![]() |
Ne güzel bir bahçeniz var sevgili SDurul.. Çiçekler, meyveler, sebzeler....
Açık renk güller de bir başka güzel oluyor. O açık pembe ve açık sarı ne kadar sade, zarif. Hepsine de maşallah diyorum. |
Hep o ''dalları kiraz bastı!''görüntülerine heves ediyorum. Benim meyve ağaçlarım henüz çok küçükler. Dilerim bir gün benzer görüntüleri, bende sizlerle paylaşabilirim.
Sevgili S.Durul; Bende de, üç tane Hünnap fidanı var. Bunlardan ikisinde çiçek gözleri belirginleşti. Nasıl bir çiçek yapısına sahip olduklarını öğrenmek için, merakla bekliyordum. Sağolun merakımı giderdiniz. Buralarda daha geç çiçeklenecekler. Anlaşıldı. Sizlerden gördükçe, gelecek yıl için daha çok sebze yeri hazırlamam gerektiğini anlıyorum. Örneğin; rezene ve roka tohumlarım elimde kaldı. Yeşil soğanı komşudan yiyoruz. Neyse, gelecek yılın planları şimdiden şekilleniyor.;) Sağlık içinde, afiyetle yiyin. Tabii o güzel çiçeklerin keyfini sürerek.:) |
Sevgili Dudi, dağ çiği, Vildan Sönmez güzel yorumlarınıza teşekkürler.
Sevgili dağ çiği, her nedense bizim çilekler şöyle bir gelişmedi. Sulama ve güneş şartları uygun, çilek bizim toprağın yapısına uygun değil galiba. Sevgili Vildan Sönmez, gül en sevdiğim çiçeklerin başında geliyor. Şimdilik on iki kök gülümüz oldu. Sayıları artacak gibi görünüyor. |
Sayın Orhan Özbilgiç, teşekkür derim. Bizim bahçede sebze yetiştirmek gelenek halini almıştır. Rahmetli kayınpederim, sağlığında her yeri domates, biber, patlıcan, maydanoz, hatta salçalık biber, vesaire ile doldururdu. Eşim bu kadar çok yapma der, O ise dinlemezdi. Şimdi aynısını kendi yapmaya başladı.
Taze taze, dalından koparıp yemesi de bir başka güzel oluyor. Bu sefer çarşıda, pazarda hiç bir şeyi beğenemiyor insan. |
5 Eklenti(ler)
Ağaçlar net'ten sonra, sadece ağaçlar ve çiçekler değil, her gördüğüm bitki dikkatimi çekmeye başladı. Bahçeden papatyalar, gelincikler ve adını bilmediğim kıyıda köşede kalmış bitkiler.
Eklenti 150587 Eklenti 150588 Eklenti 150589 Eklenti 150590 Eklenti 150591 |
5 Eklenti(ler)
Sabah sefasına benzeyen çiçekleri olan bitki ve adını bilmediğim diğer güzel çiçekli bitkiler.
Eklenti 150595 Eklenti 150596 Eklenti 150597 Eklenti 150598 Eklenti 150599 |
5 Eklenti(ler)
Yağmurda bahçe görüntüleri,
Eklenti 150625 Eklenti 150626 Kurudu sandığımız nar küçücük sürgün vermiş. Dibini açarken uğur böceği gördüm. Bahçede çok sayıda uğur böceği var. Ne işe yaradıklarını düşünürsek, daha sevimli görünüyorlar. Eklenti 150628 Eklenti 150629 Menengicin üzerindeki meyveye benzeyen oluşumlar büyümüşler. Kıyılarda antep fıstığı aşılanmayı bekleyen menengiçler oldukça fazla. Eklenti 150627 |
5 Eklenti(ler)
Adını bilmediğim yeni çiçeklerim,
Eklenti 151093 Eklenti 151092 Eklenti 151094 Değer verdiğim bir büyüğümün hediyesi, sardunya ve sakız sardunya, Eklenti 151096 Eklenti 151095 |
5 Eklenti(ler)
Küpelerim açtı, tomurcuklu olan iki saksım daha var. Onlar değişik renkte açarlar belki.
Eklenti 151097 Eklenti 151098 Eklenti 151099 Eklenti 151100 Eklenti 151101 |
5 Eklenti(ler)
Pembe gül,
Eklenti 151102 Kalanchoe aralık ayından beri açmaya devam ediyor. Dışarı alınca rengi koyulaştı. Eklenti 151103 Biberiye, şimdi bahçede, Eklenti 151104 Uyku çiçeği, Eklenti 151105 Dalya, Eklenti 151106 |
SDurul' cuğum,bahçendeki çiçekler meyva ağaçların, sebzelerin harika olmuş, saksında ki Rudbeckia nın peşine düştüm, çok güzeller, tohumunu aramaya başlamıştım ki tohum kutusun da başka bir çiçeğin tohumunu ararken rudbeckia nın tohum zarfını buldum, biraz geç oldu ama hemen ektim, ben onu minik ayçiçeği tohumu diye alıp ekmekten vazgeçmiştim, hiç dikkat etmemişim. Herşey çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Sevgiler.
|
Fatoş hanımcığım, çok sağolun. Rudbeckiayı adını sanını bilmeden aldım, çok hoşuma gitti. Çiçekçi çok yıllık olduğunu söyledi, inşallah öyledir. Tohum almayı başarırsam arkadaşlarla paylaşmayı düşünüyorum.
Biliyor musunuz? Funda açtı. Tohumdan yetiştirdiklerimden ilk açan o, beni çok mutlu etti. Benim böyle sevinmeme vesile olan canım arkadaşıma, bir kez daha teşekkürler... |
Canım arkadaşım funda açtığı için sevindim, sanki bahçeler de çıkan yabani çiçeğin irisi, asıl krizantemler beni neşelendiriyor, hergün değişik renklerle gülümsüyor
|
Sevgili SDurul, ne kadar ilginç çiçek varsa bahçenize doluşmuşlar.
Uğur böcekleri çok faydalıymış bahçeler için biliyorsunuz, populasyonu arttırmak lazım. Funda bitkisi çok hoşmuş, ellerinize sağlık. |
Sevgili Sdurul,
Bahçeniz her zamanki gibi harika maşallah diyelim:)Yasemin dikebildiniz mi?Bu arada uyku çiçeğini siz mi ektiniz yoksa kendiliğinden mi çıktı?Benimde bahçede bu yıl yonca mı uyku çiçeğimi bilmediğim çiçekler var ama şuan çiçek oluşumu yok. |
Sevgili Adalet hanım, haftada iki gün; hem cuma hem cumartesi çiçekçiye gidilirse olacağı bu. Almayayım, sadece bakıp, dönerim diyorum, ama ne gezer, dayanamayıp alıp alıp geliyorum. Bazıları balkonda, bazıları bahçede. Balkonda oturacak yer kalmadı, bu arada eşim rest çekmek üzere. Balkonları yıkamak ayrı bir dert. Benim için asıl önemli olan tohumdan yetiştirmeye çalıştıklarım. İlki açtı, diğerleri sırada.
Yılmaz Yalçın kardeşim, Çiçekçiye yasemin siparişi verdim. Soğuğa dayanıklı cinsinden, galiba sarı çiçekli olanı dayanıklıymış yaseminin. Uyku çiçeğinin patateslerini kendim diktim. Çok çabuk çoğalıyorlar. |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bahçeden görüntüler.
Eklenti 151923 Üzüm bağı. Eklenti 151921 Eşek arısı olabilir mi? Eklenti 151922 Eklemeden geçemeyeceğim bir fotoğraf. Yağmur yağarken düşen damlaların havuzda oluşturduğu görüntü. Eklenti 151925 Kabaklar şimdi daha da büyüdü. Eklenti 151924 |
5 Eklenti(ler)
Maviş açmaya devam ediyor...
Eklenti 151926 Begonyam. Eklenti 151927 Bu acem halısının yaprakları daha etli ve rengi de daha açık. Eklenti 151928 Cimbomlu gül tüm güzelliğiyle açmaya devam ediyor ve esas yerine gitmeyi bekliyor. Bu güzelliklerle beni tanıştıran sevgili Güler Hanım'a bir kez daha teşekkür ederim. Eklenti 151929 Eklenti 151930 |
[QUOTE=SDurul;653969] adını bilmediğim diğer güzel çiçekli bitkiler.
Eklenti 150597 Parazit bir bitki. Canavarotu (orobanche spp.) |
Çok teşekkür ederim, sevgili Güngör hanım. Demek parazit bir bitki imiş. Ama olsun, öğrenmiş oldum. Hemen imha edelim. Başka bir parazit latin çiçeğine sarılmıştı. Aynı canavar otunun renginde ve kökü yoktu, veya ben fark edemedim.
Bitkiler konusundaki engin bilgilerinize hayranım. yardımlarınızın devamını diliyorum. Sevgiler... |
Alıntı:
|
Bahçeniz çok güzel, çeşitte bol ellerinize sağlık.
vakit buldukça bitki isimlerinde yardımcı olmaya çalışırım sevgiler. |
Cimbomlu gül her ne kadar ailece cimbomlu olmasak da çok hoşuma gitti çok güzelmiş gerçekten. Diğer güzelliklerin hakkını da yememek lazım. Ellerinize sağlık hepside ayrı güzeller.
|
Sevgili SDurul bahçeniz çok güzel bende cimbomlu gülünüze hayran oldum.
Nasılda açmış emeklerinize sağlık. |
Alıntı:
Ben de her ne kadar milli takımdan başka takım tutmasam da cimbomlu gülü çok seviyorum. Çünkü o kızımın gülü. O cimbomluydu. Eminim, dünya gözüyle görseydi bu gülü O da çok severdi. |
[QUOTE=SDurul;649329]Adını bilmediğim yeni çiçeğim.
Eklenti 148308 Eklenti 148309 Eklenti 148310 Black-Eyed Susan sanırım. |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Üç dört gündür, kiraz topluyoruz. Kirazlar bu sene, bizi çok yordu. Geçen yıllarda kirazlar toplanır, dağıtılacaklar ayrılır, kalanlar kasalanıp kiraz alim merkezine götürülürdü. Bu sezon toplamaya başlarken, kirazların kurtlu olduğunu farkettik. Toplarken sağlam olup olmadığını ayırmak, kasalarken tekrar kontrol etmek, hem sıkıcı oldu, hem çok zamanımızı aldı. Yine de dalında kiraz görüntülerini paylaşmak istedim.
Eklenti 153160 Eklenti 153161 Eklenti 153162 Eklenti 153163 Eklenti 153164 |
4 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025