![]() |
Canım Durul'cuğum, senin tohum ekip çiçek yetiştirmene ne gerek var, doğa tüm güzelliklerini senin bahçene hediye etmiş.
Şahane bitkiler, şahane çekimler, ellerin dert görmesin canım. |
5 Eklenti(ler)
Canım Adalet hanım'cım, ben de vazgeçmek üzereyim. Dün bahçede çapacı vardı, koruma altına aldığım lupini eşime sordum, bilmiyorum gitti galiba dedi. Sonra gülmeye başladı, lupinimin akıbetini pazar günü öğrenirim artık.
Eklenti 495865 Özene bezene ektiğim, özene bezene aldığım bitkiler, çapa makinasının ve ot biçme makinasının kurbanı olunca ne istek kalıyor, ne de heves.:) Bir de havuzun üzerinin kapatılması ortalığı savaş alanına döndürdü. Sonunda bitti, yavaş yavaş toparlanıyor. Eklenti 495866 Eklenti 495867 Eklenti 495868 Havuz tarih oldu. Eklenti 495869 |
5 Eklenti(ler)
Bu ay içinde çektiğim bahçenin yabani bitkilerinden bir kaçı.
Akyıldız. Eklenti 497080 Gelincik benzeri iki bitki. Eklenti 497088 Eklenti 497082 Geranium. Eklenti 497089 Yabani sinameki. Eklenti 497090 |
5 Eklenti(ler)
Sarı yasemin, doğal olarak yetişiyor.
Eklenti 497092 Eklenti 497093 Eklenti 497094 Eklenti 497095 Eklenti 497096 |
5 Eklenti(ler)
Geli tacı üçüncü senesinde en az açtı. Yanlış yaptığım bir şey var. Tek tomurcuk ve çiçeği.
Eklenti 497107 Eklenti 497104 Jineop'um açacak. Eklenti 497108 Kokulu pembe gülüm. Eklenti 497106 Sarmaşık gülüm. Eklenti 497105 |
5 Eklenti(ler)
Şebboylarda bol miktarda tohum var, pazar günü bir kısmını söküp yeni aldığım hüsnüyusuflara yer açtım.
Eklenti 497124 Eklenti 497125 Havalar tam anlamıyla ısınmadı, ne zaman büyümüş bunlar? Eklenti 497121 Eklenti 497122 Eklenti 497123 |
5 Eklenti(ler)
Diktiğim dahlia yumrularının bazıları çıkmadı. Çıkanlardan uç aldım.
Eklenti 497128 Liliumlar tomurcuklanmış. Eklenti 497130 Coreopsis grandifloralarda tomurcuklar gani. Eklenti 497126 Eklenti 497127 Yerini değiştirdiğim haseki küpeleri az açtılar. Eklenti 497129 |
5 Eklenti(ler)
Yaklaşık on-on beş gün önce gelen hediye bitkilerim. Çoğu köklüydü, köksüz olanları tutturmayı başarırım umarım.
Bu bitkileri bana ulaştıran, değerli paylaşımcı kardeşimize bir kez de buradan teşekkür ederim. Eklenti 497132 Eklenti 497133 ağaçlar.net sayesinde tanıdığım jineop'um, ruhun şad olsun. Pek çok hatırasından biri, tradescantia andersoniana. Böyle tomurcuklanmıştı. Eklenti 497135 Böyle açtı. Eklenti 497134 Sedum kovasından bir kare. Eklenti 497136 |
5 Eklenti(ler)
Hüsnüyusufların başka renklerini görünce hemen aldım.
Eklenti 497144 Eklenti 497145 Eklenti 497146 Bunlar da tohumdan, hüsnüyusuf diye ekmiştim, çin karanfiliymiş. İkisini karıştırıyorum. Eklenti 497147 Eklenti 497148 |
4 Eklenti(ler)
Son,
Orobanşlar da uyanmış, imha edildi. Eklenti 497154 Yerini değiştirdiklerimden ağaç bamya ve pervane çiçekli yasemin neşeli görünüyor. Eklenti 497156 Eklenti 497155 Sonunda campanula da açmış. Eklenti 497153 |
Canım Durul'cuğum;
Yeminle söylüyorum ki, senin yabani bitkilerin bile bahçeni süslemeye yeter. Olağanüstü güzeller, Tanrının bir lutfu bu senin bahçene. Tabii emek verdiklerin de harika, ama onları çapa ve biçme makinasından korumanın bir yolunu bulmalısın. Kendine bir alan yarat ve orayı taşla duvarla bir şeyle çevir. Ben olsam o çapacıya savaş ilan ederdim. İnşallah lupinlerin yaşıyordur. Geri kalan her şey çok güzel, sakın vaz geçme, sonunda karşı taraf! pes edecektir :) |
Sevgili SDurul maşallah, sevgili Adalet Hanım'ın da dediği gibi senin yabani, doğal bitkilerin yeter bahçene. Hepsi birbirinden güzel, maşallah.
Bilirim emek verilip de bir çapa, bir biçme makinesine kurban gidince ne kadar üzülebileceğimizi. :( Benim de bir aloavera, bir sarı çan çalısı, bir de çınar fidanım, 3 senelik de iğde fidan demeyeyim ağaç oluyordu artık gitti görevli sayesinde :( Emeklerine, gönlüne sağlık biçilmeden kalan çiçeklerin çok güzeller... |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, Sevgili YeniGine, güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun.
Adalet hanım, lupin yaşıyor çok şükür. Etrafındaki taş korumayı genişlettim, çapalayıp gübreledim, daha da neşelendi sanki.:) Eklenti 498133 O çapacı, bu sefer de süs yoncalarımı kazmış ve toprağa karışmışlar. Havuzun alt kısmına yapacağı set için, el çapasıyla toprağı kazarken olan olmuş. Yanına gitmesem göremeyecektim. Ne olmuş yoncalarıma dediğimde; ben yonca bilmem, gözümde hepsi ot demez mi?:mad: Olanlar bu taşlara yer açarken oldu.:rolleyes: Eklenti 498134 Toprağın arasından toparlayabildiğim kadarını topladım, başka yere diktim. Eklenti 498135 Eklenti 498136 Biraz sonra da elinde bir demet aynı safa, al nereye dikeceksen dik, deyince çok şaşırdım. Tabii aynı safaları yeniden dikmedim.:rolleyes: |
4 Eklenti(ler)
Zeytinler çiçekte.
Eklenti 498137 Eklenti 498138 Eklenti 498139 Kirazlar kızarmaya başlamış. Eklenti 498140 |
4 Eklenti(ler)
Hatmi çiçeğinin yapraklarında tuhaf bir durum var, daha önce hiç olmamıştı.
Eklenti 498145 Eklenti 498146 Tüm bahçenin olmadığı gibi güllerin de pek keyfi yok. Tek tük açıyorlar. Eklenti 498147 Eklenti 498148 |
5 Eklenti(ler)
Çörekotları. Pembesi de vardı, kayboldu.
Eklenti 498151 Eklenti 498152 Bu çimlenenler çok bilindik bir bitkiye ait fakat ne olduğunu bir türlü hatırlayamadım. Eklenti 498150 Gaura çiçeklenmeye başlamış. Eklenti 498153 Coreopsis grandiflora güneş gibi. Seviyorum bu nazsız bitkiyi. Eklenti 498149 |
Maşallah maşallah sevgili SDurul çiçeklerin çok güzel oldular. Zararlarına da üzüldüm ama neyse ki çabuk toparlanıp yayılıyorlar. Aynısafaları getirmesi bence yine güzel bir hareket olmuş, kenara köşeye bir yere de atıverirdi alimallah...
Zeytinin çiçeğine, kirazına ve o harika 2 gülüne maşallah. Çimlenenler hemen alt önden benzettebildiğim yapraklar sanki kardinal sarmaşığına benzettim gibi. Ellerine, gönlüne sağlık... |
Sy. SDurul yeni sezonu sağlıklı, huzurlu sevdiklerinizle geçirmenizi dilerim. Ben de çimlenenleri kadifeye benzettim.
|
Sevgili YeniGine, eleyip eleyip kepeğine katıyoruz. Ya çok sudan ya susuzluktan, çapa makinasından, el çapasından zararlarım çok oluyor.:(
Zamanla deneye yanıla öğrenip, dahili çiçek düşmanlarından koruyup, güzele bir adım daha yaklaşacağım, umarım.:) Evet büyük gelişme var, aynı safaları bir buket gül gibi öyle bir uzatışı vardı ki, zarar verdiği bitkiler unutuldu bile.:p Hem çiçek yeri yapacakmış bana.:rolleyes: Çimlenenler kardinal sarmaşığı değil, çünkü tohumu yoktu. Değerli yorumun için teşekkürler... Sevgiler... Sayın alanur, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sağ olun.:) Oraya kadife de ekmemiştim. Kimliği belirlendiğinde muhakkak sizlerle paylaşırım.;) Sevgiler... Arkadaşlar, hatmi çiçeğinin üzerindeki benekler hakkında bilgi sahibi olan yok mudur? Bulaşıcı bir durumsa hemen imha edeyim. Tomurcukları da vardı ama neyse. |
Alıntı:
|
Sayın heyyamola, yaprakları temizledim, bu arada eşime gösterme fırsatım oldu, o mantar dedi. Dibinden kesecekken yağmur bastırdı, işlemi tamamlayamadım. Tomurcukların bazılarını da tutmuş, bu arada.
|
5 Eklenti(ler)
Yağmur yağacağını bile bile bahçeye gittik. Yağar geçer, biz işlerimizi yine yaparız, diye düşünmüştük.
Yağmur ki ne yağmur. Bardaktan boşanırcasına ve arada leblebi büyüklüğüne yakın dolu da beraberinde. Şimşek ve gök gürültüsünü saymıyorum. Haberler hiç iyi değil, her şey mahvoldu. Hemen toparlanıp bir saat içinde geri döndük. Sağlık olsun, demekten başka çaremiz yok maalesef. Aceleyle çektiğim görüntüleri ekliyorum. İlk iki fotoğrafı içerden çektim, bu sırada olayın büyüklüğünün farkında değiliz. Eklenti 498554 Eklenti 498555 Biraz duraklayınca çıkıp bakma fırsatımız oldu. Eklenti 498556 Eklenti 498557 Eklenti 498558 |
5 Eklenti(ler)
Görüntülerin devamı.
Eklenti 498559 Eklenti 498560 En çok etkinlikten gelen tohumlara üzüldüm. Eklenti 498561 Çok bilindik fakat benim hatırlayamadığım çimlenenler milin altında kaldı. Eklenti 498562 Eklenti 498563 |
4 Eklenti(ler)
Çiçek adamın son hali.:(
Eklenti 498569 Eşimin sebzeleri.:( Eklenti 498568 Eklenti 498570 Patlıcan karığını mil doldurmuş. Eklenti 498571 |
4 Eklenti(ler)
Sedumlar. Kabı alçak olana da mil dolmuş.:(
Eklenti 498572 Eklenti 498573 Yukardakiler de böyleydi.:) Eklenti 498574 Bu hengâmenin arasında gözüm liliuma gitti. Rengini belli etmiş, teselli edercesine bakıyordu.:) Eklenti 498575 Bakalım nasıl toparlarız? |
Sevgili SDurul çok geçmiş olsun demekten başka ne denir ki bu duruma, inanın görünce bende sizin kadar üzüldüm, her şeye çok yazık olmuş olan olmuş üzülmeyin diyeceğim ama insanın elinde mi ki, Allah can sağlığı versin bir şekilde toparlarlar kendilerini artık yapacak bir şey yok. Tekrar geçmiş olsun
|
Sevgili SDurul, çok geçmiş olsun, çok üzüldüm inanın, ama elden ne gelirki, sağlık olsun demekten başka yapacak birşey yok, üzmeyin canınızı.
Sevgiler... |
Geçmiş olsun ablacığım. Doğa çok güçlü biz ona kötü davrandıkça o da kızgınlığını arttırıyor gibi :o
|
Geçmiş olsun öğretmenim.
Sizde biliyorsunuzdur, yağmur suyu birikintisi, güneşlenme nedeniyle aşırı ısınmadığı sürece, bitkilere bir şey olmaz. Sanırım öyle bir durum yok. Çok kısa zamanda, hepsinin eski sağlıklarına kavuşacakları ümidiyle, saygı ve selamlar... |
Geçmiş olsun sevgili SDurul herşeyin normali karar. Orhan Bey'in yorumu beni rahatlattı; inşallah bitkilerine birşey olmaz, güzel güzel sulanmışlardır diyelim, kısa sürede toparlanırlar inşallah.
Rastgelsin sevgili SDurul. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025