![]() |
Her şey için, çok teşekkür ediyorum, Füsun Hanım. Bahçemiz eskisine göre biraz güzelleşti. Bu seneki tohumdan yetişenler açınca, daha da güzel olacak umarım. Güzel sözleriniz yüreklendirdi. Sevgiler...
|
5 Eklenti(ler)
Fotoğraflara devam edelim. Çörekotları dökülen tohumlardan çıktığı için bu sene erken açtılar. Tohum keseleri bile oluşmaya başlamış. Beyaz ve mavi var, pembesi yok.
Eklenti 222087 Eklenti 222088 Eklenti 222089 Eklenti 222090 Fare kulağını diktiğim yerde geçen sene iki kök kına çiçeği vardı. Dökülen tohumlar çimlenmiş. Eklenti 222091 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Uzaylı, unutulacak gibi değil, o gül. Bu gün öyle bir fotoğrafını çektim ki, çok beğenirsiniz. Bilgisayara aktarınca sizin için yüklerim.
Görüntülere devam.... Süs yoncaları yani uyku çiçeğinden birkaç kök bahçeye de götürmüştüm, açmaya başlamışlar. Eklenti 222106 Eklenti 222107 Pembe papatyayı geçen bahar almıştım. Soğuğa dayanıklıymış demek ki. Eklenti 222108 Beyaz alisyumun neşesi yerinde, mor o kadar değil. Eklenti 222109 Kına, tohumdan, Eklenti 222116 |
2 Eklenti(ler)
Limon sanıyorduk, önceki yıllarda çiçek açıp, meyve vermemişti. Keselim bari yer kaplıyor, meyvesi de yok demişti, eşim. Yanına gidince önce çiçeklerini, sonra meyvesini gördük. Limondan çok mandalinaya benzettik. Bakalım meyvesini büyütebilecek mi?
Eklenti 222111 Eklenti 222112 |
4 Eklenti(ler)
Bahçeden ilçemiz,
Eklenti 222134 Bahçede bağ. Eklenti 222135 Altın çilekler dikildi. Eklenti 222132 Eklenti 222133 |
3 Eklenti(ler)
Trabzon hurması ilk çiçeğini açacak. Dört tane tomurcuğu var, meyveye dönecek mi bakalım?
Eklenti 222138 Eklenti 222139 İğde açmış, kokusu bahçeyi sardı. Eklenti 222140 |
3 Eklenti(ler)
Gülen adamı kaybettim. Çalıların arasında kaldı herhalde. Onu ararken, yosun tutmuş kesik bir ağacın ve yosun tutmuş taşların görüntüsü, hoşuma gitti ve çektim. Bunlar kıyılardan.
Eklenti 222156 Eklenti 222157 Eklenti 222158 |
5 Eklenti(ler)
Son olarak, orobanşlarla başımız dertte. Her gidişte bir poşet imha ediliyor.
Eklenti 222169 Eklenti 222170 Kıyılarda gördüğüm mantarlar. Zehirli olup olmadığını bilmiyorum. Eklenti 222171 Eklenti 222172 Eklenti 222173 |
Bahçemde 2 adet bilmediğim bitkiler çıkmıştı. Güzel birşeye benziyor büyüsünler bakayım ona göre sökerim dedim. Şimdi sizden öğreniyorum orobanş imiş. Bayağıda zararlı bir bitkiymiş. Eve gidince hemen sökücem. Sayenizde birşey daha öğrendim. Teşekkürler.
|
İlk gördüğümde, ben de güzel bir bitki çıkmış bahçede, diye sevinmiştim. Parazit bir bitki olduğunu, Sevgili Güngör hanım sayesinde öğrendim. Bu sene yağış nedeniyle olsa gerek biraz fazla çıkıyorlar. İlkte göründüğü gibi açmadan, imha ediyoruz.
Hep birlikte öğreniyoruz. Sevgiler... |
Sevgili SDurul öğretmen'im istanbul'a gelince arkadaşlarımın bahçelerini ziyaret ediyorum Sizi de ziyarete geldim,iğdelerin kokusu buralara kadar geldi bu sene ben de altın çilek diktim bakalım başarabilecekmiyim,yosunlu taşların görüntüsü çok güzel fakat mantardan kuşkuluyum siz sormadan toplamayın ben de köyde mantar toplarken köyde ki tecrübeli teyzeler le birlikte topluyorum.
Sevgili öğretmen'im Siz'in ve eşinizin emeklerini Allah boşa çıkarmasın emeklerinize sağlık güle güle tadını çıkarırsınız inşallah. |
Alıntı:
Bence bu physalis sp pruinosa türü olabilir. Altın çilek fideleri ektiğiniz için emin olamadım. Sevgiyle... |
Sevgili kelebekçalısı, hoş geldiniz, safalar getirdiniz. İğdenin kokusunu ben de çok seviyorum, baharın öz kokusu adeta. Bizim buralarda yol kıyılarında, bahçelerde çok var. Bir yere giderken yol boyunca, o güzel koku arabayı doldurur. Bahçeye benim isteği üzerine dikilen tek ağaç, iğde.:rolleyes: Pazar günü gittiğimizde çiçekleri geçmişti.:(
Mantarlar toplanacak kadar çok değil. Uyarınız için teşekkürler. Pimpirikli birisi olduğum için toplamam mümkün değil, zaten.:dilli: Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyor, her zaman bekliyorum. :) |
Sevgili lir,teşekkür ederim. Galiba anladığım kadarıyla, altın çileğe physalis, yer kirazı da deniyor. Ya da ben öyle sanıyorum, zamanla öğreneceğiz artık.:o
Sevgiler... |
sevgili SDurul bahçenize hayran kalmamak mümkün değil. Eşimle bir karar verdik, büyük bahçesi olan ev alacağız, her türlü meyve ağacı dikeceğiz ve sabahtan akşama kadar toprakla uğraşacağız. Huzur bu olsa gerek.
EMEĞİNİZE SAĞLIK... |
Sevgili m.ural teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
Dilerim en kısa zamanda niyetini kurduğunuz, bahçeli evinize kavuşursunuz. Kocaman bahçesine istediğiniz bütün ağaçları dikersiniz. Evet, huzur gerçekten bu. Biz de eşimle karar verdik, gelip gidip duracağımıza bahçede kalalım dedik. Bakalım gerçekleştirebilecek miyiz? Korkularımı yenebilecek miyim? Her türlü börtü böcek korkusu. Sevgiler... |
Aylardır ilk kez, bu Cumartesi çiçekçiye gitmedim. Neden her hafta gidiyorsunuz, toptan alsanız, diyebilirsiniz. Her hafta değişik çiçekler geliyor da ondan. Örneğin, mor salkım, filbahri, fırça çalısı, havlu püskülü, değişik renkte güller, coreopsis grandiflora hep ayrı haftalarda alındı. Rudbeckia ve adını hatırlamadıklarım da.
Çiçekçiye gitmemek için önemli bir nedenim vardı, uzaklardan taa İstanbul'lardan kargom gelecekti. Ve geldi, içinde neler vardı, derseniz, neler yoktu ki. Çok istediğim ve çiçekçime bir türlü getirtemediğim, clematisler (Piluu, Jackmanii) ve sayamayacağım kadar çok çelikler, köklü bitkiler, soğanlar...Tabi ki hepsini diktim, sadece Akebia Quinatayı suda köklendirmeye aldım. Umarım başarırım. Bütün bu güzellikler için, binlerce teşekkürler sevgili lir. |
5 Eklenti(ler)
Bahçeye gittiğimizde eşim selin yardığı kısımları, çapa makinesi ile düzeltti. Hafta arası cevizlere kaolin atıldığı için ağaçlar bembeyazdı.
Eklenti 224238 Eklenti 224239 Eklenti 224240 Eklenti 224241 Eklenti 224242 |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden görüntüler, kır bitkileri.
Eklenti 224250 Eklenti 224251 Eklenti 224252 Eklenti 224253 Eklenti 224254 |
4 Eklenti(ler)
O gün hava çok bulutluydu. Çapa işi bittiğinde yağmur çiselemeye başlamıştı. Hemen çapa makinası toparlandı, o sırada bir kaç fotoğraf çektim.
Eklenti 224263 Eklenti 224264 Eklenti 224265 Eklenti 224266 |
5 Eklenti(ler)
Biraz daha kır bitkisi...
Eklenti 224273 Eklenti 224274 Eklenti 224275 Bahçenin yukarı kısımlarında, çok miktarda, koloniler halinde orobanş otu çıkmış ve bir tanesi çiçek bile açmış. Yağmur şiddetlenince erken dönmek zorunda kaldığımız için, temizleyemedim. Bir dahaki gidişte ilk işim onları temizlemek olacak. Eklenti 224276 Eklenti 224277 |
4 Eklenti(ler)
Kıyılara ektiğim çiçeklerden sabah sefaları.
Eklenti 224282 Eklenti 224283 Eklenti 224285 Eklenti 224284 |
5 Eklenti(ler)
Son görüntülerin devamı. İlk iki görüntü, kaolin kili atılmış ceviz.
Eklenti 224417 Eklenti 224418 Zeytinlerin çiçeği çok fazla, ama döker. Eklenti 224419 Kirazlar kızarmaya başlamış. Eklenti 224420 Eklenti 224421 |
4 Eklenti(ler)
Antep fıstıkları ve İtalyan erikleri büyüyor.
Eklenti 224422 Eklenti 224423 Satı Hanım'ın gönderdiklerinden ilk cosmos açtı. Rengi fotoğrafa tam yansımamış. Eklenti 224424 Sarı gülüm açmaya devam... Eklenti 224425 |
2 Eklenti(ler)
Bu haftanın görüntülerine, Trabzon hurması ile başlamak istiyorum.
Meyveleri oluşmaya başlamış. :) Eklenti 226492 Eklenti 226493 |
3 Eklenti(ler)
Kirazların bazıları olgunlaşmış, bazıları yeni kızarıyor. Önümüzdeki günlerde, kiraz toplama işi var. Bu sene kirazlar sağlıklı.
Eklenti 226496 Eklenti 226495 Eklenti 226497 |
Alıntı:
Senin kirazlara maşallah, biz hasret gideceğiz kiraza:( Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin size canım, benim için de ye emi:)) |
4 Eklenti(ler)
Bahçedeki canlılardan uğur böceği. Değişik yerlerde öyle çoklar ki. Hem de görev başındalar. Böceklenmiş otların üzerlerinde gördüklerim, temizlik yapıyorlardı.
Eklenti 226528 Eklenti 226529 Bu salyangoz çok büyük. Saatlerce kıpırdamadan duruyordu. Eklenti 226530 Galeride, sayın Ayşe Özdil'in kelebeklerini gördükçe hayret ediyordum, nasıl çekilebiliyor, diye. Bir anda çekiliverdi. Eklenti 226531 |
Alıntı:
Buralarda bir söz vardır; kurtla kuşla, eşle dostla, ağız tadıyla yemek herkese nasip olsun. ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025