![]() |
Söz verilmişse verilmiştir, ama biraz gecikti, unutkanlığım yüzünden. Dün bahçede çok iş vardı, sebze diktik. Ben eşimin emir eri, onu getir, bunu götür. Arada çatıyorum; ben seninle çiftçi diye evlenmedim, diye.
Evet sevgili Dudi bu kocayemiş. Daha çok küçük, bu bahar diktik. Çiçeğini ve meyvesini görmedik henüz. |
Erkekler böyle işte, bir iş yaparken eşlerini çırak yapmaya bayılırlar :D Toplarsanız yapraklar körpelerden olursa sevinirim :D
Bende, kocayemişi balkonda saksıya diktim bu bahar bakalım nasıl olacak? |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, sabah sefası diye ektiğim tohumlardan çıkan fideyi sabah sefasına benzetemedim. Yanlış biliyor da olabilirim, yetiştiren arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler. Eklenti 144752 |
Sevgili Sdurul,
Fidelerinizin en büyük olanı hariç diğerleri sabah sefası:)Ben de forumda sormuştum 2 hafta önce:) |
Menekşeleriniz çok güzel meyve ağaçları çok neşeli gözüküyor, sebzelerinizde inşallah hayırlısıyla büyür.Koca yemiş bizim dağlarda çoktur meyvesinin tadıda görüntüsüde çok güzeldir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kocayemişi forumlarda buldum. Gerçekten çiçeği ve meyvesi çok güzel. Bakalım bizim kocayemiş ne zaman meyve verecek? |
5 Eklenti(ler)
Uyku çiçeğim açmaya başladı.
Eklenti 144932 Pembe papatyalar. Eklenti 144933 Eklenti 144934 Horozibiğinin çiçeğini horozibiğine benzetemedim. Eklenti 144935 Katmerli kalanchoe katmerlerini tam olarak açamadı, Eklenti 144936katmerlinin katmerlisiymiş. |
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki kırmızı gül bütün goncalarını açmış, sarı gül biraz daha gölgede kaldığından mıdır nedir açmamış. İkisi birlikte açsaydı, çok güzel olacaktı.
Eklenti 144941 Eklenti 144942 Eklenti 144943 |
4 Eklenti(ler)
|
Aynı bölge de yaşadığımız halde ,hiç görmediğim çiçeklerle sizin bahçe de karşılaştım.
Uyku çiçeği ,alev çiçeği bu gün de antep fıstığını gördüm. Ağaç hakkın da bilgi verebilirmisiniz ?Hızlı büyüyor mu ,hastalıklara çabuk maruz kalıyor mu ? |
Sevgili SDurul, bahçeniz ilgiyle takip ettiklerimden, olmasını istediğim her şey var.
Benim bahçem küçük olduğu için istediğim bitkilerin hepsinden dikemiyorum , sizlerin bahçesine bakarak teselli oluyorum. Antep fıstıkları dikildikten kaç sene sonra ürün vermeye başladı acaba? Sağlıklı ve ağız tadıyla keyfini sürün. |
Alıntı:
Alev çiçekleriyle ben de bu bahar tanıştım. Renkleri ve çiçekleri çok hoşuma gittiği için 6-7 rengini aldım. Epey balkonda saksıda durduktan sonra bahçeye götürdüm. Ama bazıları tutmayacak gibi görünüyor. Antep fıstığına gelince, bahçede kendiliğnden çıkan menengiç ağacına aşılanıyor. Bizim bahçedekiler yaklaşık on yaşındalar. Hastalık ve zararlılara karşı dirençliler. |
Oxalis biliyordum ,yakın çekim de tanıyamamışım .Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler,
sağlıkla keyfini çıkarın. |
Sayın SDurul;
İstanbul' daki apartmanımızın bahçesinin neredeyse yarısı Uyku Çiçeklerinin istilasına uğradı!:p minik patatesleri ile adeta toprağı kapattılar. Beyaz çiçeklisi de var. Temmuz ayına kadar sürekli açıyorlar. Çiçeklenmeleri çok yoğun olduğu için, görüntüsü güzel oluyor. Ama bir bahçeye girdiyse, yoketmek imkansız gibi. Bahçeniz, bir yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak kadar güzelleşti. Mevsim çiçeklenmeleri, bahçelere her zaman canlılık veriyor. Sizinde oldukça güzel çiçekli bitkileriniz var. Tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürün.:) |
Ben antep fıstığı istiyorum sevgili SDurul çok güzeller.Bizim buralarda olmazmı acaba hiç yakından görmedim.Bu arada çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel.
|
Alıntı:
Antep fıstıkları, menengiç ağacına aşılandıktan 3-4 sene sonra ürün vermeye başlıyor sanırım. Yine de kesin takip etmedim. Bildiğim yıllar içersinde ürünün artarak devam etmesi. Sevgiyle kalın... |
Alıntı:
Uyku çiçeklerini eski evimizin bahçesinden getirdim. Evde inşaat olduğu için bahçe duvarının diplerine diktim. Bir saksı da balkonda. Daha yeni kendilerine gelmeye başladılar. Çiçeklendiklerinde çok güzel görünüyorlar. Keşke her yeri kaplasalar. |
Alıntı:
Çelikle ve tohumla yetiştirilip yetiştirilmediği konusunda bilgim yok. Oluyorsa forumdan bilen arkadaşlar çıkacaktır. |
5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiklerimin son durumu.
Krizantemler, Eklenti 145239 Süs kavunu, Eklenti 145241 Zinnialar, üç tanecik çıktı, Eklenti 145240, Bu karanfil galiba, Eklenti 145238 Ne olduğunu unuttuğum fideler, Eklenti 145237 |
2 Eklenti(ler)
Bahçedeki cinsini hatırlayamadığım asma ve üzümleri,
Eklenti 145242 Hünnaplar da yapraklandı, Eklenti 145243 |
SDurul cuğum bahçeniz çoşmuş hele antep fıstığı ağacının meyvelerine hayran kaldım ,hatırlayamadığın fideler benim gönderdiğim tohumlardan katmer gelinciğiyle ömürsüz çiçek fideleri olabilir mi , onlara benzettim
|
[QUOTE=SDurul;
Hünnaplar da yapraklandı. Bugüne kadar gördüğm en büyük Hünnap ağacı.;) Benimkiler, bunun yavrusu da değil, torunu sayılır.:p Nazar değmesin! |
Sevgili SDurul harikalar çok keyif aldım gezerken hele antep fıstıkları ,daha önce hiç ağaçta görmemiştim .Ne kadar güzeller saksıda olursa kavrulmamış fıstık alıp denemeye değer. Ellerine ,emeğine sağlık bahçende sağlıklı bol çiçekli günler dilerim .
|
Alıntı:
Latin çiçekleri, fundalar, krizantemler yakında ellerinizden öperler. |
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;641466][QUOTE=SDurul;
Hünnaplar da yapraklandı. Bugüne kadar gördüğm en büyük Hünnap ağacı.;) Benimkiler, bunun yavrusu da değil, torunu sayılır.:p Nazar değmesin![/QUOTE] Sağolun, ama eşim hünnapın tepe dallarının budaması gerektiğini söyledi. Bizde üç tane hünnap ağacı var. Hepsi de böyle uzun boylular. Aslında gençler, fakat budanmaları ihmal edilmiş. |
5 Eklenti(ler)
Begonvilin dibinde sarı süs yoncası çıktı. Forumlarda okuduğuma göre sökmem gerekiyor, ama kıyamıyorum.
Eklenti 145539 Yine begonvilin saksısındaki boşluklara diktiğim sarı sedum. Hızlı gelişiyor. Eklenti 145538 Bahçeye diktiğim gazanyalar haftada iki kez sulanmasına rağmen susuzluktan bayılmışlardı. Son yağan yağmurlarla, umarım kendilerine gelirler. Eklenti 145540 Yine bahçeye diktiğim alev çiçeklerinden bazıları tutmadı. Fotoğraftaki alev, tutmuş gibi görünüyor. Eklenti 145537 Bodrum papatyaları da tuttu. Çiçek açıyor. Kışın kaybetmemek için saksıda yedeklemeliyim. Eklenti 145541 |
Sayın SDurul ,
Çok güzeller ellerinize sağlık .Ama gazanyanın rengi ne kadar güzel güneş gibi .Çok hoşuma gitti . |
:pÇok güzel bir bahçeniz var.Bahçenizin hayranıyım.Gelişmeleri serüven gibi takip ediyorum.
|
Sayın SDurul, her biri ayrı güzel fakat asma ve üzümünü çok daha fazla beğendim. Salkım olgunlaştığında görmek isterim. Çok asil duruyor çok :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025