agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 993789)
Büyük geçmiş olsun Orhan bey, boğazım düğüm düğüm bakakaldım resimlere. :( Büyük felaket atlatmışsınız çok üzüldüm, beterinden korusun Rabbim. Siz iyi olun da gerisi nasılsa telafi olur, güç kuvvetiniz eksik olmasın yeter ki. Sevgi ve saygılarımla..

Üç gündür olmayan elektriklerimiz ve doğal olarak internet bağlantım geldi.

Sevgili Sudenur;
Sıkıntılar paylaşılırsa gerçekten etkisi önemli ölçüde azalıyor. Ne iyi ettimde sizlerle paylaştım. İnanın üç günde herşey yoluna girdi. Büyük bir azimle, tüm olumsuzlukları çözümledim. Şimdi bahçem yine bize yaşam sevinci veriyor.
Sağolun varolun.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 993962)
Sayın Orhan Bey,

Dünya ölçeğindeki küresel ısınma iklim değişiklikleri ile her yeri vuruyor maalesef...

Bundan 1 ay önce İzmir cıvarında ki aşırı yağmur ve sel suları sebebi ile yazlığımızın bodrumu 1,5 metre suyla doldu.
Babam ve eşim burayı kendilerine atölye gibi kullanmak üzere düzenlemişler, masa, raf vs. yaptırmışlardı. Sel sularında tüm alet edavatlar,masa ve sandalyeler suyun üzerinde yüzüyordu. Hepsi atıldı :(

Yazlığı bu yıl aldığımız için biraz moralimiz bozuldu ama 20 yıldır o bölgede bu derece yağış ve fırtınanın görülmediğini söylediler.

Ereğli'de bu kış kardan burnumuzu çıkaramadık. Kar üstüne kar yağdı, aylar sürdü...20 yıldır burada böyle kış görmedik.

Bu 20 yıl anahtar kelime galiba :(

Bahçenizden sizin Abutilon'u görüp hayran olmuştum, haftasonu Yalova'dan aldım yazlığa dikilmek üzere hep sizi anarak. Şimdi sizinkini görünce içim cız etti. Bu arada abutilon 1 metre cıvarı 7,5 tl idi...

Tüm fotograflara üzüldüm ama ev çok kırılan ve kökünden devrilen ağaçlara... Umarım ağacın üzerine devrildiği evde kimseye bir şey olmamıştır.

Sağlığınız ve gücünüz yerinde olsun, sizin hızla bahçeyi toparlayıp yenilerini ekeceğinize inancım tam.

Tekrar çok geçmiş olsun.

Sevgili syuksek;
Galiba haklısınız. Uzun yıllardır yaşamadıklarımızı yaşar olduk.

Abutilon' un bir dalı, kökünden değilde, ortasından kırılmış ama kopmamış. Onu aşı macunu ile sarıp sarmaladım ve ayağa kaldırdım. Üzerinde birkaç çiçeğide var. Yıl sonuna kadar onun çiçekleri ile avunuruz artık.
Yıl sonunda hemen dibindeki minik sürgünde büyür, büyük olasılıkla o da çiçeklenir. Birkaç yıl içinde yine eski görkemine kavuşur inşallah.

Teşekkür ediyor, esenlikler diliyorum.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 993968)
Ne diyeceğimi bilemiyorum Orhan bey, gerçekten tam bir felaket olmuş.
Bununla geçmiş olur inşallah.
Siz yine de tedbiri elden bırakmayın, çok garip günler yaşıyoruz, ani patlayan fırtınalar, sağanak yağmurlar gibi.

Nette bir yerde okudum ilgimi çekti kopyalamıştım, şöyle yazıyor;

Mitch Battros – Earth Changes Media

Güneş aktivitesi son 48 saatte patlayıcı seviyelere geri döndü. Güneş lekesi bölgeleri 1512, 1514, 1515 ve 1516 son 34 saat içinde düşükten orta dereceye kadar alevler üreterek aktifti. En parlak alev 30 Haziran’da 1513 bölgesinden geldi ve Kp Indeksinde 4.4 olarak kaydedildi.

Sonraki 48 saatte özellikle 1513 ve 1515 güneş lekesi bölgelerinden daha fazla C – sınıfı alevleri ve olası M – sınıfı alevleri bekleniyor. ACE uzay araçları tarafından yakalanan yüksek hızlı solar rüzgar akımı üreten geniş bir koronal delik açıldı.

Solar rüzgar hızı 400 km/s’ten yaklaşık 600 km/s’e yükseldi. Bu arada, Gezegenler Arası Manyetik Alan kuvveti 5 ile 15 nT arasında dalgalandı, Bz bileşeni kısa periyotlar için -10 nT (ciddi) ye erişti.

Sonraki 72 saatte aşırı iklim değişimlerini izleyin. Bunlar kasırgalara dönüşen tropikal fırtınalar, depremler veya volkanik patlamalar, ani sıcaklık değişimleri, tornadolar, düz hatlı rüzgarlar gibi şekiller alabilir.

Netten alıntıdır.

1 Temmuzda yayınlanmış bu yazı.

Benzer durumları biz de yaşıyoruz, sağlık olsun, yeter ki cana gelmesin.
Yine de manzarayı görünce içim burkuldu, meyveleri ile birlikte yıkılan elma ağacına, evin üstüne düşen aksöğüte, ortasından kırılan Toros sedirine çok üzüldüm.

Solanum ve diğerleri kendini kısa zamanda toparlayacaktır.
Geçmiş olsun.

Sevgili Adalet Hanım;
Alıntıladığınız bu yazı gerçekten çok çarpıcı. Neden olmasın?
Sevgili cemo, iyi dilekleriinizi iletti. Çok teşekkürler.
Deneyimleriniz benim için çok önemli. Özellikle Solanum için yazdıklarınıza katılıyorum. Büyük olasılıkla bu sene ekim ayında o minik sürgün çiçek bile açabilir.
Teşekkürler. Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 993970)
Geçmiş olsun Orhan hocam, cana gelmesinde bitkileri yine siz yerine koyarsınız. Yakında olsam atlar yardıma gelirdim.

Dudi;
İçtenliğinden zerre kadar şüphe duymuyorum.
Keşke yakın olsaydık. Eşim ve ben sizleri konuk etmekten müthiş mutlu olurduk.
Gözlerinizden öpüyorum.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 993980)
Orhan bey çok şiddetli olmuş bu hasar. Resmen kasırgaya çevirmiş fırtına.
Havalar düzelince çok işiniz olacak ama Allah sağlık versin, gerisi hallolur.
Kandiliniz mübarek olsun.

Benol Hanım;
Gerçekten ben böyle şiddetli bir fırtına ve beraberinde o denli kuvvetli bir yağışı ilk defa yaşadım.
İyi dileklerinize teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımla.

feriha 06-07-2012 21:33

Çok geçmiş olsun Orhan Bey..

Bahçenin haline üzülmemek elde değil ama canınız sağ olsun siz ne güzel bahçeler yaparsınız..

Nasıl başedeceğiz bu iklim değişiklikleriyle bilmiyorum, dolular, fırtınalar, seller..

Rabbim daha kötüsünden korusun.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 993992)
orhan hocam,

öncelikle özellikle sağlığınıza bişey olmadığı için çok geçmiş olsun.
biz de samsun'daki tanıdıklarımız için endişelendik, hatta bir tanesi toki konutlarına çok yakındı ama sıkıntısız atlatmışlar çok şükür. allah herkese sabır versin orda.

özellikle yıkılmış ağaçların fotoğrafları beni çok üzdü. onca yıllık ömürlerinin sonuymuş.

ama birşeylerin sonu başka birşeylerin başlangıcıdır doğada. günyüzüne çıkması orman yangınına bağlı tohumlar bile var, öyle değil mi?

gidenler, belki bizim bilmediğimiz bir neden yüzünden bir başka bitkiye yer açmak için gittiler.
veya tekrar yapmamız, tekrar düzenlememiz ve tekrar umutlanmamız için terkediyorlar bizi, bilemeyiz.
ama her gidiş yeniden çabalamak için bir fırsat.
bize 'çalış' deniliyor bu yolla, çalışmayı bırakma deniliyor aslında.
daha yapacak çok işin var deniliyor.
iyiki de deniliyor.
bu dünyayı terk eden büyüklerimden şunu anladım ben; ne zaman ki çabalayacak birşeyin kalmaz insanın, o zaman buralardan göçmeyi düşünmeye başlar.

hatırlar mısınız bilmem; çilli begonyamı kaybettiğim için çok üzülmüştüm, hatta sayfamda inşallah tekrar canlanır diye yazmıştınız siz de. ona her gün (işte bir bitki deliliği) 'ben senden vazgeçmiyorum, sen de vazgeçme sakın! dedim.
küçük bir dalı yeniden sürdü, şimdi ben yeniden annesi gibi onun da 2 metreye çıkmasını izleyeceğim :)

sil baştan...

kandiliniz mübarek olsun, sakın üzülmeyin gidenlere

Yazdıklarınıza birebir katılıyorum, sevgili ilksenozturk.
İnanın şu andaki duygularım öyle diyor. Herşey yoluna girecek.

Çilli begonyaya sevindim. İnşallah dileğiniz gerçekleşir.

Sevgiyle kal. Gözlerinden öpüyorum.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 994034)
Orhan Abi,

... Yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa söylemen yeterli Orhan abi.

Yaa, tturt;
Sizleri çok seviiyordum. Ama şu alıntıladığım cümlenle gönlümü hepten fethettin be kardeşim. Sağol varol.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 994123)
Çok geçmiş olsun Orhan bey.
Allah beterinden korusun.
Epey yıkım yemişsiniz.:(

Sağolasın KAPTANzst.
Bu gün itibarıyla aşağı yukarı herşeyi toparladım. Bundan sonra miniklerin büyümesi için gayret sarfedeceğiz artık.

Sevgi, saygı ve selamlar.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 994140)
Orhan bey geçmiş olsun sizin sıhhatiniz mühim üzülmeyin Selamlar

Sevgili Dostum;
Çok doğru söylüyorsunuz. Elbette. Hiçbirşey sağlıktan önemli tutulmamalı.
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış (Mesaj 994188)
Sevgili Orhan bey çok çok geçmiş olsun. Size bir şey olmadı ya en önemlisi bu, gerisi nasıl olsa hallolur. Biz yaşadığımız fırtına da gencecik arkadaşımızı sonsuzluğa yolcu ettik, geri kalan hiç bir şeyin önemi yok.
Kandiliniz mübarek olsun. Bu arada sevgili adalet hanıma katılıyorum. Bu yıl farklı ve özel bir yıl. Allah doğanın gazabından hepimizi korusun. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla.

Evet sizin sözünü ettiğiniz o menhus olayı hatırlamak bile üzüyor insanı. Sizin o günlerinizde hissetklerinizi yazılarınızdan okumuştum.

Selam, sevgi ve saygılarımla...Esen kalın.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 994247)
Çok geçmiş olsun Orhan Bey. Gerçekten büyük bir olay atlatmışsınız. Umarım en kısa zamanda toparlarsınız. Saygılarla:)

Sevgli peyyide;
Çok teşekkür ederim. Beni yüreklendirdiğiniz için.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 994741)
Üzüldüm:( Geçmiş olsun Allah bir daha böyle üzüntüler yaşatmaz inşallah... en kısa sürede toparlanmanız dileğiyle saygılar.

Sevgili güldeste;
İyi dileklerinize teşekkür ediyorum. Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 993743)
Hocam geçmiş olsun, Önemli olan sağlık cana zarar gelmesin diğerleri yerine gelir .

Sevgili Dostum;
Mesajınızı farkedememişim. Çok özür dilerim.:( İyi dileklerin için teşekkür ediyorum. Sevgi ve selamlarımla.

Orhan Özbilgiç 06-07-2012 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 995098)
Çok geçmiş olsun Orhan Bey..

Bahçenin haline üzülmemek elde değil ama canınız sağ olsun siz ne güzel bahçeler yaparsınız..

Nasıl başedeceğiz bu iklim değişiklikleriyle bilmiyorum, dolular, fırtınalar, seller..

Rabbim daha kötüsünden korusun.

Sağolun. Beni yüreklendiriyorsunuz. İnşallah başedemeyeceğimiz dert vermez Ulu Tanrım.
Selam ve sevgiler.

hk50 06-07-2012 22:24

Her şerde bir hayır var derler.Sizin için hayırlısı olur İnşallah. Geçmiş olsun.Yaradan bir daha göstermezsin dilek ve dualarımla.
Saygılar.

Mete Tiren 07-07-2012 18:59

Üstadım büyük geçmiş olsun üzülmeyin telafisi olur felan demeyeceğim. İnsan o manzarayı gördüğünde neler hisseder iyi biliyorum. Nasrettin hoca misali binekten düşünce hocam doktor çağıralım mı dediklerinde binekten düşen varsa o gelsin başkası gelmesin dediği gibi.

Elimde pek bir bitki yok ama sayfamda gördüğünüz lazım olan bir şey varsa hemen kargolamaya çalışırım. Bu günde yanınızda olamaz isem (isek) iyi günde hiç olmayalım daha iyi biz kötü gün dostluğuna talibiz varsın iyi günleri başkaları alsın biz zarda darda ortaya çıkalım.

Üstadım bu da geçer elbet sabrı denenir bazen kul kısmısının bu da öyle bir deney sanırsam . Allah beterlerinden korusun Saygılar

Orhan Özbilgiç 07-07-2012 19:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 995130)
Her şerde bir hayır var derler.Sizin için hayırlısı olur İnşallah. Geçmiş olsun.Yaradan bir daha göstermezsin dilek ve dualarımla.
Saygılar.

İlginize ve iyi dileklerinize teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç 07-07-2012 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 995430)
Üstadım büyük geçmiş olsun üzülmeyin telafisi olur felan demeyeceğim. İnsan o manzarayı gördüğünde neler hisseder iyi biliyorum. Nasrettin hoca misali binekten düşünce hocam doktor çağıralım mı dediklerinde binekten düşen varsa o gelsin başkası gelmesin dediği gibi.

Elimde pek bir bitki yok ama sayfamda gördüğünüz lazım olan bir şey varsa hemen kargolamaya çalışırım. Bu günde yanınızda olamaz isem (isek) iyi günde hiç olmayalım daha iyi biz kötü gün dostluğuna talibiz varsın iyi günleri başkaları alsın biz zarda darda ortaya çıkalım.

Üstadım bu da geçer elbet sabrı denenir bazen kul kısmısının bu da öyle bir deney sanırsam . Allah beterlerinden korusun Saygılar

Size neden çabuk kanım kaynadı? Şimdi anlıyorum.
Olanı paylaşmayı, yardımcı olmak için çırpınmayı düstur edinmişsiniz.

Sevgili Mete Tiren;
Bugün itibaryla herşey yoluna girdi. İlginize çok teşekkür ederim. Kırılan bitkilerimin diplerinde yeni sürgünleri var. Gelecek yıla kalmaz yine güzel birer çalı olurlar beklentisindeyim.

Yaşamım boyunca bende sizin gibi olmaya çalıştım. Bu sayede çok güzel dostluklar kazandım. Tanrıda yardım etti. Çok az dara düştüm. Bu huyunuzun ömrünüzce mükafatını görmeniz dileğiyle.
Selam ve sevgiler.

ayazkentli 07-07-2012 20:23

Orhan hocam geçmiş olsun.

Bizim önce'ki ay yaşadığımızı (siz daha fazlasını) yaşamışsınız. Cana geleceğine mala gelsin gibi bir cümle de kuramıyorum. Çünkü, bitkilerin de canı var. Yaralar umarım çabuk toparlanır ve normale döner.

Tekrar geçmiş olsun.

Orhan Özbilgiç 07-07-2012 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 995449)
Orhan hocam geçmiş olsun.

Bizim önce'ki ay yaşadığımızı (siz daha fazlasını) yaşamışsınız. Cana geleceğine mala gelsin gibi bir cümle de kuramıyorum. Çünkü, bitkilerin de canı var. Yaralar umarım çabuk toparlanır ve normale döner.

Tekrar geçmiş olsun.

Sevgili ayazkentli;
O görüntüleri çektiğim zaman çok bezgin bir halde idim.
İnanın şu an, yine arzulu ve zindeyim. İşte bu paylaşmanın pozitif etkisi. Ayni sevgiyi yaşayan sizlerin motivasyonları ile oluştu bu heves. İyi ki varsınız. İyi ki varsın agaclar.net.

Eser İlhan 08-07-2012 09:46

Orhan Bey, bahçenizdeki fırtına zararlarını yeni gördüm. Haberlerde izledimse de nedense sizin de zarar görmüş olabileceğiniz hiç aklıma gelmedi. Belki de "orası cennet bahçesi, orda fırtına filan olmaz" diyordu bilinç altım bana, bilemiyorum ;)
Çektiğiniz resimlere bakarken gözlerim doldu, içim burkuldu.. Tanrı tekrarından korusun, size yaraları toparlayacak coşku ve sabır versin... Eminim bahçeniz size tez zamanda eskisinden de canlı olarak geri dönecektir.
Bu arada benim bahçenizdeki gözdem hayalet ağacı nasıl? Umarım bu hengameyi zararsız atlatmış olan şanslılardandır..
Selam ve sevgilerimle.....

Sevgi Durul 08-07-2012 11:24

Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, son yaşananlar çok üzücü, herkes gibi ben de çok üzüldüm, ancak bir türlü yazmaya elim varmadı. Geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın. Yerine konacak şeyler, can sağlığı olsun.

Eskisinden daha gür, daha çiçekli bitkiler dileğiyle.. Saygılar...

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 19:42

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 995599)
Orhan Bey, bahçenizdeki fırtına zararlarını yeni gördüm. Haberlerde izledimse de nedense sizin de zarar görmüş olabileceğiniz hiç aklıma gelmedi. Belki de "orası cennet bahçesi, orda fırtına filan olmaz" diyordu bilinç altım bana, bilemiyorum ;)
Çektiğiniz resimlere bakarken gözlerim doldu, içim burkuldu.. Tanrı tekrarından korusun, size yaraları toparlayacak coşku ve sabır versin... Eminim bahçeniz size tez zamanda eskisinden de canlı olarak geri dönecektir.
Bu arada benim bahçenizdeki gözdem hayalet ağacı nasıl? Umarım bu hengameyi zararsız atlatmış olan şanslılardandır..
Selam ve sevgilerimle.....

Eser Hanım;
Eminim üzülmüşsünüzdür. toparlanmam epeyce vakit aldı. Son olarak bugün Hanımeliyi yeni desteğine bağladım. O zaten yıkılarak sadece hırpalanmıştı. Şimdi 9 şiddetindeki depreme bile dayanır hale getirdim.:D

Eklenti 317437

Eklenti 317438

Nutkatensis ise rüştünü ispat etti. Gerçekten çok esnek bir ağaçmış. Çok şükür hiç zarar görmedi. Üzerinde irice bir nazar boncuğu vardı. Belkide ondan.:p
İçten duygularınıza teşekkür ediyorum. Sağolun varolun.

Eklenti 317439

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 995615)
Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, son yaşananlar çok üzücü, herkes gibi ben de çok üzüldüm, ancak bir türlü yazmaya elim varmadı. Geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın. Yerine konacak şeyler, can sağlığı olsun.

Eskisinden daha gür, daha çiçekli bitkiler dileğiyle.. Saygılar...

Sağolun öğretmenim.
Birazcık fazla mesaiyle herşey güzelleşti yine. Tabii bazı bitkilerim iki yıl geriye gittiler. Bazıları yaralandılar. Bazıları kurudular. Yinede kalanlar onların eksikliğini hissettirmiyorlar.

Bol bol fotoğraf çektim. Elektirkler ve internetim ancak dün gece kesintisiz geldiler. Bugün elektirik ve internetin tadını çıkaracağım. Önce sayfamı bahçemden iki gün önce çektiğim fotoğrafları paylaşacak, sonrasında sizlerin bahçelerine zaman ayırmaya gayret edeceğim.

Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 20:01

5 Eklenti(ler)
Eveeeet...Şimdi bıktırıncaya kadar fotoğraf yüklemeye geldi sıra. İnanın interneti ve sitemizi çok özledim.:)

Burada, yeşile doygunluklarından olacak, birçok kişi giriş yoluma neden parke taşı döşemediğimi soruyor. Bu yola parke döşenir mi?

Eklenti 317440

Bu yıl ilk kez yetiştirdiğim dahlialaran üç- dört tanesi fırtınada kırıldı. Ama kalanlarda çok güzeller.;)

Eklenti 317441

Eklenti 317442

Eklenti 317443

Eklenti 317444

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 20:05

4 Eklenti(ler)
Eklenti 317445

Eklenti 317446

Eklenti 317447

Güller bu yılki kadar güzel çiçeklenmemişlerdi.

Eklenti 317448

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 20:11

5 Eklenti(ler)
Bu yıl zinnialara çok yer ayırdım. İçlerinde aster görünümlü olanlarını ilk kez bu yıl diktim. Çok güzeller.

Eklenti 317449

Eklenti 317450

Eklenti 317451

Eklenti 317452

Kardinal Climber ve arkada yine Zinnialar.

Eklenti 317453

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 20:20

5 Eklenti(ler)
Bu benim ikinci Grevilya'm. Buda sorunlu. Araştırdım, nemden hiç hoşlanmıyormuş. Bakalım buda kuruyacak mı?:(

Eklenti 317454

Eklenti 317455

Eklenti 317456

Kozmos'larda sevimli çiçeklermiş.

Eklenti 317457

Devrilen zeytinin dibine biraz toprak koyup, herekledim. En az iki yıl böyle kalacak ki, yeniden kopan köklerin yenileri sürsün ve güçlensin. Sanırım kurtuldu.:)

Eklenti 317458

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 20:26

5 Eklenti(ler)
Yedek Abutilon'um.;)

Eklenti 317459

Manolyamın son çiçeğini eve aldım. Güzel kokusunu doya doya hissetmek için.

Eklenti 317460

Eklenti 317461

Glayöller biraz hırpalandı ama...Yinede açıyorlar.

Eklenti 317462

Eklenti 317463

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025