agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

çetin. 21-06-2011 06:58

SDurul bahçenizi dolaştım dolaşırken bayağı yoruldum bizim bahçeler sizinkinin yanında minyatür bahçe kalır herhalde çok büyük ve güzel bahçeniz var her çeşit meyve sebze çiçek yetiştiriyorsunuz sizi tebrik ediyorum kolay değil bu kadar büyük bahçe ile uğraşmak.güllerinizin ilk dikildiği resimlere baktım daha sonra büyümüş çok güzel açmışlar.özellikle sarı kırmızı gül çok hoşuma gitti.hünnap ağacı çok güzel bende de var ama daha küçük bahçenizde bir köşe gördüm köpek ördek kurumuş kapak değirmen taşı galiba çok güzel olmuş ilginç olan saksılar gördüm çaydanlık çizmeler çok hoş fırınınız var o zamanlar pide yapmışsınız italyan eriği dikkatimi çekti.bahçenizi tam dolaşamadım vakit buldukça dolaşırım. bahçeniz çok güzel ellerinize ve emeğinize sağlık...

Periş 21-06-2011 07:13

Sevgili SDurul kirazlar harika görünüyor maşallah uğur böceğine bayıldım kelebek çok tatlı kanadındaki desen bile bir başka güzel ellerinize o güzel yüreginize saglık sevgiler...

Satı Uğurtan 21-06-2011 13:36

Sevgili SDurul, o bahçeye gelip öyle bir kaç saat gibi kısıtlama olmadan uzun uzun o meyveleri izlemek dalından yemek lazım tadına doymak için.
Bu bahçe bana huzur veriyor, beni çok güzel yerlere çocukluğuma götürüyor, yeni tohumlar hazırlanıyor yakında gönderilecek sevgiler saygılar.

ayhan219 21-06-2011 14:16

sdurul merhaba
bahçeniz harika tam benim hayalim her türlü sebze meyve çiçek var
bende bir bölümünü ceviz dikip geri kalan alanın kenarlarına çeşitli meyve ağaçlarından tadımlık dikip orta kısımda sebze çim çiçek hertelden bulunsun istiyorum

kocasinan 21-06-2011 14:29

Sayın SDurul, bahçenizi o kadar güzel resimleyip, aynı zamanda anlatıyor ve açıklamalarda bulunuyorsunuz ki; insan kendini bir doğa belgeseli izliyor zannediyor, sizi tebrik ediyorum, emeklerinize sağlık, kolaylıklar diliyorum.

Sevgi Durul 22-06-2011 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çetin. (Mesaj 825656)
SDurul bahçenizi dolaştım dolaşırken bayağı yoruldum çok büyük ve güzel bahçeniz var her çeşit meyve sebze çiçek yetiştiriyorsunuz sizi tebrik ediyorum

bahçenizi tam dolaşamadım vakit buldukça dolaşırım. bahçeniz çok güzel ellerinize ve emeğinize sağlık...

Sayın çetin, çok teşekkür ediyorum. Bahçede gerçekten dolaşmak ve çalışmak da hayli yorucu. İlçemiz dağlık bir bölgede olduğu için haliyle bahçe de engebeli. Zor bir arazi, toprağımız çok da verimli değil. Ama biz en iyisi için, çaba sarf ediyoruz.

Sizin bahçeniz ve bitkileriniz de çok güzeller. Yazmaya fırsat olmadı şimdiye kadar, ama takip ettiğim bahçelerden oldu. Sizin de emeklerinize sağlık.

Sevgi Durul 22-06-2011 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 825661)
Sevgili SDurul kirazlar harika görünüyor maşallah uğur böceğine bayıldım kelebek çok tatlı kanadındaki desen bile bir başka güzel ellerinize o güzel yüreginize saglık sevgiler...

Sevgili Periş, kirazlar harika görünüyorlar ama toplaması biraz sıkıcı. Sabah beşte gidilecekse daha da sıkıcı oluyor.

Teşekkür ederim... Sevgiler.

Sevgi Durul 22-06-2011 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 825854)
Sevgili SDurul, o bahçeye gelip öyle bir kaç saat gibi kısıtlama olmadan uzun uzun o meyveleri izlemek dalından yemek lazım tadına doymak için.
Bu bahçe bana huzur veriyor, beni çok güzel yerlere çocukluğuma götürüyor, yeni tohumlar hazırlanıyor yakında gönderilecek sevgiler saygılar.

Sevgili Satı, ah keşke gelseniz. Ne kadar güzel olurdu, hem tanışmış olurduk. Her zaman bekleriz.

Ayrıca güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Ama çan çiçeği tohumlarını kaybettiğim için suçluyum. Çok iyi bir yere koydum, zarfını bile atmadım, ama tohumlar yok. Bulursam çok geç olacak, ekilmeleri seneye kaldı.

Saygı ve Sevgi bizden...

Sevgi Durul 22-06-2011 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhan219 (Mesaj 825886)
sdurul merhaba
bahçeniz harika tam benim hayalim her türlü sebze meyve çiçek var
bende bir bölümünü ceviz dikip geri kalan alanın kenarlarına çeşitli meyve ağaçlarından tadımlık dikip orta kısımda sebze çim çiçek hertelden bulunsun istiyorum

Sayın ayhan219, teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Bahçe çalışmalarınızı takip ediyorum. Kolaylıklar diliyorum. Bahçenizin hayalinizdeki bahçeye, kısa sürede dönmesi dileklerimle...

Sevgi Durul 22-06-2011 23:00

5 Eklenti(ler)
Dinlenirken bile ayakta ve elinden hiç düşürmediği budama makası ve emektarı.

Eklenti 227527

Aynı safalar hem açıyor hem tohum yapıyor. Sökmeye kıyamıyorum.

Eklenti 227530

Bodrum papatyaları iyice coştu. Beyazları daha çok açıyor.

Eklenti 227529

Eklenti 227528

Ağaç bamyalar kışı sağlam geçirdiler. Büyüyorlar, çiçeğini bekliyoruz.

Eklenti 227531

Sevgi Durul 22-06-2011 23:12

5 Eklenti(ler)
Bahçeden ayrıntılar. Verem otları görülmeye başladı. Hemen elle temizledik.

Eklenti 227535

Eklenti 227534

Yabani bir bitki, legousia sp.

Eklenti 227536

Güller açmaya devam...

Eklenti 227532

Eklenti 227533

berrinb 23-06-2011 01:17

Sevgili S.Durul,meyva ağaçlarınız ,çiçekleriniz çok iyi gelişmişler.Kirazlarınızın maşallahı var. Bizim kirazlar geçen sene çok az ,bu sene hiç vermedi.Koca ağaçta l0 tane kiraz var yok.Sebebini anlayamadık. Aynı bahçede armut ağaçlarının dalları eğildi doluluktan,kirazlarda tık yok ,ne olabilir ,biliyor musunuz ?

ağaç bamyası çiçek mi meyva mi ilk defa sizden duydum.Birde verem otunun ismini sizden öğrenmiş oldum.Geçen sene cam güzellerine sarılmışlardı.Oğlumla ikimiz bu nedir diyerek şaşırdık kökü de yoktu ,acaip bir canlı gibiydi. Gülleriniz harika renkli ve formlu ,bayıldım. ellerinize sağlık,İyi mevsimler dilerim.Sevgiler selamlar..

Emre İlhan 23-06-2011 11:19

Maşallah, SDurul öğretmenim. Gene başarmışsın her yeri çiçeklerle donatmayı. ;)
Bu arada çiçeklerin diğer meyve ağaçlarına ve sebze fidelerine çok yararlı olduğunu biliyor muydunuz? :)

Sevgi Durul 23-06-2011 21:37

Sevgili berrinb, kirazınız çiçek açtı mı? Açtıysa çiçekten sonra sıcaklık eksi derecelere düştü mü? Bu durum, meyve oluşumunu engelliyor. Böyle bir durum yaşanmamışsa, tozlaşma olmamış olabilir. Benim aklıma gelenler bunlar. Bu konuda uzman arkadaşlar daha doğru cevap verebilirler, sanırım.

Ağaç bamyasının tohumlarını, sevgili mormenekşe göndermişti. Geçen sene ekmiştim. Henüz çiçek açmadılar. Bu bitkiyle ilgili tek bildiğim soğuğa dayanıklı oluşu. Ağaç bamyası (Araujia Sericifera) ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Sevgiler...

Sevgili Emre, karne nasıl? Her yeri çiçeklerle donatamadık henüz. Bahçe çiçek konusunda emekleme devresinde. Önümüzdeki zamanlarda, izlemeye devam edersin umarım. Yeni çeşitler büyüyor. Açtıklarında paylaşırım.

Sadece kadife çiçeğinin sebzelerle ekildiğinde yararı olduğunu biliyordum. Bilgi için teşekkürler....

Sevgi Durul 23-06-2011 23:09

4 Eklenti(ler)
Yine mi kiraz diyenler, gözlerini yumsunlar. Bıktırıcı olduğumun farkındayım ama bugün kirazları toplamaya başladık. Eşimin fotoğraf sırası değil, sözleri arasında yine de birkaç fotoğraf çekebildim.

Eklenti 227820

Eklenti 227821

Karadut bu yıl meyvelerini çoğaltmış.

Eklenti 227822

Eklenti 227823

Sevgi Durul 23-06-2011 23:17

5 Eklenti(ler)
Kıyılara ektiğim sabah sefaları coşmuşlar. Önceden paylaşmıştım ama beyazlar pembeye dönüştüğü için tekrar çektim. Önceden böyleydiler.

Eklenti 227824

Eklenti 227825

Hazeranın mor olanı açmış. Bu sene daha boylular.

Eklenti 227827

Eklenti 227826

Dahlialar da açmaya başladı.

Eklenti 227828

Satı Uğurtan 24-06-2011 00:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 826631)
Sevgili Satı, ah keşke gelseniz. Ne kadar güzel olurdu, hem tanışmış olurduk. Her zaman bekleriz.

Ayrıca güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Ama çan çiçeği tohumlarını kaybettiğim için suçluyum. Çok iyi bir yere koydum, zarfını bile atmadım, ama tohumlar yok. Bulursam çok geç olacak, ekilmeleri seneye kaldı.

Saygı ve Sevgi bizden...

Sevgili Sdurul, umarım bir gün kısmet olur görüşürüz, sizinle tanışmayı çok istiyorum.
Benimde çan sarmaşığımı budamıştım ve daha yaprak çıkarmadı, galiba kurudu bende çok üzüldüm, umarım sen tohumlarını bulursun sevgiler.

Sevgi Durul 24-06-2011 11:25

5 Eklenti(ler)
Eski evimizin bahçesinden getirdiğim aslanağızları güzel gelişti. Bir ara diğer renklerinden de getireyim. Pazardan aldıklarım bu seneye çıkamadılar.

Eklenti 227861

Eklenti 227862

Geçenlerde eski komşumuzun verdiği, beyaz uyku çiçeğim.

Eklenti 227863

Buz çiçeği saksıdan bahçeye geçince yaprakları büyüdü ve gelişmesi hızlandı.

Eklenti 227864

Sevgili lir'in gönderdiği campunala, geldiğinde çiçekliydi ve açmaya devam ediyor. Bu çiçeği de çok sevdim. Sevgili lir gönderdiği bitkilerin adlarını yazmış, bazılarını da tek tek söyledi, ama ben unutmuşum. Galerideki fotoğraflardan anladığım kadarıyla, campunala glomerulata.

Eklenti 227865

jineop 24-06-2011 11:44

Sevgili SDurul,
campanula çiçekleri kuruduğunda bol tohum olacak, Eylül'de istediğin yere direk toprağa serp, bahara açıyor. Çok yıllık olması daha bir güzel . C.Jackmani de tomurcuk var mı ? Çok öptüm .

Periş 24-06-2011 14:46

Sevgili Durul güller çok güzel kirazlar karadut enfes görünüyor sabah sefalarının rengi çok güzelmiş hazeran, uyku çiçegi, campanula harika görünüyor maşallah ellerinize saglık sevgiler...

Sevgi Durul 26-06-2011 08:37

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 827182)
Sevgili SDurul,
campanula çiçekleri kuruduğunda bol tohum olacak, Eylül'de istediğin yere direk toprağa serp, bahara açıyor. Çok yıllık olması daha bir güzel . C.Jackmani de tomurcuk var mı ? Çok öptüm .

Sevgili lir, bu günlerde yoğun işler ve misafirler dolayısıyla, geç cevap yazabiliyorum. Campanulanın bol tohum yapacak olmasına ve çoğalacak olmasına sevindim. Gerçekten çok hoş bir çiçek ve ben onu çok sevdim.

Jackmani ve piluunun geldiği zamandaki yapraklarının bazıları karardı. Daha tomurcuk emaresi yok ama, bol sürgünle geliyorlar. Yerlerini ise her zamanki gibi karıştırdım. Açınca belli olacak. Yaprağı küçük olanın daha çok sürgünleri var, ama.

Sevgili lir, hepsi için, her şey için, tekrar tekrar teşekkür ediyor, öpüyorum.

Eklenti 228248

Eklenti 228249

Eklenti 228250

Eklenti 228251

Sevgi Durul 26-06-2011 08:48

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 827258)
Sevgili Durul güller çok güzel kirazlar karadut enfes görünüyor sabah sefalarının rengi çok güzelmiş hazeran, uyku çiçegi, campanula harika görünüyor maşallah ellerinize saglık sevgiler...

Sevgili Periş, çok teşekkür ediyorum, beğenmenize sevindim. Bu güller size gelsin. Sevgiler....

Eklenti 228252

sevim.K 26-06-2011 09:45

Ne kadar güzel olmuşlar bayıldım güllere:) Sevgili SDurul meyveleriniz ne güzel büyümüş çiçeklerinizde. Harika görüntüler. Emek olmadan olmuyor tabi ellerinize emeklerinize sağlık hem sizin hemde gönüllü bahçıvanınızın;):p

Sevgi Durul 26-06-2011 10:24

]O güller cim bomlu kızımın gülleri. Sevgili Güler hanım, O'nun için göndermişti. Şimdiden en az selefi kadar sevdiğimiz halefi geliyor, yaklaşık beş hafta kadar sonra.:cool: Bakalım O da cim bomlu gülleri sevecek mi?

Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum, Öğretmenim. Sevgiler...:p Kızıma şiirlerden şiir bekliyoruz.

sevim.K 26-06-2011 18:25

1 Eklenti(ler)
Sevgili öğretmenim umarım beğenirsiniz:)

Sevgi Durul 26-06-2011 23:23

Beni kırmamış yazmışsınız da hiç beğenmez miyim? Çok güzel bir şiir. Her dizesi çok şey anlatıyor. Hele son beş dize, benim için çok anlamlı. Yüreğinize sağlık Öğretmenim.

Emre İlhan 27-06-2011 09:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 827046)

Sevgili Emre, karne nasıl? Her yeri çiçeklerle donatamadık henüz. Bahçe çiçek konusunda emekleme devresinde. Önümüzdeki zamanlarda, izlemeye devam edersin umarım. Yeni çeşitler büyüyor. Açtıklarında paylaşırım.

Sadece kadife çiçeğinin sebzelerle ekildiğinde yararı olduğunu biliyordum. Bilgi için teşekkürler....

;)Teşekkür ederim, karnem güzel SDurul öğretmenim. Liseden kurtuldum nihayetinde. Evet kadife çiçeği çok doğru. Balkonda bir tane var, kırmızı örümcekleri üzerine çekiyor zavallı kendini sebzeler için kurban ediyor.:( Artık hep buralardayım, her zaman ki gibi güzel bahçeni özenle takip ediyorum. :)

Sevgi Durul 27-06-2011 22:52

Senden de bu beklenirdi sevgili Emre. Tebrik ederim, liseyi bitirmişsin. Yüksek öğrenimine, istediğin bir bölümde devam edebilmen dileklerimle...

Kadife çiçeklerini domates karıklarının iki başlarına diktim. Hem görüntüleri güzel oluyor, hem de zararlı böceklerden koruyor.

Sevgi Durul 28-06-2011 09:07

5 Eklenti(ler)
Bu sezonun ilk crisentemosu.

Eklenti 228986

Liliumlar da açtı.

Eklenti 228987

O kadar özen gösterip torfta va sera ortamına ektiğim haseki küpeleri çimlenmediler. Bahçeye ise ektiğimi bile unutmuştum.:rolleyes:

Eklenti 228988

Süs ayçiçekleri, tomurcuk oluşturmaya başlamışlar.

Eklenti 228990

Hünnap da tomurcuklanıyor.

Eklenti 228989

Dudi 28-06-2011 09:14

Bitkiler tabiiki çok güzel onlar bir yana ama sizin emektar çok hoşuma gitti.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025