agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

alcen 07-06-2012 11:00

Kış bir çok bitkimizi alıp götürsede kalanlar gidenleri unutturdular,demekki onlar bizim
bahçelerimizde misafirmiş.Ne yapalım bizde birdaha üşüyen biitkiler almayız.
Bahçeniz tek kelimeyle harika olmuş,klematisiniz sarılan gülünüzden aşa kalmamış süper
havlu püskülü çok güzel bir çalı türü hangisini söyliyeyim....
Maşşallah allah nazarlardan saklasın,sarmaşık solanum çok hızlı büyüyor birde kışa kadar çiçek açıyor çok vefalı.Aynısını ormandan söküp ekmiştim şimdi kocaman oldular.
Ellerinize sağlık,herşey çok güzel güle güle iyi günlerde keyfini sürün inşallah.....
Sevgiler saygılar.....

jineop 07-06-2012 12:08

Sevgili Öğretmenim,

Penstomon ve Salviva albanızı çok beğendim. Siyahi clematisiniz zaten on numara...
Penstemon tohumdan mı ?
Penstemon bitki formu, dona dayanıklılığı ve büyüleyici çiçekleriyle artık vazgeçilmezlerimden.

Orhan Özbilgiç 07-06-2012 12:29

Sevgili ilksenozturk;

Evet havuzu bizde düşünüyoruz. Her ne kadar biz burada yokken bakımı zorda olsa. En kısa zamanda diyemiyeceğim ama ''Bir gün mutlaka''.:)

Japon Şemsiyesi Sevgili Zafer İnandıklı'nın armağanlarındandı. Çokta güzel geilşiyordu. Maalesef bu kış donlardan etkilenip yokolanlardan. Daha demin yerindeki eski dal kurularını yokladım. Çektikçe hep kökten geldiler. Hiç yeni sürgünde yok.:(

Yürekten dileklerinize teşekkürler. Selamlar.

Orhan Özbilgiç 07-06-2012 12:37

Yo..yooo!
Kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum. Kalanlarda tür olarak az değil. Sanırım 150 nin üstünde. Yani iklim olarak şansılyız.;)
Bu yıl bahçemde dahlia ve glayöl gibi soğanlı ve yumrulu bitkileri çoğalttım. Onlar daha bir renklendirecekler umarım.

Sevgili alcen güzel dileklerinize teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.

Orhan Özbilgiç 07-06-2012 12:49

Sevgili jineop;
Ağaçlar.net'e katkısı yadsınamayacak birisiniz. Araştırmacı kişiliğiniz, birikiminiz ve yardımseverliğinizle, sitenin vazgeçilmezlerindensiniz. Varlığınız benim için çok önemli.

Gerek pestemon, gerekse salvia, Sevgili Zeki Yağlı'nın işyerinde ziyaretine gittiğimde bana verdiği tohumlardan. Salvia'nın ilk; Penstemonlar'ın ikinci çiçekli yılı.
Size katılıyorum. Uzun süre çiçekli kalması, benimki gibi ilkyaz çiçeklenen bitkilerin az olduğu bahçelerde bir kurtarıcı oluyor.:p Bahçede bir vurgu objesi oluyorlar.
Selam ve sevgiler.

jineop 07-06-2012 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 980912)
Sevgili jineop;
Ağaçlar.net'e katkısı yadsınamayacak birisiniz. Araştırmacı kişiliğiniz, birikiminiz ve yardımseverliğinizle, sitenin vazgeçilmezlerindensiniz. Varlığınız benim için çok önemli.

Gerek pestemon, gerekse salvia, Sevgili Zeki Yağlı'nın işyerinde ziyaretine gittiğimde bana verdiği tohumlardan. Salvia'nın ilk; Penstemonlar'ın ikinci çiçekli yılı.
Size katılıyorum. Uzun süre çiçekli kalması, benimki gibi ilkyaz çiçeklenen bitkilerin az olduğu bahçelerde bir kurtarıcı oluyor.:p Bahçede bir vurgu objesi oluyorlar.
Selam ve sevgiler.

Sevgili Öğretmenim, çok güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Söyledikleriniz gibi olabilmek için çok çaba sarfetmem lazım. Bu onurlu sözlere layık olmaya çalışacağım. Sevgiler, selamlar...

Orhan Özbilgiç 11-06-2012 20:15

5 Eklenti(ler)
Bir süreliğine İstanbul'a gitmek zorundayım.
Bahçemdeki bazı çiçekli bitkiler sanki bunun farkındaymışcasına, bu yıl geçen yıllardan daha erken çiçekleniyorlar, ben göreyim diye.;)

Paşa Bıyığı bunlardan biri.

Eklenti 307555

Eklenti 307556

Kaymak ağacıda erkenci.

Eklenti 307557

Eklenti 307558

Bu arada geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim beyaz ve erguvani çiçekli erguvanlar, kardeş kardeş büyüyorlar.

Eklenti 307559

Orhan Özbilgiç 11-06-2012 20:28

5 Eklenti(ler)
Geçen yıldan arta kalan sadece üç kök hatmi var. İkisi açtı. Biri henüz tomurcukta.

Açanların ikiside yalınkat ve beyaz. Diğer katmerli ve farklı renktekiler toprakta çürüdüler sanırım. Çıkmadılar çünkü.:(

Eklenti 307568

Eklenti 307569

Mor clematisimin Negritankha' nın ekürisi, eflatun renkli Madam Baron Veillard' da erken çiçeklendi. Geçen yıllar Haziran sonunda çiçekleniyordu. Büyük olasılıkla, bir hafta sonra çok daha yoğun çiçekleneceğini umuyorum. Birlikte çok hoş bir armoni oluşturuyorlar.

Eklenti 307570

Eklenti 307571

Eklenti 307572

Adalet Yağcı 11-06-2012 21:03

Bu güzellik geçmeden bir kaç fotoğraf daha lütfen, bakmaya doyamıyor insan.
Cemo nun bahçesindeki Blue Angel den sonra bir de sizin Negritankhayı görmek büyük keyif.

Orhan Özbilgiç 11-06-2012 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 983435)
Bu güzellik geçmeden bir kaç fotoğraf daha lütfen, bakmaya doyamıyor insan.
Cemo nun bahçesindeki Blue Angel den sonra bir de sizin Negritankhayı görmek büyük keyif.

Biraz önce baktım. O da çok nefis. Cemo'nun bahçeside bayram yeri gibi. Rengarenk zaten. Türkiye kazan, O kepçe, gittiği her yerden çok güzel bitkiler taşıyor.:)

Kiraz 12-06-2012 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 983406)
Geçen yıldan arta kalan sadece üç kök hatmi var. İkisi açtı. Biri henüz tomurcukta.

Açanların ikiside yalınkat ve beyaz. Diğer katmerli ve farklı renktekiler toprakta çürüdüler sanırım. Çıkmadılar çünkü.:(

Eklenti 307568

Eklenti 307569

Mor clematisimin Negritankha' nın ekürisi, eflatun renkli Madam Baron Veillard' da erken çiçeklendi. Geçen yıllar Haziran sonunda çiçekleniyordu. Büyük olasılıkla, bir hafta sonra çok daha yoğun çiçekleneceğini umuyorum. Birlikte çok hoş bir armoni oluşturuyorlar.

Eklenti 307570

Eklenti 307571

Eklenti 307572

Orhan Bey bu nasıl clematis böyle, harika...

Orhan Özbilgiç 12-06-2012 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 983841)
Orhan Bey bu nasıl clematis böyle, harika...

Evet gerçektende... Bende çok beğeniyorum. Diğerleri bu kadar çiçekli kalıyor mu, bilmem? İlk çiçeklerini 15-16 mayıs ta göstermişti. Ve hala bir taraftanda açmayı sürdürüyor.Hemde yoğun olarak.

Türü ile ilgisi var mı bilmiyorum? Diğerleri ile ancak gelecek yıllarda bir kıyaslama yapabileceğim. Bu yıl 5 tane daha aldım çünkü.;)

limon 12-06-2012 15:59

Kesinlikle türle ilgisi var. Muazzam bir şey olmuş bu ve sadece bir sene oldu dikeli değil mi? Bu güzelliği görünce çan sarmaşığı da neymiş, iyiki de kurumuş diyorum. :) Her yeri bu güzellik kaplayabilir, maşallah...

Orhan Özbilgiç 12-06-2012 18:47

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 983857)
Kesinlikle türle ilgisi var. Muazzam bir şey olmuş bu ve sadece bir sene dikeli değil mi? Bu güzelliği görünce çan sarmaşığı da neymiş, iyiki de kurumuş diyorum. :) Her yeri bu güzellik kaplayabilir, maşallah...

Sevgili Limon;
Bu üçüncü yılı. Ama geçen yılda fena değildi. Üstelik ikinci posta açmasında.;)

Eklenti 307914

Çan sarmaşığındanda vazgeçemedim. Batıya bakan duvarda boy gösterecek o da.:p

Eklenti 307915

kartal124 13-06-2012 21:46

Sayın Orhan bey,
Öncelikle bir maaşallah diyeyim, sonra sorumu sorayım.
Siz İstanbula döndüğünüzde clematisler kış sezonunda kendi hallerinde yaşamlarını devam ettirebiliyorlar mı?Yoksa ilgilenen birileri oluyor mu?
Selamlarımla.

Orhan Özbilgiç 14-06-2012 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 984575)
Sayın Orhan bey,
Öncelikle bir maaşallah diyeyim, sonra sorumu sorayım.
Siz İstanbula döndüğünüzde clematisler kış sezonunda kendi hallerinde yaşamlarını devam ettirebiliyorlar mı?Yoksa ilgilenen birileri oluyor mu?
Selamlarımla.

Çok teşekkür ederim.

Ara ara İstanbul' a gelip gitmekle birlikte, çoğunlukla aralık ayına kadar orada kalıyorum.(Dün İstanbul' a geldiğim için ''Orada'' diyorum.) :)

Kışın bahçedeki bitkilerimle ciddi anlamda ilgilenen biri yok! Sadece ayda bir, kışı belli ölçülerde hasarsız atlatmalarını sağlamak amacıyla alt kata koyup geldiğim, çok yılık saksı bitkilerimi sulayıveren biri var. O da profesyönel biri olmadığı için başarı oranı çok düşük. Bitkilerimin yarısı şu veya bu nedenle çürüdü-kurudu.:(

Haa..Bu arada, dalları kırılan, ağaç ve çalılarımın durumuna müdahale ediveriyor.

Zaten bu seneye kadar iki kök clematisim vardı. Onlarıda, toprak seviyesinin yaklaşık 70-80 cm. yukarısından kabaklama kesip geliyordum.

Birkaç gün önce her iki türünde etiketleri elime geçti. Orada mor olanı için 50, eflatun olanı için 25 cm.den budayın diyor. Ben daha yüksek ten buduyormuşum. Önerildiği gbi budasam, doğal olarak çiçeklenme daha aşağılardada olurdu.

Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 14-06-2012 21:20

4 Eklenti(ler)
Geldimki, sevgili eşimin mutfak penceresinde büyüttüğü menekşeler coşmuşlar. Topu topu üç saksı. Fakat çok şirinler.:)

Eklenti 308783

Eklenti 308784

Eklenti 308785

Eklenti 308786

Orhan Özbilgiç 15-06-2012 16:14

4 Eklenti(ler)
Bugün kışın kaybettiğim bitkilerimin yerini dolduracak, kışa daha dayanıklı bitkiler almaya başladım.

İlk olarak Eminönü'nden 20 liraya bir Leptospermum 'lambertii' (Çay ağacı) aldım.

Eklenti 309221

Eklenti 309222

Sonra Tekzen'e gelip, dün fiyatının 33 liradan, 9 liraya indirilmiş olduğunu gördüğüm Cytisus Racemosus (Sanırım çok yıllık katırtırnağı, bazı kaynaklarda ''sarı salkım'' yazsada...) aldım. Minicik saksıda, mart ayından beri dura dura biraz güçsüzleşmiş. Ama toprağa kavuşunca sağlığına kavuşacağını umuyorum.;)

Eklenti 309223

Eklenti 309224

kartal124 15-06-2012 21:52

Sayın Orhan bey,
İlex'le ilgili bölümde bir kaç yıl önce bu bitkiyi aradığınızı yazmıştınız.
http://www.agaclar.net/forum/553795-post18.htm
Acaba bulup aldınız mı?
Aldıysanız nereden aldınız?
Gelişimi nasıl?
Selamlarımla.

Orhan Özbilgiç 15-06-2012 22:36

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 985513)
Sayın Orhan bey,
İlex'le ilgili bölümde bir kaç yıl önce bu bitkiyi aradığınızı yazmıştınız.
http://www.agaclar.net/forum/553795-post18.htm
Acaba bulup aldınız mı?
Aldıysanız nereden aldınız?
Gelişimi nasıl?
Selamlarımla.

Aldım aldım.:)
Bu üçüncü senesi. 35 liraya, Samsun'da Aksa Botanik'ten.
Ama İstanbul Levent' teki Ağaç Peyzaj Satış yerindede boy boy vardı. Formları çok daha güzeldi. Ama daha büyük boylarda ve en küçüğü 75 lira idi o zaman.
Özellikle Samsun'a taşıma güçlüğü nedeniyle tercih etmemiştim. Kargo hizmetleri yok çünkü.

Aldığım gün böyleydi. Sert budamalardan korktuğum için bir ay öncesine kadar şekillendiremedim.

Eklenti 309374

Geçen ay yan - alt dallarını hep kestim. Form vermek için iki yana çaktığım desteklere,kauçuk bodur elma bağlama ipleri ile bağladım. Sanırım bu yıldan sonra daha güzel olacak. Biraz geciktim ama, zaten İlex ağır büyüyor.:(

Buda son hali.;)
Eklenti 309375

Sevgi ve selamlar.

Mete Tiren 16-06-2012 22:17

Üstadım merhabalar ...

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz bizim buralarda tek tek beğenmeye çalışsaydım mesajlarını her birisini beğenmem lazımdı. Sözlerinizin ahengi yetiyor sayfanızda bazende bir resim bir tebessüm.

Esnaflık bana 5 çeşit insan olduğunu öğretti...
En güzeline anadolu insanı dedik biz ana sütü kadar temiz, toprak gibi eller yarık, sözler gök gürültüsü gibi yele sele sığmaz, dosdoğrudur haktan şaşmaz.
İkincisi mülayim tiplerdir az konuşur, öz ve hak konuşurlar. Sessiz bir o kadar içine kapanıktırlar.
Üçüncüsü kimseye karışmaz aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın der, kendisi binin birini yaşayamaz hayatta.
Dördüncüsü kötü adamdır içi dışı sözü özü kötüdür karşıdan baksanız anlarsınız ha 7 ha 70 direk kavrarsınız.
Beşincisi en tehlikelisidir 1. gibi gözükür 4. gibi işler hayatta ne olacağı ne yapacağı belli olmaz aslında.

Derseniz ki mete bunları neden durduk yere anlatır derim ilk satır bana sizi hatırlatır. Tanışmaya ne hacet bir cümle yeter bize, hal sussa da sözler verir ele. Dostlar kervanına eklerseniz bizi de bahtiyar göçeriz bu diyardan belkide...

Saygılar Hürmletler

Orhan Özbilgiç 17-06-2012 17:30

Sevgili Mete Tiren;
Yazdıklarından, ayağı yere basan, donanımlı ve fazlasıyla deneyimli biri olduğunuz, kolaylıkla anlaşılıyor. Sizin gibi birini tanımış olmak bana onur verir. Hakkımdaki yargılarınız gönlümü okşadı. Çok teşekkür ederim.
Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç 17-06-2012 17:48

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 985367)
Bugün kışın kaybettiğim bitkilerimin yerini dolduracak, kışa daha dayanıklı bitkiler almaya başladım.

İlk olarak Eminönü'nden 20 liraya bir Leptospermum 'lambertii' (Çay ağacı) aldım.

Eklenti 309221

Eklenti 309222

Sonra Tekzen'e gelip, dün fiyatının 33 liradan, 9 liraya indirilmiş olduğunu gördüğüm Cytisus Racemosus (Sanırım çok yıllık katırtırnağı, bazı kaynaklarda ''sarı salkım'' yazsada...) aldım. Minicik saksıda, mart ayından beri dura dura biraz güçsüzleşmiş. Ama toprağa kavuşunca sağlığına kavuşacağını umuyorum.;)

Eklenti 309223

Eklenti 309224

Bugün Babalar Günü nedeniyle çocuklarımız armağanları ile geldiler. Birlikte dışarı çıktık. Sürpriz bir biçimde, birde fidanlığa götürdüler. Extra olarak istediğim bitkiyi almamı istediler.
Doğal olarak taşıyabileceğim şeyleri aldım. Birde geçen kış kaybettiklerimden bazılarını. Açıkçası onlarada kıyamadım.

Geçen günlerde aldıklarıma ek olarak; Bir Bardak menekşe, bir eflatunumsu sakız, bir buz çiçeği, bir gaura, bir melisa (kolonya çalısı), bir limon melisa(Limon otu) çalısı aldırdım.:)

Eklenti 309873

Eklenti 309877

Eklenti 309874

Eklenti 309875

Eklenti 309876

Cymbelina 17-06-2012 20:14

Harika bir bahçe, harika ağaçlar, çiçekler:) Ben daha yeni baktım. Hepsine maaşallah. Selamlar.

alcen 17-06-2012 20:51

Ben bu klematise dönüp dolaşıp seyretmeye doyamadım,maşşallah harika olmuş elleriniz dert görmesin inşallah.......

Orhan Özbilgiç 17-06-2012 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 986254)
Harika bir bahçe, harika ağaçlar, çiçekler:) Ben daha yeni baktım. Hepsine maaşallah. Selamlar.

Teşekkürler Cymbelina;
Dilerim siz daha güzellerine sahip olursunuz.
Selamlar.

Orhan Özbilgiç 17-06-2012 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 986262)
Ben bu klematise dönüp dolaşıp seyretmeye doyamadım,maşşallah harika olmuş elleriniz dert görmesin inşallah.......

Sevgili alcen;
Evet o clematis benimde gözdem. O duvarda öyle. Sanırım gelecek yıllarda daha güzel olacak.
Çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

Cymbelina 18-06-2012 16:06

Amin, çok sağolun, inşallah:)
Avatar resminizdeki beyaz tavus kuşu sanırım, şimdi farkettim, benim çok beğendiğim bir kuştur.

Cymbelina 19-06-2012 20:29

Sayın Özbilgiç, beyaz tavus kuşu arattırmak için geçen yıl keşfedip arada baktığım bir internet sitesine girdim, çocukların da hoşuna gidiyor, soyu tükenmekte olan çok ilginç hayvanlar var. Neyse, oraya girip tavus kuşunun ingilizcesi "peacock" sözcüğünü yazınca çıkan sonuçlardan biri beni şaşırttı:) Ben görmemişim, meğer bitkiler de varmış. Şu güzelliğe bakın:

ARKive - Peacock moraea videos, photos and facts - Moraea villosa

Orhan Özbilgiç 19-06-2012 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 987201)
Sayın Özbilgiç, beyaz tavus kuşu arattırmak için geçen yıl keşfedip arada baktığım bir internet sitesine girdim, çocukların da hoşuna gidiyor, soyu tükenmekte olan çok ilginç hayvanlar var. Neyse, oraya girip tavus kuşunun ingilizcesi "peacock" sözcüğünü yazınca çıkan sonuçlardan biri beni şaşırttı:) Ben görmemişim, meğer bitkiler de varmış. Şu güzelliğe bakın:

ARKive - Peacock moraea videos, photos and facts - Moraea villosa

Gerçekten enfes çiçekler yakalamışsınız. :eek:

O tavus kuşu, Yeşilköy Röne park'taydı?.(İki yıl önceki bir fotoğraf.) Renklileride vardı. onlarında fotoğraflarını çektim. Ama beyazı benimde favorim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025