agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 23-07-2014 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1308480)
kayısınızın türünü öğrenebilirmiyim. birde kayısının verimli olması bölgeye göre değişiyor.ılıman bir yer için hangi kayısı türlerini önerirsiniz.sevgilerimle

Bizim bahçedekiler şekerpare türü, reçelden ziyade konserve olarak değerlendiriyoruz. Bazı yıllar kurutmayı da denedik.

Ilıman bir yer için tür önerisinde bulunamıyoruz. Eşime sordum o da bilgi sahibi değil. Keşke yardımcı olabilseydik.


Bu adresten kopyaladığım aşağıdaki bilgi belki yardımcı olur. Linkin tamamını inceleyin isterseniz. Kolay gelsin. Sevgiler...

Kayısılarda, sürgün ve çiçek tomurcuklarının kış dinlenmesinden çıkabilmesi için belirli bir soğuklama süresine ihtiyaç duyarlar. Soğuklama ihtiyacı karşılanmayan ağaçların çiçek tomurcukları dökülür ve yaprak tomurcuklarında düzensiz uyanma görülür. Kayısı çeşitleri seçilirken ve bir bölgeden başka bir bölgeye kayısı çeşidi götürülürken, soğuklama ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağı önceden bilinmelidir. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde soğuklama ihtiyacı kısa olan çeşitler seçilmelidir. Kurutmalık kayısı çeşitleri, sofralık ve turfanda çeşitlere göre daha uzun soğuklama sürelerine ihtiyaç duyarlar. Kış soğuklama ihtiyacı +7.2 oC’nin altında geçen saatler toplamıdır. Bazı kayısı çeşitlerinin soğuklama süreleri aşağıda verilmiştir:

Sevgi Durul 23-07-2014 23:16

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1308490)
Keşke bende sabah sefalarımın açacağını bilsem, bana anneannemi hatırlattığı için bu çiçeği çok seviyorum (gerçi tam bir doğasever olduğundan onu hatırlatan pek çok bitki-çiçek var) ama balkonum onun isteklerine uygun değilmiş anladım. Bu saatten sonra coşkuyla açarsa da güzel bir sürpriz olur :)

Anneannelerden miras kalmış bu bitki sevgisi. Ben de hatırlıyorum, küçücük bahçesinde anneannemin çok güzel çiçekleri vardı. Aynı maviş çiçeği şeklinde pembe sarkan bir çiçeği vardı. Şimdi araştırıyorum pembe maviş yok, neydi ki o, zaman zaman aklıma takılıyor. Bir yerlerde görsem hemen edinirim ama çiçekçiler dahil hiç bir yerde yok. :mad:

Sevgili yağmur, size anneannenizi hatırlatan sabah sefası bana da anneannemi ve çiçeklerini hatırlattı.

Umarım, sabah sefalarınız coşkuyla açar da sizi sevindirir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1308490)
Sevgili SDurul,
Ellerinize sağlık, bende orada olmak istedim görünce. Kayısı pek sevdiğim bir meyve değildir, pazarda bize sattıkları kocaman şeyler eski tadı vermediğinden mi bilemiyorum. Afiyet olsun şimdiden.

Teşekkür ederim, ne güzel olurdu burada olsaydınız. Beraber hazırlardık.

Bahçe alındı alınalı bu konserve işleri bizde gelenek halini aldı. Hem değerlendirmiş oluyoruz, hem de kışın yemesi güzel oluyor. Ayrıca bizim küçük kız şeftali başta olmak üzere meyve konservelerini severek tüketiyor.

Dünden bazı görüntüler.

Yeşil kertenkeleyle ilk defa böyle yüz yüze geldik. Ürkütmemek için yakından çekemedim, hatta bir ara üzerime doğru gelmeye kalkınca korkmadım değil.

Sol altta.

Eklenti 510637

Hint yağı bitkisi de bir kaç gün içinde tomurcuk yapmış.

Eklenti 510640

Siyah süs biberi mi, siyah dolmalık biber mi meyve verince belli olacak.

Eklenti 510638

Herkesin kabakları meyve verdi, bizimkiler ancak çiçekte, yani tomurcukta.

Eklenti 510636

Domateste ilk hasat. Çok lezzetli bir çeşit, adını bilmiyorum.

Eklenti 510639

Sevgi Durul 23-07-2014 23:27

5 Eklenti(ler)
Katmerli kına, biraz toparlanmış.

Eklenti 510646

Son açan glayöller.

Eklenti 510644

Eklenti 510642

Eklenti 510643

Eklenti 510645

YeniGine 24-07-2014 00:53

Domateste ilk hasat yapılmış, haydi bereketi bol olsun; rastgelsin inşallah Sevgili SDurul.
Kınanın rengi çok güzelmiş açık somon, glayöllerine de maşallah Sevgili SDurul.

yağmur 24-07-2014 13:50

Benimde bir oluklu kertenkelem var, bu sene ne zaman bahçeye insem karşılaştık, oğlumun ilk sürüngen deneyimi oldu. Kertenkelelerde benim farkettiğim (gerçi bizim oluklu resmen yılan gibi ama olsun) meraklı hayvanlar, öyle yılan gibi ses duyar duymaz kaçmıyorlar. Demekki sizin yeşilce de sizi merak etmiş sevgili SDurul :D

Sevgi Durul 30-07-2014 00:47

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1308641)
Domateste ilk hasat yapılmış, haydi bereketi bol olsun; rastgelsin inşallah Sevgili SDurul.
Kınanın rengi çok güzelmiş açık somon, glayöllerine de maşallah Sevgili SDurul.

Glayöller geçti, bir iki henüz açmayan var ama görüntüleri bayağı kötüledi, sevgili YeniGine.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1308757)
Benimde bir oluklu kertenkelem var, bu sene ne zaman bahçeye insem karşılaştık, oğlumun ilk sürüngen deneyimi oldu. Kertenkelelerde benim farkettiğim (gerçi bizim oluklu resmen yılan gibi ama olsun) meraklı hayvanlar, öyle yılan gibi ses duyar duymaz kaçmıyorlar. Demekki sizin yeşilce de sizi merak etmiş sevgili SDurul :D

İlk çok yakın karşılaştığım yılan, şeritli engerekti. En tehlikelisinden korkmadım. O da benden kaçmadı, çok yavaş hareket ediyordu. Link verecektim, şimdi arayamadım. Geçmiş sayfalarda poz poz fotoğrafları var. Yine de, bir daha ne onunla ne de hareketli olanlarıyla karşılaşmamayı diliyorum.

Yeşilceye alıştık artık, sevgili yağmur. Beni merak etmekte haklı, çok sık karşılaşıyoruz.

Bugün bahçede teftiş vardı.

Eklenti 511179

Çok fotoğrafını çektim en güzel çiçeğimizin. Kendi istediği için bir poz da kuzunun yanında.

Eklenti 511180

Pembe katmerli gül hatmi de tohum yapıyor. Geçen sene yapmamıştı.

Eklenti 511178

Mor çiçekli biber açmış. Bakalım ektiklerimden dolmalık siyah biber mi, yoksa siyah süs biberi mi olacak?

Eklenti 511177

sonkez 30-07-2014 00:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1309679)
Glayöller geçti, bir iki henüz açmayan var ama görüntüleri bayağı kötüledi, sevgili YeniGine.




İlk çok yakın karşılaştığım yılan, şeritli engerekti. En tehlikelisinden korkmadım. O da benden kaçmadı, çok yavaş hareket ediyordu. Link verecektim, şimdi arayamadım. Geçmiş sayfalarda poz poz fotoğrafları var. Yine de, bir daha ne onunla ne de hareketli olanlarıyla karşılaşmamayı diliyorum.

Yeşilceye alıştık artık, sevgili yağmur. Beni merak etmekte haklı, çok sık karşılaşıyoruz.

Bugün bahçede teftiş vardı.

Eklenti 511179

Çok fotoğrafını çektim en güzel çiçeğimizin. Kendi istediği için bir poz da kuzunun yanında.

Eklenti 511180

Pembe katmerli gül hatmi de tohum yapıyor. Geçen sene yapmamıştı.

Eklenti 511178

Mor çiçekli biber açmış. Bakalım ektiklerimden dolmalık siyah biber mi, yoksa siyah süs biberi mi olacak?

Eklenti 511177

Maşallah ne kadar güzel bir çicek..Rabbim bahtını açık etsin,acılarını göstermesin inşallah...

duyaduya 01-08-2014 13:29

Lavantin
 
Lavantin Tuttumu?

aliok1 02-08-2014 15:43

Rica etsem bu seneki incirleriniz olgunlaştığında bir kaç fotoğraf paylaşırmısınız :)

Adalet Yağcı 02-08-2014 19:32

Sevgili Durul'cuğum;
Nihayet güzel bahçeni gezme fırsatı bulabildim.

Her zamanki gibi ilginç hayvanları yakalamakta üstüne yok :)
Yeşil kertenkele hiç görmemiştim, çok sevimli görünüyor.

Sen kabakların geciktiğinden bahsediyorsun, ben daha kızarmış domate göremedim bu sene.
Yayla bu sene çok soğuk, insanın aklı almıyor, merkezle uzaklığımız kuş uçuşu 10 km. bulmaz, Mersin yanıyor biz burada hırka giyiniyoruz.
Domateslerin olgunlaşmamasına şaşmamak lazım yani.

Şimdi int. için kullandığım vınn'ın gönlü olursa bahçeni dolaşayım biraz ;)

Sevgi Durul 04-08-2014 12:57

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1309680)
Maşallah ne kadar güzel bir çicek..Rabbim bahtını açık etsin,acılarını göstermesin inşallah...

Yürekten amin. Hepimizin, herkesin evlatları hep gülsün.

Sevgili Adalet hanımcığım, hoş geldin, güzel yorumlarını özlemiştim.

Yeşil kertenkele bir parçamız oldu, her gittiğimizde muhakkak görüyorum. İşte dün, biraz daha yakından çekme fırsatım oldu. Artık korkmuyorum da.

Eklenti 512042

İlginçlikler hep karşıma çıkıyor. Sarı yaprak bitini ağaç bamyada görmüş, adını öğrenip tekrar baktığımda aynı yerde bulamamıştım. Dün yine koloni halinde önüme çıktılar. Vicdanım sızlasa da bulundukları dal ve yapraklarla beraber semaverin ateşinde yanmak zorunda kaldılar.

Eklenti 512044

Eklenti 512043

Dün ilk kez iki kilo kadar domates toplayabildik, her nedense domatesler olgunlaşmak bilmiyor. Bekliyoruz artık.

İnternet sorununa bir çare bulmanı dilerim. Yoksa bahçenin güncel görüntülerinden mahrum kalacağız. Sevgiyle...

Hint yağı bitkisi, gerek yaprak yapısı, gerekse çiçeğiyle çok hoş ve yetiştirmesi kolay bir bitki.

Eklenti 512045

Eklenti 512046

Adalet Yağcı 05-08-2014 12:19

Birkaç gündür Mersin'deyim, mişsafirlerim vardı.
Evdeki masaüstü sorun yaratmıyor, vınn da burada iyi çekiyor, fırsat bulabilirsem bahçemden bir kaç foto paylaşırım Durul'cuğum.

İnternet için şimdilik başka çözüm yok ne yazık ki, evimi değiştirdiğim için ttneti taşıyamadım bu sene yaylaya.
Vınn ın insafına kaldım, seneye bir çare düşüneceğim bakalım.

Makinan makro çekimleri çok güzel çekiyor, yaprak bitleri baya sevimli çıkmışlar :)

Sevgi Durul 14-08-2014 22:09

5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım,

Rengârenk bahçenin yanında bizimki pek bir sönük kalıyor. Makro çekimler de olmasa halimiz harap. Bir de eşimin meyveleri.:rolleyes:

Kuşlardan kaçırdıklarımız.

Eklenti 513414

Cinsini bilmediğim ancak kütür kütür ve tatlı bir cins.

Eklenti 513415

Eklenti 513416

Eklenti 513417

Çekirdeksiz karalar.

Eklenti 513413

Son günlerde ne bahçenin, ne de bizim tadımız tuzumuz yok.:)

Bugün öyle bunaltıcı bir sıcak vardı ki, bitkiler sararıp soluyor. Hatta aşılı cevizlerin yaprakları bile kavrulmuş kalmış.

Sevgi Durul 14-08-2014 22:26

5 Eklenti(ler)
Anatohum projesi kapsamında elime ulaşan ayçiçeği (sımışka), büyümekle büyümemek arasında bocalıyor. Umarım tohum alabilirim, çimlenen tek tohumdu.

3 Ağustos,

Eklenti 513418

Bugün.

Eklenti 513419

Kabak kökenlerinden biri aslına dönmüş, sanırım sonunda spagetti kabağı görebildik.

Eklenti 513420

Marina Di Chioggia kabak çiçeği ve meyvesi. Büyür umarım.

Eklenti 513421

Eklenti 513422

Sevgi Durul 14-08-2014 22:52

5 Eklenti(ler)
Siyah süs biberinin ilk meyvesi.

Eklenti 513424

Yer elmaları çiçeklenmedi.:( Sulanmak istemiyor mu acaba? Yoksa çok sık mı dikmişim?

Eklenti 513425

Henüz meyve vermeyen takas biberlerinin süsü şimdilik uğur böceği.

Eklenti 513426

Bademler yok denecek kadar azdı. Koca ağaçta sincaplardan kalanlar sadece bunlar.

Eklenti 513427

Eklenti 513428

Sevgi Durul 14-08-2014 23:15

5 Eklenti(ler)
Fazelyalar tohum yaptı, tohumların çoğu yere saçılmış. Kalanları aldım, çöplerinden ayırması bayağı zahmetli.

Tohum keseleri sararmadan önce.

Eklenti 513429

İpekler tek tük açıyor.

Eklenti 513430

Kınalar.

Eklenti 513431

Eklenti 513433

Eklenti 513432

Sevgi Durul 14-08-2014 23:27

5 Eklenti(ler)
Tatsız tuzsuz bahçenin son görüntüleri. Bugün çok negatifim.

Eşimin aşı denemesi. Diğer aşıları aşıcıya yaptırıyordu. Tutarsa çok sevinecek.

Eklenti 513437

Lastiklerdeki zinnialar. Ağaç altında olduklarından mıdır nedir yapraklar tırtıllar tarafından yeniyor.

Eklenti 513439

Yıldız çadırları da açıyor, geç gittiğimiz için çiçekleri kapanmış oluyor.

Eklenti 513438

Takas aslanağızları renklerini göstermeye başladı.

Eklenti 513435 Eklenti 513436

Sevgi Durul 23-08-2014 22:55

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aliok1 (Mesaj 1310260)
Rica etsem bu seneki incirleriniz olgunlaştığında bir kaç fotoğraf paylaşırmısınız :)

İncirler olgunlaşmaya başlamış.

Eklenti 514579

Tadına ilk önce kuşlar bakmış.:rolleyes:

Eklenti 514580

Yakın görüntüsü. Çelikler tuttu mu acaba, sayın aliok1.

Eklenti 514581

Bunlar da geçtiğimiz yıllarda dikilen fidanın ilk incirleri. Aydın yemişi dedi eşim.:) Tadı nefis.

Eklenti 514582

Sevgi Durul 23-08-2014 23:02

4 Eklenti(ler)
Salça zamanı. Hep aklıma YeniGine geliyor.

Doğrandıkları bidonlarda iki gün bekletilen domatesler yumuşamışlar.

Eklenti 514586

Geçirilmek üzere kevgirdeler.

Eklenti 514587

Bu kadar posa kalıyor.

Eklenti 514588

Eve gidince sinilere dökülüp güneşte olması beklenecek.:)

Eklenti 514589

YeniGine 24-08-2014 00:16

:) Sevgili SDurul süpeer, maşallah maşallah! Bunlar güneşte olacaklar, peki kaynatarak yaptıkların yok mu?
Ama bakar mısın şu güzelliğe; imrenilecek, özenilecek, sevilecek kadar değil mi? Allah'ım kolaylıklar versin, rastgelsin ağız tadı ile tüketmeyi, seneye tekrarını nasip etsin inşallah sevgili SDurul'um...

birnefestoprak 24-08-2014 04:41

Icine domates dogranan bidonlari nerde tutuyorsunuz? Bir de son asamada guneste bekletirken tozu engellemek icin bir onlem aliyor musunuz? Son asamalari da fotograflamaniz mumkun olursa cok sevinirim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1314714)
Salça zamanı. Hep aklıma YeniGine geliyor.

Doğrandıkları bidonlarda iki gün bekletilen domatesler yumuşamışlar.

Eve gidince sinilere dökülüp güneşte olması beklenecek.:)


Sevgi Durul 24-08-2014 22:56

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1314731)
:) Bunlar güneşte olacaklar, peki kaynatarak yaptıkların yok mu?

Öncelikle teşekkürler, YeniGine'cim. Kaynatarak yapmıyorum, malum Ege geliniyim, salçalar kayınvalide usulü.:)


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1314741)
Icine domates dogranan bidonlari nerde tutuyorsunuz?


Domates doğranan bidonları, gün boyu güneş alabilecekleri bir konumda tutuyorum.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1314741)
Bir de son asamada guneste bekletirken tozu engellemek icin bir onlem aliyor musunuz? Son asamalari da fotograflamaniz mumkun olursa cok sevinirim.

Bidonda bekleyen domateslerin suyu ayrışıyor ve göksu tabir ettiğimiz bu suyu, salçayı geçirmeden önce süzüyorum. Dolayısıyla kevgirden geçirilen kısım koyu kıvamda olduğu için günlerce sinide beklemiyor. Kayda değer toz olmuyor, içine düşen yaprak vs. ise karıştırılırken alınıyor. Örneğin son fotoğrafladığım kısmı iki günde oldu, kavanozlandı.

Güneşte yapılan salça bu mesajda ayrıntılı anlatılmış.

Ayrıca bu mesajda da toz topraktan korumak için cam kullanılmış. Az miktarlarda pratik çözüm olabilir.

Fotoğraflar.

Eklenti 514730

Eklenti 514731

Eklenti 514732

Soru ile alakalı değil ama bu fotoğrafı da paylaşmak istedim. Anatohum projesi kapsamında ulaştırdığınız ayçiçeği (sımışka) çiçeklendi. Bu saatten sonra tohum yapar mı, bekleyip göreceğiz.

Eklenti 514733

birnefestoprak 24-08-2014 23:15

Yaptiginiz salca, cok guzel gozukuyor. Kaynatmadan yapmis olmaniz cok hosuma gitti. Sonbaharda firsat bulursam denemek istiyorum. Merak ettigim baska konular soyle:

- Domatesler, ilk asamada bidonda bekletilirken, bidonun agzini kapatiyor musunuz (kapatmak bozabilir, emin degilim)?
- Son asamada, goksuyu siniye aldiktan sonra, tuz katiyor musunuz?
- Domatesleri asiditesi yuksek (tadi genelgecer pembe domateslerden ziyade daha eksice olan) cesitlerden mi seciyorsunuz? Kullandiginiz domatesler, bol cekirdekli ve sulu gibi gozukuyor. Ozellikle sosluk/salcalik olarak yetistirilebilecek bir cesit yerine cok amacli, taze yemelik olarak da tukettiginiz bir cesidi mi kullandiniz?

Simiska'ya cok sevindim. Cektiginiz resimde, cicek sizinle ayni boyda gibi duruyor. Iyice uzayip devlesecek :)

Sevgi Durul 25-08-2014 23:19

Sayın birnefestoprak, yaşadığınız yerin iklim koşullarını bilmiyorum ama salça yapacaksanız sonbaharı beklemeyin. Sonbahar yağmurları başlamadan demekte fayda var.

Cevaplar sırasıyla,
-Domatesler bidonda bekletilirken kapağını kapatıyorum. Bozulma olmuyor. Açık kalırsa sinekleniyor.
-Göksuyunu süzüp döküyorum. Kevgirden geçirilen etli kısmı sinilere koyunca tekrar tuz ekliyorum.
-Bahçede yetiştirdiğimiz ve kendimizce lezzetli bulduğumuz domatesleri kullanıyoruz. Her yıl, adını bilmediğimiz aynı çeşidi dikiyoruz. Fidelerini buranın bir köyünden alıyoruz.

Sımışka şimdilik bir metre civarında, ben de atak bekliyorum.:)

birnefestoprak 25-08-2014 23:48

Domates olsa salcayi hemen yapacagim. Burda Eylul 15'ten sonra yagmurlar duracak; hava sicakliklari dusecek ama don olmayacak. Domates fidelerini hazirliyorum; Eylul sonu gibi cogunu ekerim. Siz ve diger uyeler domateslerinizi yetistirdiniz yetistirdiniz, resimlerini de gosterdiniz, agzimizi sulandirdiniz, simdi sira bende; dilimleyip dilimleyip buraya fotograflarini ekleyecegim :) Simdiden soyluyorum, lutfen kimsenin nazari degmesin; hastalikti, zararliydi ugrasmayayim :)

Salcaya eklediginiz (siniye alinmadan once ve sonra) tuzun bir olcusu var mi?


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1315063)
Sayın birnefestoprak, yaşadığınız yerin iklim koşullarını bilmiyorum ama salça yapacaksanız sonbaharı beklemeyin. Sonbahar yağmurları başlamadan demekte fayda var.

Cevaplar sırasıyla,
-Domateslar bidonda bekletilirken kapağını kapatıyorum. Bozulma olmuyor. Açık kalırsa sinekleniyor.
-Göksuyunu süzüp döküyorum. Kevgirden geçirilen etli kısmı sinilere koyunca tekrar tuz ekliyorum.
-Bahçede yetiştirdiğimiz ve kendimizce lezzetli bulduğumuz domatesleri kullanıyoruz. Her yıl, adını bilmediğimiz aynı çeşidi dikiyoruz. Fidelerini buranın bir köyünden alıyoruz.

Sımışka şimdilik bir metre civarında, ben de atak bekliyorum.:)


Adalet Yağcı 29-08-2014 17:44

Sevgili Durul'cuğum, o gördüğün rengarenk bahçeden eser kalmadı, onbeş gündür 41 derece sıcak ve beraberinde bir türlü alışamadığımız susuzluk canına okudu bahçenin.

Senin bahçen süper bereket tarlası mübarek, bu arada kocaman bir MAAŞALLAH diyeyim nazar değmesin :)
Üzümler harika, bademler incirler nefis, çeşit çeşit sebzeler, salçalar, e daha ne olsun.

Benim keyfim iyiden iyiye kaçtı, hani sulama sorunu olmasa çoktan ineceğim yayladan ama, yine az da olsa sulama yapıyorum, gönlüm razı olmuyor bırakıp gitmeye.

Sevgi Durul 31-08-2014 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1315072)
Domates olsa salcayi hemen yapacagim. Burda Eylul 15'ten sonra yagmurlar duracak; hava sicakliklari dusecek ama don olmayacak. Domates fidelerini hazirliyorum; Eylul sonu gibi cogunu ekerim. Siz ve diger uyeler domateslerinizi yetistirdiniz yetistirdiniz, resimlerini de gosterdiniz, agzimizi sulandirdiniz, simdi sira bende; dilimleyip dilimleyip buraya fotograflarini ekleyecegim :) Simdiden soyluyorum, lutfen kimsenin nazari degmesin; hastalikti, zararliydi ugrasmayayim :)

Salcaya eklediginiz (siniye alinmadan once ve sonra) tuzun bir olcusu var mi?

Ürünlerin yetişme zamanları farklı demek ki. Ben domateslerin olduğunu düşünerek hemen yapın demiştim.

Bizim domateslerde verim yavaş yavaş azalıyor, yakında kalmaz. Sizin fotoğrafları bekliyoruz.

Salçaya eklediğim tuzun ölçüsü yok, göz kararı fakat biraz bolca. Yemeklerin tuzunu az koyarak dengeliyorum.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1316195)
Sevgili Durul'cuğum, o gördüğün rengarenk bahçeden eser kalmadı, onbeş gündür 41 derece sıcak ve beraberinde bir türlü alışamadığımız susuzluk canına okudu bahçenin.

Sevgili Adalet hanım, sıcaklar bitkileri mahvetti ama o güzel bahçede muhakkak görülecek güzellikler vardır. Sevgilerimle...

Sevgi Durul 01-09-2014 17:03

Bahçede bir yenilik.:) Ceviz ve zeytin silkme makinası alındı.

Sonuçları paylaşırım.:)

pria 01-09-2014 18:49

Sayın SDurul,

Makinanız hayırlı olsun..Güle güle kullanın.

Satın aldığınız makinayı mümkünse fotoğrafıyla, markası ve modeliyle, aldığınız yer ve yolu ( devlet desteklemesi gibi), fiyatı, tamir-yedek parça servisi olup olmadığı, yörenizde yaygın olarak kullanılıp kullanılmadığı, sarsıcı mı silkeleyici mi olduğu gibi detay bilgiler vererek ilgili başlığa yazabilirseniz çok sevinirim..

http://www.agaclar.net/forum/zeytin/28124.htm

Ben de almayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremiyorum..Geçen hafta İstanbul'da Karaköy ve Perşembe Pazarı'nda gezmediğim işyeri kalmadı..
Genelde Çin malı makinalar (EMRE EMR 170), Aima (İtalyan) markalar var..Fazla bir çeşit te yok..Önünüze bir katalog koyuyorlar, ''siz seçin biz getirtiriz, kargoyla yollarız'' diyorlar..

Çok kararsızım..

Taraklı silkeleyicilerin körpe filizleri ve taneleri çok zedelediği söyleniyor..Dal sarsıcıların da, kancanın takıldığı dalın kabuğunu zedelediği, olgunlaşmamış zeytinleri tam düşürmediği gibi mahzurları olduğu söyleniyor.Kafam oldukça karışık yani..


Teşekkür ederim..

trilye 01-09-2014 20:47

Sayın Sdurul salçanız çok güzel görünüyor. Bende bu şekilde salça yapmayı denemek isterim. Fakat biz domatesi kaynatarak yaptığımız için sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz. Sizin yaptığınız şekilde kavanozda bozulmadan kalması için uyguladığınız bir işlem var mı?

Geçen sene maden suyu şişesinde yaptığınız domates sosundan yapmıştım. Bütün kış sayenizde mis gibi taze domates kokan çorbalar yaptım. Paylaşımlarınız için teşekkürler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025