agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 17-05-2010 11:06

Söz verilmişse verilmiştir, ama biraz gecikti, unutkanlığım yüzünden. Dün bahçede çok iş vardı, sebze diktik. Ben eşimin emir eri, onu getir, bunu götür. Arada çatıyorum; ben seninle çiftçi diye evlenmedim, diye.
Evet sevgili Dudi bu kocayemiş. Daha çok küçük, bu bahar diktik. Çiçeğini ve meyvesini görmedik henüz.

Dudi 17-05-2010 11:10

Erkekler böyle işte, bir iş yaparken eşlerini çırak yapmaya bayılırlar :D Toplarsanız yapraklar körpelerden olursa sevinirim :D
Bende, kocayemişi balkonda saksıya diktim bu bahar bakalım nasıl olacak?

Sevgi Durul 17-05-2010 12:46

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, sabah sefası diye ektiğim tohumlardan çıkan fideyi sabah sefasına benzetemedim. Yanlış biliyor da olabilirim, yetiştiren arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Eklenti 144752

Yılmaz Yalçın 17-05-2010 13:05

Sevgili Sdurul,
Fidelerinizin en büyük olanı hariç diğerleri sabah sefası:)Ben de forumda sormuştum 2 hafta önce:)

dağ çiği 17-05-2010 22:10

Menekşeleriniz çok güzel meyve ağaçları çok neşeli gözüküyor, sebzelerinizde inşallah hayırlısıyla büyür.Koca yemiş bizim dağlarda çoktur meyvesinin tadıda görüntüsüde çok güzeldir.

Sevgi Durul 17-05-2010 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 640090)
Sevgili Sdurul,
Fidelerinizin en büyük olanı hariç diğerleri sabah sefası:)Ben de forumda sormuştum 2 hafta önce:)

Teşekkür ederim cevabınız için, Yılmaz Yalçın kardeşim. Bugün eltim gelmişti, aynen sizin söylediğiniz gibi büyük olanın dışındakiler sabah sefası dedi. Büyük olanı sökecekti, her ihtimale karşı söktürmedim. Belki o da sabah sefasıdır.

Sevgi Durul 17-05-2010 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 640446)
Menekşeleriniz çok güzel meyve ağaçları çok neşeli gözüküyor, sebzelerinizde inşallah hayırlısıyla büyür.Koca yemiş bizim dağlarda çoktur meyvesinin tadıda görüntüsüde çok güzeldir.

Teşekkür ederim sevgili dağ çiği,
Kocayemişi forumlarda buldum. Gerçekten çiçeği ve meyvesi çok güzel. Bakalım bizim kocayemiş ne zaman meyve verecek?

Sevgi Durul 17-05-2010 23:42

5 Eklenti(ler)
Uyku çiçeğim açmaya başladı.
Eklenti 144932
Pembe papatyalar.
Eklenti 144933
Eklenti 144934
Horozibiğinin çiçeğini horozibiğine benzetemedim.
Eklenti 144935
Katmerli kalanchoe katmerlerini tam olarak açamadı,
Eklenti 144936katmerlinin katmerlisiymiş.

Sevgi Durul 17-05-2010 23:51

3 Eklenti(ler)
Bahçedeki kırmızı gül bütün goncalarını açmış, sarı gül biraz daha gölgede kaldığından mıdır nedir açmamış. İkisi birlikte açsaydı, çok güzel olacaktı.
Eklenti 144941
Eklenti 144942
Eklenti 144943

Sevgi Durul 18-05-2010 09:59

4 Eklenti(ler)
Antep fıstıkları,
Eklenti 145035
Eklenti 145036
Eklenti 145037
Eklenti 145038

nurcanaybay 18-05-2010 13:56

Aynı bölge de yaşadığımız halde ,hiç görmediğim çiçeklerle sizin bahçe de karşılaştım.
Uyku çiçeği ,alev çiçeği bu gün de antep fıstığını gördüm.
Ağaç hakkın da bilgi verebilirmisiniz ?Hızlı büyüyor mu ,hastalıklara çabuk maruz kalıyor mu ?

ozbey 18-05-2010 15:40

Sevgili SDurul, bahçeniz ilgiyle takip ettiklerimden, olmasını istediğim her şey var.
Benim bahçem küçük olduğu için istediğim bitkilerin hepsinden dikemiyorum , sizlerin bahçesine bakarak teselli oluyorum.
Antep fıstıkları dikildikten kaç sene sonra ürün vermeye başladı acaba?
Sağlıklı ve ağız tadıyla keyfini sürün.

Sevgi Durul 18-05-2010 17:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 640861)
Aynı bölge de yaşadığımız halde ,hiç görmediğim çiçeklerle sizin bahçe de karşılaştım.
Uyku çiçeği ,alev çiçeği bu gün de antep fıstığını gördüm.
Ağaç hakkın da bilgi verebilirmisiniz ?Hızlı büyüyor mu ,hastalıklara çabuk maruz kalıyor mu ?

Sevgili nurcanaybay, uyku çiçeği benim çocukluğumda anneannemin bahçesinde olan bir çiçek. Akşamları çiçeklerini kapattığı için, rahmetli anneannem esnaf çiçeği de derdi. Forumda süs yoncası olarak geçiyor. Latince ismi de oxalis sanırım.

Alev çiçekleriyle ben de bu bahar tanıştım. Renkleri ve çiçekleri çok hoşuma gittiği için 6-7 rengini aldım. Epey balkonda saksıda durduktan sonra bahçeye götürdüm. Ama bazıları tutmayacak gibi görünüyor.

Antep fıstığına gelince, bahçede kendiliğnden çıkan menengiç ağacına aşılanıyor. Bizim bahçedekiler yaklaşık on yaşındalar. Hastalık ve zararlılara karşı dirençliler.

nurcanaybay 18-05-2010 18:19

Oxalis biliyordum ,yakın çekim de tanıyamamışım .Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler,
sağlıkla keyfini çıkarın.

Orhan Özbilgiç 18-05-2010 19:17

Sayın SDurul;
İstanbul' daki apartmanımızın bahçesinin neredeyse yarısı Uyku Çiçeklerinin istilasına uğradı!:p minik patatesleri ile adeta toprağı kapattılar. Beyaz çiçeklisi de var. Temmuz ayına kadar sürekli açıyorlar. Çiçeklenmeleri çok yoğun olduğu için, görüntüsü güzel oluyor. Ama bir bahçeye girdiyse, yoketmek imkansız gibi.

Bahçeniz, bir yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak kadar güzelleşti. Mevsim çiçeklenmeleri, bahçelere her zaman canlılık veriyor. Sizinde oldukça güzel çiçekli bitkileriniz var. Tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürün.:)

dağ çiği 18-05-2010 21:24

Ben antep fıstığı istiyorum sevgili SDurul çok güzeller.Bizim buralarda olmazmı acaba hiç yakından görmedim.Bu arada çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel.

Sevgi Durul 18-05-2010 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 640926)
Sevgili SDurul, bahçeniz ilgiyle takip ettiklerimden, olmasını istediğim her şey var.
Benim bahçem küçük olduğu için istediğim bitkilerin hepsinden dikemiyorum , sizlerin bahçesine bakarak teselli oluyorum.
Antep fıstıkları dikildikten kaç sene sonra ürün vermeye başladı acaba?
Sağlıklı ve ağız tadıyla keyfini sürün.

Sevgili ozbey, çok teşekkür ederim. Kendi bahçenize haksızlık etmeyiniz lütfen. Ben de sizin bahçenizi ve çiçeklerinizi çok beğeniyorum.

Antep fıstıkları, menengiç ağacına aşılandıktan 3-4 sene sonra ürün vermeye başlıyor sanırım. Yine de kesin takip etmedim. Bildiğim yıllar içersinde ürünün artarak devam etmesi. Sevgiyle kalın...

Sevgi Durul 18-05-2010 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 641032)
Sayın SDurul;
İstanbul' daki apartmanımızın bahçesinin neredeyse yarısı Uyku Çiçeklerinin istilasına uğradı!:p minik patatesleri ile adeta toprağı kapattılar. Beyaz çiçeklisi de var. Temmuz ayına kadar sürekli açıyorlar. Çiçeklenmeleri çok yoğun olduğu için, görüntüsü güzel oluyor. Ama bir bahçeye girdiyse, yoketmek imkansız gibi.

Bahçeniz, bir yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak kadar güzelleşti. Mevsim çiçeklenmeleri, bahçelere her zaman canlılık veriyor. Sizinde oldukça güzel çiçekli bitkileriniz var. Tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürün.:)

Çok teşekkür ederim, sayın Orhan Özbilgiç.
Uyku çiçeklerini eski evimizin bahçesinden getirdim. Evde inşaat olduğu için bahçe duvarının diplerine diktim. Bir saksı da balkonda. Daha yeni kendilerine gelmeye başladılar. Çiçeklendiklerinde çok güzel görünüyorlar. Keşke her yeri kaplasalar.

Sevgi Durul 18-05-2010 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 641122)
Ben antep fıstığı istiyorum sevgili SDurul çok güzeller.Bizim buralarda olmazmı acaba hiç yakından görmedim.Bu arada çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel.

Sevgili dağ çiği, sizin oralarda menengiç yetişiyorsa, neden olmasın diye düşünüyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla antep fıstıkları menengiçe aşılanıyor.
Çelikle ve tohumla yetiştirilip yetiştirilmediği konusunda bilgim yok. Oluyorsa forumdan bilen arkadaşlar çıkacaktır.

Sevgi Durul 18-05-2010 23:03

5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiklerimin son durumu.
Krizantemler,
Eklenti 145239
Süs kavunu,
Eklenti 145241
Zinnialar, üç tanecik çıktı,
Eklenti 145240,
Bu karanfil galiba,
Eklenti 145238
Ne olduğunu unuttuğum fideler,
Eklenti 145237

Sevgi Durul 18-05-2010 23:38

2 Eklenti(ler)
Bahçedeki cinsini hatırlayamadığım asma ve üzümleri,
Eklenti 145242
Hünnaplar da yapraklandı,
Eklenti 145243

Fatoş 19-05-2010 02:29

SDurul cuğum bahçeniz çoşmuş hele antep fıstığı ağacının meyvelerine hayran kaldım ,hatırlayamadığın fideler benim gönderdiğim tohumlardan katmer gelinciğiyle ömürsüz çiçek fideleri olabilir mi , onlara benzettim

Orhan Özbilgiç 19-05-2010 14:24

[QUOTE=SDurul;

Hünnaplar da yapraklandı.

Bugüne kadar gördüğm en büyük Hünnap ağacı.;)
Benimkiler, bunun yavrusu da değil, torunu sayılır.:p
Nazar değmesin!

Hhatice 19-05-2010 15:50

Sevgili SDurul harikalar çok keyif aldım gezerken hele antep fıstıkları ,daha önce hiç ağaçta görmemiştim .Ne kadar güzeller saksıda olursa kavrulmamış fıstık alıp denemeye değer. Ellerine ,emeğine sağlık bahçende sağlıklı bol çiçekli günler dilerim .

Sevgi Durul 19-05-2010 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 641285)
SDurul cuğum bahçeniz çoşmuş hele antep fıstığı ağacının meyvelerine hayran kaldım ,hatırlayamadığın fideler benim gönderdiğim tohumlardan katmer gelinciğiyle ömürsüz çiçek fideleri olabilir mi , onlara benzettim

Fatoş hanımcığım, sizin gönderdiğiniz tohumlarda katmer gelinciği ve ömürsüz çiçek tohumları yoktu. Ama diğer bir isimleri varsa ve onu yazmışsanız o başka.
Latin çiçekleri, fundalar, krizantemler yakında ellerinizden öperler.

Sevgi Durul 19-05-2010 23:24

[QUOTE=Orhan Özbilgiç;641466][QUOTE=SDurul;

Hünnaplar da yapraklandı.

Bugüne kadar gördüğm en büyük Hünnap ağacı.;)
Benimkiler, bunun yavrusu da değil, torunu sayılır.:p
Nazar değmesin![/QUOTE]

Sağolun, ama eşim hünnapın tepe dallarının budaması gerektiğini söyledi. Bizde üç tane hünnap ağacı var. Hepsi de böyle uzun boylular. Aslında gençler, fakat budanmaları ihmal edilmiş.

Sevgi Durul 20-05-2010 10:40

5 Eklenti(ler)
Begonvilin dibinde sarı süs yoncası çıktı. Forumlarda okuduğuma göre sökmem gerekiyor, ama kıyamıyorum.
Eklenti 145539
Yine begonvilin saksısındaki boşluklara diktiğim sarı sedum. Hızlı gelişiyor.
Eklenti 145538
Bahçeye diktiğim gazanyalar haftada iki kez sulanmasına rağmen susuzluktan bayılmışlardı. Son yağan yağmurlarla, umarım kendilerine gelirler.
Eklenti 145540
Yine bahçeye diktiğim alev çiçeklerinden bazıları tutmadı. Fotoğraftaki alev, tutmuş gibi görünüyor.
Eklenti 145537
Bodrum papatyaları da tuttu. Çiçek açıyor. Kışın kaybetmemek için saksıda yedeklemeliyim.
Eklenti 145541

finduk52 20-05-2010 10:49

Sayın SDurul ,
Çok güzeller ellerinize sağlık .Ama gazanyanın rengi ne kadar güzel güneş gibi .Çok hoşuma gitti .

Emre İlhan 20-05-2010 10:59

:pÇok güzel bir bahçeniz var.Bahçenizin hayranıyım.Gelişmeleri serüven gibi takip ediyorum.

habibe 20-05-2010 15:53

Sayın SDurul, her biri ayrı güzel fakat asma ve üzümünü çok daha fazla beğendim. Salkım olgunlaştığında görmek isterim. Çok asil duruyor çok :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025