![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hazır söz kirazdan açılmışken bir anımı anlatayım. Yaşımmm onbir ve ya oniki olacak kiralık tuttuğumuz bir tarla vardı içinde de koca altı ağaç kiraz vardı, kirazlar olmuştu bir arkadaşımla hadi kiraz yemeye gidelim dedik, ağaçlara tırmandık ve avuç avuç kirazları yiyorduk, iyice karnımız doymuştu, bir ara arkadaşım içlerine bakmak istemiş bana da yiyoruz ama bir içine baksana dedi.
Bakmaz olaydım içleri kurt kaynıyordu, daha sonrasını anlatmayayım.:( Yoksa sizler de böyle mi fark ettiniz.:D |
SDurul'cuğum kirazların görüntüleri ne kadar güzel, kirazı dalın da yemek bana hep cazip gelmişti ama toplamak ve boylarına göre kasalara koymak çok sıkıcıydı,kolay gelsin canım.
|
Sayın Cumhur Tonba, Sayın Lilium yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bu seneye kadar kirazlarda bir tane bile kurt görmemiştik. Bu bahar, arkası arkasına yağan yağmurlar ilaçlamayı geciktirdi. Sanırım bu yüzden bu durum meydana geldi. İyi ki toplamaya başlarken farkettik de yemedik. |
Sevgili Fatoş hanım teşekkür ederim.
Fundalar iyice coştu, şimdi adını doğru hatırlayamadığım diğer çiçekler sırada. Sevgiyle kalın... |
3 Eklenti(ler)
Hep aynı görüntülermiş gibi oluyor, ama hünnap meyve oluşturmuş mu diye bakmaya gittiğimde çok yoğun ve güzel bir koku, çok sayıda arı ile karşılandım. Çiçekler daha bir renklenmiş, sarıya dönmüştü. Arılar, vızır vızır çiçekten çiçeğe konuyordu.
Eklenti 153465 Eklenti 153466 Eklenti 153467 |
4 Eklenti(ler)
Kabak çiçeğinin güzelliğini daha önce farketmemiştim. Bu kış kabaklar bizden.
Eklenti 153468 Eklenti 153471 |
Tek kelime ile: Maşallah!
İnşallah bu bahçede uzun ve mesut bir ömrünüz olur. |
Aslında yediğimiz sebzelerin o kadar güzel çiçekleri var ki, tam da balkonlara yakışır. Patlıcan çiçekleri de harikadır.
|
Bendeki, üç Hünnap fidanından ikisi çiçeklendi. Çiçeklerinin koktuğunu şimdi sizden öğrendim. Gündüz ilk işim onları koklamak olacak.:confused:
Sizin çevrenizin belliki zengin bir doğası var. Ne kadar enteresan çiçekli bitkiler onlar? Sevgili SDurul; Kirazlarınızın kurtlanması üzücü. Ama inanır mısınız? ''Keşke benim kirazlarda böyle bol meyve verecek duruma gelseler de, kurtlu da olsalar farketmez!'' dedittirecek görüntüler yakalamıssınız. Tabii bu arada ilaçlama olmazsa, kurtlanmnın kaçınılmaz olduğunu öğrendim.;) Esenlikler diliyorum. |
1 Eklenti(ler)
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;659719]Bendeki, üç Hünnap fidanından ikisi çiçeklendi. Çiçeklerinin koktuğunu şimdi sizden öğrendim. Gündüz ilk işim onları koklamak olacak.:confused:
Dediğimi yaptım. Çiçeklenme yoğun olmadığından veya sabah serinliği nedeniyle koku alamadım. Ancak bir tesbitim oldu! Benim Hünnaplarda, tozlaşmayı karıncalar da üstlenmiş.;) Eklenti 153506 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 153602 Domatesler çiçek açmaya başlamış. Eklenti 153603 Biberler ve çiçeği. Eklenti 153604 Eklenti 153605 |
Alıntı:
Sizin kirazlarınız da zaman içersinde büyürler ve meyve verirler inşallah. Hünnapların 6 Hazirandaki fotoğraflarını çektiğimde kokmuyordu. Çiçekler olgunlaştığında kokmaya başlamış. Sizin hünnap ağacınızın yaprakları ve çiçekleri bana farklı geldi. Herhalde cinsi farklı. Bol ürün almanız dileğiyle... |
Sevgili SDurul;
Haklıymışsınız! Akşam üzeri Hünnap çiçeklerini tekrar kokladım. Öyle güzel kokuyorlarki. Ya sabah serinliğinde, gerçekten kokmuyorlardı. Ya da; ben koku alamamıştım.? |
5 Eklenti(ler)
Bugün eltimdeydim. O'nun çok güzel gülleri var, ama güller geçmiş. Ben de bahçesini ve diğer çiçeklerini görüntüledim. Bu arada bana pembe bir menekşe ve başka çiçekler hediye etti.Eltimin bahçesinden görüntüler,
Eklenti 153763 Eklenti 153764 Eklenti 153765 Eklenti 153766 Eklenti 153767 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eltimin kendi yaptığı aksesuarlar,
Eklenti 153795 Eklenti 153796 Bana hediye ettiği menekşem, Eklenti 153797 Açan menekşeleri, Eklenti 153798 Eklenti 153799 |
Artık eskimiş hiçbirşeyi atmayacağız. Çok orjinal saksılar çıkabiliyor ortaya:) Eltinizin ellerine sağlık sevgili Sdurul
|
Hmmm. Kirazlar nefis görünüyor. Cok güzel resimlemissiniz. Bence kiraz ve karpuz meyvelerin iki kralicesi. Belki de burada zor buldugumuzdandir. Sevgiler.
|
Meyveler, sebzeler parmak ısırtıyor. Çiçekler çeşit çeşit:) Eltinizin bahçesi de öyle. Güle güle büyütün, sevgiyle
|
Sevim hanımcığım, teşekkür ederim. Biraz geç yazabildim. Dün güzeller güzelimin doğum günüydü, sıkkındım biraz. Sevgiyle kalın.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçeden görüntüler;
Asmalı evcik, Eklenti 154912 Bahçenin kıyılarındaki asmalardan biri, Eklenti 154913 Üzümler koruk olmuş, Eklenti 154915 Antep fıstığının bereketi, Eklenti 154911 Adını forumda öğrendiğim, pembe çiçekli bitki: Coronilla varia Bahçenin kıyısında kendiliğinden yetişmiş. Eklenti 154914 |
5 Eklenti(ler)
Açmaya devam eden çiçeklerim,
Geçen seneki kırmızı japon gülümü, mart ayında balkona çıkarınca kaybetmiştim. Cumartesi günü yenisini aldım. bu hem katmerli hem rengi farklı. Eklenti 154934 Mor beyaz petunyam açmaya devam ediyor. Mis gibi kokusu var. Eklenti 154935 Funda çok hoşuma gidiyor, çiçekleri gün geçtikçe artıyor. Eklenti 154936 Aslanağzı saksıdan bahçeye geçince neşesi arttı. Eklenti 154937 Gazanyalarım daha toprağı örtmedi, ama oldukça güçlü yapraklar çıkarıyorlar. Bakar mısınız şu sarının güzelliğine? Eklenti 154938 |
;)Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel maşallah.Özellikle pazartesi günleri hep aklıma SDurul hanım bahçesinin güzel resimlerini ekler diye geliyor.
Saygılar. |
Sevgili Sdurul mor beyaz petunyanız tohum yapıyormu acaba?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 155214 Eklenti 155215 |
Sevgili Sdurul bazı petunyalarda tohum oluşmuyor da o yüzden sormuştum. Yine de çok teşekkür ederim:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025