agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Satı Uğurtan 13-07-2012 23:10

Bu gün bu bahçeye girdim nede iyi etmişim, bahçe müthiş clematisler, arka bahçe, yeşil yol, böğürtlenler, balkondan bahçenin görüntüsü, ne diyebilirimki her şey harika hayran kaldım çok canlı ve bakımlı.
Orhan abim, sağlıkla ve huzurla tadını çıkarın sevgiler saygılar selamlar.

Asya Ceylan 14-07-2012 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orhan özbilgiç (Mesaj 998037)
sayın asya ceylan;
beğeni dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Evet. Gerçekten burada bahçe sahibi olmak büyük bir şans. Doğa tüm cömertliği ile görsel anlamda çok büyük bir katkı sağlıyor. Bizlerin işini kolaylaştırıyor.

Yüce tanrım, dilerim sizlerede böyle bir şansı bahşeder. Her şey gönlünüzce olsun.

amiiinn ;)

syuksek 14-07-2012 21:50

Sevgili Orhan Bey,

Kısa sürede bahçenizi fırtınanın izleri silinmiş, keyifli bir hale getirmişsiniz. Elleriniz dert görmesin...

Hayranı olduğum Abutilonun az hasarla atlatmasına çok sevindim...Böğürtlenleriniz adeta dut dibi, ne kadar büyükler...
Yeşil yol ve doğal çayırınızın ben de hayranıyım.
Bu güzel baçenizde sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu bir yaz diliyorum.

Sevgilerimle...

Orhan Özbilgiç 15-07-2012 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 998057)
Bu gün bu bahçeye girdim nede iyi etmişim, bahçe müthiş clematisler, arka bahçe, yeşil yol, böğürtlenler, balkondan bahçenin görüntüsü, ne diyebilirimki her şey harika hayran kaldım çok canlı ve bakımlı.
Orhan abim, sağlıkla ve huzurla tadını çıkarın sevgiler saygılar selamlar.

Canım Kardeşim;
Gerçekten bahçe yaşlandıkça güzelleşiyor. 4. yılını nisan ayında tamamladı. 5. yılına girdik. Doğal olarak emeklerimizin sonucu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Senin bahçende öyle değil mi ya!;)

Eşim ve bende selam ve sevgilerimizi yolluyoruz. Herşey gönlünce olsun.

Orhan Özbilgiç 15-07-2012 09:49

Haklısınız sevgili syuksek;
Ama dört yıldır gözlemledim, benim bahçemin en güzel dönemleri temmuz-ağustos arası. Peyzajda kullandığım bitkilerin çoğunluğu bu aylarda çiçekli oluyorlar. Anlıyacağınız doğal evrim imdada yetişti.;)

Böğürtlen konusunda şanslıyım. Buradada birçok kişi benim böğürtlenimin daha iri olduğunu söylüyorlar. İriliği tad olarak birşey değiştirmiyor ama, görsel olarak daha bir albeni yaratıyor.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyor, bilmukabele diyorum.

promise 26-07-2012 23:40

Harikalar yarattığınız bahçenizi sevgi ve büyük bir beğeni ile izledim tebrik etmeden geçemedim.emeklerinize sağlık.

Sudenur 27-07-2012 01:35

1 Eklenti(ler)
Sevgili Orhan hocam, şu fotoğrafı her gördüğümde boylu boyunca uzanmak geçiyor içimden orta yerine.

Eklenti 321464

Yağmurdan sonra ciğerlerinize dolan toprak kokusu ne güzeldir kim bilir.. ;)

Orhan Özbilgiç 01-08-2012 02:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi promise (Mesaj 1002765)
Harikalar yarattığınız bahçenizi sevgi ve büyük bir beğeni ile izledim tebrik etmeden geçemedim.emeklerinize sağlık.

Çok teşekkür ederim promise. Yaklaşık 5 yıllık bir zamana yayılan çabalarımın sonuçlarını, bende görüyor ve bahçemin son durumunu, bende beğeniyorum.
Ancak; Birçok arkadaşımızın bahçelerinin, gelişimini izleme şansı bulduğum bu dönemde, gerçekten benden daha başarılı arkadaşlarımızın olduğunu biliyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç 01-08-2012 02:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1002789)
Sevgili Orhan hocam, şu fotoğrafı her gördüğümde boylu boyunca uzanmak geçiyor içimden orta yerine.

Eklenti 321464

Yağmurdan sonra ciğerlerinize dolan toprak kokusu ne güzeldir kim bilir.. ;)

Yanıtlamakta geciktiğim için özür dilerim.:o
Zaman zaman vurguladığım gibi, bu görüntü banada, peyzajda çok doğru bir tercih yaptığımı hissettiriyor. Yıllar geçsede, bu görüntü içinde yer alan, sadece 3-5 ağaç dahada büyüyecek, o kadar! Hatta bu sonbaharda, sıkışıklık yaratacağını farkettiğim, 3-4 metreboy ve aynı zamanda tac yaptığını, Çarşamba Hükümet Konağı Bahçesi'nde bizzat gördüğüm (Lonicera Fragrantissima-Kış Hanımelisi)ni aradan söküp, arka bahçeye aktaracağım.

Dilerim sizde bahçenizde, daha güzel görsellikler yaratma şansı yakalarsınız.
Esenlikler diliyorum.

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 21:40

5 Eklenti(ler)
Oya ağaçları çiçeklendi.

Eklenti 323546

Eklenti 323547

Cosmoslar çok şeker çiçeklermiş. Önümüzdeki yıldada çimlenenlerden bir kısmını sökmeyip bırakacağım.

Eklenti 323548

Eklenti 323549

Phloxların pembesi açtı. Kırmızıdan henüz ses yok!

Eklenti 323550

günebakan 05-08-2012 21:50

Phloxlar çok hoş görünüyor tohumlarından toplarsanız çok sevinirim Orhan abiciğim:)

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 21:52

5 Eklenti(ler)
Pasif üyelerimizden, sevgili Cevahir Yargıç Yavuz' un armağanı olan bu sevimli çiftçi çift, maalesef kargoda kırılmışlar.:(
Biraz acemice oldu ama onların kırıklarını kartonpiyer alçısı ile onardım. Bu halleri ile bile çok sevimliler. Teşekkürler Cevahir.

Eklenti 323570

Eklenti 323571

Asterler ilk çiçeklerini gösterdi.

Eklenti 323572

Bu zinniaları çok sevdim. Gelecek yılda bu türü yetiştirmeyi düşünüyorum.

Eklenti 323573

Eklenti 323574

günebakan 05-08-2012 21:55

Yeni yardımcıların çok güzeller abiciğim asterin rengine bayıldım harika:)

kartal124 05-08-2012 22:04

Sayın Orhan bey
Hepsine önce bir maaşallah diyeyim.
Oya ağaçlarını çok güzel çiçeklenmiş.Kaç yaşındalar acaba?Dikildikleri ilk yıl çiçeklendiler mi?
Selamlarımla.

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 22:04

5 Eklenti(ler)
Bugün, evin önündeki çiçeklikte, clematislerin, kasımpatıların, cosmosların ve sarmaşık gülün bulunduğu duvarın önünde bir ses duydum. Sesi kuş sesinde kalındı. Ama acı çeken bir ses olduğu anlaşılıyordu.
Sesin olduğu yere iyice yaklaşınca aşağıdaki olayı fotoğraflama şansını yakaladım!

Eklenti 323582

Eklenti 323583

Eklenti 323584

Eklenti 323585

Eklenti 323586

Not: Sonunda yılan kurbağayı yutmuştu. Ben yılanı dirgenle savurup boşluğa çıkarmak isterken kurbağyı hızılı bir biçimde geri çıkardı ve kaçtı. İlginçtir ki; kurbağada kaçabilecek kadar sağlıklıydı.:p Elimde dirgen olduğu için bu bölümü görüntüleyemedim.

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1006302)
Yeni yardımcıların çok güzeller abiciğim asterin rengine bayıldım harika:)

Teşekkürler günebakan...
Phlox' tan tohum almayı deneyeceğim.;)

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 22:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 1006306)
Sayın Orhan bey
Hepsine önce bir maaşallah diyeyim.
Oya ağaçlarını çok güzel çiçeklenmiş.Kaç yaşındalar acaba?Dikildikleri ilk yıl çiçeklendiler mi?
Selamlarımla.

Teşekkürler kartal124.
Oya ağaçlarını 2010 sonbaharında, gelişmiş birer ağaç (Tijli) olarak satınaldım. Geçen yaz açık pembe renkli olanı 50 cm. uzunluğunda kök sürgünü verdi. Onu sonbaharda bir başka yere diktim. Uzadıkça yan dallanmaları engellemek için sürgünleri koparıyorum. Şimdi boyumu geçti. Gelecek yaz çiçeklenmesini bekliyorum.
Selamlar...

Eklenti 323587

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 22:21

5 Eklenti(ler)
Kısmet Ağacı yasemin kokulu çiçeklerini açıyor.

Eklenti 323588

Eklenti 323589

Manolyada son çiçek...

Eklenti 323590

Pembe Melek Borazanı.

Eklenti 323591

Sarı melek borazanı.

Eklenti 323592

Sudenur 05-08-2012 22:32

Sevgili Orhan hocam, kurbağa hayatını size borçlu. Ben asla cesaret edemezdim, tebrikler. ;)

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 22:34

5 Eklenti(ler)
Beyaz renkli çiçeği olan Glady Picard çok tatlı eflatun-beyaz ebruli açtı!

Eklenti 323600

Eklenti 323601

Clematisler seyrekte olsa çiçeklenmeyi sürdürüyorlar. Bunlarda Piluu.

Eklenti 323602

Jean Paul II lerde açıyor.

Eklenti 323603

Son olarak Rouge Cardinaller.

Eklenti 323604

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 22:46

5 Eklenti(ler)
Eşimin sakızlarından ikisini bende seviyorum.

Eklenti 323606

Eklenti 323607

Ekinezya- Rudbekya Kardeşliği...

Eklenti 323608

Malabar ıspanağı çok gösterişli.

Eklenti 323609

Eklenti 323610

Sevgi Durul 05-08-2012 22:55

Her şey mükemmel ötesi, emeklerinizin karşılığını almışsınız Öğretmenim. Bu bahar oya ağacı ben de aldım. Bir metreden küçük ve diktikten sonra yaprakları kırmızı bir renk aldı. Bu yıl açıp açmayacağı hakkında sizin görüşünüz ne olur?

Zinnialar rengârenk, çok güzeller. Ben de üç dört renk açtı diye seviniyordum, sizinkileri görünce gayri ihtiyâri, kocaman maşallah dedim.

Ekinezya ve rudbeckialar da çok yakışmış. Rudbeckialar çok yıllık olanlarından mı?

Clematisler de bahçenizi süslemeye devam ediyorlar. Buradakiler çiçeğini çoktan bitirdi.

Yılanla ilgili yorumumu en sona bıraktım. Çok korkunç, kapı ve pencerelere dikkat edin, bizim burada bir eve yılan girmiş. Biz de yerel gazeteden öğrendik.

Güzelliklerin devamını dilerim. Saygılar...

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 22:56

5 Eklenti(ler)
Bu sene sebzeler çok verimli. Biberler, salatalıklar, patlıcanlar, bamya ve fasulyeler sebil...

Yalnız karpuz ve kavunda başarılı olamadım. Onlar az.:(

Eklenti 323611

[ATTACH]323612[/ATTACH

Eklenti 323613

günebakan 05-08-2012 22:57

Ben gene yorum yazayım hepsi de muhteşem hele de meleklerin borazanı yabancıların bahçelerindekiler gibi olmuşlar abiciğim harikalar. Eşinizin de sakızları harika ayrıca:)

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 22:57

1 Eklenti(ler)
Bu sene sebzeler çok verimli. Biberler, salatalıklar, patlıcanlar, bamya ve fasulyeler sebil...

Yalnız karpuz ve kavunda başarılı olamadım. Onlar az.:(

Eklenti 323611

Eklenti 323612

Yetiştirdiğim yaklaşık 5 tür domatesten birinin cinsi o kadar iriki, en irisini tarttım. 600 gram geldi.

Eklenti 323616

Eklenti 323614

Eklenti 323615

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1006328)
Her şey mükemmel ötesi, emeklerinizin karşılığını almışsınız Öğretmenim. Bu bahar oya ağacı ben de aldım. Bir metreden küçük ve diktikten sonra yaprakları kırmızı bir renk aldı. Bu yıl açıp açmayacağı hakkında sizin görüşünüz ne olur?

Zinnialar rengârenk, çok güzeller. Ben de üç dört renk açtı diye seviniyordum, sizinkileri görünce gayri ihtiyâri, kocaman maşallah dedim.

Ekinezya ve rudbeckialar da çok yakışmış. Rudbeckialar çok yıllık olanlarından mı?

Clematisler de bahçenizi süslemeye devam ediyorlar. Buradakiler çiçeğini çoktan bitirdi.

Yılanla ilgili yorumumu en sona bıraktım. Çok korkunç, kapı ve pencerelere dikkat edin, bizim burada bir eve yılan girmiş. Biz de yerel gazeteden öğrendik.

Güzelliklerin devamını dilerim. Saygılar...

Değerli öğretmenim;
Beğenileriniz için teşekkür ederim.
Oya ağacınızın çiçeklenmesi büyük olasılıkla gelecek yıla kalmış. Zira şimdiye kadar hısır iriliğinde tomurcuları olan minik salkımlar vermesi gerekirdi. Ama merak etmeyin gelecek yıla kesin çiçeklenecektir.
İki yıl önce, yolun her iki tarafında, karşılıklı, iki sıra halinde ektiğim tohumlardan iki farklı çiçekli Rudbekya çıkmıştı. Birde Sayın Zeki Yağlı fide olarak dağıtmıştı. Her üçüde çok yıllık çıktı.

Yılanla ilgili uyarılarınızı dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın.

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1006330)
Ben gene yorum yazayım hepsi de muhteşem hele de meleklerin borazanı yabancıların bahçelerindekiler gibi olmuşlar abiciğim harikalar. Eşinizin de sakızları harika ayrıca:)

Evet ya Sevgili günebakan, Sevgili Zafer İnandıklı sayesinde. Onlar onun armağanı. Sağolsun, varolsun.
aslında eşimin epeyce çiçeği vardı ama kışın çoğu ziyan oldu. O yüzden sıtkı sıyrıldı diyebilirim.
O da bahçede bana yardım ediyor. Sonuçta herşey ikimizin ortak zevki.
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 05-08-2012 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1006318)
Sevgili Orhan hocam, kurbağa hayatını size borçlu. Ben asla cesaret edemezdim, tebrikler. ;)

Sevgili Sudenur;
Yılanda öyle!:D İstesem öldürebilirdim. Kaçmasına izin verdim. Doğanın dengesinin bozulmasına katkıda bulunmamak adına...Birde ''öldürmek'' eylemi, beni çok üzüyor.:(
sağlıcakla kal.

Adalet Yağcı 06-08-2012 21:00

Dakikalardır fotoğraflara bakıyorum, yılan ve kurbağa fotoğraflarına takıldım kaldım.
İnanır mısınız, ürpermeme engel olamadım, öyle çok korkuyorum ki, bir zamanlar bahçede gördüğüm yere iki yıl basamadım.
Doğrusu böylesine bir olayı yakalayıp fotoğraflayabildiğiniz için kutlarım sizi.

Diğer fotoğraflar her zamanki gibi çok güzeller, özellikle katmerli zinnialar :)
Asterler çok güzel açmışlar, diğer renkleri de görebilecek miyiz?
Benim asterlerde daha tomurcuk bile yok.

Cosmoslar coşmuş, fazla sulandığında bol yaprak verip boya gidiyorlar, suyu biraz kısarsanız daha bol çiçekleniyorlar.
Seneye bahçenizin her yerinde rengarenk boy göstereceklerdir, tohumların düştüğü yerlerden kendiliğinden çimleniyorlar.

Çiftçi aile biblonuz çok hoş, yerine yakışmış, tamirat çok başarılı olmuş, hiç belli değil :)

Orhan Özbilgiç 06-08-2012 21:48

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1006570)
Dakikalardır fotoğraflara bakıyorum, yılan ve kurbağa fotoğraflarına takıldım kaldım.
İnanır mısınız, ürpermeme engel olamadım, öyle çok korkuyorum ki, bir zamanlar bahçede gördüğüm yere iki yıl basamadım.
Doğrusu böylesine bir olayı yakalayıp fotoğraflayabildiğiniz için kutlarım sizi.

Diğer fotoğraflar her zamanki gibi çok güzeller, özellikle katmerli zinnialar :)
Asterler çok güzel açmışlar, diğer renkleri de görebilecek miyiz?
Benim asterlerde daha tomurcuk bile yok.

Cosmoslar coşmuş, fazla sulandığında bol yaprak verip boya gidiyorlar, suyu biraz kısarsanız daha bol çiçekleniyorlar.
Seneye bahçenizin her yerinde rengarenk boy göstereceklerdir, tohumların düştüğü yerlerden kendiliğinden çimleniyorlar.

Çiftçi aile biblonuz çok hoş, yerine yakışmış, tamirat çok başarılı olmuş, hiç belli değil :)

Adalet Hanım;
Zinnialardan tohum alabilmek için gerekli önlemleri aldım. Öbeklerin etrafını çepeçevre badana fırçası sapları ile çevirip, kauçuk fidan bağlama ipi ile sağlama aldım. Artık kuvvetli yağış ve rüzgarlarla yerlere yatıp çürümeyecek. Böylelikle sizlerede tohum alabileceğim. :) Nitekim bugün çok kuvvetli bir yağış ve etkili rüzgar olmasına karşın, hiç yere yatan olmadı.:eek:

Eklenti 323746

Cosmoslarla iligili bilgileriniz beni sevindirdi. Demekki gelecek yıla tohumdan ekmem gerekmeyecek. Aslında onları çok fazla sulamıyorum. Ama saçak dibinde olduklarından, her yağmurda daha çok sulanıyorlar.:)

Yılan fotoğraflarına gelince;
Aslında benim için tehlike yoktu! Zira olay ahşap bordürlerin içindeydi. Bense dışarıda.:p Olayın geliştiği mekanı daha geniş açıdan fotoğrafladım. Şimdi daha iyi anlaşılır sanırım.

Eklenti 323747

Sağlık ve mutluluk dileklerimle...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025