agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 13-07-2012 14:45

5 Eklenti(ler)
Allah nasip ederse ve aşılar tutarsa, seneye bu bahçede çok daha güzel meyveler olacak.:) Antep fıstıkları, kiraz, şeftali, ceviz, muşmula ağaçlarına göz aşısı yapıldı. Bir örnek.

Eklenti 317932

Yeni buz çiçeğim.

Eklenti 317935

Lâtin çiçeğim.

Eklenti 317936

Sayın kgürsandan aldığım liliumlardan tek açan lilium. Kokusu çok güzel, diğerleri seneye açacak inşallah.

Eklenti 317934

Eklenti 317933

hira 14-07-2012 16:13

:po yaprakta ki bildiğin çekirge

Sevgi Durul 16-07-2012 10:17

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hi-ra (Mesaj 998282)
:po yaprakta ki bildiğin çekirge

Hangi yaprak olduğunu anlayamadım.:)

Meyvede hasat zamanı.

Eklenti 318543

Eklenti 318544

Eklenti 318545

İlk olgunlaşan domates, çok lezzetli ve kokulu.

Eklenti 318546

Geçen sene, altın çilekler olgunlaşamadan kış gelmişti. Gidemediğimiz dönemde olgunlaşanlar olmuş demek ki, bunu bir kuytuda buldum. Damarları güneşte altın gibi parladığından gözüme çarptı.:)

Bu yıl sadece bir kök ve daha güneş alan bir yere diktik.

Eklenti 318547

Sevgi Durul 16-07-2012 10:30

5 Eklenti(ler)
Geçen gün evden kızartma malzemesi götürelim, odun ateşinde kızartma yapalım dedim. Eşim karşı çıktı, eski köye yeni adet getirme, evde yaparsın dedi.:rolleyes:

Çocukluğumda anneannemlere gittiğimizde, odun ateşinde pişen yemekler aklıma düşmüştü bir kere. Dinlemedim, sebzeleri çantaya doldurdum.

İptidai şartlarda biraz zor olsa da kızartmamızı yaptık. Önce karşı çikan eşim, pek memnun kaldı.:rolleyes: Şimdi sık sık tekrarlıyoruz.:rolleyes:

Bu bir yemek tarifi değildir, sadece yaşanan bir nostalji.:rolleyes:

Umarım, sayfamızı tâkip edenlerin çoğunun yabancı olmadığı görüntülerdir, yadırganmaz.

Sadece zeytinyağı bahçeden.:p

Eklenti 318549

Eklenti 318550

Eklenti 318551

Eklenti 318552

Eklenti 318553

Asya Ceylan 16-07-2012 10:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 998730)

Yok yok bence nostalji değil işkence yani izleyene.Ooofff süper gözüküyor ama:(

Sevgi Durul 16-07-2012 10:59

4 Eklenti(ler)
Hatmilere haksızlık olmasın, çekiyor çekiyor eklemeyi unutuyorum.:rolleyes:

Eklenti 318555

Eklenti 318556

Buz çiçeğinin başka bir rengi.

Eklenti 318557

Gülden kalan.

Eklenti 318558

Sevgi Durul 16-07-2012 11:16

3 Eklenti(ler)
Son görüntülerimiz balıklar. Havuzdaki balıkların yanına arkadaşlar geldi.:rolleyes: Havuz bayağı bir kalabalıklaştı. Bunlar, sivrisineklere önlem olarak, yakın bir köyümüzden çaydan tutuldu.:)

Eklenti 318566

Eklenti 318567

Temmuz'da günbatımı.:)

Eklenti 318568

berrinb 16-07-2012 11:24

Bu gezinti bana çok iyi geldi.... Meyveler , sebzeler , çiçekler hepsi harika görünüyorlar...Ellerinize sağlık, ama en güzeli O zeytin gözlü tontoş.....:)

Tanrı sizlere bağışlasın, sevgili S Durul.... Sağlıklı ve mutlu mevsimler dileği ile selamlar ve sevgiler arkadaşımm....:))

Sevgi Durul 18-07-2012 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 998732)
Yok yok bence nostalji değil işkence yani izleyene.Ooofff süper gözüküyor ama:(

Öncelikle sayfamıza hoş geldiniz.:) Teşekkür ederim.;)

Bugün yine nostalji ya da işkence artık ne derseniz, odun ateşinde, güveçte kuru fasulye pişirdik. İçine bahçeden acı biber de attık.:rolleyes: Fotoğrafını eklemeyeyim, bu da süper oldu.:p

Sevgi Durul 18-07-2012 21:22

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 998749)
Bu gezinti bana çok iyi geldi.... Meyveler , sebzeler , çiçekler hepsi harika görünüyorlar...Ellerinize sağlık, ama en güzeli O zeytin gözlü tontoş.....:)

Sevgili berrinb, teşekkür ederim, beğenileriniz ve iyi dilekleriniz için.:)

Zor günleri çabuk atlatmanız temennisiyle... Sevgiler... Bu gül size...

Eklenti 319270

Lilium 18-07-2012 23:04

Sevgili SDurul, kuş kaçırıcı ilacın uygulamasını yaptınız mı?

serkan_istanbul 19-07-2012 10:49

maşallah ellerinize sağlık herşey yolunda kızartma kokusu burnumun direğini kırdı ağzımın suyu akmadı desem yalan olur hele o odun kokusu içime işledi afiyet şeker olsun. sevgiler.

Sevgi Durul 19-07-2012 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 999798)
Sevgili SDurul, kuş kaçırıcı ilacın uygulamasını yaptınız mı?

Sayın Lilium, uygulamayı henüz yapmadık, cevap yazmadan önce eşime sorup, yanlış bir şey yazmamak için cevabı beklettim.

Şu anda, cevizler ve üzümler henüz olgunlaşmadığı için kuşlar tarafından rahatsız edilmiyorlar. İlacı boşa harcamamak adına, Ağustos sonu Eylül başını bekliyormuş eşim. Diğer meyvelere pek zararları yok. Ama kiraz zamanı, epey kiraz yediler.

Bu ilacı denememize fırsat verdiğiniz için, ben ve eşim bir kez daha teşekkür ederiz. Saygılar...

Sevgi Durul 19-07-2012 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 999936)
maşallah ellerinize sağlık herşey yolunda kızartma kokusu burnumun direğini kırdı ağzımın suyu akmadı desem yalan olur hele o odun kokusu içime işledi afiyet şeker olsun. sevgiler.

Teşekkür ederim, kolay ve herkesin evinde olabilecek malzemelerden yapıldığı için paylaştım. Geçmişe özlem diyelim.

Çok sağ olun kardeşim.

Lilium 19-07-2012 23:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1000211)
Şu anda, cevizler ve üzümler henüz olgunlaşmadığı için kuşlar tarafından rahatsız edilmiyorlar. İlacı boşa harcamamak adına, Ağustos sonu Eylül başını bekliyormuş eşim. Diğer meyvelere pek zararları yok. Ama kiraz zamanı, epey kiraz yediler.

Kiraz ve üzümü yiyen kuşlara etkisi olsa da asıl etkisi cevizde.

Eylülü beklemesin cevizleri kuşlar delmeye başlamadan kullanın ki, alışmadan uzaklaşsınlar.

s.serdar 20-07-2012 00:44

2 Eklenti(ler)
Eklenti 319539 Banasım geldi.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-kizartma.jpg

YeniGine 20-07-2012 01:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 613549)
Bahçedeki meyve ağaçlarının çiçeklerinin bazıları açtı geçti, bazıları çiçekte, bazıları tomurcukta. Ağaçların çoğunluğunu oluşturan ceviz ağaçlarının yaprakları da bahara merhaba demeye başladı.
Eklenti 134988

Ceviz dalına asılı keklik kafesi, ağaç yapraklandığında bu kafesi göremezsiniz.
Eklenti 134989

Bahçenizde davetsiz misafir, geziniyorum. Yuvayı görünce merak ettim; kumrular bu kafese girerler mi?

nevsune 20-07-2012 14:50

Ohhh afiyetler olsun:) Kızartmayı görünce nasıl ağzımın suları aktıııı, benim de ekmek banasım geldi:p. Var mı şunun lezzeti başka şeyde. Aman ya başlıycam sağlıklı yaşama. En yakın zamanda bi kızartma yapıp da yemez miyim, yerken de kulaklarınızı çınlatmaz mıyım ben:D:D

Sincapların yaptıklarına çok güldüm. Ağızlarının tadını da biliyorlar:) Yahu ne şirin hayvanlar. Ben bir kez yakından Marmaris orman kampında görmüştüm. Tepemizden atlayıp duruyorlardı. Çok şekerler, çookk. N'apalım onlara da yiyecek lazım, onların da hakkı:)

Bu yıl bayağı bir reçel falan yapılacak galiba, hasat bol. Kolay gelsin:)

YeniGine 21-07-2012 01:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 646251)
Bahçedeki güller tüm hızıyla açmaya devam ediyorlar. Ben güllerin tam açmamış halini daha çok seviyorum. Açık pembe ve kırmızı gül.
Eklenti 147085
Eklenti 147086
Kızımın cimbomlu gülü.
Eklenti 147087
Eklenti 147088
Eklenti 147089

SDurul herşey o kadar güzel ki; hayran kaldım... Herşeye maşallah. Fakat gezinirken (Bende çok sorun olduğu için) sormak ihtiyacı hissettim güllerinizde hiçç problem olmadı mı? (Bit, mantar, tomurcuktan kuruma, tırtıl vs. vs.)??
:rolleyes:

YeniGine 21-07-2012 01:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 653983)
Yağmurda bahçe görüntüleri,
Eklenti 150625
Eklenti 150626
Kurudu sandığımız nar küçücük sürgün vermiş. Dibini açarken uğur böceği gördüm.
Bahçede çok sayıda uğur böceği var. Ne işe yaradıklarını düşünürsek, daha sevimli görünüyorlar.
Eklenti 150628
Eklenti 150629
Menengicin üzerindeki meyveye benzeyen oluşumlar büyümüşler. Kıyılarda antep fıstığı aşılanmayı bekleyen menengiçler oldukça fazla.
Eklenti 150627

:( Uğur Böcekleri! Çevrede yapılan ilaçlamalar uğur böceklerini, çekirgeleri, ağustos böceklerini, arıları yok ettiler. Artık göremez olduk onları maalesef; çok üzülüyorum. Adı da; ne o... Sivrisinek mücadelesi...

YeniGine 21-07-2012 01:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 673685)
Güllerden sonra en üzmeyen ve en uzun açanlar, gazanyalar. Bahçeye geçeli, çiçekleri ve yaprakları güçlendi. Tek sorunları, belli bir saatten sonra çiçeklerin kapanması.
Eklenti 161336
Eklenti 161337
Eklenti 161338
Eklenti 161339

Maşallah süperler... Bu gecelik buraya kadar. İnşallah yarın devam edeceğim bahçeyi gezmeye. Bir dee diyorum ki; "Gübre şerbetinden sonra gayet iyiler" yani o gübre şerbetleri, gübreler, bakım.... Az da olsa onlardan bahsetseniz, izah etseniz; bilmeyenler (Ben gibi) faydalansa...

günebakan 21-07-2012 11:46

Sevgili Sdurul sincapta ağzının tadını biliyormuş gerçekten yalnız çöpünü size bırakmış. Bahçenin maşallahı var herşey çok güzel sarı renkli buz çiçeğine bayıldım güle güle büyüt. Ellerinize emğinize sağlık arkadaşım :)

YeniGine 22-07-2012 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 684630)
Fırın görüntüleri içimizi karartmasın, bugünlerde saksıda açmaya çalışan gül goncası. Aldığımda üzerinde çiçeği vardı, ama rengini unutmuşum. Goncayı görünce, iyi ki almışım dedim.
Eklenti 166471
Eklenti 166472
Eklenti 166473

Sayfayı yeni keşfettim, baştan geziyorum ve farkında iseniz devamlı soruyorum. Şimdiye kadar da pek bir cevap alamadım fakat yine sorayım ben... Dikkatimi çekti güller için devamlı "Yine, yeniden açıyorlar".... Bendeki güller neden yine yeniden açmıyorlar; siz ne yapıyorsunuz da böyle maşallah yine yeniden açıp açıp duruyorlar?

TaşevliBahçe 22-07-2012 00:58

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 998730)
Geçen gün evden kızartma malzemesi götürelim, odun ateşinde kızartma yapalım dedim. Eşim karşı çıktı, eski köye yeni adet getirme, evde yaparsın dedi.:rolleyes:

Çocukluğumda anneannemlere gittiğimizde, odun ateşinde pişen yemekler aklıma düşmüştü bir kere. Dinlemedim, sebzeleri çantaya doldurdum.

İptidai şartlarda biraz zor olsa da kızartmamızı yaptık. Önce karşı çikan eşim, pek memnun kaldı.:rolleyes: Şimdi sık sık tekrarlıyoruz.:rolleyes:

Umarım, sayfamızı tâkip edenlerin çoğunun yabancı olmadığı görüntülerdir, yadırganmaz.

Sadece zeytinyağı bahçeden.:p
]

Sn. sDurul ,

Yadırgamak ne demek , gece olmasa şu resimlerden sonra bahçeye atlar giderdim. :D

Her şey doğal olacak , malzemeler ve zeytinyağı bahçeden olacak , birde odun ateşinde kızartma olacak , bizde buna yemede yanında yat derler..:D

saygılar efendim..

Sevgi Durul 22-07-2012 02:35

Sevgili nevsune, sevgili günebakan, sayın s.serdar, sayın TaşevliBahçe mesajlarınız için teşekkürler. Cevapları daha sonra yazacağım. Sevgiler... Saygılar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1000932)
Sayfayı yeni keşfettim, baştan geziyorum ve farkında iseniz devamlı soruyorum. Şimdiye kadar da pek bir cevap alamadım fakat yine sorayım ben... ?

Sevgili YeniGine, sorularınızın hepsine ayrı ayrı cevap alacaksınız.:) Sayfalarımı gezmeye devam edecek olursanız, yazılan her mesaja ayrı ayrı cevap yazmaya özen gösterdiğimi fark edeceksiniz. Bu benim için önemli, kendim de cevap alamadığım durumlarda, o sayfaya girsem de bir daha yazmıyorum. Kişisel başlıklarda...:rolleyes:

Bugün hem evde işim çoktu, hem de mâlum ramazan, mesaj yazacak hâlim ve vaktim olmadı.

Yarın da erkenden, yâni bugün, bahçeye gideceğiz. Konserve işi başladı. Uygun zamanım olduğunda sorularınıza tek tek cevap vereceğim.:) Sevgiler...

YeniGine 22-07-2012 23:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1000944)
Sevgili nevsune, sevgili günebakan, sayın s.serdar, sayın TaşevliBahçe mesajlarınız için teşekkürler. Cevapları daha sonra yazacağım. Sevgiler... Saygılar...

Sevgili YeniGine, sorularınızın hepsine ayrı ayrı cevap alacaksınız.:) Sayfalarımı gezmeye devam edecek olursanız, yazılan her mesaja ayrı ayrı cevap yazmaya özen gösterdiğimi fark edeceksiniz. Bu benim için önemli, kendim de cevap alamadığım durumlarda, o sayfaya girsem de bir daha yazmıyorum. Kişisel başlıklarda...:rolleyes:

Bugün hem evde işim çoktu, hem de mâlum ramazan, mesaj yazacak hâlim ve vaktim olmadı.

Yarın da erkenden, yâni bugün, bahçeye gideceğiz. Konserve işi başladı. Uygun zamanım olduğunda sorularınıza tek tek cevap vereceğim.:) Sevgiler...

Teşekkür ediyorum; tabi ki sayfaları gezmeye devam ediyorum... Böyle güzel bahçe gezilmez mi? Maşallah diyeyim. Kolay gelsin size; hayrlı RAMAZANLAR inşallah.

Sevgi Durul 23-07-2012 12:18

1 Eklenti(ler)
Sayın s.serdar, sevgili nevsune, sayın TaşevliBahçe, madem yadırgamadınız, sizlere güveçte kuru fasulye.

Bu sefer, sağlıklı sevgili nevsune. Pişmesine yakın acı biber attık, ama bizimki fazla oldu. Eşimden bir kaç biber rica etmiştim, topladıklarının hepsini yıkamasıyla güvece atması bir oldu.:rolleyes: Toprak kapta ve odun ateşinde pişmesi lezzetini arttırdı. Tavsiye ederim.

Eklenti 320632

Sevgi Durul 23-07-2012 13:06

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1000712)
Fakat gezinirken (Bende çok sorun olduğu için) sormak ihtiyacı hissettim güllerinizde hiçç problem olmadı mı? (Bit, mantar, tomurcuktan kuruma, tırtıl vs. vs.)??
:rolleyes:

Güllerimizde zaman zaman problemler oluyor. Belirli aralıklarla ilaçlıyoruz. Hattâ problemin ikisi burada.:rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1000932)
Sayfayı yeni keşfettim, baştan geziyorum ve farkında iseniz devamlı soruyorum. Şimdiye kadar da pek bir cevap alamadım fakat yine sorayım ben... Dikkatimi çekti güller için devamlı "Yine, yeniden açıyorlar".... Bendeki güller neden yine yeniden açmıyorlar; siz ne yapıyorsunuz da böyle maşallah yine yeniden açıp açıp duruyorlar?

Burada açıklamıştım. Dün gittiğimizde makinaya tarih ayarı yaparak çektim.:rolleyes: Yine açacaklar. Tek tük olsa da.

Eklenti 320646

Eklenti 320647

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1000272)
Bahçenizde davetsiz misafir, geziniyorum. Yuvayı görünce merak ettim; kumrular bu kafese girerler mi?

O gördüğünüz kafeste eşim keklik beslemişti. Çoook yıllar önce.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1000716)
Maşallah süperler... Bu gecelik buraya kadar. İnşallah yarın devam edeceğim bahçeyi gezmeye. Bir dee diyorum ki; "Gübre şerbetinden sonra gayet iyiler" yani o gübre şerbetleri, gübreler, bakım.... Az da olsa onlardan bahsetseniz, izah etseniz; bilmeyenler (Ben gibi) faydalansa...

Ben de bu sayfalardan yararlanıyorum.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1001188)
Teşekkür ediyorum; tabi ki sayfaları gezmeye devam ediyorum... Böyle güzel bahçe gezilmez mi? Maşallah diyeyim. Kolay gelsin size; hayrlı RAMAZANLAR inşallah.

Sevgili YeniGine, bahçemizde bir kaç akşamdır misâfirimizsiniz. Size teşekkür ediyorum, her zaman beklerim. Umarım verdiğim cevaplar işinize yarar.:) Sevgiyle...

Sevgi Durul 23-07-2012 13:58

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1000660)
Yemeklerinizin ve şişedeki meyve sularınızın resimlerini de ekleyin sayfanızda lütfen. Canımız çekse de özlem gidermek farklı birşey efendim:))).

Sağlıkla yaşayın inşallah.

Eşiniz ve sizlere saygılarımla lütfen.

Teşekkür ediyorum, sayın mrduran. Bu yıl aslında, konserve yapımlarını paylaşmayacaktım. Madem istek var, paylaşalım o zaman.

Toplamaktan eşim, dağıtmaktan ben yoruldum. Biraz da konserve yapalım dedik.:rolleyes:

Aşı kirazdan biraz daha büyük olan erik cinsi. Küçük bir cins yâni. Konservesi güzel oluyor.

Eklenti 320671

Eklenti 320672

Eklenti 320673

Eklenti 320674

Acı biberlerden turşu yapımı da başladı.

Eklenti 320675

Sevgi Durul 23-07-2012 14:13

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1000766)
Sevgili Sdurul sincapta ağzının tadını biliyormuş gerçekten yalnız çöpünü size bırakmış. Bahçenin maşallahı var herşey çok güzel sarı renkli buz çiçeğine bayıldım güle güle büyüt. Ellerinize emğinize sağlık arkadaşım :)

Sevgili günebakan, sincap ağzının tadını biliyormuş ama ziyân etmeyip hepsini yeseymiş daha iyi olacaktı.:) Neyse bakalım, kayısılar yerlerine yerleşti.

Dün bahçeye sabahtan gidince sabah sefaları henüz açıkken onları da çektim. Bunlar kendiliğinden çimlenenler. Saksıdaki şaşırtılanlar yavaş gelişiyor.

Eklenti 320686

Eklenti 320687

Eklenti 320688

Eklenti 320689

Taşların arasında çimlenmiş.

Eklenti 320690

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025