![]() |
5 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlarım,
Limon, tturt, sevim4, kartal124, günebakan, smnunal, Benol Hazaroğlu, ve Kiraz. İyi niyetli desteklerinize teşekkür ediyorum. Bir saat kadar önce elektrikler ve internet bağlantısı geldi. Dün yaşadığımız çok şiddetli fırtına ve beraberindeki kuvvetli yağışın doğal olarak önce kendi bahçemdeki hasarlarını görünce moralim çok bozuldu. Ama sonrasında, bu felaketi daha büyük boyutlarda yaşayanlar olduğunu duyup, bazılarıını görünce tanrıya şükrettim. Zira benim kayıplarımın telafisi vardı. En çok üzüldüğüm yaklaşık 42 yıl önce dikidiğini bildiğim, karşı komşuma ait iki Toros sedirinden birinin ortadan kırılması oldu. Yaz-kış balkonumdan o iki ulu sedirin güzelliğini seyretmek bana keyif veriyordu. Yine yan komşumun, insanlar gölgesinde dolmuş bekleyebilsin diye uzun yıllar önce diktiği Aksöğüt'ün kökünden yıkılmasıda beni epeyce üzdü. Kendi bahçemde ise; Geçen kışı boyunun ve dallarının yarısından fazlasını kaybederek atlatan ve yeniden bol çiçekli hallerine kavuşan Abutilon'umun, bu baharda filizlenmeyecek diye çok üzüldüğüm, sonrasında ortaya çıkan tek kök sürgününü görünce çok mutlandığım ve çiçeklenmesini beklediğim Solanum Rantonetti'nin, köklerinden kırılmasına canım sıkıldı. Bu yıl üzerinde oldukça bol meyvesi olan,ön bahçedeki Trabzon Hurmasının iki güzel dalının kırılması,arka bahçedekinin tüm dallarının kırılması, bir elma ağacımın üzerindeki tüm meyveleri ile birlikte kökünden sökülmesi, dahlialardan bazılarının köklerinin kırılması, sebzelerimin bir bölümünün devrilmesi, leylandilerin yan yatması vs.moralimi bozmuştu vesselam. Bugün epeyce uğraşarak tüm devrilen bitkilerimin diplerine ince bambu çubuklar, parlıcanların diplerinede destek sopaları bağladım. Yarında benzer çalışmalarla ortalığı epeyce toparlarım. Şimdi moralim iyi. Bir kaç gün içinde herşey normale döner ümidediyorum. Yağmur öncesi bahçemden birkaç görüntü. Eklenti 315271 Eklenti 315272 Eklenti 315273 Eklenti 315274 Eklenti 315275 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Yağmur, fırtına ve sonrası...
Eklenti 315281 Eklenti 315282 Eklenti 315283 Eklenti 315284 Eklenti 315285 |
5 Eklenti(ler)
|
Hocam geçmiş olsun, Önemli olan sağlık cana zarar gelmesin diğerleri yerine gelir .
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Geçmiş olsun inşallah en kısa zamnda herşey yoluna girer saygılarımla.
|
4 Eklenti(ler)
|
Orhan hocam çok geçmiş olsun, moralinizi bozmayın canınız sağ olsun. Kayıplarınızı tekrar ekersiniz, sizlere birşey olmadıya bir kaç güne sular falan çekilince eski haline döner..
Tekrar geçmişler olsun.Sevgier selamlar... |
5 Eklenti(ler)
|
Hocam siz doğal felaket yaşamışsınız,büyük geçmiş olsun...
|
5 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafları hayata daima iyimser bakmak gerektiğini vurgulamak için koyuyorum.
Öyle ya, inanın sadece bir parça kuru ekmek için, peşimde peymane olan bu sokak köpeklerini görünce ''Amaaaann. Bu bitkilerin hepsi yerine gelir. Hayatta farkında olmamız gereken, daha çooookk şeyler var.'' Diyebilmek için. :confused: Eklenti 315323 Eklenti 315324 Eklenti 315325 Eklenti 315326 Eklenti 315327 |
Alıntı:
Çok haklısın. İnsanın ilk anda morali bozuluyor. Ama sonrasında yaşama yine dört elle sarılmak gerektiğini farkediyor. Ben de öyleyim şimdi. Sağolun. |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Bende yoluna gireceğine inanıyorum. |
Büyük geçmiş olsun Orhan bey, boğazım düğüm düğüm bakakaldım resimlere. :( Büyük felaket atlatmışsınız çok üzüldüm, beterinden korusun Rabbim. Siz iyi olun da gerisi nasılsa telafi olur, güç kuvvetiniz eksik olmasın yeter ki. Sevgi ve saygılarımla..
|
Sayın Orhan Bey,
Dünya ölçeğindeki küresel ısınma iklim değişiklikleri ile her yeri vuruyor maalesef... Bundan 1 ay önce İzmir cıvarında ki aşırı yağmur ve sel suları sebebi ile yazlığımızın bodrumu 1,5 metre suyla doldu. Babam ve eşim burayı kendilerine atölye gibi kullanmak üzere düzenlemişler, masa, raf vs. yaptırmışlardı. Sel sularında tüm alet edavatlar,masa ve sandalyeler suyun üzerinde yüzüyordu. Hepsi atıldı :( Yazlığı bu yıl aldığımız için biraz moralimiz bozuldu ama 20 yıldır o bölgede bu derece yağış ve fırtınanın görülmediğini söylediler. Ereğli'de bu kış kardan burnumuzu çıkaramadık. Kar üstüne kar yağdı, aylar sürdü...20 yıldır burada böyle kış görmedik. Bu 20 yıl anahtar kelime galiba :( Bahçenizden sizin Abutilon'u görüp hayran olmuştum, haftasonu Yalova'dan aldım yazlığa dikilmek üzere hep sizi anarak. Şimdi sizinkini görünce içim cız etti. Bu arada abutilon 1 metre cıvarı 7,5 tl idi... Tüm fotograflara üzüldüm ama ev çok kırılan ve kökünden devrilen ağaçlara... Umarım ağacın üzerine devrildiği evde kimseye bir şey olmamıştır. Sağlığınız ve gücünüz yerinde olsun, sizin hızla bahçeyi toparlayıp yenilerini ekeceğinize inancım tam. Tekrar çok geçmiş olsun. |
Ne diyeceğimi bilemiyorum Orhan bey, gerçekten tam bir felaket olmuş.
Bununla geçmiş olur inşallah. Siz yine de tedbiri elden bırakmayın, çok garip günler yaşıyoruz, ani patlayan fırtınalar, sağanak yağmurlar gibi. Nette bir yerde okudum ilgimi çekti kopyalamıştım, şöyle yazıyor; Mitch Battros – Earth Changes Media Güneş aktivitesi son 48 saatte patlayıcı seviyelere geri döndü. Güneş lekesi bölgeleri 1512, 1514, 1515 ve 1516 son 34 saat içinde düşükten orta dereceye kadar alevler üreterek aktifti. En parlak alev 30 Haziran’da 1513 bölgesinden geldi ve Kp Indeksinde 4.4 olarak kaydedildi. Sonraki 48 saatte özellikle 1513 ve 1515 güneş lekesi bölgelerinden daha fazla C – sınıfı alevleri ve olası M – sınıfı alevleri bekleniyor. ACE uzay araçları tarafından yakalanan yüksek hızlı solar rüzgar akımı üreten geniş bir koronal delik açıldı. Solar rüzgar hızı 400 km/s’ten yaklaşık 600 km/s’e yükseldi. Bu arada, Gezegenler Arası Manyetik Alan kuvveti 5 ile 15 nT arasında dalgalandı, Bz bileşeni kısa periyotlar için -10 nT (ciddi) ye erişti. Sonraki 72 saatte aşırı iklim değişimlerini izleyin. Bunlar kasırgalara dönüşen tropikal fırtınalar, depremler veya volkanik patlamalar, ani sıcaklık değişimleri, tornadolar, düz hatlı rüzgarlar gibi şekiller alabilir. Netten alıntıdır. 1 Temmuzda yayınlanmış bu yazı. Benzer durumları biz de yaşıyoruz, sağlık olsun, yeter ki cana gelmesin. Yine de manzarayı görünce içim burkuldu, meyveleri ile birlikte yıkılan elma ağacına, evin üstüne düşen aksöğüte, ortasından kırılan Toros sedirine çok üzüldüm. Solanum ve diğerleri kendini kısa zamanda toparlayacaktır. Geçmiş olsun. |
Geçmiş olsun Orhan hocam, cana gelmesinde bitkileri yine siz yerine koyarsınız. Yakında olsam atlar yardıma gelirdim.
|
Orhan bey çok şiddetli olmuş bu hasar. Resmen kasırgaya çevirmiş fırtına.
Havalar düzelince çok işiniz olacak ama Allah sağlık versin, gerisi hallolur. Kandiliniz mübarek olsun. |
orhan hocam,
öncelikle özellikle sağlığınıza bişey olmadığı için çok geçmiş olsun. biz de samsun'daki tanıdıklarımız için endişelendik, hatta bir tanesi toki konutlarına çok yakındı ama sıkıntısız atlatmışlar çok şükür. allah herkese sabır versin orda. özellikle yıkılmış ağaçların fotoğrafları beni çok üzdü. onca yıllık ömürlerinin sonuymuş. ama birşeylerin sonu başka birşeylerin başlangıcıdır doğada. günyüzüne çıkması orman yangınına bağlı tohumlar bile var, öyle değil mi? gidenler, belki bizim bilmediğimiz bir neden yüzünden bir başka bitkiye yer açmak için gittiler. veya tekrar yapmamız, tekrar düzenlememiz ve tekrar umutlanmamız için terkediyorlar bizi, bilemeyiz. ama her gidiş yeniden çabalamak için bir fırsat. bize 'çalış' deniliyor bu yolla, çalışmayı bırakma deniliyor aslında. daha yapacak çok işin var deniliyor. iyiki de deniliyor. bu dünyayı terk eden büyüklerimden şunu anladım ben; ne zaman ki çabalayacak birşeyin kalmaz insanın, o zaman buralardan göçmeyi düşünmeye başlar. hatırlar mısınız bilmem; çilli begonyamı kaybettiğim için çok üzülmüştüm, hatta sayfamda inşallah tekrar canlanır diye yazmıştınız siz de. ona her gün (işte bir bitki deliliği) 'ben senden vazgeçmiyorum, sen de vazgeçme sakın! dedim. küçük bir dalı yeniden sürdü, şimdi ben yeniden annesi gibi onun da 2 metreye çıkmasını izleyeceğim :) sil baştan... kandiliniz mübarek olsun, sakın üzülmeyin gidenlere |
Orhan Abi,
Televizyonda seyredip, internetten takip edince Samsun ve Sinop'da yaşanan afeti daha iyi anlayabildim. Tekrar çok geçmiş olsun. Yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa söylemen yeterli Orhan abi. |
Çok geçmiş olsun Orhan bey.
Allah beterinden korusun. Epey yıkım yemişsiniz.:( |
Geçmiş olsun
Orhan bey geçmiş olsun sizin sıhhatiniz mühim üzülmeyin Selamlar
|
Sevgili Orhan bey çok çok geçmiş olsun. Size bir şey olmadı ya en önemlisi bu, gerisi nasıl olsa hallolur. Biz yaşadığımız fırtına da gencecik arkadaşımızı sonsuzluğa yolcu ettik, geri kalan hiç bir şeyin önemi yok.
Kandiliniz mübarek olsun. Bu arada sevgili adalet hanıma katılıyorum. Bu yıl farklı ve özel bir yıl. Allah doğanın gazabından hepimizi korusun. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla. |
Çok geçmiş olsun Orhan Bey. Gerçekten büyük bir olay atlatmışsınız. Umarım en kısa zamanda toparlarsınız. Saygılarla:)
|
Üzüldüm:( Geçmiş olsun Allah bir daha böyle üzüntüler yaşatmaz inşallah... en kısa sürede toparlanmanız dileğiyle saygılar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025