agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 21-05-2012 19:41

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 969956)
Herşey harika görünüyor Orhan abiciğim ama duvardaki güller bence de çok güzel duruyor:)

Beğendiğine sevindim kardeşim. Yüreğine sağlık.:)

Öğleden sonra, Yalancı Tesbih ağaçlarıma bir göz attım. Çiçeklenme ne durumda diye. Çok cici çiçekleri var. Üstelik o kadar güzel kokuyorlarki.;)
Hint Leylağıda deniyor ama o koku leylak kokusuna benzemiyor. Daha farklı, daha bir parfümsü. Ben çok beğendim. İyiki yetiştirmişim.

Tohumdan üçüncü yılda bu hale geldiler. Boyları üçer metreyi geçti.

Eklenti 298626

Eklenti 298627

Eklenti 298628

dağ çiği 21-05-2012 22:07

Hocam,size kırkbir kere Maşallah diyorum.Bütün kış İstanbul dasınız bi geliyosunuz adeta bahçeyi cennet bahçesi yapıyosunuz.Şakayığın renginede hastayım,tesbih ağacınıda çok beğendim ee neyi beğenmedimkii.

Orhan Özbilgiç 22-05-2012 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 970292)
Hocam,size kırkbir kere Maşallah diyorum.Bütün kış İstanbul dasınız bi geliyosunuz adeta bahçeyi cennet bahçesi yapıyosunuz.Şakayığın renginede hastayım,tesbih ağacınıda çok beğendim ee neyi beğenmedimkii.

Vayyy..Kimler gelmiş?:D
Ya arkadaş, sende her sene kış uykusuna mı yatıyorsun? Bir görünüyor, bir yok oluyorsun!

Sizdede bahçe işleri başlamıştır. Artık Yalova'danda güzel görüntüler bekliyoruz.
Selamlar.

dağ çiği 22-05-2012 21:23

Ahh hocam,çok yorgunum çokk.Ev ,bahçe kedilerr. Yaşım genç ama vücüt yarım.Akşamları televizyon karşısında nineler gibi uyukluyorum.Sizleride çok seviyorum.
Bu arada şanslı neler yapıyor büyümüştür.

Orhan Özbilgiç 22-05-2012 21:30

Haklısınız. Ama yinede akşam o televizyon başında uyuklamak insanı dinlendiriyor.

aralık ayında İstanbul' a giderken Şanslı'yı isteyen bir arkadaşıma verdim. Gidip bakmıyorum. Peşime takılırsa ayıp olur diye. Çok iyiymiş. 6 yavrusu olmuş.:p Birini ayırıp diğerlerini dağıtmışlar.
Selamlar.

eyakut 22-05-2012 22:12

Merhabalar Orhan hocam,bahçeyi bir çırpıda gezdim,sert kışın izlerini çabuk silmişsiniz ellerinize sağlık.Acer palmatum'un temmuz ayından sonra yeşile dönmesi ile ilgili yaptığım araştırmalar enteresan bir sonuca gitti.Hem altınkumdaki mine çiçekliktekiler hemde gelemen aksadaki ziraat mühendisi olan ve süs bitkileri ile ilgilenen arkadaş böyle bir şeyle ilk kez karşılaştıklarını ve bir anlam veremediklerini söylediler.Bir ziraat mühendisi arkadaşım ise yüksek azotlu gübreden olabileceğini söyledi zira benim acer çimlerin içinde ve çime düzenli entec 26 gübre veriyorum.Bu arada clematis peşinde koştururken o sera senin bu sera benim; Amazon peyzajdaki güzel insanlarla da tanıştım onlar sizden bahsedince: kendisini hiç görmedim ama ağaçlar.netten tanışırız ayrıca bahçesini iyi bilirim dedim. selamlar ...

Orhan Özbilgiç 22-05-2012 22:38

Merhaba Sevgili eyakut;
Kışın izleri birkaç eksikle silindi sayılır. Artık onlara dönüp bakmamaya karar verdim. Yani yenisini alıp yetiştirmeye çalışmayacağım. Gerçi hala tam olarak öldükleri belli değil. Örnegin; Polygala, Gauralardan biri hala çanlı gibi duruyorlar. Belki kök sürgünü verebilirler.
Acer konusunda bir bilgide benden. Çarşamba'da bulunan Kuzey Fidanlığı'nın sahibinin bahçesinde iki tane kocaman ağaç olmuş acer var. Onlardan biri bizimkilerden. Ama orada yeşermiyormuş. Fakat her sene ağustostan itibaren yaprakları (Benimkindede oluyor.) uçlarından itibaren kuruyup dökülüyormuş.
Ama o bu mevsimdeki güzelliği ile yetinmek gerek diyor.:p

Buradaki Tarım Kredi Koop. Bşk. bana 21 azot için çim gübresi demişti. Ben onu kullanıyorum. Acer'e de ondan veriyorum. Olabilir. Gelecek yıl İbrelilere verdiğim %7 azot içeren bir gübrem var. Olmazsa onu denerim. Bu sene bir bakalımda...

Görüşmek üzere. Sevgi ve selamlar.:)

NOT: Emre Akyüz ile epeydir tanışıyoruz. Bir hafta önce bahçeme ikinci kez geldiler. Amazon Peyzaj'ı açtığını o gün öğrendim. Bir ara ziyaretine gideceğim. Çok birikimli bir genç arkadaşımız. Ayrıca pasifte olsa ''Emre Akyüz'' olarak bizim üyemizmiş.

jineop 22-05-2012 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 970186)
Beğendiğine sevindim kardeşim. Yüreğine sağlık.:)

Öğleden sonra, Yalancı Tesbih ağaçlarıma bir göz attım. Çiçeklenme ne durumda diye. Çok cici çiçekleri var. Üstelik o kadar güzel kokuyorlarki.;)
Hint Leylağıda deniyor ama o koku leylak kokusuna benzemiyor. Daha farklı, daha bir parfümsü. Ben çok beğendim. İyiki yetiştirmişim.

Tohumdan üçüncü yılda bu hale geldiler. Boyları üçer metreyi geçti.

Meyveleri insan için oldukca zehirli, yaprakların insektisit özelliği varmış. Denemeye değer bence:p

Orhan Özbilgiç 31-05-2012 20:08

5 Eklenti(ler)
Bahçemdeki Clematislerden Negritjanka en yoğun çiçekli dönemlerine girdi.

Eklenti 302893

Eklenti 302894

Eskalonya bu sene daha bir güzel çiçeklendi.;)

Eklenti 302895

Eklenti 302896

Eklenti 302897

Orhan Özbilgiç 31-05-2012 20:16

5 Eklenti(ler)
Bahçeme bu sene kazandırdığım Kırmızı çiçekli İspirya, beyaz çiçeklisinden bir ay sonra, şimdilerde çiçekleniyor.

Eklenti 302903

Eklenti 302904

Eklenti 302905

Tohumlarını Sevgili Zeki Yağlı'nın verdiği, ikinci yaşına giren Salvia Turkistanica ''Alba'' ilk çiçeklerini gösterdi.

Eklenti 302906

Eklenti 302907

Orhan Özbilgiç 31-05-2012 20:25

5 Eklenti(ler)
Solanum Dulcamara coştu gidiyor.:p

Eklenti 302921

Eklenti 302922

Solanum Rantonetti herşeye sıfırdan başlıyor.:(

Eklenti 302923

Abutilon'da kıştan ''kuş'' olup çıkanlardan.:(

Eklenti 302924

Eklenti 302925

Orhan Özbilgiç 31-05-2012 20:34

5 Eklenti(ler)
Birini geçen ekimde çelikten yetiştirdiğim, diğerini garanti olsun diye İstanbul'da bir fidanlıkta bulup aldığım Deutzia (Havlu Püskülleri) açtılar. Bu çalının çiçeklerini çok seviyorum.:)

Eklenti 302933

Eklenti 302934

Eklenti 302935

Penstemonlarda açmaya başladılar.

Eklenti 302936

Eklenti 302937

Orhan Özbilgiç 31-05-2012 20:40

3 Eklenti(ler)
Bu sene yeni Hazeran tohumu ekmedim. Geçen yıldan tohumları dökülen onlarcası açmaya başladı. Ama diplerini çapalayıp dolduramadığım için devrilenlerde var...

Eklenti 302938

Eklenti 302939

Eklenti 302940

Orhan Özbilgiç 31-05-2012 20:53

5 Eklenti(ler)
Bugün, bu yıl tohumdan yetiştirdiğim asterleri hazırladığım tarha diktim.

Eklenti 302949

Akşama sulamayı düşünürken, öyle bir yağmur başladı ki; bir saatte bahçemin nisbeten alçakta kalan bölümleri göle döndü.

Tabii asterler yere yapıştı. Neyseki tarh yüksek olduğu için çok zararı olmadı. Ama birçok çalım sular altında kaldı. Şu saate bile, sular toprak tarafından emilemedi. Zira günlerdir yağan yağmurlarla toprak iyice suya doydu.

Eklenti 302950

Eklenti 302951

Eklenti 302952

Eklenti 302953

Satı Uğurtan 31-05-2012 21:37

Sevgili Orhan abim, bahçenin güzelliklerini saysam bitmeyecek, her köşesi bir cennet harika bir görüntü elleriniz dert görmesin, eşinize ve size sevgiler saygılar.

Adalet Yağcı 31-05-2012 23:01

Geçmiş olsun Orhan bey, sakin yağan yağmur 24 saat yağsın ama böyle deli yağdığında bitkilerim için ben de üzülürüm.

Negritjanka çok hoş olmuş, ben onun Madam Baron Veillard ile birlikte açtığı görüntüyü daha çok beğenmiştim ama.
Hatta, aynı görüntüyü yaratmak için aynı dönemde açacak mor ve pembe tür alıp birlikte dikmeyi düşünüyorum.

Abutilonunuza kocaman bir aferin, bu kışı atlatmayı başarmış, hava ısındıkça cılız görüntüsünden kurtulacaktır, önemli olan yaşaması.

S.Rantonettiye de çok sevindim, bu sene de güzel çiçeklerini görürüz inşallah.
S.Dulcamara çok iyi gelişim göstermiş, Rantonettiiden daha mı dayanıklı acaba?

Valla tüm bitkiler atağa geçmiş, hepsi de çok güzel.
Tohumdan yetiştirdikleriniz de geliştiklerinde bahçeniz cennet olacak.

Orhan Özbilgiç 01-06-2012 04:04

Sevgili Satı Uğurtan,
Sevgili Adalet Hanım;
''Herkes çocuğunu sever.'' Onlar bizim çocuğumuz gibi. Bende bahçemi seviyorum sanıyorum. :confused:
Onları dahada güzelleştirmek için çabalıyoruz. Çeşit çeşit bitkilerden takılar takıyor, elbiseler giydiriyoruz.
Bazen abarttığımızda oluyor. ''Deli kızın çeyizi'' ne dönüşmeye başlıyor. İşte o durum o kerteye gelmeye başladı gibi.:p Sökmede sökemiyor insan. Kendime sorduğum oluyor. ''Ben bahçemi mi, yoksa bitkileri mi seviyorum?'' Diye. :confused:

Bakalım sonuç ne olacak? Elbette birgün, ''ya yarden ya da serden'' vazgeçmek zorunda kalacağız. O zaman karar veririz.:D

Bu arada, Dulcamara daha dayanıklı. O korunaklı bir yerdede değil.:eek:

Sevgi ve selamlarımızla, sağlıcakla kalın.

smnunal 01-06-2012 08:13

Saygıdeğer Orhan ağabeyim,

Maşallah bahçenizdeki bitkiler kışın verdiği soğuk zararını tüm güzelliklerini sergileyerek çok çabuk kapatmaya başlamışlar.

Yağmura gelince bizler Rabbimizden hep gökten rahmetini yerden bereketini eksik etme diye dua etmiyormuyuz. Rabbimde sizin bahçeye rahmetini bol bol göndermiş,ümit ediyorumki bereketini fazlasıyla göreceksiniz.

Bizler bahçelerden ziyade bitkileri daha çok seviyoruz yoksa hemen boş zamanlarımızda nerede hangi bitki var diye aramaya çıkmazdık. Bahçesi olmayıpta evde,ofiste,terasta vb. yerlerde bitki yetiştirmeye çalışanlara ne demeliyiz.

Bizerde bu sevda oldukça ne yardan nede serden vazgeçebiliriz benim nacizane düşüncem,Allah (cc) herkese böyle sevgiler nasip etsin.

Abutilon kuvvetli budadğınız için sizi bu sene çiçekleriyle daha çok memnun edecektir. Başındaki dallar azaldı fakat kök yapısı dahada kuvvetlendiği için, unutmadan tohumları 3 aydır çimlenmeyi bekliyor tohumdan çimlendirmesi çok zor veya olanaksız.

Benim uzaktan gördüğüm kadarıyla liliumlar da açmaya başlamış.Bahçenizde görsel şenlik daha yeni başlıyor herhalde emeklerinizin ve ümitlerinizin karşılığını fazlasıyla almanızı dilerim.

Muğladan sevgi ve selamlarımla.

gülsu 01-06-2012 13:19

Sayın Orhan Hocam;
Öncelikle hoşgeldiniz. Bahçe bir hayli öksüz kaldı. Bizim ve bahçenin gözü aydın. Sizin geldiğiniz belli olmuş. Her çiçek ayrı ayrı güzeller. Birini diğerinden ayıramıyorum. Seyrine doyum olmuyor. Bundan sonra her gün değişik şeyler göreceğiz demektir. Clematisler ne güzel olmuşlar. Bu yörede güzel oluyor demek ki. Arkadaşlardan biri bana clematis çeliği gönderdi. Perlitte köklendirmeye çalıştım. Üstünde yaprak oluştu ama kök yapmadı. Anlamadım. Sizlerin clematisleri görünce çok beğiniyorum. Pes etmedim. İnşallah ben de yetiştireceğim.
Ben başka yerlerde haseki küpesi arıyorum meğer komşuda ne çokmuş. Hocam yüzüm kızararak ben haseki küpelerinin tohumlarından istiyorum....:) Size zahmet olmasa. Bu çiçeğin yapısı çok hoşuma gidiyor. Onun ismini ben "prenses elbisesi" diyorum. Şimdilik sağlıcakla kalın. Saygılar......:)

olcim 01-06-2012 13:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 976872)
Bahçeme bu sene kazandırdığım Kırmızı çiçekli İspirya, beyaz çiçeklisinden bir ay sonra, şimdilerde çiçekleniyor.

Eklenti 302903

Eklenti 302904

Eklenti 302905

Tohumlarını Sevgili Zeki Yağlı'nın verdiği, ikinci yaşına giren Salvia Turkistanica ''Alba'' ilk çiçeklerini gösterdi.

Eklenti 302906

Eklenti 302907

Hani şarkıda dio ya Allah 'ım 3 yetmez beş 5 yetmez YEDİ DİYE vallahi bir tanecik clematis yeter bana

Orhan Özbilgiç 03-06-2012 09:20

Sevgili smnunal;
Gittiği yere kadar gideceğiz bakalım.:p
Abutilon 4 kış geçirdi bahçemde. İlkinde hasarsız, ikincisinde toprak seviyesinin 30 cm yüksekliğine kadar donduğu için adamakıllı tıraşladım. bir önceki kışta hiç zarar görmdiği için mayıs ayında çiçeklerini taşıyamıyordu adeta.
Bu kış sonunda, yine kuşa çevirmek zorunda kaldım.
Aslında fazla budanmak istemeyen bir bitki. Sadece kuru dalları almak gerekiyor. Bu yüzden toparlanması uzun zaman alıyor.

Aslında tohumdan çok kolay yetişiyor herhalde ki; bir çok arkadaşımız öyle yapmış. Abutilon(Çin lanterni) başlığına bir göz atın bakalım.;)

Geçen sonbaharda bir çok soğanlı bitkimi, soğanlarını çıkarıp koyduğum kapalı kapta unuttuğum için çürüttüm. Liliumları, Samsun'daki Baumax' tan aldım. Çok değil, birkaç tane. O gördükleriniz, fidelerini buradaki bir arkadaşım vermişti. Sonbaharda diktim. bir aydır çiçekleniyor.

Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 03-06-2012 09:39

Sayın gülsu;
Hoşbulduk.
Sizde kış boyunca siteye çok sık uğramadınız.
Aslında bahçemin istiap haddi doldu sayılır. Daha fazla boğmak istemiyorum. Çim (Çayır) alanın geniş kalmasını istiyorum. Zaten giderek, mevsimlikllerden çok yıllıklara ve tohumları döküldüğü yerden kendiliğinden çıkan bitkilere dönüyorum. Tohumdan gelecek sene sadece, domates, salçalık biber, zinnia, Aster vb. birkaç bitki yetiştireceğim. Tohum almak, saklamak, zamanında ekmek için buraya gelip gitmek...Çok külfetli geliyor. Yakın olsa, neyse!

Haseki tohumlarını sizin için toplarım. Sizin bahçedede prenses elbiseleri olsun.;)
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 03-06-2012 09:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olcim (Mesaj 977284)
Hani şarkıda dio ya Allah 'ım 3 yetmez beş 5 yetmez YEDİ DİYE vallahi bir tanecik clematis yeter bana

Sevgili olcim;
Ne deseniz haklısınız. 1967-1970 yılları arasında Erzurum' da öğrenciydim. İklim koşullarının, doğa için ne kadar sınırlayıcı olduğunu çok iyi biliyorum. :(
Sevgi ve selamlar.:)

serkan_istanbul 03-06-2012 09:54

Maşallah abi kolay gelsin clamatis ve diğerlerine. Yağmur berekettir diyelim napalım . sevgiyle kalın.

gülsu 04-06-2012 07:31

Sayın Orhan Hocam;
Kış boyunca bahçeye fazla uğrayamadım. Evde yaşlı hastam var + çoçuklar hemde çalışıyor olmamdan dolayı bahçeye zaman kalmadı. Ben birşey üretmeyince fazla birşey paylaşamadım.
Bence de bahçeyi daha fazla doldurmayın. Çimler çok olunca bahçenin görselliliği daha güzel oluyor. Şimdilik ben bahçemde çim alan yapamadım. Meyveler büyüdükçe yapacağız İnşaallah. Mevsimlik çiçeklere gelince hakikaten çok zor oluyor. Bende sizin gibi düşünüyorum. Kendiliğinden biten çiçeklere yönelmek istiyorum. Bahçeye sık gitmeme rağmen çok yoruyorum.
Prenses elbiseleri içinde şimdi den teşekkür ederim. Eşinize ve size hürmetler ediyorum.

Orhan Özbilgiç 07-06-2012 01:35

Sevgili serkan_istanbul,
Moral motivasyonun içiin çok teşekkür ederim. Haklısın, yaz döneminde, kuvvetlide olsa bu yağışlar yararlı. Sadece bir günü aşan bir süre, bitkilerin dibinde, güneşin etkisiyle adeta kaynayan su birikintisi kalmazsa sorun olmaz. Nitekim ertesi gün öğleye kalmadan sular çekildi.
Sevgi ve selamlar.

Sevgili gülsu;
Sağlık olsun. Bende internete fazla giremiyorum. Biraz işlerin yoğunluğu, birde benim internet bağlantım biraz sorunlu.:( O yüzden, bazen üç dört gün internete giremediğim oluyor.

Eşim henüz İstanbul'da. O oradan, benim üyelik hesabımdan girebiliyor. Bu yüzden aktif görünüyorum tabiiki.:p
Haftaya 4-5 günlüğüne İstanbul'a gideceğim. Sonra eşimle birlikte döneriz artık.
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 07-06-2012 01:54

4 Eklenti(ler)
Bu kışı atlatamayıp hala, yeşeremeyen bitkilerim var.
Bunlar;
İki Melisa,
Bir lantana,
Bir Gaura,
Bir Pittosporum,
Bir Polygala.

Bunlardan, Gaurayı, Pittosporum'u ve Polygala' yı yerlerinden söktüm.

Gaura kökü sorunsuz göründüğü için tekrar gömdüm.

Eklenti 305468

Polygala ve Pittosporum dondan etkilenip, köklerini saran kabuklar çürümüş ve soyulmuş.
Polygala yerine Filbahri,

Eklenti 305469

Eklenti 305470

Eklenti 305471

Orhan Özbilgiç 07-06-2012 01:58

3 Eklenti(ler)
Pittosporum yerine, Deutzia (Havlu Püskülü) diktim.

Eklenti 305472

Eklenti 305473

Eklenti 305474

Orhan Özbilgiç 07-06-2012 02:16

5 Eklenti(ler)
Günün ilk ışıklarında, doğuya bakan evimizin duvarını yaklaşık bir aydır çiçekleriyle süsleyen Clematis Negritjankha' ya, bir haftadır, mis gibi kokusuyla eklenen Yasemini fotoğrafladım.

Eklenti 305475

Eklenti 305476

Eklenti 305477

Buralarda ponpon güller daha yeni açıyor.

Eklenti 305480

Penstemonlar her yıl dahada gürleşiyor.

Eklenti 305481

ilksenozturk 07-06-2012 07:25

orhan bey merhabalar;

çarşamba'daki evimizde iki karış derinlikli, küçük bir havuzumuz vardı, çok amatör bişey tabi. o dönem sucul bitkiler ile ilgili bilgi olmadığı için bizim havuzu başta ördekler, sonra kurbağalar kullanırdı. ördeklerin kokusunu da kurbağların sesini de herşeye rağmen severdik maaile

benim evimin bahçesi 30 m2 yani çok küçük ve kendi evim de değil, ne kadar oturacağım belli değil, o yüzden şimdilik ben yapamıyorum...

gelin siz bir havuzcuk yapın, su sümbülü ve japon şemsiyesi yetiştirirsiniz. su sümbülünün bir kökünü dönerken getirirsiniz istanbula, japon şemsiyesi de dayanıyormuş kışa üstleri kurusa da.
salkım saçak birsürü bitki buluruz size hem, tasarımını hep beraber yaparız...

gelin, he deyin:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025