![]() |
Alıntı:
Çünkü saksıda lantanam var; kışın donar korkusu ile bahçeye dikemedim... |
Orhan abiciğim senin ve ailenin bayramını kutlar huzur ve sağlık dolu günler diklerim:)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Dallar, gerek orada, gerek burada bir sene donmazsa, ertesi sene mutlaka donuyor. Ama ertesi yıl kökten yine sürgün veriyor. Bu kış sarı-kırmızı çiçekli olanı kökünden dondu. Bu kez yere dökülen tohumlar imdada yetişti. Bir çok yerde temmuz başından itibaren yeniden çıktı. Bende, biri hariç üç kökü saksıya aldım. Yedekleme yani..;) Selam ve sevgiler. Eklenti 326285 Eklenti 326286 |
Anladım Orhan Bey; teşekkür ediyorum...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili YeniGine;
Bahçemi beğennmeniz doğal olarak beni çok mutlu ediyor. Tanrım, sizide hep mutluluklar içinde yaşatsın. Üzümdeki kuşlar büyüyp uçtular sanırım. Bahçemde sıkça gördüğüm, onlanca kuşun arasındadırlar umarım.:) Bahçemdeki bazı bitkilerime ve evimin kapısına, birkaç tane nazar boncuğu takmıştım. Malum adetten olmuş.;) Kalem Ardıç'ın sağındakiler biçilmiş otlar. Bahçemin en alçak bölümlerine koyuyorum. Çürüdükçe toprağa karışıp, yeşil gübre oluyor hem. Ama bu günlerdeki yağmurlar, bunun bir çözüm olmadığını kanıtladı. Siparişi verdim. Yağmurlar kesilip, torak biraz kuruyunca, 2 kamyon toprak gelecek. Yayıp tesviye edeceğim. Hint yağı bitkisi burada, 3-3,5 metre boyunda bir ağaççık oluyor. Ama yinede donuyor. Ne varki, her sene dibine dökülen baklaları, kendiliğinden büyüyüp yine fidan haline geliyor. Ben onları istediğim yere dikiyorum. Görsel olarak hiçte yabana atılır bir görüntüsü olmuyor.:p Esenlikle kalın. |
Teşekkür ediyorum Orhan Bey; sağoluun.
Bahçe gezisine devam... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Güller' e nisanda ahır gübresi veriyorum. Haziranda Azotlu gübrelerden ya, 21 azot (şeker), ya da 26 azot veriyorum. Çoğunlukla, daha sonra hiç gübre vermiyorum. Bazen temmuz ortasında da verdiğim oluyor. Gelin tacı' na nisan ve haziranda olmak üzere (tüm bitkilerimle birlikte) yine azotlu gübre veriyorum. Esenlikler diliyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Orhan Öğretmenim, çok geçmiş olsun. Bu sene çok kayıplar yaşadık.
Asıl enteresan olan güya araştırıp, uygun zaman, yer ve toprak isteklerine dikkat ederek aldığım ithal bir sürü bitkiyi kaybettim. Ve kendime söz verdim. En güzel bitkiler kendi bitki örtümüzün bitki çeşitleri... Sağlıcakla kalın... |
Alıntı:
Genellikle ilkyazda (Mayıs-Haziran) çiçeklenen çalılar, çiçeklenmenin hemen ardından hafifçe budanıyor. Zira bu çalılar bir yıl önce dallarda çiçek veriyor. Anlaşılacağı gibi, Vangelya da derin budanmaması gereken çalılardan. Ancak çok eski kuru dalları her zaman (Yaz-kış demeden) ayıklayabilirsiniz. Selamlar. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sizede geçmiş olsun. Bu yılın başlarında vefat eden, deneyimli bir çiftçi ağabeyimizin, geçen yılki sert soğuklarda donan, şartları zorlayarak yetiştirdiği, narenciye fidan ve ağaçları için hayıflanan bir bahçe sahibi arkadaşıma söylediği, sizin kararınızı teyid eden şu sözleri hala kulağımda çınlıyor. Bu ova köylüsü aptal mıda, bu güne kadar narenciye üretimi yapmamış! Daha az para kazandıran ürünlerle iktifa etmiş! Yüzlerce yıldır, ilk sen mi denediğini sanıyorsun? Tabii bu sözler birazda banaydı. :) Ben, son aylarda yağan ve bahçemin alçak bölümlerinde biriken sular için iki kamyon toprak getirttim. Üç gün boyunca yanıma aldığım bir yardımcı ile birlikte, bahçe dışına döktürdüğüm toprağı el arabaları ile taşıyıp doldurup tesviye ettim. Artık bu sorunu kökten çözümlediğimi düşünüyorum. Bu arada hep, Ağustos bahçemin en renkli olduğu aydır. derdim. Gerçektende öyle. Bazı fotoğrafları paylaşmama vesile oldunuz. Teşekkürler, selamlar.:) Eklenti 327754 Eklenti 327755 Eklenti 327756 Eklenti 327757 Eklenti 327758 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Orhan Bey, gerçekten Aüustos bahçenize güzellikler, renkler getirmiş. Sağlıkla keyfini çıkarın.
Ben de terasım hep Mayıs -Haziran yaşasın isterim. Ağustos benim için en zor, kayıplarla dolu bir dönemi, sardunyalar, kaktüsler bile bu sıcağa dayanamadı.Allahtan sonbahar geliyor da, kasımpatılar yüzümü güldürecek.. Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 327784
Galiba sihirbaz gül yen bir sürpriz hazırlıyor.:eek: Eklenti 327785 Eklenti 327786 Eklenti 327787 Eklenti 327788 |
2842 nolu mesajın 4. ve 5. fotoğrafındaki güzel çiçekli ağacı sorarak başlayayım, önce abelya zannettim ama değilmiş.
Bu mevsimde açması çok güzel, sinamekiyi de bu ayda açtığı için seviyorum. Maşallah, zinnialar hâlâ şıkır şıkır, valla sizden gelecek zinnia tohumları ile hesaplar yapıp duruyorum haberiniz olsun. 13 senedir aynı duran bahçeyi zinniaların hatırına değiştiriyorum, hem de epeyce yorularak :) Yaptığım zaman(becerebilirsem tabii)ne anlatmak istediğimi göreceksiniz inşallah. Sihirbaz gülünüz GS lı olmuş haberiniz olsun :) Aşı mı yaptınız yoksa kendiliğinden mi böyle açtı, çok ilginç, fanatiklere iyi fiyata satabilirsiniz, tabii kıyabilirseniz. Bir köşede sessiz duran küçük bir kanarya gülü gördüm, aman dikkat edin, tüm bahçeyi istila etmesi için bir kaç yıl yeter. Benim bahçemdekini sökmek zorunda kalacağım ne yazık ki, diğer bitkilere hiç şans vermiyor, kocaman bir ağaç oldu, kökleri tıpkı Amerikan sarmaşığı ve ya acem borusu gibi metrelerce yürüyor. Bahçe her zamanki gibi şahane, yaz bitmeden keyfini sürün. Tüm aileye sevgi ve selamlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025