![]() |
Maşallah resim çok güzel.Boğulan boğulana.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, şimdi boğulmaktan kurtuldular da sedum spurium ve sedum makinoi hiç açmadılar henüz. Sırada açmaları var. Bakalım ne zaman?
Pazar günü tembellik ederek bahçeye gitmedim. Bahçe eve geldi. Son hasat.:rolleyes: Eklenti 589937 |
Alıntı:
|
Sayın Resulgur, bununla ilgili bir tarifim yok. Yarısını dağıttım bile, bir kaç verecek yerim daha var.
Ayrıca tam olgunlaşmadan toplandıkları için kalanları olgunlaştıkça tüketiriz, kısacası ziyan olmuyorlar.:) |
4 Eklenti(ler)
Eklemediğim yılın son görüntüleri. Pazar gününden.
Yıkım devam ediyor. Fırın artık yok.:( Eklenti 590896 Nanelerimin yeri, naneler de artık yok.:( Eklenti 590898 Bir zamanlar salkım salkım üzümlerin sallandığı talvar da artık yok. Burada depo, traktör garajı yer alacak yapılınca.:rolleyes: Eklenti 590897 Her sonbaharda yapılan yaprak toplama ve yakma bu sene kışa kaldı. Ağaçlar aşı için kesildiğinden her zamanki gibi bol değil, kuru yapraklar.:) Eklenti 590899 |
4 Eklenti(ler)
Kar bastırdı, iyi ki haylan kabağın tohumlarını alıp eve getirmişim. Burada paylaşıma açtım.:)
Eklenti 590900 Eklenti 590901 Sedumların kış halleri. Sedum reflexum ve sedum album.:rolleyes: Eklenti 590902 Eklenti 590903 |
1 Eklenti(ler)
|
Ablacım ellerine sağlık turşu çok güzel görünüyür. Tarifini de isteriz:). Bahçede tadilat hiç bitmiyor. Sürekli bir şeyler çıkıyor. Kolay gelsin.
|
2 Eklenti(ler)
Aleydi'cim, teşekkür ederim. Tarif annemden. Fakat ben hazırlıyorum, suyunu tuzunu sirkesini eşim ekleyip kapağını o kapatıyor. Her nedense aynı tariften benim turşu olmuyor. Her halde elimden. Bir litrelik kavanoza bir çorba kaşığı iri tuz, yarım çay bardağı sirke, sarımsak. Hepsi bu kadar. Her turşu için bizim ölçülerimiz bu. Bir de bahçenin suyundan turşular daha güzel oluyor.
Kavanozu açtığımızda üç gün ancak dayanıyor. Eklenti 591744 Tadilat işleri bitecek gibi görünmüyor. Hava yağışlı olduğundan bu hafta kendisi de gidemedi. Her gittiğinde işler biraz kolaylanıyor. Ben de evde yine bahçe ile ilgili uğraşıyorum. Dün biber dolması yapmıştım. İç artınca derin dondurucuya koyduğum asma yaprakları imdadıma yetişti.:rolleyes: Eklenti 591745 |
Of of sayfanın başında her seferinde iç geçirten bir börek bizi karşılıyor. Sonra sapsarı biber turşusu. İşte buna hiç dayanamam yaprak sarması:). En sevdiğim üçlü.
Yaprağı poşetleyip derin dondurucuya koymuştum ablacım. Elime aldığımda parçalanıp, un ufak oldular. Nerede hata yapıyorum. Haşlayıp koymuştum ondan olabilir mi. Daha doğrusu, sararken artanları o şekilde kaldırmıştım. Sevgiler. |
Aleydi'cim, yaprakları derin dondurucudan çıkarınca bekletmeden bir tencereye alıp, üzerlerine kaynak su döküp bir iki taşım kaynatıyorum, ben. Benimkiler de artmış yapraklardı. O zaman hiç un ufak olmadan kullanıma hazır hale geliyorlar.
Bir de böyle dene istersen. Ayrıca yaprakları konserve edince de aynı taze yaprak gibi oluyor. Link verecektim şimdi bulamadım. Buldum, buldum. Buradaymış.:rolleyes: Sevgilerimle... |
Bahçeyi özlemişim, üstelik bugün kendi gitti, beni götürmedi.:mad:
''Yollar don çamuru jeep belki çıkmaz, yayan giderim'' dedi. Biraz önce telefonla görüştük, jeep çıkmış, yaya kalmamış.:mad: Söz verdi, yarın götürecek.:rolleyes: Geçen sezon söküp yeniden diktiğim soğanlılarımı çok merak ediyorum. Aklım orada kaldı.:rolleyes: |
Sevgili Durul'cuğum bahar yaklaştıkça hepimizin içi pır pır etmeye başladı, kim gitti kim kaldı merakı da cabası.
Ben bile sattığım bahçemi aklımdan çıkaramıyorum, kendimi sık sık bahçeyi düşünürken yakalıyorum, "Clematisler uyanmıştır, Nergisler açmıştır, Güller o güzelim bordo yapraklarını çıkarmaya başlamıştır" gibi :) Bugün bahçenden güzel fotoğraflar gelecektir, bakalım neler göreceğiz, merakla bekliyorum. |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, vuslata eremedik ne yazık ki. Dün konuşan çiçeğimiz bizdeydi, bugün de dede doktorda.
Konuşan çiçeğimiz ki, bahçeyle büyüdü, 4,5 yaşında, o artık yazan çiçek olmuş. Dün ben mutfaklarda uğraşırken kendi kendine yazılar yazmış. O yazılarda neden bizde olduğunu da açıklamış. Eklenti 594301 Eklenti 594304 Eklenti 594302 Eklenti 594303 Kelime aralarında boşluk yok, bazı harfler es geçilmiş ama bu yaşta böyle yazması beni sevindirdi. Ailece, öğrenmemesi için özel gayret gösterilse de o alacağını almış. Yapacak bir şey yok. Daha sonra bu mesajımı silerim. |
Maşallah Durul Hanım,torununuz almış yolu gidiyor.
|
Ben diyorum hep sana Sevgili SDurul, bu çocukta büyük bir hazine var. Adam olacak çocuk! Şimdiden böyle ya, sonrasını düşünemiyorum. İnşallah hep beraber görürüz büyük başarılara imza atacağı günleri.
|
Gülümsemekten gözlerim dolacak neredeyse. Ne kadar güzel yazılar...
”GTİ” Bittim ben buna! :) |
Alıntı:
Çocuk kısa yoldan ne demek istediğini anlatmış işte. Anlamadık mı? Pekala da anladık :p |
1 Eklenti(ler)
Çok sağ olun arkadaşlar, şimdi de fotoğrafçılığa merak sardık. Çekip duruyor, orijinal bir kare yakalarsa sizlerle paylaşırım.:)
Bugün 7 Şubat.:( Şubat ayında bahçe biberleri. Haşlanıp kızartma ve turşu oluyorlar.:rolleyes: Eklenti 594870 |
Kuru bibere ben de bayılırım. Ama benim kuru biber tarifi biraz farklı. Baştan kuru biberi haşlıyoruz. Sonra tencereye zeytinyağı koyup ona bir yemek kaşığı kadar un katıp kavurarak haşlanan biberleri ekliyor ve çok az su ilave ederek beş dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz. Sonra da sarımsaklı yoğurt eşliğinde afiyetle yiyoruz. Tavsiye ederim Sevgili SDurul.
|
Bende yemeklik kuru soğanı doğrayıp, biraz salça kavuruyorum. haşlanmış biberler ilave. Gece gece ağzım sulandı:)
|
Sevgili aleydi, ben cevap yazana kadar mesajını silmişsin ama ben o soruna cevap vereyim.:)
Kuru biber turşusunu annecim yapar biz yerdik. Tarifini sorma ihtiyacı hiç duymamıştım. Şimdi sormak istesem onu bulamam. Kızartma için haşladığım biberler çok gelince turşu yapayım dedim. Mantık yürüttüm, internete bakmayı da akıl etmedim. Güzel oldu ama annemin ki gibi asla.:p Annem, taze biberden de çabuk yemelik haşlama turşu yapardı, çok güzel olurdu. Ah annem.:( Sevgili loveforlife, eşime değişik tarifler yediremesem de tarifin denemeye değer.:) Teşekkürler... |
Bizdede kurutulmuş biberler haşlanır süzülür.
üzerine sarmısaklı tarotor ağartılıp üzerine dökülür iki üç saat ekşisi çekmesi için bekletilir. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Etkinlik tohumlarım geldi, havanın tekrar soğumayacağını bilsem tohumları hemen ekesim var. Fotoğrafları daha sonra eklerim. 10 günlük hava raporuna göre eksilere düşüş yok.:) Eklenti 595365 |
[QUOTE=SDurul;1438389]Sevgili aleydi, ben cevap yazana kadar mesajını silmişsin ama ben o soruna cevap vereyim.:)
Mekanı cennet olsun. Ablacım ben mi yanlış anladım diye sildim mesajı:o. Tarif için teşekkür ederim sevgiler. |
Bu günler için özellikle badem,erik,kayısı ve şeftali hatta kiraz için uyanma sıcaklıkları. Geriye de dut,armut,elma ve ceviz kalıyo. Geçen seneki 24 nisan kırağı olan güne de 72 gün var...
|
Sonunda gelebıldım arkadasım:)))
Fotograf işini de halledersek süper olacak. Sevgiylee. |
Hoşgeldinn. Kimleri görüyorum. Benim için yeri ayrı olan arkadaşlarımdansın. Keşke Satı'yı da tekrar buralarda görsek.:)
Fotoğraf küçültmede sorun yaşadığını biliyorum, istediğin anda yardıma hazırım. O güzel bahçenin güncel halini görmek için sabırsızlanıyorum.:) Çabuk ol. Sevgilerimle... |
1 Eklenti(ler)
Sonunda basardım.
Laptop tekrar arıza cıkarttı. Yıne Ist. a gıtı. Foto. küçültme işini hallettik çok şükur. Hosbuldummmmm:))))) |
5 Eklenti(ler)
Etkinlik tohumlarım hafta başında geldi. Hemen ekmemek için kendimi zor tutuyorum.:rolleyes:
Eklenti 596432 Eklenti 596434 Karakafes otu kökleri. Eklenti 596433 Bahçede tadilat işleri olduğu için, şimdilik evde büyük bir saksıya diktim. Eklenti 596435 Eklenti 596436 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025