![]() |
5 Eklenti(ler)
Allah nasip ederse ve aşılar tutarsa, seneye bu bahçede çok daha güzel meyveler olacak.:) Antep fıstıkları, kiraz, şeftali, ceviz, muşmula ağaçlarına göz aşısı yapıldı. Bir örnek.
Eklenti 317932 Yeni buz çiçeğim. Eklenti 317935 Lâtin çiçeğim. Eklenti 317936 Sayın kgürsandan aldığım liliumlardan tek açan lilium. Kokusu çok güzel, diğerleri seneye açacak inşallah. Eklenti 317934 Eklenti 317933 |
:po yaprakta ki bildiğin çekirge
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Meyvede hasat zamanı. Eklenti 318543 Eklenti 318544 Eklenti 318545 İlk olgunlaşan domates, çok lezzetli ve kokulu. Eklenti 318546 Geçen sene, altın çilekler olgunlaşamadan kış gelmişti. Gidemediğimiz dönemde olgunlaşanlar olmuş demek ki, bunu bir kuytuda buldum. Damarları güneşte altın gibi parladığından gözüme çarptı.:) Bu yıl sadece bir kök ve daha güneş alan bir yere diktik. Eklenti 318547 |
5 Eklenti(ler)
Geçen gün evden kızartma malzemesi götürelim, odun ateşinde kızartma yapalım dedim. Eşim karşı çıktı, eski köye yeni adet getirme, evde yaparsın dedi.:rolleyes:
Çocukluğumda anneannemlere gittiğimizde, odun ateşinde pişen yemekler aklıma düşmüştü bir kere. Dinlemedim, sebzeleri çantaya doldurdum. İptidai şartlarda biraz zor olsa da kızartmamızı yaptık. Önce karşı çikan eşim, pek memnun kaldı.:rolleyes: Şimdi sık sık tekrarlıyoruz.:rolleyes: Bu bir yemek tarifi değildir, sadece yaşanan bir nostalji.:rolleyes: Umarım, sayfamızı tâkip edenlerin çoğunun yabancı olmadığı görüntülerdir, yadırganmaz. Sadece zeytinyağı bahçeden.:p Eklenti 318549 Eklenti 318550 Eklenti 318551 Eklenti 318552 Eklenti 318553 |
Alıntı:
Yok yok bence nostalji değil işkence yani izleyene.Ooofff süper gözüküyor ama:( |
4 Eklenti(ler)
Hatmilere haksızlık olmasın, çekiyor çekiyor eklemeyi unutuyorum.:rolleyes:
Eklenti 318555 Eklenti 318556 Buz çiçeğinin başka bir rengi. Eklenti 318557 Gülden kalan. Eklenti 318558 |
3 Eklenti(ler)
Son görüntülerimiz balıklar. Havuzdaki balıkların yanına arkadaşlar geldi.:rolleyes: Havuz bayağı bir kalabalıklaştı. Bunlar, sivrisineklere önlem olarak, yakın bir köyümüzden çaydan tutuldu.:)
Eklenti 318566 Eklenti 318567 Temmuz'da günbatımı.:) Eklenti 318568 |
Bu gezinti bana çok iyi geldi.... Meyveler , sebzeler , çiçekler hepsi harika görünüyorlar...Ellerinize sağlık, ama en güzeli O zeytin gözlü tontoş.....:)
Tanrı sizlere bağışlasın, sevgili S Durul.... Sağlıklı ve mutlu mevsimler dileği ile selamlar ve sevgiler arkadaşımm....:)) |
Alıntı:
Bugün yine nostalji ya da işkence artık ne derseniz, odun ateşinde, güveçte kuru fasulye pişirdik. İçine bahçeden acı biber de attık.:rolleyes: Fotoğrafını eklemeyeyim, bu da süper oldu.:p |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Zor günleri çabuk atlatmanız temennisiyle... Sevgiler... Bu gül size... Eklenti 319270 |
Sevgili SDurul, kuş kaçırıcı ilacın uygulamasını yaptınız mı?
|
maşallah ellerinize sağlık herşey yolunda kızartma kokusu burnumun direğini kırdı ağzımın suyu akmadı desem yalan olur hele o odun kokusu içime işledi afiyet şeker olsun. sevgiler.
|
Alıntı:
Şu anda, cevizler ve üzümler henüz olgunlaşmadığı için kuşlar tarafından rahatsız edilmiyorlar. İlacı boşa harcamamak adına, Ağustos sonu Eylül başını bekliyormuş eşim. Diğer meyvelere pek zararları yok. Ama kiraz zamanı, epey kiraz yediler. Bu ilacı denememize fırsat verdiğiniz için, ben ve eşim bir kez daha teşekkür ederiz. Saygılar... |
Alıntı:
Çok sağ olun kardeşim. |
Alıntı:
Eylülü beklemesin cevizleri kuşlar delmeye başlamadan kullanın ki, alışmadan uzaklaşsınlar. |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Ohhh afiyetler olsun:) Kızartmayı görünce nasıl ağzımın suları aktıııı, benim de ekmek banasım geldi:p. Var mı şunun lezzeti başka şeyde. Aman ya başlıycam sağlıklı yaşama. En yakın zamanda bi kızartma yapıp da yemez miyim, yerken de kulaklarınızı çınlatmaz mıyım ben:D:D
Sincapların yaptıklarına çok güldüm. Ağızlarının tadını da biliyorlar:) Yahu ne şirin hayvanlar. Ben bir kez yakından Marmaris orman kampında görmüştüm. Tepemizden atlayıp duruyorlardı. Çok şekerler, çookk. N'apalım onlara da yiyecek lazım, onların da hakkı:) Bu yıl bayağı bir reçel falan yapılacak galiba, hasat bol. Kolay gelsin:) |
Alıntı:
:rolleyes: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Sdurul sincapta ağzının tadını biliyormuş gerçekten yalnız çöpünü size bırakmış. Bahçenin maşallahı var herşey çok güzel sarı renkli buz çiçeğine bayıldım güle güle büyüt. Ellerinize emğinize sağlık arkadaşım :)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yadırgamak ne demek , gece olmasa şu resimlerden sonra bahçeye atlar giderdim. :D Her şey doğal olacak , malzemeler ve zeytinyağı bahçeden olacak , birde odun ateşinde kızartma olacak , bizde buna yemede yanında yat derler..:D saygılar efendim.. |
Sevgili nevsune, sevgili günebakan, sayın s.serdar, sayın TaşevliBahçe mesajlarınız için teşekkürler. Cevapları daha sonra yazacağım. Sevgiler... Saygılar...
Alıntı:
Bugün hem evde işim çoktu, hem de mâlum ramazan, mesaj yazacak hâlim ve vaktim olmadı. Yarın da erkenden, yâni bugün, bahçeye gideceğiz. Konserve işi başladı. Uygun zamanım olduğunda sorularınıza tek tek cevap vereceğim.:) Sevgiler... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın s.serdar, sevgili nevsune, sayın TaşevliBahçe, madem yadırgamadınız, sizlere güveçte kuru fasulye.
Bu sefer, sağlıklı sevgili nevsune. Pişmesine yakın acı biber attık, ama bizimki fazla oldu. Eşimden bir kaç biber rica etmiştim, topladıklarının hepsini yıkamasıyla güvece atması bir oldu.:rolleyes: Toprak kapta ve odun ateşinde pişmesi lezzetini arttırdı. Tavsiye ederim. Eklenti 320632 |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Burada açıklamıştım. Dün gittiğimizde makinaya tarih ayarı yaparak çektim.:rolleyes: Yine açacaklar. Tek tük olsa da. Eklenti 320646 Eklenti 320647 Alıntı:
Alıntı:
Ben de bu sayfalardan yararlanıyorum.:) Alıntı:
Sevgili YeniGine, bahçemizde bir kaç akşamdır misâfirimizsiniz. Size teşekkür ediyorum, her zaman beklerim. Umarım verdiğim cevaplar işinize yarar.:) Sevgiyle... |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Toplamaktan eşim, dağıtmaktan ben yoruldum. Biraz da konserve yapalım dedik.:rolleyes: Aşı kirazdan biraz daha büyük olan erik cinsi. Küçük bir cins yâni. Konservesi güzel oluyor. Eklenti 320671 Eklenti 320672 Eklenti 320673 Eklenti 320674 Acı biberlerden turşu yapımı da başladı. Eklenti 320675 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Dün bahçeye sabahtan gidince sabah sefaları henüz açıkken onları da çektim. Bunlar kendiliğinden çimlenenler. Saksıdaki şaşırtılanlar yavaş gelişiyor. Eklenti 320686 Eklenti 320687 Eklenti 320688 Eklenti 320689 Taşların arasında çimlenmiş. Eklenti 320690 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025