![]() |
5 Eklenti(ler)
Bulutlu bir günde, bahçeden görüntüler.
Eklenti 596439 Eklenti 596440 Eklenti 596441 Eklenti 596442 Kır çiçekleri görünmeye başlamış. Eklenti 596443 |
5 Eklenti(ler)
Depo ve garaj yapımı için fırının yıkılacağından bahsetmiştim. Tek kişilik ekip yavaş yavaş yıkımı gerçekleştiriyor.
Eklenti 596444 Eklenti 596445 Eklenti 596446 Eklenti 596447 Burası nasıl adam olacak bilemiyorum. Yerler gökler odun. Haseki küpelerimin üzerine bile odun istiflemiş. Eklenti 596448 |
5 Eklenti(ler)
Soğanlılardan haberler.:rolleyes:
Eklenti 596449 Eklenti 596450 Eklenti 596451 Eklenti 596452 Eklenti 596453 Şimdilik bu kadar.:) |
Bahar bu sene erken mi geldi Durul'cuğum, lâleler tomurcuklanmış, kır çiçekleri kendini göstermeye başlamış.
Bence tohumları ekmelisin, ne olsa iç mekanda çimlenecekler. Ben yine dayanamadım birkaç çeşit tohum çimlendirdim, şimdi harıl harıl kaliteli bahçe toprağı arıyorum. Torf tek başına olmuyor. Yukarıda eşinin, haseki küpelerinin üzerine odun istiflediğini yazmışsın, benim için savaş sebebidir bu :) |
:) Tohumlar gelmiş, ekilecek-çimlenecek rastgelsin inşallah Sevgili SDurul'um.
Tek kişilik ekibe de maşallah, kolaylıklar diliyorum... |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tohumları ekmeye henüz cesaretim yok, Mart gelsin bakalım. Evin içine bir de çimlenme kaplarını yerleştirirsem savaşın boyutları değişir. Fotoğraf tam olarak budur. Taş duvar önü. Eklenti 596664 Alıntı:
Eklenti 596665 Vee görmemişin Kafkas gülü açmış, her yerlere eklemiş. Bir de bu zaten bahçeye gidecek, teras yazın kaynıyor, evde yaşama olasılığı yok gibi. Bahçede ona uygun serin gölgeli bir yer bulurum. Eklenti 596666 |
Alıntı:
Sen yine de yılmadan usanmadan o güzelim bitkilerine uygun yerler bul, gözlerden ırak olsun varsın, pes etme :) |
2 Eklenti(ler)
Desteğin için teşekkür ederim, Adalet hanım'cım. Mesajını eşime okudum, gülerek ve sehpaları göstererek, ''bunlar da kalkacak'', dedi.:dilli: Beni kızdırmak hoşuna gidiyor olacak, şaka yapıyor. Pencere önündekiler için söylenenler şaka değil ama.:mad:
Pes etmeyi hiç düşünmüyorum canım arkadaşım, durmak yok, yola devam.:) Öğleden sonra bahçedeydik. Açmış badem ağacını görünce sevinsem mi, üzülsem mi, bilemedim. Sanırım bu yıl badem olmaz, büyük olasılıkla ağaçlar aldanmıştır. Eklenti 596792 Eklenti 596793 |
Kafkas gülünün kokusu nasıl? Beklemekten çatladım burada abla :) Yoğun kokuyor mu? Bir yerde bilmem nerelerden kokusunu alırsınız diye yazmışlar.
|
Alıntı:
Sûz-i Dilârâ'cım, bendeki Kafkas'ın iki dalından biri çiçekli. Dolayısıyla öyle yoğun uzaktan duyulacak bir koku değil. Bilmem aydınlatabildim mi? Yaşamak gerekiyor. |
Bu çiçeğin Türkçe adının Kafkas gülü olduğunu bilmiyordum, sayenizde öğrenmiş oldum. :) Latincesi ve de İngilizcesi Daphne, yani Defne.
|
Alıntı:
|
Evet, bu mis kokulu arkadaş Daphne odora. :)
Neden Daphne'ye değil de Laurus çeşitlerine Defne demişiz acaba... |
Alıntı:
|
Arkadaşlar, forumda Kafkas Gülü, Dağ Gülü (Daphne transatlantica) olarak geçiyor.
Çok çeşitleri var. Ben bunlardan Daphne variegata ya da Daphne odoraya benzettim. Her ikisi çok benziyor. Ayrıca linkte dona dayanımları görülebilir. Adı her ne olursa olsun, güzelliği tartışma götürmez. Sevgilerimle... |
Alıntı:
Ben "Kafks Gülü (Daphne sp.)" ile "Defne (Laurus sp.)"nin birbiri ile ilgisi olmadığını vurgulamak istedim. İşin içine "Bilimsel" ismi girince, pek bir akrabalıkları olmayan bu iki bitki karışıklığa yol açabilir:) Sevgiler... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kıskanmayacağını biliyorum.:) Gidip gelip kokluyorum, senin yerine de kokladım. Muhteşem bir koku, eşsiz benzersiz.:rolleyes:
Eğer buranın sıcaklarına dayanır yaşarsa, dallanıp budaklandığında senin için çelikleyeceğimden emin olabilirsin.:) Sayfa pek bir renksiz kaldı. Kafkas gülümün son halini ekleyelim de biraz neşe gelsin.:rolleyes: İki dallı bitkimin bir dalı çiçek açarken diğeri de boş durmamış, yeni yapraklar çıkarıyor.:) Eklenti 597125 Eklenti 597126 |
Kokusunu bilmiyorum ama çiçekleri çok güzel.
|
Alıntı:
Ayrıca çiçeklenme süresi de uzun, çiçekleri halen geçmedi. Şubat bitti, 1 Mart'ta yani bugün tohumların ekimine başladım. Ektiğim tohumlar: 1-Maniye domates, (Sn. Atılgan) 2-Heybetli domates, (Sn. Taşlıbahçe) 3-Boşnak biberi, (Sn. Muda) 4-Yerbademi yumruları, (Sn uss) 5-Bodur süs ayçiçeği, (Sn TCM) 6-Datura, (Sn. Selçuk Boz) 7-Gaillardia, geçen sezondan (Sn. bahcedenn) Devam edilecek.:) |
1 Eklenti(ler)
Bahçeden, Antep fıstığı. Geçen gün küçük kız okula gitmeyince beraber ayıkladık.:) Karşılıklı bir birimize ikram ettik.:rolleyes:
Eklenti 598766 Bugün sipariş gübreler geldi, yarın erken gidilip ağaçlara gübre atılacak.:) |
Selam ablam
|
İlk mesajım sana olsun dedim
|
Şehir Eskişehir, kullanıcı adı Sedoş olunca, aklıma gelen tek isim; Gülnur. Doğru düşündüğümü umarak, hoş geldin arkadaşım.:)
Seni tekrar forumda gördüğüme sevindim, devamını dilerim.:) Üstteki mesajda Cumartesi gelen gübrenin Pazar günü atılacağını yazmıştım. Benim tez canlım aynı gün gübre atımını gerçekleştirmiş.:rolleyes: Bugün akşama kadar budama yaptı. Kalemler kendimizden, yarın da aşı yapılacak.:) Çok fotoğraf çektim fakat hem yorgunum hem biraz halsiz. Her yılın tekrarı olan fotoğraflardan bir özeti daha sonra eklerim.:rolleyes: Sevgi ve Saygılarımla... |
5 Eklenti(ler)
Pazar gününden.
Bahçeye bahar gelmiş.:) Eklenti 599238 Eklenti 599242 Eklenti 599239 Eklenti 599241 Eklenti 599240 |
5 Eklenti(ler)
O bahar, evin bahçesine de gelmiş.:rolleyes:
Eklenti 599246 Eklenti 599247 O kadar çuhadan kalan. Eklenti 599245 Ballıbabalar her yeri sarmış. Sadece yosun tutan taşların önündekiler.:) Eklenti 599243 Eklenti 599244 |
5 Eklenti(ler)
Sedumlardan.:)
Eklenti 599288 Eklenti 599289 Eklenti 599290 Eklenti 599291 Taşların arasından çıkmış. Tohumdan mı kopan daldan mı bilemedim.:p Eklenti 599292 |
5 Eklenti(ler)
Sedumların devamı.:)
Eklenti 599293 Eklenti 599294 Ve sempervivumların dağıtımdan kalanlarını diktiklerim kovalar.;) Eklenti 599295 Eklenti 599296 Eklenti 599297 |
5 Eklenti(ler)
Zeytinlerin dip sürgünleri,
Eklenti 599299 Budandılar. Eklenti 599300 Evin bahçesinin bir köşesinde kendiliğinden çimlenip büyüyen şebboy. Eklenti 599301 Bunlar da bahçede dört beş yıllık olanlar. Eklenti 599302 Eklenti 599303 |
5 Eklenti(ler)
Sedumların arasında kır çiçeği, kır çiçeksiz olmaz.:rolleyes:
Eklenti 599310 Şimdi nergis zamanı.:) Eklenti 599311 Eklenti 599312 Eklenti 599313 Eklenti 599314 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025