agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

aleydi 15-09-2015 21:33

Çok zahmetli. Bir ütü , bir de salça yapmayı sevemedim gitti.Eline sağlık ablacım, ben cesaret edip yapamadım bu yıl:). Pazardaki salça çok güzel:)

akçabardak 15-09-2015 22:35

Ellerinize kollarınıza sağlık, salça yapmak hiç kolay değil çok zahmetli ama olunca da çok güzel oluyor, en azından ne yediğinizi biliyorsunuz.

Sizleri gördükçe ben de heveslenip biraz kahvaltılık yapmak istiyorum ama gözümde çok büyütüyorum galiba ama ev yapımı kahvaltılık'ın tadı aklıma gelince bu gidişle kollarımı sıvayacağım her halde.
Size kolay gelsin sevgili SDurul, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle her şey gönlünüzce olsun.

YeniGine 16-09-2015 00:27

:) Sevgili SDurul'um daim olsun inşallah, sen biberleri kurut, sen salçanı yap, kendi mahsulün emek sarfet; ben mutlu mu mutlu maşallah diyeyim...
:) İnşallah seneye de mutlu olayım...

YeniGine 16-09-2015 00:43

2 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'um sayfama pek uğramadığın için görmezsin diye düşünerek senin sayfandan sorayım istedim. Emcelli biber bu tür mü oluyor?
(Sonra silerim bu paylaşımımı).

Eklenti 577613

Eklenti 577614

Sevgi Durul 17-09-2015 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1410390)
Sevgili SDurul'um sayfama pek uğramadığın için görmezsin diye düşünerek senin sayfandan sorayım istedim. Emcelli biber bu tür mü oluyor?
(Sonra silerim bu paylaşımımı).

Eklenti 577613

Eklenti 577614

YeniGine'cim, öncelikle silmemen için alıntıladım.

Ellerine sağlık turşu güzel görünüyor, biberler sanırım emcelli değil.

Ben bu biberin adını forumda duymuştum, pazarda fide olarak satıldığını görünce aldık. Ailece çok sevdiğimiz bir çeşit oldu, acı yemeyenlere bile yediren çok hoş bir acısı var. Sağ olursak seneye de bu çeşit bahçede yerini alacak. Tohum paylaşımında tohumlarını paylaşacağım, takip et istersen.

En kısa sürede sayfandayım. Sevgiler...

Sevgi Durul 17-09-2015 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1410346)
Çok zahmetli. Bir ütü , bir de salça yapmayı sevemedim gitti.Eline sağlık ablacım, ben cesaret edip yapamadım bu yıl:). Pazardaki salça çok güzel:)

Aleydi'cim, bahçeden topladıklarımızla az az yaptığımız için pek zahmetli olmuyor, az az domatesten yap istersen, pazardan aldıkların da eminim güzeldir ama insanın kendi yaptığı daha iyi, içinde emek olduğu için.

Ütü yapmayı ben de sevmem bu arada.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1410357)
Ellerinize kollarınıza sağlık, salça yapmak hiç kolay değil çok zahmetli ama olunca da çok güzel oluyor, en azından ne yediğinizi biliyorsunuz.

Sizleri gördükçe ben de heveslenip biraz kahvaltılık yapmak istiyorum ama gözümde çok büyütüyorum galiba ama ev yapımı kahvaltılık'ın tadı aklıma gelince bu gidişle kollarımı sıvayacağım her halde.
Size kolay gelsin sevgili SDurul, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle her şey gönlünüzce olsun.

Sevgili akçabardak, hiç gözünüzde büyütmeyin. Ben bu gün bir bidon daha geçirdim (10 kg.). Küspesi ve suyu gidince bundan bir kilo salça çıkıyor.

Eh üç beş kilo oldu, o da bize yeter de artar bile. Domatesler azaldı, bundan sonra topladıklarımızla biraz daha domates sosu yaparım.

İyi dilekleriniz için teşekkürler... Sevgiler...

Sevgi Durul 17-09-2015 23:11

5 Eklenti(ler)
Sayfa çok renksiz kaldı. Son çekip ekleyemediklerim.

Ne kadar akıllı bir tırtılmış. Yeşil yapraklar dururken çiçeği tercih etmiş.

Eklenti 577893

Öldürmeye kıyamadım. Sadece çiçeğin üzerinden attım. Bu arada hünnaba sardırdığım sabah sefaları hünnapları dökmüş. Oradan söküp attık.

Eklenti 577894

bahcedenn zinniaların bu çeşidi de çok hoş. Bu cinsler diğer zinnialara göre bodur.

Eklenti 577892

Aslanağzı tekrar açıyor. Önceki açışlarında bol tohum aldım. Rengârenktiler.

Eklenti 577890

Sayın alys'ten gelen bu aster diğerlerine göre hem boylu, hem bol çiçekli, hem kışa dayanıklı. Bundan da tohum almayı deneyeceğim. Şimdi yeni açmaya başladılar.

Eklenti 577891

YeniGine 17-09-2015 23:22

1 Eklenti(ler)
Ben de senin bu güzelleri görünce benimkilerle aynı sandım sevgili SDurul'um.

Eklenti 577896

Sevgi Durul 18-09-2015 10:12

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1410341)
en doğal domates bir menemen bir salça ne lezzet verir :)

Aynen öyle, eneskry.

Buyurun, menemen. Yumurta hariç, zeytinyağı dahil, her şey bahçeden. İsli tava bile.:rolleyes::rolleyes:

Eklenti 577910

Eklenti 577911

eneskrky 18-09-2015 10:50

Owww ablam şahane görünüyor ya harika ellerine sağlık :D :D
-Yemiş kadar oldum ;) Afiyet olsun mükemmeldir kesin ablam yaptıysa

Sevgi Durul 28-09-2015 11:57

5 Eklenti(ler)
Ceviz hasadı başladı. Yenilik olarak, traktörle çalışan ceviz silkme makinası var bu sezon. Çok büyük kolaylık sağladı, ağaçtaki cevizlerin yüzde 80-90 ını yere indiriyor. Kalanlar sırıkla dolaşılarak toplanacak.

Makina traktörün arkasına bağlanıyor.

Eklenti 579146

Çelik tel ve ucundaki bağlantı yeri ağacın dalına bağlanıyor. Makina çalıştırılıp ağacın dalı sarsılıyor ve cevizler dökülüyor. İş yerden toplamaya kalıyor.

Eklenti 579147

Eklenti 579148

Ceviz soyma makinasında yeşil kabukları soyuluyor.

Eklenti 579149

Kurutma için plastik kasalar aldık, üst üste konulunca yer kaplamıyor. Makinadan çıkanları kasalamadan önce sererek sularının kurumasını sağladık.

Eklenti 579150

akçabardak 28-09-2015 12:27

Allah kolaylıklar versin, çok güzel görünüyorlar ağız tadıyla iyi günlerde sağlıkla tüketmek nasip olsun sevgili SDurul, günden güne teknoloji hep ilerliyor makina silkeleyerek cevizlerin dökülmesini sağlaması sizlerin işini kolaylaştırmış ne güzel.

YeniGine 28-09-2015 23:54

Sevgili SDurul'um kolay ve rastgelsin, hasadınız bol olsun, ağız tadıyla tüketin inşallah!..

SambaMustafa 29-09-2015 00:21

Allah kolaylık versin rabbim agız tadıyla yemeyi nasip etsin

idris şenol 29-09-2015 07:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1412085)
Ceviz hasadı başladı. Yenilik olarak, traktörle çalışan ceviz silkme makinası var bu sezon. Çok büyük kolaylık sağladı, ağaçtaki cevizlerin yüzde 80-90 ını yere indiriyor. Kalanlar sırıkla dolaşılarak toplanacak.

Makina traktörün arkasına bağlanıyor.

Eklenti 579146

Çelik tel ve ucundaki bağlantı yeri ağacın dalına bağlanıyor. Makina çalıştırılıp ağacın dalı sarsılıyor ve cevizler dökülüyor. İş yerden toplamaya kalıyor.

Eklenti 579147

Eklenti 579148

Ceviz soyma makinasında yeşil kabukları soyuluyor.

Eklenti 579149

Kurutma için plastik kasalar aldık, üst üste konulunca yer kaplamıyor. Makinadan çıkanları kasalamadan önce sererek sularının kurumasını sağladık.

Eklenti 579150

bol hasatlar
ceviz ağacı çırpma makinasımnın fiyatı nedir teşk:)

günebakan 29-09-2015 07:35

Maşallah ceviz hasatı bololmuş Sevgili Sdurul allah afiyetle yemeyi nasip etsin:)

Sevgi Durul 01-10-2015 23:17

5 Eklenti(ler)
Sevgili akçabardak, makinanın yüzdesi yazdığımdan fazla çıktı. Yarım dakikada ağaçtaki cevizlerin yüzde 95'i yerde. Buna en çok eşim sevindi. Bizim bitkilerle konuştuğumuz gibi; traktörüyle, silkme makinasıyla esprili bir dille ve Demirci şivesiyle konuşup duruyor. Daha önceleri neredeydiniz, diyor.:rolleyes::rolleyes:

YeniGine'cim, Sevgili günebakan, teşekkür ederim de, hepsini biz tüketemeyiz.:rolleyes: Kendi kendilerini yiyorlar, şimdilik.:rolleyes:

Hasat, chandler cinsi hariç bitti. Bu cinslerde son hasattı. Aşılı dallar bırakılıp diğer dallar kesiliyor ki aşılar gelişsin. Bahçenin çehresi tamamen değişecek. Daha çok iş var.

Eklenti 579558

Kurutma için evciğin üst katını boşalttık. 12 cm. yüksekliğindeki plastik kasalarda kurutma gerçekleşiyor. (Tek sıra ceviz) Sincaplara karşı pencerelere tel çekildi.

Eklenti 579559

Eklenti 579560

Bu yeşilliği aşılar yetişene kadar göremeyeceğiz.

Eklenti 579561

Tüm soğanlıları sökmüştüm. Bu tek kalmış ve açmış. Güz çiğdemi.

Eklenti 579562

Sevgi Durul 01-10-2015 23:29

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SambaMustafa (Mesaj 1412244)
Allah kolaylık versin rabbim agız tadıyla yemeyi nasip etsin

Amin.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol (Mesaj 1412256)
bol hasatlar
ceviz ağacı çırpma makinasımnın fiyatı nedir teşk:)

Ceviz silkme makinası, 1400 TL.

Güz çiğdemini gördüğüm gün tüm soğanlılarımı diktim. (Nergis, lale, kardelen, güz çiğdemi, sümbül, muskari.)

İki kutuydular, işlerin arasında zamanını geçirmeden dikmiş olmama sevindim.

Eklenti 579563

Kelebek,

Eklenti 579564

Asterin yerini muhakkak değiştirmeliyim. Yakında hünnap silkerken yine zarar görecek. Coşkulu açıyor, bu arada.

Eklenti 579565

Eklenti 579566

Geçen sene ekilenlerden kendiliğinden çimlenen pembe cosmos. Tohum yapmaya henüz başlamadı.

Eklenti 579567

TCM 02-10-2015 09:55

Pembe cosmos u da ilk kez gördüm.

samur 02-10-2015 10:25

Asterler şahane gorunuyor ablacim cevizler super bu arada yas cevize bayilirim. Makineler hayati cok kolaylastiriyor artik. Gule gule tuketin mahsulleri sevgiler...

Sevgi Durul 07-10-2015 00:31

5 Eklenti(ler)
Sayın TCM, pembe cosmostan tohum alabilirsem Tohum Paylaşım Etkinliğinde paylaşıma açacağım. Geç açmaya başladılar, henüz tohum yapma aşamasındalar. Umarım etkinliğe yetişir.:)

Samur'cum, çok sağ ol, taze cevizde sona erdik. Sevdiğini keşke önceden bilebilseydim.:(:(

Alet işler el övünürmüş, gerçekten bu silkme makinası her ceviz bahçesinde bulunmalı, hasatı oldukça kolaylaştırıyor.

Her zamanki aceleciliğimle iki tohumluk haylandan birini bugün kestim. Değişik bir tohumu vardı ve ben tohumlarının aynı çıkıp çıkmayacağını çok merak ediyordum. Çok şükür ki çapraz tozlaşma falan olmamış tohumlar aynı.

Fakat eşimin söylediğine göre bu iyice sarardıktan sonra tohumlar olgunlaşırmış, bende iki tohumu hemen ektim çimlenme testi yapıyorum. Eğer çimlenmezse bir koca kabak daha var. (Haylan)

Eklenti 580270

Eklenti 580271

Eklenti 580272

Ayın ikisinde diktiğim soğanlılardan güz çiğdemi açmak için bu kadar mı hazırmış?

Eklenti 580268

Delosparma cooperi. 1 Eylül'den, şimdi çiçeksiz.

Eklenti 580269

Sevgi Durul 07-10-2015 00:45

5 Eklenti(ler)
Hasattan sonra bahçe tarumar, aşılı dallar bırakılıp diğer dallar kesiliyor. Bu aşıların gelişmesi için önemliymiş. Yeni görünüme gözüm nasıl alışacak bilemiyorum. Bu şekilde işlem görecek daha çok ağaç var. Bazılarının bir dalı bırakılıyor, o dallar da aşılanacak.

Eklenti 580273

Eklenti 580274

Eklenti 580275

Sedum kovalarını araba lastiklerine boşalttım, o kovalara başka bitkiler diktim. (Sempervivum, sedum spurium, sedum lineare, sedum makinoi diye başlayan bir sedum.) O arada o kovaların altından büyükçe bir çıyan çıktı. Serin havadan dolayı çok hareketli değildi.

Eklenti 580277

Çok geç çimlenmişlerdi. Şimdi de bordo cosmos açmaya başlamış.

Eklenti 580276

safako 07-10-2015 15:54

sayın SDurul bu çıyanlardan nasıl kurtulabiliriz benim bahçemde de çok var. korkuyorum bir şey olacak diye çocuklar var eşim var. zararlı diye duymuştum. ne yapmalıyız bilginiz var mı.

Sevgi Durul 08-10-2015 09:20

Sayın şafako, biz kurtulmak için çaba sarf etmedik, sanırım bu mümkün değil. Yaşam alanlarına pek gelmiyorlar, nemli, kuytu ve karanlık yerleri seviyorlar. Dolayısıyla zarar verme olasılıkları düşük.

aleydi 08-10-2015 10:32

Menemen resmen beni benden aldı:). Hala kahvaltı etmedim, onunda etkisi var:). Yinede çok güzel görünüyor. İsli tava bir başka güzel.

Asterler tohum yapar umarım:). Çok güzeller.

Asıl konu soğanlıları sorucam:D. Ben söküp saklamadım. Geçici bir bölüme ektim. Bazıları filizlenip uç çıkarmış. Şimdi benim durumum ne olacak abalacım. Erken değil mi filizlenmeleri için. Soğuklarda açamayacaklarına göre, ölücek mi bunlar.

Ceviz hasadınızı iyi günlerde tüketin. Sevgilerimle.

Sevgi Durul 13-10-2015 09:35

5 Eklenti(ler)
Aleydi'cim, biraz erken filizlenmişler sanki. Baktım benim nergislerin filizlenme zamanlarına Aralık ayında bu kadarlarmış. Bu görüntüden yaklaşık 10-15 gün önce uyanmış olabileceğini düşünürsek Kasım ortaları gibi olacak.

Çiçek durumunu bilemiyorum ama umarım ölmezler.

Çekip eklemediklerimden.

Bir gün benzinlikten yayan inmiştik. Bahçeye yukarıdan bakış.

Eklenti 580904

Yer elmaları.

Eklenti 580905

Eklenti 580906

Sedum albumden son çiçek.

Eklenti 580907

İpek çiçekleri sona yaklaşıyor.

Eklenti 580908

Sevgi Durul 13-10-2015 09:46

5 Eklenti(ler)
Sonbahar meyveleri.

Geçen sene dikilen yerli ayva. Tam on meyvesi var.

Eklenti 580915

Eklenti 580916

Üzüm üzerine örtülen file sayesinde kuşlardan ve arılardan kurtulmuş.

Eklenti 580913

Yine geçen yıl aşılanan muşmula.

Eklenti 580911

Eklenti 580914

Sevgi Durul 14-10-2015 10:02

5 Eklenti(ler)
Hünnap hasatı gerçekleşti Bu sene bol meyve var ama taneler küçük.

Silkmeyi ceviz silkme makinası ile yaptık.

Eklenti 581003

Eklenti 581004

Eklenti 581005

Bir buçuk çuval hünnap yapraklarından evde ayıklandı. Ayıklarken içi boş zararlı yumurtası çıktı.

Eklenti 581006

Eklenti 581007

Şu anda kurumadalar.

sevgihoca 14-10-2015 14:16

Maşallah Sevgili SDurul,bahçede çalışmalar almış başını gitmiş.Allah kolaylıklar versin.Salçalar,mis gibi menemenler,cevizler hepsi bir harika.Allahım ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.Bizde burda oruç oruç menemene bakıp iç geçirelim:p:p.

Sevgi Durul 17-10-2015 11:31

5 Eklenti(ler)
Sayfamıza ve bahçemize hoş gelmişsiniz, sevgihoca'm. Teşekkür ederim.

Size daha önce de söylemiş olduğum gibi, yıllar önce çalıştığım köyde köylüler nickiniz gibi hitaberlerdi bana. Şimdi kendime hoş geldiniz demiş gibi oldum.

Bahçede çalışmalar epey kolaylandı. Sıra zeytinlerde fakat daha biraz zamanları var.

Üç kabağımız hasat edildi. Haylanda bir dev kabak, tohumlarının olgunlaşmasını bekliyor.

Eklenti 581290

Şimdi aşısı tutan cevizlerin diğer dallarının kesimi devam ediyor.

Eklenti 581288

Bazılarının bir dalı aşılanmak üzere bırakılıyor.

Eklenti 581289

Ağaçları dolaşırken yine aşısı tutan yaşlı ceviz ağacının gövdesinde fotoğraftaki mantarı gördük. Temizlediğimizde gövdede çukurluk oluşmuştu.

Eklenti 581291

Gözüm bahçenin yeni haline alışamadı. Eşime söylenip duruyorum, o da ''sen baharda gör burayı'', diyor. Chandler aşı, eski hale gelene kadar çok vakit ister.

Eklenti 581287

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025