agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 16-03-2011 21:18

2 Eklenti(ler)
Sevgili hanndan, cemo, günebakan, Emre, acemifüsun, selenn, teşekkür ederim. Badem çiçekleri bahçede baharın müjdecileri. Bugün gittiğimde daha çok çiçeğini açmıştı, badem. Ve ağacın altında, vızır vızır arı sesinden durulmuyordu. Çiçek döneminde, meyve oluşumu için arılar çok yararlıymış. Arılı çiçeği çekmeye çalıştım.

Eklenti 197090

Bahçede bol bol fotoğraf çektim, fotoğraflar galeriye yüklenecek. Dünden yarım kalan tohum ekme işine devam ettim. Ektiğim tohumlar, düğme çiçeği, cosmos, kağıt çiçeği, haseki küpesi, delfinyum, sedef çiçeği, melisa, ağaç hatmi, şebboy, aster. Bazılarını da hatırlamıyorum. Bu sefer direk bahçeye ektim. Döndüğümde ekilecek daha çok tohum var. Onları evde ekmeyi düşünüyorum. Umarım geç olmaz.

Martın on altısında günbatımı,

Eklenti 197091

Emre İlhan 17-03-2011 09:25

;)İnşallah sorunsuz çimlenir tohumlar SDurul öğretmenim. Sebze yetiştirmeyi düşünmüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız biber, domates gibi erken ekim isteyen tohumlar ekilmeli. Zamanı geçiyor. :)

Orhan Özbilgiç 23-03-2011 06:56

Uzun zamandır işlerden fırsat bulup baçeleri gezmemiştim. Eşinizin yaptığı işlerin ölçek farkıyla benzerlerini bende yaptım. Tabii yorgunluğu bir tarafa, günün tamamını götürüyor. Dünden bu yana biraz dinlenmeye aldım kendimi.
Artık biraz gezeceğim.:p

Hep, bademler çiçek açınca bahar geliyor zannediyoruz ama hemen gelmiyor be. İnsan birşeyi özlemle beklediği durumlarda, zaman sanki hiç geçmez ya! Bu senede yine aynısı oldu. Üstelik bu günlerde gerçekten çok soğuk. Tam kış havası. Hahada hep kapalı.

Neyse biz yinede ''az kaldı.'' diyerek sabredelim.

Yeni sezonda, tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk dolu güünler diliyorum.

sevim.K 24-03-2011 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 772589)
Yeni sezonda, tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk dolu güünler diliyorum.

Orhan hocamın bu güzel dileğini bütün kalbimle paylaşıyorum. Sevgiler

Sevgi Durul 24-03-2011 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 769611)
;)İnşallah sorunsuz çimlenir tohumlar SDurul öğretmenim. Sebze yetiştirmeyi düşünmüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız biber, domates gibi erken ekim isteyen tohumlar ekilmeli. Zamanı geçiyor. :)

Yaz sebzeleri yetiştiriyoruz, sevgili Emre. Eşim genelde hazır fide alıp, dikmeyi tercih ediyor. Ben sadece sayın Malbman'ın gönderdiği red robin domateslerin tohumlarını ekeceğim. Havalar bir türlü ısınmadığı için onları ekmedim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 772589)
Hep, bademler çiçek açınca bahar geliyor zannediyoruz ama hemen gelmiyor be. İnsan birşeyi özlemle beklediği durumlarda, zaman sanki hiç geçmez ya! Bu senede yine aynısı oldu. Üstelik bu günlerde gerçekten çok soğuk. Tam kış havası. Hahada hep kapalı.

Neyse biz yinede ''az kaldı.'' diyerek sabredelim.

Bademler açtı, ama havalar hala soğuk, öğretmenim. Gerçekten de sanki yaz hiç gelmeyecek. Mavikartal arkadaşın dediği gibi, sabır.

İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

Saygılar...

Sevgi Durul 01-04-2011 22:26

2 Eklenti(ler)
Bahçeden uzak olduğum süre içersinde, diğer ağaçlar da çiçeklerini açmaya başlamış. İlk olarak İtalyan eriği çiçekleri. :)

Eklenti 200038

Eklenti 200039

fikreteren 02-04-2011 07:08

Bahar gelmiş ne güzel..

Sevgi Durul 02-04-2011 07:51

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 778144)
Bahar gelmiş ne güzel..

Bahar gelmiş gibi görünse de havalar hala soğuk.

Açan meyve ağaçlarına devam ediyorum. Konservesini yaptığım ve kuruttuğum
küçük cins eriğin çiçekleri.

Eklenti 200060

Eklenti 200061

Eklenti 200062

Sevgi Durul 02-04-2011 08:03

1 Eklenti(ler)
Şeftali, tek tük açmış. Hava ısınsa bahçede şenlik olacak.

Eklenti 200067

Yücel Canpolat 02-04-2011 08:31

Sayın Hocam sizlerin bahçelerine bahar uğramış fotolarınızdan belli benim buralar da sanki kış yeniden geldi şu an fırtınadan dolayı hangi ağacım yatacak diye bekliyorum.
Satı Ablam eşi Hasan Bey ve Üstadımız Sayın Güngör Salman Hanımefendi'nin yardımlarıyla diktiğimiz tohumlar sıkıntılı gözüküyor,artık benim bahçeme de bahar gelsin istiyorum.
Baharla beraber yapacağınız işlerde Sayın eşinize ve size kolaylıklar diliyorum:)

Sevgi Durul 02-04-2011 10:00

5 Eklenti(ler)
Yücel Canpolat kardeşim, ağaçlar çiçek açmış olsa da, burada hava soğuk ve yağışlı.
Ağaçların aldanmasına sebep olacak don olayı yaşanmaz umarım. Biraz güneş çıkıp, hava ısınsa ağaçların neşesi yerine gelecek.

Umarım sizin bitkileriniz de fırtınayı zararsız atlatırlar. Çok beklenilen baharın gelmesi yakındır.

Teşekkür ediyor, ben de size kolaylıklar diliyorum.

El bademi fidanı ve çiçekleri.

Eklenti 200078

Eklenti 200079

Eklenti 200080

Eklenti 200081

Kayısı çiçeği.

Eklenti 200082

loveflower 02-04-2011 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 778228)
Yücel Canpolat kardeşim, ağaçlar çiçek açmış olsa da, burada hava soğuk ve yağışlı.
Ağaçların aldanmasına sebep olacak don olayı yaşanmaz umarım. Biraz güneş çıkıp, hava ısınsa ağaçların neşesi yerine gelecek.

Umarım sizin bitkileriniz de fırtınayı zararsız atlatırlar. Çok beklenilen baharın gelmesi yakındır.

Teşekkür ediyor, ben de size kolaylıklar diliyorum.

El bademi fidanı ve çiçekleri.

Eklenti 200078

Eklenti 200079

Eklenti 200080

Eklenti 200081

Kayısı çiçeği.

Eklenti 200082

Sayın Sdurul bahar dallarınız coşmuş,bol bol meyve verirler inşallah

Orhan Özbilgiç 02-04-2011 19:01

Valla, bundan sonra güneşli hergün, bir önceki günşli günden daha sıcak olacaktır. Bu çiçek fotoğraflarını gördükçe yaşama sevincim artıyor.
Sağolasın öğretmenim.:)

Sevgi Durul 02-04-2011 19:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 778257)
Sayın Sdurul bahar dallarınız coşmuş,bol bol meyve verirler inşallah

Sayın loveflower, bahçemize hoş gelmiş, sefalar getirmişsiniz. İyi dilekleriniz için teşekkürler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 778493)
Valla, bundan sonra güneşli hergün, bir önceki günşli günden daha sıcak olacaktır. Bu çiçek fotoğraflarını gördükçe yaşama sevincim artıyor.
Sağolasın öğretmenim.:)

Siz de sağ olun öğretmenim, güneşli günleri sabrederek bekliyoruz. Çok daha güzel görüntüler gelecek. Kirazlar, elmalar, ayvalar çiçeklenecek daha. Hünnaplar, zeytinler, kuşburnu ve aklıma gelmeyenler....

Sevgi Durul 03-04-2011 08:25

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 604023)
Karşı komşumuz hacı teyze de bize bazı çiçeklerinin soğan ve çeliklerinden verdi.

Meğer geçen yıl komşu teyzemizin verdiği soğanların içinde muskari de varmış.
Sürpriz oldu.

Eklenti 200268

Eklenti 200269

Sevgi Durul 03-04-2011 11:02

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 769471)

Dünden yarım kalan tohum ekme işine devam ettim. Ektiğim tohumlar, düğme çiçeği, cosmos, kağıt çiçeği, haseki küpesi, delfinyum, sedef çiçeği, melisa, ağaç hatmi, şebboy, aster. Bazılarını da hatırlamıyorum. Bu sefer direk bahçeye ektim. Döndüğümde ekilecek daha çok tohum var. Onları evde ekmeyi düşünüyorum. Umarım geç olmaz.

Bahçeye ektiğim tohumlar, çimlenmeye başlamışlar. :p

Eklenti 200290

Eklenti 200291

Eskişehir dönüşü, ilk işim daha önce ekemediğim tohumları ekmek oldu.
1 Nisan günü, sabah sefaları, tütün çiçeği, mor ve beyaz daturalar, red robinler
ekildi. Dahası da var, şu an aklıma gelmiyor.

Selluka ben yokken biraz büyümüş. En büyük sürprizi beklediğim clematislerden
hala haber yok. Çimlenmelerini beklemeye devam.

Periş 03-04-2011 12:18

Sevgili SDurul bahçeni zevkle gezdim ellerine saglık enfes görüntüler maviş çiçegi alev çiçegi ne durumda bunlar mevsimlikmi acaba tohumlardan diktiklerin nekadar hoş saygılar...

limon_sever 03-04-2011 19:57

Sayın SDurul, bu çimlenen çiçek tohumunun ismini biliyor musunuz bahçede bir hayli bunun aynından çimlenme olmuş ama adının ne olduğunu bilmiyorum.

Dudi 03-04-2011 20:04

Ohhh mis gibi mis gibi olmuş etraf :D

Sevgi Durul 03-04-2011 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 779102)
Sayın SDurul, bu çimlenen çiçek tohumunun ismini biliyor musunuz bahçede bir hayli bunun aynından çimlenme olmuş ama adının ne olduğunu bilmiyorum.

Sayın limon-sever, nereye ne ektiğimi karıştırdım, ama ikinci fotoğraf sabah sefasına benziyor. Esas yaprakları çıkınca sorunun cevabı kesinleşir. Fotoğraftakiler, geçen yılın sabah sefaları.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1273299079

Bu da açmış hali,
http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1278409530

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan (Mesaj 778827)
Sevgili SDurul bahçeni zevkle gezdim ellerine saglık enfes görüntüler maviş çiçegi alev çiçegi ne durumda bunlar mevsimlikmi acaba tohumlardan diktiklerin nekadar hoş saygılar...

Sayın burak alkan, güzel yorumlarınıza teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Maviş çiçeği açmak için havaların ısınmasını bekliyor. Alev çiçekleri tek yıllık sanırım, yerlerini takipteyim, dökülen tohumlardan yeniden çimlenebilirler. Olmazsa tekrar çiçekçiden alırım.

Sevgi Durul 03-04-2011 22:40

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 779111)
Ohhh mis gibi mis gibi olmuş etraf :D

Daha da olacak. Hava bir ısınsa. :) Sevgili Dudi, bu çuhanın yaprakları hiç görünmüyor. Sanki yapraksız bir çiçek.

Her zaman yanımda hissettiğim, Dudi kızıma gönderiyorum. Sevgiler...

Eklenti 200568

acemifüsun 03-04-2011 23:03

Sevgili SDurul birden renkler başladı:) Baharlar, çuhalar:) Baharların tümünün açtığı güzelliği bir an gözümün önüne getirdim, sabırsızlıkla fotoğraflarını bekliyorum, sevgiler.

Fatoş 04-04-2011 09:57

Sevgi'ciğim meyva ağaçların çiçeklenmiş erik, şeftali ağaçları gelin gibi olmuşlar. Ben de dün eşimin diktiği meyva fidanlarına bakmaya gittim onlarında üzerlerinde çiçekler vardı bazılarında sanki özellikle erikler de minik taneciklerini gördüm. Bahar kendini göstermekte, havalar ısınsa bitkilerimiz daha da şenlenecek. Bu yıl tohum ekemedim, belki bundan sonra ekerim, senin tohumlar fideye gelmiş, güle güle büyüt arkadaşım.

Sevgi Durul 04-04-2011 15:15

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 779232)
Sevgili SDurul birden renkler başladı:) Baharlar, çuhalar:) Baharların tümünün açtığı güzelliği bir an gözümün önüne getirdim, sabırsızlıkla fotoğraflarını bekliyorum, sevgiler.

Sevgili Füsun hanım, evet renkler başladı. Bugün burada, güneş biraz yüzünü gösterdi, renkler artacak. Ağaçlar doğal sürecini yaşıyor da, beni asıl sevindiren, tohumdan yetiştirdiğim ve yaklaşık bir yıldır gözlerine baktığım şebboylar. Benim şebboylarım, iyice açmadılar ama paylaşmak istedim. Mis gibi kokuyorlar.

Eklenti 200876

Eklenti 200877

Eklenti 200878

Sevgi Durul 04-04-2011 16:10

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 779388)
Bu yıl tohum ekemedim, belki bundan sonra ekerim, senin tohumlar fideye gelmiş, güle güle büyüt arkadaşım.

Sevgili arkadaşım, bahçedeki tohumları Eskişehir'e gitmeden önce ekmiştim.
Asıl ekmem gerekenleri 1 Nisanda ektim. Sen de geç kalmış sayılmazsın. Havalar
ısınınca hepsi çimlenirler.

Cuma günü eşim fidan dikmeye giderken, bana da hadi dedi. Ben zaten meraktayım, hemen hazırlandım. O gün çektiğim son görüntüler.

Tohumlarını eltimden getirdiğim çiçek. Aynısafaya benziyor, ama galiba değil.
Eklenti 200895

Bellis, geçen seneden, ölmemiş.
Eklenti 200896

Başka bir çuha.
Eklenti 200897

Gül yapraklarının ilk halleri.
Eklenti 200898

Sevgili Satı Uğurtan, Güngör salman kardeşlerin gönderdiği solanum.
Eklenti 200899

Fatoş 04-04-2011 16:30

İlk resimi aynısafaya bende benzettim. Hepsi çok güzel, bahar da çiçeklerin tam bir şenlik yaşatacak bizlere, merakla bekliyorum sevgili arkadaşım.

Sevgi Durul 05-04-2011 15:10

2 Eklenti(ler)
Teşekkürler sayın burak alkan.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 779604)
İlk resimi aynısafaya bende benzettim. Hepsi çok güzel, bahar da çiçeklerin tam bir şenlik yaşatacak bizlere, merakla bekliyorum sevgili arkadaşım.

Sevgili Fatoş, bitkiyi bu bitkinin adı nedir bölümünde sordum. Cevap gelmedi.

Gerçekten çok merak ediyorum, bilen varsa ve yazarsa sevinirim.

Kesin olarak aynısafa olduğunu bildiğim bitki bu.
Eklenti 201157

Peki, bu da mı aynısafa?
Eklenti 201158

sevim.K 05-04-2011 15:27

Sevgili SDurul ağaçlar çiçek çiçek ne güzel. Hele diğer çiçeklerin:) Bahçenize bahar gelmiş hoşgelmiş. Yavaş yavaş bizim tarafa da gelir artık:)

kocasinan 06-04-2011 08:47

Sayın SDurul ilkbaharın müjdecisi bu güzel çiçekleri fotoğraflayıp bizlerele paylaştığınız için teşekkür ederim.

Sevgi Durul 06-04-2011 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 780293)
Sevgili SDurul ağaçlar çiçek çiçek ne güzel. Hele diğer çiçeklerin:) Bahçenize bahar gelmiş hoşgelmiş. Yavaş yavaş bizim tarafa da gelir artık:)

Sevgili sevim.K, evet ağaçlar çiçek çiçek, ama hava da çok soğuk. Baharın gelmesi bu yıl sabırları zorluyor. Bu gün eltime gittim, dönüşte rüzgar uçuracaktı nerdeyse. Elimdeki çelik ve soğanlar ağırlığımı arttırdı da uçmadım, Allahtan.

Ben de ona elimdeki tohumlardan götürdüm, kardeş payı yaptık. Bakalım hangimizinkiler daha çabuk çimlenecek?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kocasinan (Mesaj 780739)
Sayın SDurul ilkbaharın müjdecisi bu güzel çiçekleri fotoğraflayıp bizlerele paylaştığınız için teşekkür ederim.

Sayın kocasinan, beğendiğiniz için asıl ben size teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025