![]() |
Sevgili durul az önce eskişehirden kareler seyrettim sayfanızda
ortak tanıdıklarımız var zannedersem migrosun bulunduğu resim tepebaşı tranvay durağımı acaba eğer öyle ise ben dün aynı binadaydım |
5 Eklenti(ler)
Cevizler büyüyor.
Eklenti 294599 Frambuazın tomurcukları çoğalmış. Eklenti 294600 Kuşburnu çiçekleri. Eklenti 294601 Eklenti 294602 Eski bir şarkıyı hatırlatan yosun tutan taşlar. Eklenti 294603 |
5 Eklenti(ler)
Mayısta gün batımı,
Eklenti 294604 Kardeşimin tohumdan yetiştirdiği mazı. Eklenti 294605 Sardunyalar tomurcuklanmış. Şimdilik tek açan sardunya. Eklenti 294606 Solanum dulcamara tomurcuklanmış. Eklenti 294607 Telgraf çiçek açmış. Eklenti 294608 |
5 Eklenti(ler)
Güllerin hepsi tomurcuklanmış. Kokulu pembe gülün tomurcuğu.
Eklenti 294612 Ponpon güle gelen sevimli tırtıl. Eklenti 294613 Eklenti 294614 Sempervivum sonunda yavrulamış.:) Eklenti 294615 Eklenti 294616 |
Sevgili arkadaşım, senin bilinmeyen bir çiçeğin vardı. Ne olduğunu bulamamıştık. O ne oldu?
Saxifraga stolonifera tricolor |
1 Eklenti(ler)
Duruyor.:) Kışı içerde geçirdi, şimdi balkonda.:)
Eklenti 296658 Sevgili jineop, süpersin, hem unutmamışsın hem de adını bulmuşsun.:) İlgine, sevgine, bilgine hayranım arkadaşım. Teşekkür ediyorum. Yaptığım Google aramalarında bitki ile ilgili Türkçe bilgi bulamadım. Çeviri yaptırdığımda, orada yazılanlar bana anlamsız geldi. Bitki ile ilgili başlık açmak gerekiyor. Adını buldun, başlık açmak da sana yakışıyor, arkadaşım.:) Sevgiyle... |
Harika çiçekler var.Geçen gün bahçemde gördüğüm tırtılı bıraktım bir hafta sonra olduğu yerdeki yaprakları afiyetle yemiş :=))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Dona dayanıklıymış meğer, bir de ben koca kış baş köşemde ağırladım, Saxifraga Stolonifera Tricolor hanımefendiyi.:rolleyes: Şimdi her ihtimale karşı saksı üçe bölünecek, biri dışarı, biri içeri, birine yer hazırla arkadaşım.:p Sevgiler... |
Yeri hazır:D Yarın hazır çiçekliyken 1-2 fotoğraf çekeyim. Sonra senin fotoğraflarınla birlikte yerli malı bir sayfa oluşturayım.:cool:
|
5 Eklenti(ler)
Hava yine yağmurlu ve soğuk.:( Değil bahçeye gitmek, akşamları kaloriferi yakıyoruz. Balkona çıkardığım bitkiler üşümezler inşallah.
Hafta arası çektiğim bazı fotoğrafları eklemek istiyorum. Forumlarda gördüğümde çok beğendiğim ispiryadan benim de var artık. Minik çiçeklerini görüp, sorduğumda ispirya olduğunu öğrenince hemen aldım.:p Eklenti 298009 Ekilen tohumlar hava ısınmayınca ya hiç çimlenmediler ya da çimlenenler büyümüyor. Bir kaç aster fidesi aldım. Daha posetindeyken rengini belli etti, bu. Eklenti 298010 Geçen yıldan kalma hüsnüyusuf tek çiçek açmış. Eklenti 298012 Dikensiz böğürtlen de tomurcuklanmış.:) Eklenti 298011 Adını öğrendikten sonra gözümde daha bir değerlendi. Saxifraga Stolonifera Tricolor Eklenti 298013 |
5 Eklenti(ler)
Herkesin clematisleri açmış, açsınlar diye bekliyorum. Diplerine büyükçe birer taş koydum.
Eklenti 298026 Eklenti 298027 Hoya carnosa durmadan yeni sürgün ve yaprak veriyor. Eklenti 298028 Havlu püskülü ve kelebek. Eklenti 298029 Ponpon gülde arı peteği, nereden gelmiş anlayamadım. Eklenti 298030 |
5 Eklenti(ler)
Mis kokulu filbahri açtı.
Eklenti 298031 Eklenti 298032 Bitkiler bahçede her zaman tehlikede. Eşim dikkat ediyor artık, ama ameleye çapalatınca Bodrum Papatyaları yok olmuştu. Çiçekçide görünce hemen aldım.:) Şimdi saksıda duruyorlar bahçeye geçirmeye korkuyorum. Eklenti 298033 Eklenti 298034 Eklenti 298035 |
Sayın SDurul böyle kaliteli fotoğraf karelerinizle paylaşımlarınız daha bir güzel oluyor.
Bu konuda beceriniz, bize daha güzel görseller sunuyor.Herşey gönlünüzce olsun.Kolay gelsin. Saygılar selamlar efendim. |
4 Eklenti(ler)
Bizim bahçede sadece ponpon güller açtı, geçmek üzereler. Şimdi sarmaşık gül açmaya başladı.
Eklenti 298041 Eklenti 298040 Diğerleri tomurcukta. Bir kaç gonca. Eklenti 298042 Eklenti 298052 |
Öğretmenim;
Çok haklısınız. Demekki oraları bu sene Samsun'dan soğuk. Biz burada, nisanın son haftasından bu yana soba yakmıyoruz. Zaten çiçeklerde söylüyor. Filbahriler burada açalı epey oldu. Havlu püskülü tomurcukları daha patlamaya yakın. Clematis için bir şey demek zor. Bazı cinsler daha açmadı. Ama taşı iyi düşünmüşsünüz. Ama olsun. Biraz geciksede, gelecek bu sıcaklar. O zaman ''offf'' demeya başlayacağız. Sağlıcakla kaın. |
Şu yakın çekimlerine bayılıyorum. Bahçen renklenmeye başlamış. Geç olsa da, baharı ucundan gördük şükür:)) Sabırla, clematislerde açar merak etme sen.
|
2 Eklenti(ler)
Biz geldik tüm güzellğimizle sevgilerimizi sunmaya
|
Sevgili Durul, bahçedeki süs bitkisi çeşitleri ağaç çeşitlerini geçti herhalde.
Yavaş ve emniyetli adımlarla çok güzel bir bahçe oluşturuyorsunuz. Zamanında benim yaptığım gibi, ne bulursam dikeyim demiyorsunuz, bunu çok tartışmıştık "Arap saçına dönen bahçeler" de. Bahçeyi oluştururken acele etmeyip iyi düşünmek lazım, sonra ne kadar istesek de bazı radikal değişiklikleri yapamıyoruz. Yeni bitkileriniz çok güzel, Bodrum papatyası her bahçeye yakışıyor, çok da hoş görünüyor, ben de aldım bakalım yaylayı sevecek mi. Clematislerin bazı türleri geç açıyor, bence daha iyi, çünkü Baharla birlikte pek çok bitki çiçeklerini gösteriyor, Hazirandan sonra bahçelerin tadı yavaş yavaş kaçıyor. Esas o zaman açacak bitkileri de edinmek gerekiyor ki, güzellikler hep gözümüzün önünde olsun. Sevgiler. |
Sevgili Adalet Hanım, süs bitkileri ağaçları geçecekler de hepsi bebekler. Şöyle göz dolduracak bir bitkim yok henüz.:)
Bu sezon çiçekçi, forumlarda hep adını duyup beğendiğim bitkileri getiriyor, ben de hiç düşünmeden alıyorum. En fazla dikkat etmeye çalıştığım soğuğa dayanıklı olmaları. Bazen bunun dışına da çıkmıyor değilim. Clematislerden Jackmani çok güçlü sürgünler veriyor, acilen sarılmaları için bir düzenek hazırlamam gerekiyor. Sizlerde gördüğüm, yeşil tel kafes gibi bir şeyler burada yok. Aslında ne bulursam dikiyorum. Her zaman söylüyorum, arap saçına dönen bahçeleri çok seviyorum. Toprak hiç görünmesin, her yer çiçeklerle dolsun istiyorum, her ne kadar bunu başaramasam da.:rolleyes: Sevgiler... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sadece bitkilerin gelişimleri değil, tohumların çimlenmeleri çok gecikti, sanırım açmalarını görmeden kış gelecek. Saygılar... Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Eklenti 299665 İkinci yılları olduğuna kimse inanmaz.:) |
Clematislerden Jackmani çok güçlü sürgünler veriyor, acilen sarılmaları için bir düzenek hazırlamam gerekiyor. Sizlerde gördüğüm, yeşil tel kafes gibi bir şeyler burada yok.
Aslında ne bulursam dikiyorum. Her zaman söylüyorum, arap saçına dönen bahçeleri çok seviyorum. Toprak hiç görünmesin, her yer çiçeklerle dolsun istiyorum, her ne kadar bunu başaramasam da.:rolleyes: Sevgiler...[/QUOTE] Sevgili sdurul, Clematis başlığına bir bakın isterseniz. Selamlar. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Hülya Hanım, verdiğiniz linkten yararlanmak mümkün ama benim clematisleri diktiğim duvarın yüksekliği 1,5 m. civarında. Yanlış yere dikmişim, ya yeri değişecek ya da olduğu duruma göre bir çare bulunacak. Sevgiler...
Salı günü bahçede asmalar budandı, kurutulmak üzere naneler biçildi, biraz da fotoğraf çekildi.:) Genel görünümde yeşillik iyice artmıştı. Ağaçlar büyüdüğü için bağ evciği artık uzaktan pek görünmüyor. Eklenti 300255 Eklenti 300256 Budanan asma yaprakları bir bagaj geldi. Evde güzellerini ayıklayıp, demetleyip, yıkayıp yine konserve yaptım. Eklenti 300257 Yaprakları ayıklarken bir tanesinin arkasında zararlı yumurtası gördüm. Eklenti 300258 Naneler de ayıklanıp, yıkanıp kurumak üzere serildi. Eklenti 300259 |
5 Eklenti(ler)
Asma yaprağı demişken, üzümler minicik minicik belirmeye başlamış.
Eklenti 300270 Eklenti 300271 Hünnapta çiçek gözleri de belirmiş. Eklenti 300272 Antep fıstığı bu yıl bol olacak gibi görünüyor. Eklenti 300273 Eklenti 300274 |
Alıntı:
|
Sevgili arkadaşım clematis dibleri için taş bence çok uygun değil. Köklere bası yapar, gelişmesini yavaşlatır ve dip sürgünü veremez. Hafif malzeme kullanmalısın. Ufak ponza taşı gibi taşlar belki. Ağaç kabuğu ormandan bulabilirsin. Sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçede şu anda açan yer minesi, aynısafa, iris, süs yoncası, tomurcuklanan coreopsis grandiflora ilgili forumlara eklendi.:)
Güller yavaş yavaş açmaya başladı.:) Eklenti 300299 Hazeranlar iyice boylanmış. Üzerleri tomurcuk dolu. Eklenti 300300 Tradescantia Andersoniana tomurcuklanmış, doğru yazmışımdır inşallah. Türkçe bir adı olsa.:) Eklenti 300302 Çörekotları ne zaman çıktılarsa tomurcuklanmışlar. Eklenti 300301 Yansıma. Eklenti 300303 |
Alıntı:
Ben de sizin gibi toprak görünmesin, görünecekse de çim görünsün diyenlerdenim. Bir bahçenin oturması için en az 4-5 yıl gerekiyor, tabii bizler sök dik yaptığımız için de bu süre daha uzuyor. Clematisleri sardırmak için ince telin(plastik)kalın olanını Koçtaştan almıştım 4 yıl önce. Bu sene tekrar almak için gittiğimde, ne incesini ne de kalın olanını bulamadım. Bauhaus gibi büyük yapımarketlerde vardır herhalde. |
Alıntı:
Alıntı:
Clematislere ciddi bir çözüm bulamadım, Bauhaus'a gitme durumum da şu anda yok. Ama bu gün yine çiçekçiye gittim. Begonya türü, gelin damat çiçeğiymiş, bir de mercanköşk aldım. Bir sürü küpe çeliği rica ettim. Renkleri çok güzeldi. Önümüzdeki günlerde evin dış cephesi boyanacağı için şimdiden kara kara düşünceye daldım. İki balkon ağzına kadar dolu, balkonlar boyanırken o kadar saksıyı nereye sığdıracağımı düşünürken yeni bitki almak büyük hata. Çiçekçide bir de sundavilla gördüm. Sevgili arkadaşım göndermemiş olsaydı kesin onu da alırdım.:p |
5 Eklenti(ler)
Şimdi biraz kır çiçekleri, bahçeden.
Eklenti 300499 Kıyılardaki yıldız şeklindeki beyaz çiçeklere, haşerattan korkuma yanaşamadım. Uzaktan çektim. Eklenti 300501 Bahçede campanula da varmış. Eklenti 300502 Eklenti 300503 Eklenti 300504 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025