![]() |
3 Eklenti(ler)
Sayın pria, teşekkür ederim.
Zeytin ve ceviz hasatı için aldığımız aparatı (makine diyerek abartmışım) burada kullanan birinin tavsiyesi ile Bahtiyar Motor Ticaret Sanayii'den internet aracılığı ile, 1.300 Liraya, kendi imkânlarımızla aldık. Tamir, yedek parça servisi burada yok fakat alınan firma sattığı malın arkasında. Kurulumunda eşim sık sık arayarak takıldığı yerlerde onlardan yardım aldı. Sitelerinden anladığım kadarı ile yedek parça ve teknik destek yine aynı firmadan. Aparat sarsıcı değil silkeleyici. Kullanmaya başladığımızda olumlu ya da olumsuz sonucu verdiğiniz linkte paylaşırım. Fotoğrafları verdiğim linkte mevcut. Bende birkaç fotoğraf çektim. Eklenti 515876 Eklenti 515877 Aparatı çalıştıracak benzinli motor önceden elimizde vardı, yaklaşık değeri 2.500 L. Eklenti 515878 Firmanın iletişim bilgileri bu linkte mevcut. |
Alıntı:
Güneşte yapılan domates salçasının bozulma ihtimali pek yok. Biraz baskın tuz, hava kabarcığı kalmayacak şekilde kavanoza bastırma ve üzerine bir parmak kadar zeytinyağ koyarsanız dayanıklılığı artar. Geçen seneden kalan salçalar hâlâ bugün yapılmış gibi. Teşekkürler... |
5 Eklenti(ler)
Tohum takas biberleri meyve vermeye başladı.
Etiketleri karıştırdığım için bazılarını meyve verdiğinde belirleyebildim. İlk fotoğraf belirleyemediklerimden. Eklenti 515882 Arnavut biberi, Sevgili loveforlife'tan. Eklenti 515883 Jalapeno biber, Sayın bahçedenn'den. Eklenti 515884 Urfa kirazı, Sayın birnefestoprak'tan. Eklenti 515885 Siyah süs biberi, Sayın heyyamola'dan. Eklenti 515886 |
5 Eklenti(ler)
İlk ve tek spagetti kabağımız. Ne zaman hasat edilecek bilemedim. Sararması normal midir ki? Bu gidişle tohumluk olacak gibi görünüyor.
Eklenti 515890 Marina di chioggia kabak, buradaki kabağa benzemedi. Giderek mi o şekli alacak bilemedim. Eklenti 515891 Sımışka yerlere yatmış, destekledik. Eklenti 515893 Eklenti 515894 Fazelyalar tek tük açmaya devam ediyor. Eklenti 515892 |
Alıntı:
Tekrar güle güle kullanın..Bereketli ürünleriniz olsun. |
babam gilde bundan aldı çok iyi babam gil bu makine sayesinde güzde 1 ton zeytin silkiyor ama dikkatinize babam gilin dediğine göre ilk silkmeden sonraki silkme uçlara zarar veriyor buda zeytinin azalmasına neden oluyor babam gilden duyduklarım
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Denemeden yorum yapmam mümkün değil. Olumlu ya da olumsuz, sonuçları paylaşırım. Ceviz hasatına az kaldı. Yeşil kabuklar çatlamaya başlamış. Eklenti 517599 Hünnaplarda son durum. Eklenti 517600 Yer elmaları çiçeklerini bu zamana kadar açmadılar. Pazar günü baktığımda tomurcuklanmıştılar. Gökyüzüne merdiven kurmuşlar, bazılarının boyları çok uzun. Eklenti 517601 Eklenti 517602 Alt dallarından bir yakın çekim. Eklenti 517603 |
5 Eklenti(ler)
San marzano domatesler belirmeye başlamış.
Eklenti 517620 Jalopena ve Urfa kirazı biberlerden biraz topladım. Olgunlaşma süreçlerini kestiremediğim için, Tohum Paylaşım Etkinliği'nde paylaşıma açamıyorum. Umarım yetişirler. Eklenti 517619 Alıntı:
Şimdilik çok fazla büyümedi, çiçeği de küçük sayılır fakat tohumlar belirmiş. Birazını kuşlar yemiş bile. Eklenti 517616 Eklenti 517617 Korumaya aldık. Eklenti 517618 |
4 Eklenti(ler)
Basit, nazsız iddiasız, ekmeye bile zahmet etmediğimiz güzellerimiz. Kimi biber çimlendirme saksısında, kimi kekik saksısında büyümüşler.
Eklenti 517628 Eklenti 517629 Eklenti 517630 Zinniaların en güzel zamanları. Onlar da nazsız. Çok fotoğraflarını çektim ama sadece birini ekliyorum. Eklenti 517631 |
4 Eklenti(ler)
Sabah sefalarının değişik renkleri de açmaya başladı. Tohum Paylaşım Etkinliği'nde talep edenlere sürpriz renkler de gidecek.
Eklenti 517633 Eklenti 517634 Eski asterim, çiçeği güzel ama fazla boylanıp dağınık bir görüntü oluşturuyordu ve çoğunu sökmüştüm. Yeniden çoğalma yolunda ilerliyorlar. Eklenti 517635 Bu da Sayın alys'in, aldığım bitkilerin yanında hediye gönderdiği aster. Bunu daha çok sevdim. Küçük kare saksıdaydı, epey çoğaldı. Bu güzel bitki için teşekkürler, Sayın alys. Eklenti 517637 |
Alıntı:
|
SDurul abla cevizlere uyguladığınız kaolin kilinden ve ceviz silkeleme aletinden memnun kaldınızmı.Paylaşmanız mümkünmü?
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Silkeleme aletini cevizde kullanmadık, cevizde biraz yorucu oldu. Bu sanırım zeytin içinmiş daha çok. Zeytinde kullanılacak. Bir haftadır süren, chandler dışındaki tüm cevizlerin toplanması bugün bitti. Fotoğraflar. Eklenti 518265 Eklenti 518266 Eklenti 518267 Eklenti 518268 |
5 Eklenti(ler)
|
Teşekkürler abla. Ürününüz bereketli olsun. Cevizin pek olmadığı bu yılda kilosunu kaç liradan satmayı düşünüyosunuz.
|
5 Eklenti(ler)
Gün itibariyle meyveler.
İncirler yağmurdan çatlamış. Eklenti 518278 Hünnaplar iyiden iyiye olgunlaşmış. Eklenti 518277 Geçen yılın aşı elması. Eklenti 518276 Üzümler tatlanmışa benziyor. Eklenti 518274 Eklenti 518275 |
maşallah SDurul,ürünleriniz pek bereketli görünüyor. özellikle cevizleriniz çok güzel ağız tadıyla güle güle tüketin.hünnap her zaman böyle verimlimi?benimde bir hünnabım var hayal bile edemiyorum sizinki gibi olacağını görünürde kurumuştu. eşim boşuna sulama diyordu bende vazgeçmedim. sizin anlayacağınız şimdi minnacık hünnabım var.
|
5 Eklenti(ler)
Hünnap her zaman böyle, münevver48. Hem de ne hastalanır, ne böceklenir, özel bir ilgi de istemez.
Sulamaya devam edin siz, o kendini kurtaracaktır.:) Bahçeden bir kaç ayrıntı. Sele karşı set oluşturan lastikler, bahçenin alt kıyısını tamamen kaplamışlar. Eklenti 518295 Yer elmaları ilk çiçeğini göstermiş. Eklenti 518297 Kasımpatılar tomurcuklanmış. Eklenti 518296 Horoz ibiği kendiliğinden çimlenmiş. Eklenti 518294 Cosmosların bordosu da varmış. Eklenti 518293 |
5 Eklenti(ler)
Tohum alma sırası Hint Yağı Bitkisi ve Sabah Sefalarındaydı.
Taze taze tohumlar. Eklenti 518300 Eklenti 518301 En az maviş kadar sevdim ben bu asteri. Seyretmeye ve fotoğrafını çekmeye doyamadım. Rengi fotoğraftakinden daha güzel. Pek yansımamış. Çoğaltmam gerekecek. Eklenti 518302 Eklenti 518303 Eklenti 518304 Son görüntülerimizdi.:) |
Kaolin kili olarak bunu mu kullandınız abla?
SunShader Kaolin Kili Uretimi ve Satisi |
Alıntı:
Öyle fahiş bir fiyat değil. Burada yazmak ne kadar doğru bilemiyorum. Zaten ağaçları dikerken önceliğimiz para olmadığı için, ''masrafları karşılayacak kadar'' diyelim. Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Her Pazar olduğu gibi bu Pazar'da bahçedeydik. Kış gelmiş gibi, hava çok soğuktu.
Sobayı kurduk, biraz domates biber topladık. Bir kaç ta fotoğraf çekildi, bu arada. Tırtıl madeni bulduk.:rolleyes: Eklenti 519237 Sarı yaprak bitiyle mekanik mücadele işe yaramamış. Ağaç bamyanın üst dallarına taşınmışlar.:) Eklenti 519238 Bir daha dahlia dikmek yok. Bazıları hastalandı öldü. Sağlıklı kalanlar da ancak tomurcuklanıyor, havalar izin verirse açarlar.:rolleyes: Eklenti 519239 Yer elması sonunda çiçeklerini açtı.:) Eklenti 519240 Eklenti 519241 |
5 Eklenti(ler)
Bugün hünnap hasadı yapıldı. Yazacaklarım hakkında yorum yapılmasın, biraz bağırış çağırış bir hasat oldu.:rolleyes:
Eklenti 519993 Ağacın altına örtü serildi. Örtü serilirken benim bazı çiçeklerim maalesef telef oldu.:( Oraya geçici olarak geçirdiğim kasımpatları tomurcuklarıyla birlikte, eşim tarafından dipten budandı. Onları başka bir yere diktim, umarım köklenirler. Eklenti 519994 Asterler üzerlerine basılarak yan yatırıldı. Örtü, üzerlerine serildi. Eklenti 519995 Hasat, yukarda fotoğrafladığım aletle çabucak yapıldı. Eklenti 519996 Eklenti 519997 |
5 Eklenti(ler)
Görüntülerin devamı.
Eklenti 520002 Eklenti 520003 Eklenti 520004 Eklenti 520005 Yaprakların temizlenmesi epey uzun sürdü. Toplam iki kova hünnap toplamış olduk. Olan benim çiçeklere oldu. Koca bahçede benim çiçeklere yer yok, sanırım çiçeklerden vazgeçmem gerekecek. Bu konu hakkında yorum yapılmamasını rica ederim. Eklenti 520006 |
Hünnaplar çok güzel görünüyor da diyemez miyiz Sdurul Ablacım...:o;)
|
5 Eklenti(ler)
Eve dönerken rahmetli kayınpederimin yadigârı bağa uğradık. Burası eskiden bağdı, adı öyle kaldı.
Eklenti 520007 Eklenti 520008 Payımıza düşen bir dönüm kadar yerin tekrar düzenlenmesi gerekiyor. Buradaki bazı ağaçlar gibi bu hünnap ta kesilecek, yerlerine ceviz dikilecek. Var olan cevizler aşılanacak. Eklenti 520011 Eşimin ilk yaptığı fırın. Buralar, kaç senedir gidilip gelinmediği için bakımsız kalmış. Gençler duvarlara yazılar yazmışlar.:rolleyes: Eklenti 520009 Havuzlar, temizlenmesi gerekiyor. Eklenti 520010 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ama o bana söylemişti, hünnabın altına bu kadar sokulma diye. Havuzun çevresinden söktüklerimi oraya taşımıştım. Orada daha tamamlanmadı, çapa yaparken köküyle sökülmesinden korkuyorum şimdi. Bu gülleri de kökünden sökmüş oraya odun istiflemişti. Odunların arasından güller yine yeşermiş, sarısı da açmış.:rolleyes: Eklenti 520068 Nar. Eklenti 520070 Sevgili loveforlife'ın gönderdiği tohumların arasından çıkan ve geç ekilen bamyalar ancak çiçeklenmeye başlamış. Eklenti 520071 Güz çiğdemleri de topraktan başlarını çıkarmışlar. Eklenti 520069 |
sevgiliSDurul,sizin oralarda güz çiğdemleri açmaya başlamış sayılır.benim bahçedekinden tık ses yok bakalım ne zaman açacak. yanında sıklemen ve yaban orkideleri bir kaç kök anemonum var. kır köşesine dikmiştim.ilk önce güz çiğdemi hemen peşinden sıklemen çiçeklenir.sizinkini gördükten sonra bizinkininde eli kulağındadır.sevgiler
|
Geçtiğimiz hafta eşim bahçeye bir fidan dikti. Çilek ağacı imiş. Daha önce hiç duymamıştım. Forumlarda da bulamadım. Belki başka bir adı vardır. Bakalım meyvesi nasıl olacak? (Dağ Çileği-Arbutus unedo)
Sevgili S DURUL çilek ağacınızı güle güle büyütün. Belgrat ormanında var o ağaçlardan çileğe benzer lezzetli meyveleri olur , fakat çok kaçırınca bulantı yapar. Biz çocukken toplar yerdik. Ağacınız beni babamla gittiğim orman gezilerimize götürdü. O muhteşem anıları hatırlattığınız için teşekkürler. Sevgiler. |
Sevgili münevver48, güz çiğdemleri açmak için biraz serin hava istiyor sanırım. Bodrum, bizim buralardan daha sıcaktır şuanda. Bizimkiler geçince sizinkileri seyrederiz artık.:)
Baharda üç sıklamen almıştım, güz çiğdemlerinden sonra onları takibe alayım. Daha önce aldıklarımı yaşatamamıştım. Şimdikilerin biri yapraklandı en azından. Sevgiler... Sevgili pembefil, sayfamıza hoş geldiniz.:) Çilek ağacı olarak aldığımız bu kocayemiş şimdi biraz büyüdü. Geçen sene ilk kez 8-10 meyve verdi, öyle dokunacak kadar fazla değildi.:p Güzel yorumunuz için teşekkürler... Sevgiler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025