agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 26-08-2010 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 688391)
Bu turuncu cosmostan benim bahçemde de var, hiç su almayan bölümlerde bile inatla yaşıyor.

Sevgili Durul, güller ve ipek çiçekleriniz harika, 937. mesajdaki 2. fotoğraftaki çiçeğe biz sabun çiçeği derdik, avcunuza bir miktar alıp suyun altında elinizi oğuşturduğunuzda köpük köpük olur.

Sevgili Adalet hanım, hiç haberim yokken cosmosum da olmuş. Ben onları kadife çiçeği sandığım için domateslerin yanına dikmiştim. Daha çok var. İnşallah onlar da pembe açarlar.

Sabun çiçeğini ben de duymuştum, fakat bunların o olduğunu bilmiyordum. Yardımlarınız için teşekkürler...

hozat 26-08-2010 23:23

Sevgili SDurul,

Ne zaman bahçene girsem çok keyif alıyorum.

Çiçek seyretmek çok güzel ama diğer güzellikleri görmek te beni çok heyecanlandırıyor.

Mesela tuğlalarla örülü fırınına bayıldım, güle güle kullan.

Güngör Salman 26-08-2010 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 688444)
Sevgili Güngör hanım, başlığı incelemiştim, tam olarak karar veremedim. Sizce bu çiçek gayret çiçeği mi?

Çiçek yapısı benziyor, yapraklarını göremediğim için tam emin değilim.

Sevgi Durul 27-08-2010 00:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 688431)
Sevgili SDurul cicekleriniz hala neseli neseli aciyor ne güzel... Bizim icin de bu yaz cok cicekli gecti. Ipek ciceginin latince adini biliyormusunuz acaba? Sevgiler.

Teşekkür ederim, sevgili çiçeksever70.
Benim çiçekler tek tek açıyorlar, önümüzdeki yaz daha güzel olacaklar, inşallah.
Ben de sizin bahçenizdeki çiçekleri çok beğeniyorum, takipçisiyim.
İpek çiçeğinin latince ismini maalesef bilmiyorum. Araştırdım, fakat bulamadım. Sevgili Güngör Hanım'a müracaat etmek gerekiyor. Sağolsun çiçek adları konusunda çok yardımcı oluyor.
Sevgiler...

Sevgi Durul 27-08-2010 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 688432)
Sevgili SDurul, ben zeytinyağını, kudret narlarını kıydıktan sonra üzerini kapatacak kadar koyuyorum. O kırmızı oluşumların içinde çekirdekleri var, onları tel süzgüye koyarak akan suyun altınca hafif sürterseniz kırmızı tabaka kolay temizleniyor.
Sevgiler.

Sevgili ozbey, sizin cevabınızı bekleyemeden, kudret narlarını zeytinyağına koydum. Tohumlarını da kırmızı kısımlarından ayırdım. Seneye bahçede daha çok yetiştireceğim. Cevabınız için teşekkür ederim. Sevgiler...

cemo 27-08-2010 17:28

[QUOTE=SDurul;688442] Ben onları kadife çiçeği sandığım için domateslerin yanına dikmiştim. Daha çok var. İnşallah onlar da pembe açarlar.

QUOTE]

Aynı şeyi yapmışız:D:D
Kadife diye sebze adasına domateslerin yanına dikmiştim bende, bu güzel turuncuyu:)) Ama kadife cıkmadı tabi:p büyüdükce, bu kadife değil ot heralde deyip, söküp söküp attım. Bir kök kalmış adada, actığında bayıldım, keşke sökmeseydim diğerlerini de:(
Ama yaprağını pek cosmosa benzetemedim ben. Bendekinin fotosonu çekeyim.Foto yüklemede sorun yaşıyorum, en kısa zamanda eklerim inşallah.

Sevgi Durul 27-08-2010 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 688721)

Aynı şeyi yapmışız:D:D
Kadife diye sebze adasına domateslerin yanına dikmiştim bende, bu güzel turuncuyu:)) Ama kadife cıkmadı tabi:p büyüdükce, bu kadife değil ot heralde deyip, söküp söküp attım. Bir kök kalmış adada, actığında bayıldım, keşke sökmeseydim diğerlerini de:(
Ama yaprağını pek cosmosa benzetemedim ben. Bendekinin fotosonu çekeyim.Foto yüklemede sorun yaşıyorum, en kısa zamanda eklerim inşallah.

Sevgili cemo ne tesadüf, bana hem sevgili ozbeyden, hem sevgili mormenekşeden kadife tohumları gelmişti. O tohumlardan çimlendirme kabında çimlendirip domateslerin yanına şaşırttım. Yaprakları kadifeye benziyordu sanki. Ben de bahçeye gittiğimde yapraklı bir fotoğrafını çekeyim.
Ne şanslı bitkilermiş, durmadan fotoğraf çekiniyorlar.

Sevgi Durul 28-08-2010 12:22

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 687443)
kudret narı ne alemde ilaç haline geldi mi ?

Eklenti 168130

sevim.K 28-08-2010 13:31

Benim tedavim sırasında aldığım ilaçların midemde hassasiyet yapmasından dolayı kudret narı önermişlerdi. Hakiki zeytinyağı içerisinde olgunlaşmış kudret narı. Onu hatırladım kavanozu görünce.:)

Sevgi Durul 28-08-2010 13:32

Sevgili sevim hanım, nasıl kullanıldığını yazabilir misiniz?

Sevgi Durul 29-08-2010 10:43

2 Eklenti(ler)
Baharı özleyenler için...
Eklenti 168268
Japon gülü saksısında orkide ağacı fidem. Şimdi biraz daha büyüdü.
Eklenti 168269

sevim.K 29-08-2010 11:22

Ben hazır olarak geldiği için nasıl yapıldığını bilmiyorum. Kavanozda zeytinyağına yatırılmış bir kudret narı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam kudret narı zeytinyağını iyice emiyor. Bana sabahları aç karnına bir kaşık yememi önermişlerdi.

Nasıl hazırlandığına dair tarifler vardı internette raslamıştım.

Yücel Canpolat 29-08-2010 19:53

Kudret narı yemekte zorlanabilirsiniz balla karıştırarak yiyebilirsiniz arkadaşlar.))

sevim.K 30-08-2010 14:24

Evet haklısınız Yücel bey:) Sevgili SDurul balla karıştırıp yemek daha iyi. Çünkü ben zeytinyağındaki kudret narından bir parça alıp lavaboya koştuğumu hatırlıyorum. Güç bela bir iki lokma almıştım daha sonra:o

Sevgi Durul 30-08-2010 23:29

Değerli arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Şu anda evde hiçbirimizin kudret narı yemeyi gerektirecek bir rahatsızlığımız yok, çok şükür. Ama ben hazır yetiştirmişken çevremde gereksinimi olan biri olursa diye karışımı hazırladım. Dursun bakalım.

Sevgi Durul 31-08-2010 00:15

2 Eklenti(ler)
Fırının son hali ve beni minik çiçekleriyle çok çok sevindiren yıldız çadırım.
Eklenti 168448
Eklenti 168449

Sevgi Durul 31-08-2010 00:21

5 Eklenti(ler)
Dün gözümüzü kararttık, ikindi vaktine yakın bahçeye gittik. Sıcaklardan dolayı öyle fazla bir zarar yok, sadece domatesler kurumaya başlamış, bazı fidanların yaprakları sararmış. Bol bol suladık. Hünnaplar tek tük olgunlaşmaya başlamış.
Eklenti 168450
Eklenti 168451
Eklenti 168452
Eklenti 168453
Galiba üçüzler tohum bağlıyor.
Eklenti 168454

ozbey 31-08-2010 03:37

Sevgili SDurul, bak senin hünnaplar olgunlaşmaya başlamışlar bile, benim hünnap neredeyse elma iriliğine geldi, henüz olgunlaşan yok. Oğlum çok seviyor ve bayram sonu İstanbul' a dönecek, keşke birkaç tanesi olgunlaşsa da tadabilse.
Size afiyet olsun arkadaşım.

Sevgi Durul 31-08-2010 12:30

Sevgili ozbey, hünnabınız oğlunuza yetişecektir diye düşünüyorum. Yeterli büyüklüğe ulaştıklarında kısa sürede olgunlaşıyorlar. Olgunlaşmaya yakın, dalından yenmesinin tadına doyum olmuyor. Seviyorsa, gitmeden muhakkak yedirin oğlunuza, sonra içinize dert olmasın. Sevgiler...

sevim.K 31-08-2010 13:12

Allah sağlık versin de hastalık nedeniyle kullanmayın.:)

Çok güzel çok güzel üçüzler tohum bağlıyor demek.;)

Sevgi Durul 31-08-2010 14:44

1 Eklenti(ler)
Eveeet, bunlar tohum olacaklar, galiba.
Eklenti 168500

Sevgi Durul 31-08-2010 23:47

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 688464)
Çiçek yapısı benziyor, yapraklarını göremediğim için tam emin değilim.

Sevgili Güngör hanım, gayretçiçeği sandığım çiçek tohum yapmaya başladı, son halini ekliyorum. Yapraklarına bakarak bir karar verebilir misiniz? (937. mesajdaki ilk çiçek)
Eklenti 168569

Kiraz 01-09-2010 09:08

Sevgili SDurul, bahçeniz hayat dolu, bu bahçeye de güzel bir fırın yakışırdı zaten, emeğinize sağlık.

Üçüzler tohum bağlıyor. Kuruması biraz uzun sürüyor, yeşil yuvarlaklar kahverengine dönüşecek. Eğer yerini sevdiyseniz tohumun birazını toplamayın, seneye düşenler çimlenecekler.

Hhatice 01-09-2010 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 690178)
Eveeet, bunlar tohum olacaklar, galiba.
Eklenti 168500

EVET bunlar kesinlikle tohum olacaklar.Sonra yola dökülecekler bizlere gelecekler:))
Çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık .

bahtiyar02 01-09-2010 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 689928)
Dün gözümüzü kararttık, ikindi vaktine yakın bahçeye gittik. Sıcaklardan dolayı öyle fazla bir zarar yok, sadece domatesler kurumaya başlamış, bazı fidanların yaprakları sararmış. Bol bol suladık. Hünnaplar tek tük olgunlaşmaya başlamış.
Eklenti 168450
Eklenti 168451
Eklenti 168452
Eklenti 168453
Galiba üçüzler tohum bağlıyor.
Eklenti 168454

Sevgili SDurul;Hünnap bizim buralarda yabani olarak yetişiyor.Bu ay içerisinde sanırım olgunlaşır.Bu yıl nasip olursa bir kaç fidan alıp bende hobi bahçeme dikeceğim.Bu arada yıldız çadır çiçeğiniz çok güzel ve dikkat çekici.Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.

Hhatice 01-09-2010 18:58

Benim minicik hünnapımda da sadece 1 tanecik meyva var.Gözünün içine bakıyorum .

Güngör Salman 01-09-2010 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 690361)
Sevgili Güngör hanım, gayretçiçeği sandığım çiçek tohum yapmaya başladı, son halini ekliyorum. Yapraklarına bakarak bir karar verebilir misiniz? (937. mesajdaki ilk çiçek)
Eklenti 168569

Yaprak yapısıda aynı bitkiniz kesin.
Gayret çiçeği/Gaillardia

Sevgi Durul 01-09-2010 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 690770)
EVET bunlar kesinlikle tohum olacaklar.Sonra yola dökülecekler bizlere gelecekler:))
Çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık .

Sevgili Hatice hanım teşekkür ederim.

Tohumları ekmeye başladığımda, çiçek açacaklarından, tohum yapacaklarından hiç ümidim yoktu. Çiçeklerim öyle yoğun değiller, ama tohumlarıyla teşekkür etmeye başladılar. Ben de oluşan tohumları, arkadaşlarla paylaşacağım için sevinçliyim.

Sevgi Durul 01-09-2010 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 690782)
Sevgili SDurul;Hünnap bizim buralarda yabani olarak yetişiyor.Bu ay içerisinde sanırım olgunlaşır.Bu yıl nasip olursa bir kaç fidan alıp bende hobi bahçeme dikeceğim.Bu arada yıldız çadır çiçeğiniz çok güzel ve dikkat çekici.Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.

Sayın bahtiyar02, teşekkürler.

Hünnap fidanları çok çabuk gelişiyor. Bahçenize dikerseniz, kısa sürede meyvesini almaya başlarsınız. Yıldız çadırı ektiğimde epey süre çimlenmedi, çimlendikten sonra çabuk gelişti ve çiçekleriyle balkonu şenlendirdi. Tohum almayı başarırsam
paylaşıma açacağım.

Yılmaz Yalçın 02-09-2010 13:03

Sevgili Sdurul,
Fırın gerçekten güzel olmuş:)Orada pişecek nefis yemekleri bizim için de yerseniz çok seviniriz:)Yıldız çadırını geç ektiniz ama güç olmadı:)Benimkiler 5 metre oldu ama bir tane bile çiçek açmadılar:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025