agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 19-12-2012 18:32

5 Eklenti(ler)
İstanbul'a gelir gelmez yine kaşıntı başladı. :p
Hemen yapımarketler ve Eminönü' ndeki çiçekçileri gezmeye başladık.

Dün Eminönü' nden, haziranda pembe çiçeklisini aldığım leptospermum' un kırmızı çiçeklisini görüp aldım.

Geldiğimiz günlerde, apartmanımızdan 4-5 ay önce taşınmış bir bayanın (galiba taşındığı yer uygun olmadığı için) bahçede ölüme terkettiği bitkileri görünce şaşırmadım dersem yalan olur.
İçlerinde: Rhododendron, Açelya, Sarı çiçekli yasemin, Çeşitli sukulentler, hedere ve Kafur ağacıda vardı. Demekki balkonda bakıyormuş. Kimse ilgilenmediği için mevsimlik türler kurumuş, bunlarda can çekişiyorlardı.

İçlerinden, Açelya, Yılbaşı çiçeği, Rhododendron ve Kafur ağacı'nı eve aldım. Diğerlerinede bahçeye indikçe bakıyorum.

Şayet bahara kadar sağlıklı kalabilrlerse, bahçeme taşırım. Ama ben öncelikle,
Kafur Ağacı' nı ve Eminönü' nden aldığım Leptospermum' u götüreceğim.

Kafuru, bahçemde bulunan üç tane Solanum Pseudocapsicum' dan birinin yanına dikeceğim.

leptospermum

Eklenti 355904

Eklenti 355905

Cinnamomun camphora- Kafur Ağacı

Eklenti 355906

Eklenti 355908

Buda bahçemdeki üç Pseudocapsicum-Kudüs Kirazı' ndan en bol meyveli olanı.

Eklenti 355908

Not: Fotoğraf yerleştirmede bir hata oluştu. Kudüs kirazının aynı fotoğrafı iki kez yayınlandı. Özür dilerim.:(

Orhan Özbilgiç 19-12-2012 19:12

5 Eklenti(ler)
Bu arada yılbaşı çiçeği sıcağı görünce açtı...

Eklenti 355915

Eklenti 355916

Eklenti 355917

Gelmeden bir kaç gün önce gülleri budadım. Ama birini son güne bıraktım. Çünkü tam açamamıştı ve rengi çok güzeldi...;)

Eklenti 355913

Eklenti 355917

Orhan Özbilgiç 19-12-2012 19:18

Anlayamadığım birşey oldu.:confused:

Ben 5 fotoğraf yükledim. Bunlardan biri ik kez yüklendi. Üstelik bir mesajda 6 fotoğraf çıktı.:confused:

Sudenur 19-12-2012 23:37

Sevgili Orhan bey, komşunuzun apartman bahçesine bıraktığı çiçekleri okuyunca aynen böyle oldum. :)) Neyse ki sizinle kesişmiş yolları. Sağlıklı günlerde büyütmenizi temenni ederim, sevgiler, saygılar. ;)

YeniGine 19-12-2012 23:56

'İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş'; şanslı bitkilermiş sizinle karşılaşmışlar Orhan Bey; rastgelsin.

Orhan Özbilgiç 20-12-2012 06:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1071463)
Sevgili Orhan bey, komşunuzun apartman bahçesine bıraktığı çiçekleri okuyunca aynen böyle oldum. :)) Eklenti 355973 Neyse ki sizinle kesişmiş yolları. Sağlıklı günlerde büyütmenizi temenni ederim, sevgiler, saygılar. ;)

İnanın, çok üzüldüm. :(
O bayan, kesinlikle bitkileri bırakıp gitmek zorunda kalmıştır. Biraz abartılı olacak ama, bir annenin çocuklarını bırakıp gitmesi ne kadar zorsa, bu durumda öyledir sanırım.
Apartman yönetiminede çok az bir borcu (Rhododendron'un fiyatından az!) varmış. Apartman görevlisi dahil, telefonunu bilen kimse yok. Yoksa ulaşmayı, nedenini öğrenmeyi çok istedim.

Birkaç gün önce bahçenizi gezmeye başladım. Ama hala internete çok fazla zaman ayıramıyorum. Zira epeyce birikmiş iş var. Neyse başladım ya, sonu gelecektir.

Selam ve sevgilerimle. Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç 20-12-2012 07:29

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1071472)
'İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş'; şanslı bitkilermiş sizinle karşılaşmışlar Orhan Bey; rastgelsin.

Evet bitkiler şanslıymış.
Aslında bu havalarda, dışarıda hiçbir bitki kurumaz. Ancak temmuz-ağustos aylarında bırakılmış!
Ayrıca, bahçemizde onlarca sokak kedisi barınıyor. Çevrede onlara hergün yem getirip veren hayvanseverler var. İşte o kediler saksıları devirmişler. Bu nedenlede zayiat çok olmuş.
Elden gelen çok fazla birşey yok! Sağlık olsun. Selam ve sevgiler.

Eklenti 356088

Eklenti 356089

Eklenti 356090

Eklenti 356091

Eklenti 356093

Cymbelina 20-12-2012 08:39

Sayın Özbilgiç, gelip gidip gizli gizli sizin şu adını tam yazamayacağım lepostruma bakıyorum, sanıyorum çarpıldım, platonik aşk:) Onu ilk önce Sn. Nevzat'ın sayfasında görmüştüm gerçi.

Artık burada gördüğüm çiçekleri beğenmekten bitap düştüm, her gün bir başka bahçe veya başlıkta bir başka çiçeğe sevdalanıyorum - kötü de hissediyor insan sürekli mavi boncuk dağıtıyor gibi olmaktan.;)

Allah sonumuzu hayır etsin;)

Sudenur 20-12-2012 14:23

1 Eklenti(ler)
Eklenti 356176 Aman Allah'ım ganimet bırakılmış bahçe de, kırık ta olmuş olsa seramik ve toprak saksı ya içim gitti ve tabi ki diğer tüm bitkilere.. :(

İnşallah sağlığı sıhhati yerindedir bayanın, onca güzellikten vazgeçmek zorunda kaldığına göre ciddi bir değişiklik yapmak zorunda zalmış yaşantısında.. Ziyaretinize çok memnun oldum, üstadlarımdan yorum ve öneri almak mutluluk veriyor, teşekkür ederim.. ;)

günebakan 20-12-2012 16:11

1 Eklenti(ler)
Orhan abi kış geldi diye durmak yok. Bak kırılan saksıları atma bu şekilde minik bahçeler yapabilirsin:)

Eklenti 356201

Orhan Özbilgiç 20-12-2012 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1071610)
Sayın Özbilgiç, gelip gidip gizli gizli sizin şu adını tam yazamayacağım lepostruma bakıyorum, sanıyorum çarpıldım, platonik aşk:) Onu ilk önce Sn. Nevzat'ın sayfasında görmüştüm gerçi.

Artık burada gördüğüm çiçekleri beğenmekten bitap düştüm, her gün bir başka bahçe veya başlıkta bir başka çiçeğe sevdalanıyorum - kötü de hissediyor insan sürekli mavi boncuk dağıtıyor gibi olmaktan.;)

Allah sonumuzu hayır etsin;)

Sevgili Cymbelina;
Buradaki tüm arkadaşlar benzer duyguları sık sık yaşayan kişileriz. Bu nedenle kendinizi kötü hissetmeyin lütfen.
Sonra sizi biraz rahatlatmak için bir bilgi aktarayım. leptospermum' un tamamen açmış en iri çiçeğinin çapı, 1(bir' cm. :p

Selam ve sevgiler.

Cymbelina 20-12-2012 17:16

:)))

O artık benim için lepostrum, öyle gider ismi benim için:)

Resimlerde zaten küçük olduğu belli ama niye koyu harfle bir de, 1 cm yazıyorsunuz Sayın Özbilgiç:) Deşmeyin yaramı, tamam minik çiçekleri var ama çok güzel, o benim lepostrumum;)

Benden de selamlar, hürmetler:)

Orhan Özbilgiç 20-12-2012 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1071804)
Eklenti 356176 Aman Allah'ım ganimet bırakılmış bahçe de, kırık ta olmuş olsa seramik ve toprak saksı ya içim gitti ve tabi ki diğer tüm bitkilere.. :(

İnşallah sağlığı sıhhati yerindedir bayanın, onca güzellikten vazgeçmek zorunda kaldığına göre ciddi bir değişiklik yapmak zorunda zalmış yaşantısında.. Ziyaretinize çok memnun oldum, üstadlarımdan yorum ve öneri almak mutluluk veriyor, teşekkür ederim.. ;)

Evet ya arkadaşım!
Özellikle o seramik saksıya acıdım. Neyseki onu, apartman bahçesindeki bir bitkinin dibine dekor olarak koyarak değerlendirdim.:)

İnsanın birikimlerini paylaşması, kendisinede büyük haz veriyor be Sevgili Sudenur.;)

Bilebildiklerimi, her zaman paylaşmaya hazırım.
Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç 20-12-2012 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1071860)
Orhan abi kış geldi diye durmak yok. Bak kırılan saksıları atma bu şekilde minik bahçeler yapabilirsin:)

Eklenti 356201

Vefakar kardeşim;
Motivasyonun için teşekkürler.
Kırık saksılardan elde edilen mini bahçe harika!
Ancak fotoğraftaki, yaratıcılık bana göre değil. Keşke olsaydı. Sevgili Zafer İnandıklı bu konunun piri. O da bu konularda çok marifetli.
Selam ve sevgiler.

tuya 20-12-2012 17:28

sayın özbilgiç abi bebekten fırsat buldukça bahçenizi gezmeye çalışıyorum ama bir türlü bitiremedim bu kadar güzelliğe insan bak bak bitiremiyor bahçenizde gönlünüz kadar güzel bahçenizle birlikte nice uzun ömürler diliyorum efendim hürmetler :))

Orhan Özbilgiç 20-12-2012 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1071907)
sayın özbilgiç abi bebekten fırsat buldukça bahçenizi gezmeye çalışıyorum ama bir türlü bitiremedim bu kadar güzelliğe insan bak bak bitiremiyor bahçenizde gönlünüz kadar güzel bahçenizle birlikte nice uzun ömürler diliyorum efendim hürmetler :))

Sevgili tuya;
Bebeğinizle birlikte sizlere sağlık, mutluluk ve uzun ömür diliyor gözlerinizden öpüyorum.
Övgüleriniz beni şımartıyor.:)
Çok teşekkür ediyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.

seyfi0505 21-12-2012 23:58

sayın özbilgiç brugmansia tohumundan veya çeliginden alma imkanımız varmı rica etsem

Orhan Özbilgiç 22-12-2012 21:28

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyfi0505 (Mesaj 1073139)
sayın özbilgiç brugmansia tohumundan veya çeliginden alma imkanımız varmı rica etsem

Sayın seyfi0505;

Yanlış hatırlamıyorsam içimizde, Brugmansia'sı tohum bağlayan, sadece sayın tarabyalı. O da tohumunu alamadan budayıp, Münih'e dönmek zorunda kaldı tahmin ediyorum. Diğer brugmansiası olan hiç bir arkadaşımız, tohumunu görmedi sanırım.

Gelelim çelik alma konusuna.
Benim bahçem Samsun'da. Bu nedenle üzülerekte olsa, bende üzerindeki çiçeklerini bile dökmeden budayıp, koruma altına aldım ve geldim.:( Yani size çelik vermem mümkün değil.

26 Kasım (Budanmadan önce)

Eklenti 356708

Aynı gün (Budandıktan sonra)

Eklenti 356709

Eklenti 356710

Yine aynı gün (mantolandıktan sonra)

Eklenti 356711

Eklenti 356712

Saygılarımla.

dalya35 25-12-2012 17:13

Sayın Orhan Özbilgiç, bahçemdeki bazı çiçek ve ağaçları naylonla sararak soğuktan korumaya çalıştım bu uygulamayı sizden görmüştüm yüklediğim resimlere bakıp fikrinizi söylerseniz çok mutlu olurum sevgilerimle.

tekomusti 27-12-2012 21:53

Orhan abi bahçeniz tek kelime ile muhteşem maşallah diye diye gezdim ellerinize sağlık

Esen kalın

syuksek 31-12-2012 12:00

2 Eklenti(ler)
Sayın Orhan Özbilgiç,

Sık yazamasam da abone olduğum bahçenizi takip etmek çok keyifli ve öğretici. Tekrar ellerinize sağlık.

Sizin bahçenizde görüp hayran olduğum abutilon, Yalova Karaca fidanlığından alınıp Dikili'de yazlığımızın bahçesinde şimdi, baktıkça sizi anımsatıyor. Umarım kışı en az hasarla atlatır.

Orhan Özbilgiç 01-01-2013 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 1078321)
Sayın Orhan Özbilgiç,

Sık yazamasam da abone olduğum bahçenizi takip etmek çok keyifli ve öğretici. Tekrar ellerinize sağlık.

Sizin bahçenizde görüp hayran olduğum abutilon, Yalova Karaca fidanlığından alınıp Dikili'de yazlığımızın bahçesinde şimdi, baktıkça sizi anımsatıyor. Umarım kışı en az hasarla atlatır.

Sayın syuksek;
Bahçemi beğendiğinizi ifade eden cümlelerinizle beni mutlu ettiniz. Sağolun.
Abutilon'unuzun formu çok güzel görünüyor. Bu yıl sizin için bir deneme olacak. Sanırım bişeycik olmaz. Zira oralarda en düşük sıcaklık değerleri, en düşük -5 derecelerdir ki, Abutilon bu sıcaklıktan etkilenmez.
En kötü olasılıkla yapraklar donar. O, da martta yine gelir.

Güle güle büyütün. Çok güzel.;)

dalya35 02-01-2013 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1073544)
Sayın seyfi0505;

Yanlış hatırlamıyorsam içimizde, Brugmansia'sı tohum bağlayan, sadece sayın tarabyalı. O da tohumunu alamadan budayıp, Münih'e dönmek zorunda kaldı tahmin ediyorum. Diğer brugmansiası olan hiç bir arkadaşımız, tohumunu görmedi sanırım.

Gelelim çelik alma konusuna.
Benim bahçem Samsun'da. Bu nedenle üzülerekte olsa, bende üzerindeki çiçeklerini bile dökmeden budayıp, koruma altına aldım ve geldim.:( Yani size çelik vermem mümkün değil.

26 Kasım (Budanmadan önce)

Eklenti 356708

Aynı gün (Budandıktan sonra)

Eklenti 356709

Eklenti 356710

Yine aynı gün (mantolandıktan sonra)

Eklenti 356711

Eklenti 356712

Saygılarımla.

Sayın Orhan Özbilgiç, resimdeki dalları salkım salkım olan çam ağacının cinsi nedir acaba?

Orhan Özbilgiç 02-01-2013 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 (Mesaj 1079069)
Sayın Orhan Özbilgiç, resimdeki dalları salkım salkım olan çam ağacının cinsi nedir acaba?

Sayın dalya35;

Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' (Hayalet Selvi)

sevim.K 02-01-2013 14:54

leptospermum

Haklısınız bitki sevgisi bir yana, ölmeye terkedilmeyecek kadar güzel bir bitki. Size rasladıkları için şanslılar o bitkiler :)

tekomusti 04-01-2013 16:07

Abi merhaba nasılsın yaramazlık yoktur inşallah.Özel mesaj attım yer kalmamış maşallah.
;) :D
Esen kalın

gülenyüz 21-01-2013 19:35

Sn Orhan ÖZBİLGİÇ ;ben yeni üye GÜLENYÜZ. Bahçe nizi severek ve beğenerek gezdim.Ellerinize sağlık.Her daim güzelliklerin sizlerle olması dileğiyle,Saygılar

Orhan Özbilgiç 27-01-2013 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1088982)
Sn Orhan ÖZBİLGİÇ ;ben yeni üye GÜLENYÜZ. Bahçe nizi severek ve beğenerek gezdim.Ellerinize sağlık.Her daim güzelliklerin sizlerle olması dileğiyle,Saygılar

Sayın gülenyüz;
Epeyce bir zamandır bahçe sayfama bakmadığım için mesajınızı görmedim. Kusura bakmayın.:(
Bahçemi beğenmenize sevindim, mutlu oldum.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Selam ve sevgiler.

intibah 28-01-2013 02:26

Sayın Orhan Özbilgiç ellerinize sağlık

ilksenozturk 07-02-2013 09:56

orhan öğretmenim merhabalar;

dün kızımla hummalı bir aktiviteye giriştik; sizin verdiğiniz tohumları partiler halinde dikmeye başladık saksılara.

ben toprağı hazırlıyorum, delikler açıyorum, o tohumları atıyor, can suyu veriyor.
sonra da 'aklııııış' yapıyoruz :) örümcek çiçekleri tamam, her güne bir tohum...
sizi andık bol bol, tekrar teşekkürler.

kısmet olur da görürsek çiçeklerini , fotoğraflarını da paylaşırım:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025