![]() |
Sevgili Sdurul gelişiniz güzel çiçekleriniz den belli oldu hoşgeldiniz:)
|
3 Eklenti(ler)
Hoşbuldum sevgili günebakan.
Bu yıl çiçekler bu kadarlık oldu. Önümüzdeki yıl daha güzel olacağını umuyorum. Bu ayın başlarında cevizler ve hünnaplar toplandı. Bahçede daha toplanacak ayvalar, Antep fıstıkları ve muşmulalar var. Eklenti 176564 Eklenti 176566 Eklenti 176565 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bahçenin bir ay kadar öncesine ait fotoğrafları.
Eklenti 176732 Düğme çiçeği de üzmeyenlerden. Saksıdaydı, bahçeye geçirdim. Bakalım seneye dökülen tohumlardan yine çıkacak mı? Eklenti 176733 Kendiliğinden çıktı. Böyle kocaman göründüğüne bakmayın. Aşı ceviz büyüklüğünde. Eklenti 176734 |
Maşallah nazar değmesin. Bizde bahçemizdeki minnacık ceviz ağacımızın büyüyüpte topladığımızı görecekmiyiz acaba ?
Ne güzel bir umuttur değilmi sevgili SDurul, seneye daha güzel olacaklar. Sanırım tüm çiçek bitki severlerin yüreğinde var bu tatlı ve güzel umut. Umutlarınız gerçek , sevinçleriniz daim olsun. Kucak dolusu sevgi ve saygılar.. |
Sevgili SDurul,
Çok sevdiğim bahçelerden biridir sizinki. Sıkça girip,çok tat alarak geziyorum. Elinize sağlık,bereketiniz hep artsın. Sevgi ve sağlık dileklerimle.. |
hünnap nelere faydalıdır.bilen varmı?bulamadım.
|
Hünnapın Mucize Faydaları ve Hünnap Neye İyi Geliyor!
Hünnap (Ziziphus zizyphus), Ünnap; hücre yenilenmesine, yaşlanmanın geciktirilmesine (antiaging), kansere, cilt sağlığına, AİDS’e iyi geldiğine dair yeni bilgiler var. Hünnap yeniden mucize gıda, süper gıda olabilir! Hünnap ağacı kurutulmuş meyveleri çerez olarak tüketilen, Hazreti Adem’in ağacı, Cennet Ağacı da denen, az bulunan ve zor yetişen bir ağaçtır. Hünnap yemişi ve hünnap suyu kalp damar hastalıklarına iyi gelir. Hünnap yüksek tansiyona iyi gelir. Hünnap tartrat, pektin, müsilaj, tanen, şeker ve C vitamini içerir. Hünnap kolestrol ve trigliserit düşürücü faydası vardır. Hünnap balgam söktürmeye iyi gelir. Hünnap idrar söktürmeye iyi gelir. Hünnap sabahları 2 tane yemişi yenirse, faydalıdır. Hünnap yaprağı; çayı olarak bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır Sevgili mormenekşenin mesajından kopyaladım. |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili Sdurul hazan görüntülerin çok hoş olmuş, bu mevsinde de bahçe çok güzel olur fışır fışır yaprak sesleri baharın bittiğinin haberçileridir adeta, Çok severim bu görüntüleri, yaprak hışırtılarını seyrederken dalarrr giderim hayallerim beni alır götürür.
|
Sayın SDurul, sizleri uzun zamandır takip ediyorum. Özellikle sizin bahçenizi. Cevizlerinizi, Hünnaplarınızı ve Antep fıstıklarınızı kıskanmıyor değilim hani. Ama sizlerden ne kapabilirim diye sizleri gözetlemekteyim. Mesela fırınınızın yapım aşamalarını eşime gösterip, ben de isterim diye tutturdum. Defalarca bayaa bir inceledik. Üstelik ortada daha kulübe bile yok.
Kamelyaya bitişik olsun diye eşime plan proje bile çizdim. Kimseyi ayırt etmeksizin kopya çekiyorum. Ortaya karışık birşeyler sunacağım herhalde :) Sağlık ve esenlikler diliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 177351 |
3 Eklenti(ler)
Çiçeklerimden son görüntüler. Gayret çiçeğimin adını forumlardan öğrenmiştim. Ama, tam emin olamıyordum. En son açan çiçeklerinin kenarlarının sarı oluşuyla kesin fikrim oluştu. Çiçeğim gayret çiçeği, galliardia. Çok zahmetsiz bir çiçek, çiçekleri seven herkes kolayca yetiştirebilir.
Eklenti 177490 Eklenti 177491 Eklenti 177492 |
4 Eklenti(ler)
Yeni çiçeklerim,
Çiçeklerime kimden gelmişse onun adını veriyorum. Zıpçıktımın adı Vildan. Sadece birkaç soğan istemiştim, al götür abla dedi. Onu ta İnegöl'den kucağımda getirdim. Son çiçeklerini burada açtı. Eklenti 177792 Annne çiçeğim (Sedum Sieboldii), açtı. Eklenti 177794 Sevgili Satı hanım'ın gönderdiği bitkilerimden bazıları sürgün vermeye başladı. Araştırmama göre altuni taflanın, yeni evindeki ilk yaprakları. Tekrar teşekkürler Satıcığım. Eklenti 177793 Çok geç açtı. Artık bahçeye sık gidemediğimiz için çiçeklerini göremeyeceğiz. Eklenti 177795 |
Sevgili SDurul, bahçendeki son fotoğraflar da çok güzel. Ancak vakit bulup da bakabildim.
Hünnapın şekere de iyi geldiğini duydum, şeker hastası olan bir komşum benden sık sık hünnap istiyor. Ben de kütür kütür halini severim ne güzel yenir. Bir de toplaması kolay olsa. Dikenleri çok batıyor, hep uzun kollu bir şey giyiyorum toplarken. Bizim ağaçlar bodur tip, o yüzden silkeleme yapmıyoruz. |
Alıntı:
Hünnabın şekere iyi geldiğini duyduğum iyi oldu. Eşim bol bol yesin. Evet, dalından yarı olgunlaşmışlarını yemesi çok güzel. Toplarken uzun kollu bir şey giyseniz de dikenleri çok sert ve sivri, dikkatli olmak gerekir. |
5 Eklenti(ler)
Muşmula,
Eklenti 178798 Eklenti 178799 Antep Fıstığı ağacının aşı yeri, Eklenti 178800 Eklenti 178801 Eklenti 178802 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Zeytinler bu sene az. Her yıl çoğundan yağ çıkarttırıyoruz, birazını da yeşil ve siyah zeytin olarak, yemek için ayırıyoruz.
Eklenti 178806 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Zeytinlere dip budaması yapıldı.
Eklenti 179164 Eklenti 179165 Yağlık zeytinlerin toplanmasına biraz daha vakit var. Eklenti 179166 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bundan önce, aşağıdaki fotoğrafta görülen çiçekleri gördüyseniz, onlar meyveye dönüşüm başlangıcı olabilir. Yoook, görmediyseniz; çiçek tomurcuklarıdır. Bu arada, zeytin hasadı bereketli olsun.:) Eklenti 179184 |
Alıntı:
Neyse, geç olsun güç olmasın. Saygılarımla. |
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Hünnabın çiçeğinden, meyvesine, hasadına paylaşmıştım. Şimdi son hali ve dikenleri,
Eklenti 180546 Eklenti 180547 Eklenti 180548 |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 180549
Eklenti 180550 Her mevsimin ve mevsim çiçeklerinin ayrı güzelliği var. Bahçede az ve öz açan bir diğer kasımpatı. Ve zinnia; Eklenti 180551 |
5 Eklenti(ler)
Alisyumun çoğalan çiçekleri;
Eklenti 180552 Eklenti 180553 Galliardia çiçeğe devam, Eklenti 180554 Hurma fidanının sonbaharı; Eklenti 180556 Eklenti 180555 |
Ne tuhaftır şu insanoğlu!
Yağmur yağmaya başlar havalar soğur, ahh bir yaz gelse der. Yaz gelir sıcaklar bastırır, offf bu ne sıcak öldük, bayıldık sıcaktan bir kış gelse der. Ben de bahçenizdeki sonbahar fotoğraflarını görünce ayyy benim bahçemde neler olmuştur, ne renklere bürünmüştür diyerek iç çektim. Oysa daha onbeş-yirmigün evvel " ayy bir İstanbul'a gitsem de biraz şu bahçe işlerinden kurtulup dinlensem" diyordum. Eşim, " yapma, dur da dinlen, etrafını seyret biraz" diyorsa da, tam balkondaki salıncağa kuruluyorum, etrafı seyrederken gözüme taaa karşıda yan yatmış bir dahlia dalı takılıyor. Ne kadar " amannn Güler, boş ver o tarafa bakma" desem de olmuyor. Oflıya puflıya yerimden kalkıyorum en az 100m gidip o dalı bağlıyor, düzeltiyorum. Hastalık bu dostlar, inanın hastalık ve delilik başka bir şey değil. :p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025