde bir kaç fotoğraf çektim. Beğenilerinize... Kardelenlerin bazıları karları delmişler.:) Eklenti 362317 Eklenti 362318 Altûni taflan. Eklenti 362319 Bergenia yâni kış ortancası. Eklenti 362320 |
4 Eklenti(ler)
Buraya fotoğraf eklediğimden beri bir aydan fazla zaman geçti. Mavişin tomurcuğu öylece duruyor. Bakalım açacak mı?
Eklenti 362321 Üzerinde tomurcuğuyla saksı değiştirdiğim maviş, yeni saksısını doldurmaya başlamış.:) Eklenti 362322 Beyaz maviş de yeni sürgünler vermiş. Saksısı değişecek.:) Eklenti 362323 Pitosporum, geçen seneki kışta tamamen kurudu sanmıştım. Baharda yeni sürgünler vererek büyüdü. Daha hiç açmadı. Eklenti 362324 |
3 Eklenti(ler)
İki sene saksıda korumaya aldığım sempervivum bahçede yeni yavrular vermişti. Kardelen gibi o da soğuğa dayanıklı.
Eklenti 362327 Eklenti 362326 Bu mevsimde gül böyle oluyor. Çok yazık soğuktan açamamış. Eklenti 362325 |
Bu sabah bahçeni dolaşırken birdenbire kendi bahçemi özlediğimi hissettim.
Kar altında da bir başka güzel oluyor bahçeler. Karın tertemizliğini, bembeyazlığını ancak buralarda görebiliyoruz. Giy ayağına çizmeyi, sıkıca giyin, al eline bir kupa sıcacık sahlep, hem hırt hırt karları eze eze dolaş hem de teftişe devam et. Ama bunu yaparken de Güler abla'nın kulakları çınlasın demeyi de unutma. ;) Huzurla, mutlulukla bu güzel yerin sefasını sür inşallah. |
Sevgili SDurul önce güzel fotoğraflar için teşekkür etmekle başlayayım ;)
Kardelen annemin, dolayısı ile benim de çok sevdiğim bir bitki. Hayranlık derecesinde diyebiliriz buna. Bir apartman bahçesinde bize ayrılan küçük bir bölümde mutlaka onlardan olurdu. Onlarla büyüdüm diyebilirim. Benim de büyükçe bir saksıda 2-3 soğanım vardı. Ama giriş kat olunca sağolsun kediler rahat vermiyor. Bu sene topraktan bir şey çıkıyor ama Kardelen mi emin değilim. Umarım öyledir ;) Sempervivum bahçede belki, ama saksıda ve Ankara soğuğunda dışarıda yaşar mı sizce ? |
SDurulcum kar altındaki görüntüler yine her zamanki gibi çok hoş ve çarpıcı:)
Bergenyan çok güzel görünüyor. Hep bahçede mi duruyor? Benimki geçen kış Ankara ayazına dayanamayıp donmuştu. Gerçi geçen kış ciddi şiddetli soğuklar yaşamıştık, neredeyse Erzurum'la başabaş gitmişti soğuklarımız. Sonra bir arkadaş ricamı kırmayıp 2 kök gönderdi, şimdi korkumdan kapalı balkona aldım bakalım ben de sizler gibi açtırabilecek miyim. Beyaz maviş konusunda inanılmaz bir şanssızlığım var. Sağolsun Güler hanım defalarca verdi, gönderdi, yok olmuyor bir türlü. Gözüm herşeye doydu da, yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bir bu beyaz mavişte kaldı aklım:) Güle güle büyüt arkadaşım, dilerim bol bol çiçek görürsün:) Kardelenlere hoşgeldin diyelim. Bahar müjdecisi diyeceğim de, daha epey bir zaman var bahara. Olsun sizin oralar yakında bahar gibi olur zaten:) |
Alıntı:
Geçen kış benim saksıdaki sempervivumlarım -27'yi görmüştü. Hiç bir şey olmadığı gibi sempervivum başlığında göreceğin gibi; bol bol çoğalıp, yazın çiçek bile açmışlardı. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025