agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

sakdag 04-05-2012 12:35

İrisinizin rengine ve sarı ponpon güllere bayıldım Sdurul Abla. Harikalar...

jineop 04-05-2012 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 959243)
Bu iris, senin gönderdiğin iris mi? Burada arkadaşım Kâmile de vermişti, hangisi kimden bilemedim.:p

Arkadaşım, buradaki böğürtlen, yani frambuazın üzerinde tomurcuk mu var, onaylar mısın?

Bu İris benim gönderdiğim . Frambuaz bol meyve verecek görünüyor...

jineop 04-05-2012 13:23

Sevgili arkadaşım ponpon gülün gerçekten çok güzelmiş. Filbahri de çok sevdiklerimden. Kolay gelsin.

Sevgi Durul 06-05-2012 10:18

5 Eklenti(ler)
Dün şakır şakır yağan yağmur bile çiçekçiye gitmemi engelleyemedi. İyi ki de gitmişim, neler buldum neler. Hep almak istediğim oya ağacıma kavuştum nihayet. Yanı sıra hiç aklımda olmayan gelin tacı, kamelya, minyatür gül, iki renk haseki küpesi tohumdan yetiştirdiklerim açmadı, çapa makinasının gazabına uğrayan Bodrum papatyasının yerine yenileri ve bazı mevsimlikler. Bakalım çiçekçi haftaya neler getirecek?

Yeni bitkilerimden bazıları, poşetlerinden çıkmadan poz verdiler.:rolleyes:

Eklenti 291702

Eklenti 291703

Eklenti 291704

Eklenti 291705

Eklenti 291706

Adalet Yağcı 06-05-2012 10:59

Çok güzel bitkiler bulmuşsunuz sevgili Durul, Kocaman bir bahçenin işleri de büyük olur tabii, ama bu kadar işin arasında süs bitkilerine de vakit ayırabilmeniz harika.

Bahçedeki çeşitler arttıkça gezmek çok daha keyifli hale geliyor.
Gelin tacı çok hoşmuş, sanırım çalı türü, bulursam bahçemin bir köşesine ben de dikerim.

Önümüzdeki hafta içinde bir sera gezisi yapmayı planlıyorum ben de, aklımdakiler, bodur dahlia ve pembe gazanialar öncelikli, bakalım neler bulacağım başka.

Tüm uğraşlarınızda kolaylıklar diliyorum.

Sevgi Durul 07-05-2012 08:39

Sevgili Adalet Hanım, hiç aklımda olmayan ve sizlerde imrenerek izlediğim bitkileri görünce öyle bir saldırışım vardı ki görseniz gülersiniz.:D

O gün yağmura ve eşime rağmen sadece çiçek için pazara çıkışım, çiçekçi tezgâhında pek bir şey olmaması, oradan yayan dükkânlarına doğru uzun bir yürüyüş, oradan beğendiklerimi alarak durağa çıkışım, belediye otobüsündeki hâlim otobüstekilerin bazılarının yardım edişi, bazılarının tuhaf bakışları görülmeye değerdi. Hele gelin tacı 1,5m. kadar var, nerelere sığdıracağımı bilemedim. Oradakilerin düşüncelerini de okuyamadım, tabii.:rolleyes:

Çok teşekkür ediyor, ben de size kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç 08-05-2012 07:08

Bahçenizin albenisi giderek artıyor.;)

Böğürtleninizdeki Jineop' unda vurguladığı gibi, çiçek tomurcuğu.

Gelin tacını çok seveceksiniz. Bende geçen sene dikmiştim. Çok ilginç! nette, mayıs-haziranda çiçekli kaldığı yazılıydı ama o neredeyse yaz boyunca hep çiçekliydi. Bugünlerde açmaya başladı, bakalım yine sürpriz yapacak mı?

Keyifli bir sezon diliyorum. Beyefendiye selam ve saygılar. O nada kolay gelsin. Bol ürünlü bir yıl diliyorum.:)

Sevgi Durul 08-05-2012 22:35

Teşekkür ederim, sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim.

Bu sezon değişik bir çok çeşit edindim. Bazılarını değerli arkadaşlar gönderdi, bazılarını satın aldım. Ekilen tohumlar da çabası. Bu bitkilerle ilgili, her gün bir sürprizle karşılaşmak çok hoş.:) Bunun yanı sıra kayıplarım da olmadı değil.:(

Gelin tacını evin bahçesine diktim, üzeri tomurcuk dolu. Forumun bu bitkiyle ilgili bölümünde okuduğuma ve sizin söylediğinize göre çiçeklilik süresi uzun ve soğuğa dayanıklı. Daha ne olsun?:)

Ben de herkes için, hepimiz için, bereketli bir sezon diliyorum. Saygılar...

ENFARKLISI 11-05-2012 00:23

Sayın SDurul,
çok güzel bir bahçeniz var, resimlere baktığımda o güzel kokuları ve tatları alır gibi oluyorum :)

Rengarenk ve neşeli günler dilerim.

Saygılarımla.

Sevgi Durul 11-05-2012 12:04

5 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim, sayın, ENFARKLISI.

Geçtiğimiz pazar günü, sebze bahçesine domates ve biber diktik. O gün eşim biraz rahatsızdı ve ertelemeyi düşündü. Akşama doğru bir gayretle fideleri dikti. İyi ki de dikmiş, bu haftaya kalsa yağmur ve çamurdan dikilmeleri geç kalacaktı.

Bu gün ufaklık anneannesinde, ben de çektiğim fotoğrafları ve gelişmeleri paylaşayım bari.:)

Bu sene ağaçlar aşı için kesildi ve bu sebzelere yaradı. Yoksa gölgede hiç bir şey olmuyordu.

Eklenti 293825

Eklenti 293824

Eklenti 293826

Sebzeler için gübre alırken kadı lokması gördüm,

Eklenti 293827

Bahçe yeni çapalanmıştı ama yine otlanmaya başladı. Sebzelere yakın yerde gördüğüm ilginç ot.

Eklenti 293828

hberbul 11-05-2012 12:13

Bol hasat alırsınız inşallah sebzelerinizden,pazardan aldığınız çiçekler çektiğiniz zahmete değmiş bence harika görünüyorlar.

Sevgi Durul 11-05-2012 12:15

5 Eklenti(ler)
Havalar bir türlü ısınmadı ve güneş yüzünü pek göstermiyor. Buna rağmen bahçe hızla yeşeriyor. Karşı yamaçlar yeşil halı sermiş gibi görünüyor.:)

Eklenti 293829

Gelincikler de açmaya başlamış.:)

Eklenti 293830

Eklenti 293831

Eklenti 293833

Eklenti 293832

jineop 11-05-2012 12:49

Sevgili SDurul, gelincik yapraklarından geçen hafta börek yaptım. Bir lezzetli oldu , anlatamam. Yeni bitkilerin çok güzel. Keyifle büyüt hepsini. Sağlıcakla...

hberbul 11-05-2012 13:40

Gelincik çiçek yapraklarını da gül şerbeti hazırlarken gül yapraklarının içine atarsanız rengi harika oluyor.

Sevgi Durul 11-05-2012 13:45

5 Eklenti(ler)
Sevgili jineop, eminim gelincik yapraklı börek ellerinden çok leziz olmuştur. Ben de deneyeyim, ama çok azlar.:)

Ponpon güllerin sarısı daha yoğun ve güzel açtı. Beyazı tek tük. Sana gönderiyorum. Sevgiler...

Eklenti 293915

Eklenti 293916

Eklenti 293917

Hostanın yaprakları büyüyor.

Eklenti 293918

Bu bitkiyi çok seviyorum. Adını veren çok güzel düşünmüş, üzerine sanki kar yağmış. Yaz karı.

Eklenti 293919

Sevgi Durul 11-05-2012 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 963914)
Bol hasat alırsınız inşallah sebzelerinizden,pazardan aldığınız çiçekler çektiğiniz zahmete değmiş bence harika görünüyorlar.

Sayın hberbul,

Sebzelerde domatese geçen sene hastalık gelmişti. Biberlerimiz iyiydi, hem yazın yedik hem turşu yaptık. Bakalım bu sene nasıl olacak? Umarım herkesin ki ve bizim sebzelerimiz de emeklerimizi boşa çıkarmazlar.:)

Pek olmuyor ama salatalık dikmeyi de düşünüyoruz. Patlıcan, acı biber, mısır var sırada.:)

Bu Cumartesi çiçekçiye yine gidilecek. Siparişlerim var çünkü, sürpriz bitkiler de görüp alabilirim yine.:)

Sevgi Durul 11-05-2012 14:14

5 Eklenti(ler)
Antep fıstıkları belirginleşmiş.

Eklenti 293968

Eklenti 293969

Ağacın gövdesi ilginç.

Eklenti 293970

Asmalar pırıl pırıl, ne güzel sarma olur bunlardan.:)

Eklenti 293971

Bu da bebek ayva.:)

Eklenti 293972

syuksek 11-05-2012 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 963948)
Sevgili SDurul, gelincik yapraklarından geçen hafta börek yaptım. Bir lezzetli oldu , anlatamam.

Sevgili jineop,
Gelincik yapraklarını (yeşil olanları) bol tuz ve limon ile roka gibi yiyebilirsin, nefis oluyor.

syuksek 11-05-2012 14:56

Sevgili sdurul,
Bahçenizi yeni gezdim. Harika görünüyor. Meyve bahçesinin yanısıra çiçeklerle de ilgilenmeniz, yakın plan fotograflarınız harika.
Menengiç ağacını görünce çocukluğuma gittim, Balıkesir ve cıvarında çok olurdu bu ağaç. Bayılırdık ağaçtan toplayıp yemeğe. Yıllardır yemedim herhalde.
Ben ağaçlardan inmedim, çocuklarım hiç ağaca çıkmadı maalesef :(
Sevgiler

jineop 11-05-2012 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 964060)
Sevgili jineop,
Gelincik yapraklarını (yeşil olanları) bol tuz ve limon ile roka gibi yiyebilirsin, nefis oluyor.

Yıkarken direk yedim, çok lezzetli bir ot. Tuza, limona bile gerek yok:p

jineop 11-05-2012 15:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 963997)
Gelincik çiçek yapraklarını da gül şerbeti hazırlarken gül yapraklarının içine atarsanız rengi harika oluyor.

Gelincik şerbeti yaptım;)

Sevgi Durul 11-05-2012 15:09

5 Eklenti(ler)
Cezayir menekşesini bu bahar diktim. Rengini ve çiçek şeklini çok seviyorum. Nazsız bir bitki olması onu gözümde daha değerli kılıyor.

Eklenti 293999

Geçen sene diktiğim gazanyaları söküp, saksıda ve ısıtılmayan iç mekânda kışı geçirtmiştim. Yine de sadece bir tanesi yaşayabildi. Çiçekçide görünce bir de bu rengini almak istedim.:)

Eklenti 294000

İrisler tomurcukta.:)

Eklenti 294001

Sevgili lir'in gönderdiği veronica tomurcuklanmış.:)

Eklenti 294002

''Bu Çimlenen Hangi Bitkidir?'' bölümünde sormuştum, cevap gelmedi. Bu da ot galiba.:mad: Oysa ne kadar güzel yaprak yapısı ve rengi var.

Eklenti 294003

bari 11-05-2012 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 964075)
Cezayir menekşesini bu bahar diktim. Rengini ve çiçek şeklini çok seviyorum. Nazsız bir bitki olması onu gözümde daha değerli kılıyor.

Eklenti 293999

Geçen sene diktiğim gazanyaları söküp, saksıda ve ısıtılmayan iç mekânda kışı geçirtmiştim. Yine de sadece bir tanesi yaşayabildi. Çiçekçide görünce bir de bu rengini almak istedim.:)

Eklenti 294000

İrisler tomurcukta.:)

Eklenti 294001

Sevgili lir'in gönderdiği veronica tomurcuklanmış.:)

Eklenti 294002

''Bu Çimlenen Hangi Bitkidir?'' bölümünde sormuştum, cevap gelmedi. Bu da ot galiba.:mad: Oysa ne kadar güzel yaprak yapısı ve rengi var.

Eklenti 294003

Çimlenen bitki gülibrişime benziyor...

jineop 11-05-2012 15:33

Sevgili SDurul, gazanyalar soğuğa dayanıklı, toprakta kalsalardı bir şey olmazlardı.

Sevgi Durul 11-05-2012 15:37

Sevgili arkadaşım, üç senedir aldığım gazanya sayısını hatırlamıyorum. Bende yaşamıyor. Sadece bu yıl korumaya almıştım, korumada bile öldüler.:mad:

Sayın bari, sevindirici bir haber verdiniz. Teşekkürler...

Sevgi Durul 11-05-2012 16:15

5 Eklenti(ler)
Yetiştirmediklerimiz,:)

Eklenti 294018

Eklenti 294019

Eklenti 294020

Ceviz gölgesinde olduğu için büyümeyen karayemişi kesmiştik. Tekrar sürgün vermiş.

Eklenti 294021

Muşmula çiçeği,

Eklenti 294022

jineop 11-05-2012 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 964101)
Sevgili arkadaşım, üç senedir aldığım gazanya sayısını hatırlamıyorum. Bende yaşamıyor. Sadece bu yıl korumaya almıştım, korumada bile öldüler.:mad:

Sayın bari, sevindirici bir haber verdiniz. Teşekkürler...

Bahçende direnaj sorunu olabilir arkadaşım:o

Sevgi Durul 11-05-2012 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 964123)
Bahçende direnaj sorunu olabilir arkadaşım:o

Evet bu sorun var, üzgünüm. Komşunun bahçesinden bize gelen su tamir edildi. Evin bahçesi seviyesi yoldan aşağı olduğu için yan arsanın yağmur ve kar suları da bize geliyor. Çevre düzenlemesi ve alt yapı tamamlanana kadar böyle idare ediyoruz.:mad:

Sevgi Durul 11-05-2012 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 964067)
Sevgili sdurul,
Bahçenizi yeni gezdim. Harika görünüyor. Meyve bahçesinin yanısıra çiçeklerle de ilgilenmeniz, yakın plan fotograflarınız harika.
Menengiç ağacını görünce çocukluğuma gittim, Balıkesir ve cıvarında çok olurdu bu ağaç. Bayılırdık ağaçtan toplayıp yemeğe. Yıllardır yemedim herhalde.
Ben ağaçlardan inmedim, çocuklarım hiç ağaca çıkmadı maalesef :(
Sevgiler

Sevgili syuksek, bahçemize hoş gelmişsiniz.

Beğenileriniz için teşekkür ederim. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, kendi çapımızda.

Balıkesir bize nispeten yakın sayılır. Menengiçler buralarda doğal olarak yetişiyor. Ben de forumlarda yenilebilir olduğunu okuduktan sonra, bir kaç tane yemiştim. Tadı fena değil. İstediğiniz takdirde meyveler olgunlaştığında gönderebilirim.

Şimdinin çocukları okuldan, ders ve dersanelerden başını kaldıramıyor ki, ağaçlara çıkacak zamanları yok.:) Sevgiyle...

ENFARKLISI 11-05-2012 22:54

Gelincik resimleri başta olmak üzere resimler harkulade. Elinize sağlık, devamını bekliyoruz.

Saygılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025