![]() |
4 Eklenti(ler)
Çimlenenler...
Eklenti 389946 Eklenti 389947 Çuhaların yerini değiştirince neşeleri yerine geldi. Eklenti 389948 Eklenti 389949 |
4 Eklenti(ler)
Muskariler her yerde. Geniş taş duvarda bile çıkmış. Bahçedekiler farklı, adeta lacivert.
Eklenti 389950 Eklenti 389951 Geçen sene tohumdan yetiştirdiğim papatya açacakmış.:) Eklenti 389952 Antep fıstığı da çiçekleniyor. Eklenti 389953 |
5 Eklenti(ler)
Trabzon hurması.
Eklenti 389967 Günün ardından. Eklenti 389966 Bu sene ilk ektiğim tohumlardan, bebek plumeria. Eklenti 389965 Kuzey kutbunda değiliz ama daha açamadılar.:rolleyes: Eklenti 389964 Amaryllisim açtı.:) Eklenti 389978 |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden düne ait bahar görüntüleri.
Eklenti 390429 Eklenti 390430 Eklenti 390431 Eklenti 390432 Eklenti 390433 |
5 Eklenti(ler)
Ayva çiçek açmış ama hava çok soğuktu.
Eklenti 390434 Bazı tomurcuklar açmak üzereydi. Eklenti 390435 Bu da yeni dikilen ayvanın tomurcuğu. Cinsi farklı, sanırım bu yüzden tomurcuk rengi daha koyu. Eklenti 390436 Elma tomurcuk ve çiçekleri. Eklenti 390437 Eklenti 390438 |
Sevgili SDurul; lale açmamış fakat amarallis açmış. Benim bildiğim laleler bu zamanda, amarallis temmuz gibi açar. Vardır mutlaka bir bildikleri.
Çuhalar; artık ben de yer aranıyorum çuhalar için hangi komşunun bahçesi uygundur diye. Bulacağım inşallah onlara bir yer. Ama yine de kara kara düşünüyorum inşallah taşırken bir zarar vermem diye. Bir de merak ediyorum, çiçek tarlanda neler var? Zira benim de yuvarlak tarlam boş kaldı 3 senedir Bodrum, Çeşme papatyası alıyorum dikiyorum olmuyor :( Olsunlar istiyorum bu sene de denesem mi acaba diyorum. Önerilerini bekliyorum Sevgili SDurul... |
4 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine, aslında bu fotoğrafı şimdi eklemeyecektim, biraz zaman geçip dolduğunda karşılaştırmalı olarak ekleyecektim. Şimdilik çok boş görünüyor.
Eklenti 390481 Orada şu anda çiçekli olan şebboylar, tomurcuklu papatyalar, Cezayir menekşesi, gaura çalısı, Japon ayvası, kanarya gülü, coreopsis grandiflora, bilûmum soğanlılar, karanfiller, ektiğim tohumlar var. Başarılı olursam, sanırım güzel olacak. Ben de aldığım Bodrum papatyalarını kaybettim, kışa dayanamamışlar. Sevgili YeniGine benim size naçizane önerim soğuğa dayanıklı bitkiler dikmeniz. Hani arsız tabir edilen, benim nazsız diye adlandırdığım bitkilerden. Yukarı da saydığım bitkilerin tümü bizim buranın hatırı sayılır soğuğuna dayandılar ve üzmüyorlar. Unutma beni yukarı bahçede çokmuş, bugün gördüm. Fakat bunların boyu uzun, çiçekleri daha küçük. Eklenti 390456 Unutma beni yeni yerine alıştı, çiçeklerini arttırdı. Eklenti 390454 Eklenti 390455 |
Anladım, benim de yuvarlak tarlam geçen sene çok karışık idi. Bu sene daha özen göstermeye çalışıyorum :D onun için şuan sadece güller var gerisi bomboş. Birkaç tohum attım onlardan da hiç ses seda yok. Bu gidişle sanırım tohumlardan da ses çıkmayacak çünkü hep yağmur bekliyorum yağmur da yok. Sulayamıyorum da.
Ve hep derler ya 'Çok arsızdır hemen açar çoğalır' ben de hep derim ki 'Aman arsız diyorsunuz bana gelince bir asil olurlar, bir asil olurlar.' Ve gerçekten de öyle oluyorlar. Geçen seneder hatırlar isen acem halısı bitkisinden dikmiş idim ağustos-eylül gibi ve güneş görürse açar demiş idin. Bu sene onlar bile tek tük var mı yok mu belli bile değiller. Artık bakacağız inşallah; teşekkür ediyorum. |
5 Eklenti(ler)
Bizim taşlı tarladan gelişmeleri eklemeye devam edelim.
Dahlia yumrularını toprakla buluşturdum, bakalım ne zaman yapraklanıp açarlar? Eklenti 390725 Cevizler yapraklanıyor. Eklenti 390722 Asmalar uyanmış. Eklenti 390723 İncir de öyle. Eklenti 390724 Muskarilerin bu görüntüsünü çok sevdim. Eklenti 390726 |
Hepsi birbirinden güzel,ellerinize sağlık..
|
4 Eklenti(ler)
Kendi kirazlarımız yetmedi komşu kirazlarını da çektim.:rolleyes:
Eklenti 390768 Eklenti 390769 Eklenti 390770 Geçtiğimiz Temmuz'da yapılan aşılardan şeftali çiçek bile açmış. Ben görene kadar çiçeği geçmiş.:p Eklenti 390771 |
Şeftali yaprak biti var fazla miktarda Sn. SDurul. Mücadele etmeniz lazım.
|
5 Eklenti(ler)
Teşekkürler, Sayın h-dogan. Eşim ağaçta karınca görmüş, o halde yaprak biti de vardır. Yaprak biti karınca ilişkisi malûm. Gözlükle bakılıp tedbir alınacak.
Alıntı:
Son görüntüler, şebboylar. İyice açtılar, ilk açanlar tohum yapmaya başlamış. Eklenti 390783 Eklenti 390784 Eklenti 390785 Eklenti 390786 Eklenti 390787 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Her nedense mesajını silmiş. Ben yine de yazayım. Aslında biz de ceviz ekimi için geç kalmışız. Eşime göre sonbaharda ekilse daha iyiymiş.:) Zararın neresinden dönülse kârdır diyerek ektik bakalım.:) Mesaj yazmışken bir iki gelişme ve fotoğrafları. Ortadaki anne sempervivum, kenardakiler yavruları. Yavrular da yavrulamaya başlamış. Eklenti 391683 Şebboylardan sıkılanlar sayfayı hemen çevirsinler ama bu şebboylar üçüncü yılında biraz renk ve desen değiştirmişler.:) Eklenti 391679 Eklenti 391680 Eklenti 391681 Eklenti 391682 1. ve 2. Tohum Takas Etkinliğine bol miktarda tohum verdiler, 3. Etkinliğe hazırlanıyorlar.:rolleyes: |
Sevgili SDurul şebboylar; değişimle çok da güzel olmuşlar, maşallah!..
|
5 Eklenti(ler)
Vişne açmış.:)
Eklenti 391698 Haseki küpesinin hemen yanında, dökülen tohumlardan aslanağzı çimlenmiş. Tutmazsa diye kaldıramıyorum da, bu gidişle kardeş kardeş yaşayacaklar.:) Eklenti 391694 Güneşi biraz görseler hemen açacaklar.:) Kartopu, Eklenti 391695 Deutzia, Eklenti 391696 Morsalkım, iki senedir birer salkım açıyordu, bu sene üç salkım açacak.:) Eklenti 391697 |
Sempervivum kışı bahçede geçirdi sanırım. Yavrular yavruladı, arkadaşım torun sabibi oldu, ne güzel.
Diğer türleride dene bence. Şebboyların annelerimizin şebboyları, bunları çok seviyorum işte. Keskin kokulu, boylu poslu, uzun süreli açıyor. Meyve çiçeklerine bakmıyorum, kıskanıyorum çünkü:)) Meyve ağaçlarından hiç şansım yok benim. Aşı yaptırdım, yine hüsran. Aşı tutmadı:( Gittim 2 kiraz aldım, bakalım gelişip kiraz verecek mi.? Üstünde çiçeği vardı. Sağlıkla ve sevgiyle kal arkadaşım. |
Sevgili arkadaşım,
Galaların akibetini merak ettim. Gelişme var mı? |
1 Eklenti(ler)
Benol'cüm, ne siz sorun ne de ben söyleyeyim. Saksıdakilerin soğanları soğuğa dayanamayıp yumuşamış. Hergün bakıyorum, bahçedekiler de henüz yapraklanmadılar. Sanırım onlar da öldü. Sizin emek verip gönderdiğinize mi yanayım, zamanında içeri alıp yaşatamadığıma mı? Bu konuda kendime çok kızgınım.
Tek tesellim yumrulardan bir kaçını bir arkadaşa göndermiş olmam. Sanırım onlar yaşıyordur. Her şey için teşekkürler... Sevgiler... Sevgili cemo, torunlar çoğalıyor. Tüylü sempervivum da minik minik tam sekiz yavru vermiş. Ben de senin o rengârenk, güzel bahçeni kıskanıyorum, desem de inanma. Sadece imreniyorum. Bahçem sanırım hiç bir zaman öyle güzel olmayacak. Ama çabalıyorum. İşte bu yaz bahçede açacak zinnianın farklı bir çeşidinin fideleri. Eklenti 392022 Kirazında çiçek varsa meyve verir, inşallah istediğinden fazla olur kirazların. Sevgiyle... |
Ne zaman istersen yine çok miktarda gönderirim. Dona çok dayanıklılar halbuki.
Bahçenin olur olmaz yerlerinde kendiliğinden çoğalıyorlar. |
Sevgili arkadaşım, çok teşekkürler. Yine göndereceğinizi biliyorum fakat tekrar kaybetmekten korkuyorum.
Aklımın ve beynimin bir yarısı tekrar iste, diğer yarısı da zahmet ettirme kışın yine koruyamazsın diyor. Hangisi galip gelirse ona göre size haber veririm.;) Tekrar teşekkürlerimle... Sevgiler... |
5 Eklenti(ler)
Bugün öğleden sonra bahçeye gittik. Ben elimdeki son tohumlarımdan bazılarını toprakla buluşturdum. Ekilecek bir kaç tohum daha var.:)
Ektiğim tohumlar, Antep biberi, kalıcı ıspanak, spagetti kabak, kudret narı, tıbbi adaçayı, süs bezelyasi, dev aster, pholox, hint yağı bitkisi. Eşim de hurdacıdan aldığı bir kuzine üst demiriyle ocak yakacak yer yapmaya başladı. Bahçede yemek ve konserve yaparken sacayağı ile uğraşıp, rüzgârdan korumaya çalışmaktan kurtulacağız. Yeri yapıldığında yerleştirilecek olan kuzine demiri. Hurdacıdan alındı. Eklenti 392382 Yapım aşamaları. Eklenti 392383 Eklenti 392384 Eklenti 392385 Buranın hemen yakınında bahçede ilk kez gördüğüm kır çiçeği. Eklenti 392386 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Günün kır çiçeklerine devam edelim. Pembeler ballıbabalar.
Eklenti 392396 Eklenti 392397 Eklenti 392398 Eklenti 392399 Eklenti 392400 |
5 Eklenti(ler)
Aşılardan haberler.:)
Yaklaşık onbeş gün önce yapılan, chandler kabuk aşısı. Eklenti 392414 Mart ayında yapılan, muşmula aşısı. Eklenti 392416 Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan, Antep fıstığı aşısı. Eklenti 392420 Yine Ağustos ayından, şeftali aşısı. Eklenti 392415 Aynı zamanlarda yapılan, chandler göz aşısı. Eklenti 392417 |
5 Eklenti(ler)
Bu aylarda bitkiler taze ve temiz. Gülün yaprakları ipek gibi.:)
Eklenti 392430 Pazar günü ektiklerimin bazıları çimlenmiş.:) Çok sevindim çok. Eklenti 392431 Eklenti 392432 Eklenti 392433 Eklenti 392434 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Devamı...
Eklenti 392465 Zeytinleri saymazsak tek yaprak dökmeyen ağacımız, Himalaya sediri epey büyüdü. Eklenti 392466 Sarılar... Eklenti 392467 Eklenti 392468 |
Sevgili SDurul; meğerse kuzine kapağı imiş, ilk fotoğrafı gördüğüm an 'Ne kadar düzenli taşlar, demek ki tohum attı, ne tohumu attı acaba da o taşlar ne işe yarayacak acaba' diye düşündüm...
Kır çiçeklerin güzel, hele çimlenen tohumların harika çok sevindim. Çiçeklerini de görürüz inşallah!.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025