![]() |
Beyaz gül çok asil :)
|
3 Eklenti(ler)
Annemin gönderdiği yeni çiçeklerim.
Sedum palmeri, geldiğinde çok güzeldi. Galiba çok suladım, yapraklarını döküyor. Düzelir, umarım. Eklenti 147828 Paşa çadırı. Eklenti 147827 Mum çiçeğimin annesi, anne mum çiçeği. Eklenti 147829 |
Cumartesi günü aldığım koyu kırmızı gül.
Eklenti 147124 Eklenti 147127 Eklenti 147128[/QUOTE] Sevgili SDurul,kırmızı gülün güzelliğine hayran kaldım sevgiler. |
5 Eklenti(ler)
Bugün bahçede, çoktan beri boş duran havuzu temizledik, boyadık ve doldurmaya başladık.
Eklenti 148278 Eklenti 148279 Eklenti 148280 Eklenti 148281 Eklenti 148282 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Havuz dolarken,
Eklenti 148300 Dağ çileği büyüyor, bu sene çiçek açmayacak galiba. Eklenti 148302 Bahçeden bir görüntü, Eklenti 148301 Üzümler büyüyor. Eklenti 148303 Büyük kiraz ağacının kirazları, Eklenti 148304 |
5 Eklenti(ler)
Adını bilmediğim yeni çiçeğim. (Rudbeckia- Güneş Şapkası)
Eklenti 148308 Eklenti 148309 Eklenti 148310 Pembe kokulu gülüm. Geçtiğimiz yaz almıştım, yaprakları küçük olduğu için sarmaşık gül sanıyordum. Fakat sarmaşık gül değil gibi görünüyor. Eklenti 148311 Bahçedeki açık pembe gül. Eklenti 148312 |
5 Eklenti(ler)
Şeker tabakları bahçeye taşındı.
Eklenti 148313 Eklenti 148314 Gazanyalar bahçeye alışmaya çalışıyor. Bir tanesi renk değiştirmiş. Eklenti 148315 Sarı haseki küpesi, saksıdayken çiçek açması durmuştu. Bahçeye geçince yeni çiçekler açtı. Eklenti 148316 Alev çiçekleri bahçeye geçince bazıları tutmamış gibi görünüyordu. Bu hafta gittiğimizde bir tanesini daha canlanmış gördüm. Eklenti 148317 |
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki güller.
Eklenti 148318 Eklenti 148319 Fare kulağını bir tutam komşum vermişti, ayrıca arkadaşlardan gelen tohumlarını da ekmiştim. Yaprak rengi ve çiçeklerinin narinliği çok hoşuma giden bir çiçek. Umarım önümüzdeki yıl çoğalır. Eklenti 148320 |
Sevgili SDurul;
Bahçeniz giderek dahada güzelleşiyor. Her bahçede öyle bir yedek su deposu görevi yapacak havuz lazım. Şöööyyle, kovayı içine daldıracak, çiçeklere dökeceksin! Sarı Hasekiniz, Alev çiçeğiniz çok güzeller. Kocayemiş(Dağ Çileği), galiba sonbaharda çiçekleniyor.:confused: Meyveleri üzerinde iken. Adını bilmediğinizi söylediğiniz çiçeğiniz; Rudbekya(Güneş Şapkası). Kasıma kadar sürekli çiçek açacak. Benimki bu sene soğuklarda kayboldu. Oysa her sene, kendiliğinden tekrar çıkardı. Tohumdan ektiğim çıkmadı. Neyse! Onun fidesini aldığım yer köydeki bir bahçe. Bir ara uğrarım. Şayet, onlar sağlıklı ise bir iki kök söker alır, tekrar dikerim. Haydi! Gerisi kolay gelsin.;) |
Sevgili SDurul gülleriniz parmak ısırtıyor:) o iamini bilmediğiniz pembe çiçeğinize bayıldım. Çok narin çok zarif.:)
|
Sayın Orhan Özbilgiç, Sevim.K teşekkür ederim.
Orhan bey, sayenizde çiçeğimin ismini öğrendim ve ilgili sayfayı buldum, sağolun.Pek yaygın bir çiçek değil herhalde, çiçek hakkındaki bilgi az. Havuz sulama amaçlı, birde döşenen borularla, suyu olmayan komşulara su dağıtılıyor. |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda tohumda yetişen fidelerim. Sevgili Fatoş hanımın gönderdiği funda, krizantemler, sevgili mormenekşenin gönderdiği zinnia fideleri.
Eklenti 148410 Tohumunu sevgili Maki arkadaşımın gönderdiği petunya fideleri. Fotoğrafta görünmeyen yeni çıkanlar da var. Eklenti 148411 Sevgili Güler hanımın gönderdiği üçüz çiçeği fidelerim. Eklenti 148413 Yine Fatoş hanımdan, kedi tırnakları. Eklenti 148414 Tohumları sevgili ozbeyden gelen süs bezelyesi. Eklenti 148412 |
Sevgili S.Durul, toprağınız çok güçlü anlaşılan ve siz de çok iyi bakmışsınız, bayıldım hepsine de.
Biraz daha araları doldursanız diyeceğim ama siz zaten düşünmüş olmalısınız, bahçeye geçmeyi bekleyen bir çok fidecik var. Ben bunu çok sevdim, harika bir formu var, çiçekleri de üzerinde uzun kalacak gibi görünüyor. İzninizle bu güzelliğ klasörüme kaydettim. |
Sevgili Adalet hanım, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Pembe gülü ben de beğeniyorum. Bahçede inşaat malzemeleri, keresteler, molozlar olduğu için tam boy fotoğrafını çekemiyorum. Önümüzdeki yaz işler bitince, evin bahçesi için de güzel düşüncelerim var. İzin ne demek, istediğiniz fotoğrafı kaydedebilirsiniz. Sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
SDurulcum çiçeklerin biraz daha açmasını beklediğim için biraz geç koydum fotoğrafları...İşte krizantem ve fundanın fotoğrafları, beklediğime değmiş mi? ;)
Eklenti 148756 Eklenti 148757 Eklenti 148758 Eklenti 148759 |
Fatoş ablacım fundalar için birşey diyemem ama krizantemler güzelmiş:)
|
Bahçenin sahibesi yok ama bahçesin de sohbet edelim, Günebakan'cığım bize geldiğinde krizantemin çiçekleri çok küçüktü, bir şeye benzetmemiştik, o kadar uğraşa değmedi diyordum sonra birden çiçek boyutları büyüdü, güzelleşti.
|
Beklemek gerekmiş galiba Fatoş abla bazen sabırsız davranıyoruz galiba:)
|
SDurul'cuğüm nerdesin? İnşallah her şey yolundadır, bizi meraklandırma, sevgiler.
|
Sevgili Fatoş hanım, geldim, ayağımın tozuyla bilgisayarın başına geçtim. Bu güzel çiçekler bende de açacağı için çok mutluyum. Krizantemlere bayıldım. Açmaları için sabırsızlanıyorum. Sesinizi duymak güzeldi.Sevgiler...
|
SDurul'cum hoş geldin, annenizin sağlık durumunun düzelmesine sevindim, geçmiş olsun, uzun süre sizi sitede göremeyınce endişelendim, ben de annem gibi olmaya başladım, eskiden bu huyuna kızardım şimdi aynısını ben yapıyorum. Sevgiler.
|
Teşekkür ederim, Fatoş hanımcığım. Ben de gönül rahatlığıyla evime döndüm. Hastalık, sağlık bizim için.
Artık, burada kardeş gibi olduk. Arkadaşları göremediğimiz zaman merak ediyoruz. Allah herkese, hepimize iyilik, sağlık versin. |
SDurul bahçen ve çiçeklerin çok güzel içim açıldı.
Pembe gülüne bayıldım inşallah sarmaşıktır. Sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bugün hava yağmurlu olmasına rağmen bahçedeydik. Yapılacak çok iş vardı. Yağmur izin verdiğince ot biçme, gübreleme, sebze bahçesinin çapası gibi işleri yapmaya çalıştık. Tabii bu arada fotoğraf çekmeyi unutmadım. Bu güne kadar dikkat etmediğim bir çok ayrıntıyı, ağaçlar net'ten sonra fark ettim. Örneğin; hünnap çiçeği.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçeye diktiğimiz çileklerden pek verim alamadık. Yıllar önce de diktiğimiz çilekler olmamıştı.
Eklenti 150316 Eklenti 150317 Kirazların dalındaki görüntüleri çok hoşuma gidiyor. Eklenti 150318 Eklenti 150319 Eklenti 150320 |
5 Eklenti(ler)
Meyvelerin bugünkü durumları,
Eklenti 150323 Eklenti 150324 Eklenti 150325 Eklenti 150326 Eklenti 150327 |
Sevgili SDurul maşallah meyvelerinize çok güzeller.Hünnapı ne güzel çekmişiniz ne güzel bir meyvedir.Çilek suyu çok sever birde güneşi.Kirazlarda harika gözüküyor afiyetle yersiniz İnşallah.
|
5 Eklenti(ler)
Çiçeklere gelince, bahçeye ektiğim tohumlar çok yavaş gelişiyor. Bir de hangisi ot, hangisi çiçek bilemiyorum. Ot olduğundan emin olduklarımı yoluyor, diğerlerini ellemiyorum. Balkondaki çiçeklerden bahçeye götürdüklerimden farkettiğim, bahçede çiçeklerin güçlenmesi ve çiçeklerinin irileşmesi. Yine bu gidişimizde bazı saksıları bahçeye taşıdım. Bunların başında amaryllisler geliyor. Bakalım bahçede çiçek açacaklar mı? Bahçedeki bazı çiçeklerin son durumu,
Eklenti 150359 Mısırlar, Eklenti 150360 Sebze bahçesindekiler, Eklenti 150361 Eklenti 150362 Domatesler, Eklenti 150363 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025