![]() |
5 Eklenti(ler)
Komşumun gülü Söğütler ve malta Eriği ile dansediyor.:p
Eklenti 408740 Eklenti 408741 Eklenti 408742 Eklenti 408743 Yasemin çiçekleniyor. Güzel kokularını yaymaya başlar artık. Eklenti 408744 |
5 Eklenti(ler)
Houttunia Clematisin kökünü gölgeliyor. Diger saksı bitkileri gibi.
Gazanyalar açmayı sürdürüyor. Şişe Fırçası çalısı (Callistemon Leavis) açtı. Yıllardır kendiliğinden çıkan Çörek otları çiçeklendi. Eklenti 408749 Eklenti 408750 Eklenti 408751 Eklenti 408752 Eklenti 408753 |
5 Eklenti(ler)
Penstemonlar tomurcuklanıyor.
Eklenti 408755 Eklenti 408756 Rudbakyalar her sene daha çok yayılıyor. Ekinezyalarda öyle. Eklenti 408757 Eklenti 408758 Eklenti 408759 |
5 Eklenti(ler)
Bahçe içi ''Yeşil Yol ''dan iki görüntü.
Eklenti 408765 Eklenti 408770 Alacalı Zakkum çiçekleniyor. Eklenti 408766 Eklenti 408767 Callistemon Citrinus' ta çiçeklenmeye başladı.:p Eklenti 408768 |
5 Eklenti(ler)
İriliğine göre Eskalonya çiçekleri çok minik. Ama pembe renklerini ve sürekli yeşil oluşunu seviyorum.
Eklenti 408772 Eklenti 408773 Buda pembemsi çiçekli Havlu püskülü (Deutzia) Eklenti 408774 Süpürge çalıları hala çiçeklenmeyi sürdürüyor. Özellikle sarı çiçeklisi... Eklenti 408775 Eklenti 408776 |
5 Eklenti(ler)
Toplam 20 civarında gülüm var. Tamamına yakını kokulu. Bazıları yoğun kokulu. Biraz da onlardan görüntüler ekleyeyim.
Eklenti 408780 Eklenti 408781 Eklenti 408782 Eklenti 408783 Eklenti 408784 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Kokusuz Filbahri!
Eklenti 408796 Eklenti 408797 Eklenti 408798 Eklenti 408799 Sarı papatya. Eklenti 408800 |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Fikret Eren''in armağanı olan, soğanlı bitkiler, bu yaz büyük olasılıkla çiçeklenecekler. Tekrar teşekkür ederim.
Eklenti 408802 Eklenti 408803 Eklenti 408804 Nergis, lale ve sümbül soğanlarını söktüm. Eklenti 408805 İğ ağacı fidesine musallat olan köstebeği kaçırmak üzere, hemen dibine eşimin armağanı olan, hem solar lamba olan köstebek kaçırıcıyı sapladım. Heyhatt! elektrik direği dibi zannetti herhalde. Sadece orayı kabartmaya başladı.:D Eklenti 408801 |
5 Eklenti(ler)
Küstüm çiçeği, Çin karanfili ve mor Datura fidelerini, viyollerden alıp saksılara şaşırttım.
Viyollerde bekleyen birkaç çeşit bitki fidesi hala var. Itırşahi ve Kaliforniya Gelinciği çıkmayanlar arasında. Eklenti 408809 Eklenti 408810 Eklenti 408811 Eklenti 408812 Eklenti 408813 |
5 Eklenti(ler)
Sayın Zeki Yağlı'nın armağanı Monarda Didmya yerini sevdi. Hızla gelişiyor.Teşekkürler dostum.
Eklenti 408814 Eşimin sakızları yeni açmaya başladı. Eklenti 408815 Eklenti 408816 Eklenti 408817 Eklenti 408818 |
Güzel günlerde keyfini sürün Orhan Hocam ellerinize sağlık.
|
Gördün değil mi Sevgili h_dogan?
Sizin sebzeler bitecek, benimkiler çıkacak. :D |
Orhan abi ilk sayfada bahçeyi ve evi sokağı görünce aaaaaa dedim bizim oralara ne kadar benziyor sonra baktımki bahçe nerede diye yapılmamışım zaten bizim oradaymış bahçe bizim köyde Taşlık köyü kızılottan gideriz deniz kenarına düşüyor terme tarafında. Bahçende çok güzel olmuş Orhan abi benimde hayalimde köydeki bahçeyi böyle güzel yapabilmek var kısmetse.
|
Alıntı:
Tanıdık bir sesleniş görünce bende sevindim. Taşlık denizi çok ünlü bir yer. Ne yazıkki oraya gitmedim. Daha ileride Sancaklı tarafında denize girdim. Eee! Madem yakınız, buralara yolun düştüğünde, oturmayada beklerim. Haa...Bu arada sen ve senin gibi yeni üye arkadaşlarımızın mutlaka aşağıdaki başlığa bir uğrayıp, kendilerini tanıtmaları gerekiyor. Sende bir uğrayıver olmaz mı? Selam ve sevgilerimle. http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm |
Gördüm gördüm :D
Benim domateslerde birkaç tane kızarmaya başlayan var fotoğraflarını çektim. :D |
Dışı pembe, içi krem rengi olan şakayık muhteşem. :)
Kataloglarda resmini görüyordum ama tanıtım fotoğraflarıyla o kadar oynuyorlar ki gerçek halinin de öyle olup olmadığına güvenemiyordum bir türlü. Sayenizde görmüş oldum, çok çok güzelmiş. :) |
1 Eklenti(ler)
Etiket adı PİNKY. Üstelik çok ta güzel kokuyor!
Açmakta, solmakta ve gonca olanlar birlikte... Eklenti 409082 |
Sayın Orhan Özbilgiç ağabeyim,
Bahçenizin ve bitkilerinizin maşallahı var. Hepside coşmuşlar. Beğenmekten parmaklarım ağrıdı desem yeridir. Eşinizin saksı çiçeklerini hiçbirşey yapamıyorsanız yarı gölge alana koymanız daha iyi olur hemde öğle güneşinden etkilenmemiş olurlar. Pinky şakayıklar çok güzelmiş bizim buralarda bahçe marketler olmadığından böyle güzel bitkileri bulma şansımız maalesef olmuyor. Sevdiklerinizle beraber yeşili ve çiçeği bol sağlıklı günler dileğimle Muğladan selamlarımı yolluyorum. |
1 Eklenti(ler)
Orhan Ağbi,
Her şey çok güzel ellerine sağlık. Bahçe uygun olunca sebzelerde bol bol ekilebiliyor. Orhan ağbi 3117 numaralı mesajında Rouge Cardinal dediğin clematis rouge cardinal değil. Rouge cardinal fotoğrafı ekliyorum. Yanlış yazmış olabilir misin? Sağlık içinde bahçenin keyfini sürmeni temenni ederim. Eklenti 409169 |
Alıntı:
Bahçeniz muhteşem öncelikle onu söyleyeyim. Bu sene ben de bir yasemin aldım, şimdi küçük çiçekler açmaya başladı ama sizin filbahri gibi benim yasemin de kokusuz. Nedendir anlamadım, sırf kokusu için almıştım halbuki. |
Orhan Bey,
Ellerinize sağlık, her zaman ki gibi, pırıl pırıl, tertemiz ve düzenli bir bahçe, iyi keyifler dilerim. |
Sevgili dostum smnunal;
Çok teşekkür ederim. Senin önerin üzerine saksıları yarı gölge bir yere aldım. Beni kurtardın. Sağol.:p Haklısın kardeşim. Bizler, özellikle İstanbul'da olanlar, bu konuda çok şanslıyız. Bauhaus, bu konuda başlıbaşına bir ayrıcalık zaten. Bende sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Samsun'dan... |
Taner'ciğim;
Haklısın, sebze konusunda büyük bir avantajım var. Rouge Cardinal. Aldığım tüm clematisleri (Hoş topu topu 10 tane ya! O da yeni oldu.) eve getirdiğimde etiketiyle fotoğraflıyorum. Sonra kargoya verip, buradaki bir çalışana diktiriyor ve etiketini üzerinden aldırmıyorum. Hatta, renkli olan saksılarınıda diplerine koyduruyorum. Zaten bir seferde en çok iki clematis gönderdim. Hepsinide, duvar kenarına, gönderikçe,sağdan sola doğru diktirdim. Karışması imkansız! Ancak; Son iki yıldır, Bauhaus'ta satılan clematis'lerde çok sayıda yanlış etiketleme yapıldığı biliniyor. Benim Rouge Cardinal'in üzerindeki etikette çiçek rengi resmen bayrak kırmızısı idi. Ben o renge meftun olup aldım. Çıka çıka, mora yakın kadifemsi bordo çıktı. Birde günün farklı saatlerinde yaptığım çekimlerde, renk farklı görünüyor. Bu makinanın özrü değil, telefonumlada çeksem renk değişmiyor. Anlayacağınız benimkisi Rouge Cardinal diye alındı ama değil galiba. Neyse, bir ara Sevgili Jineop'a sorarım, ''Bu nedir?'' diye. O bu konuda içimizde en yetkini gibi geliyor bana. Ziyaretin ve hatırlatman için çok teşekkür ediyorum. Tüm tturt ailesine selam ve sevgiyle.:) |
Alıntı:
Teşekkür ederim. Büyük olması hoş ama çok yorucu oluyor. Bakalım ne zamana kadar asılabileceğiz?;) Yaaa.. İşte bazen böyle oluyormuş. Bende düşünemezdim, kokusuz filbahri olabileceğini. Ama Yaseminde kokusuzuna rastlamıştım. Demekki, bazı bitkileri alırken çiçekli olmaları tercih nedeni olmalıymış. Ama kaç kişi buna dikkat eder ki?:) Sağlık olsun be jeozuu. Selam ve sevgiler. |
Sevgili mandalinci;
Beni motive ediyorsunuz, sağolun. Selam ve sevgiler. |
Orhan abi bahçeniz ve siz formunuzun zirvesinizdesiniz maşallah selamlar saygılar.
|
Orhan amca bahçene bayıldımmm :) Hele o Pieris Japonica yı gördüm içim cızladı :) ben tohumlarını ektim daha çimledi o bebekler. Maşallah :) İnsan o bahçede yaşlanmaz :) Bir an babamın bahçesi gözümün önüne geldi ama bizim bahçemiz kayısı ve meyve bahçesi, seninki kadar çiçeğimiz yok :) İklim elverişi çiçeklere büyük etmen. Sevgiler :)
|
Alıntı:
Sizler, amiyane tabirle beni gaza getiriyorsunuz. Dilerim biraz daha gücüm yeter. Çünkü, çiçeklerini ve ihtişamını görmek istediğim bitkilerim var.:p O kucağındaki yavru hala oradan inmedi mi?:D Sevgiyle kucaklıyorum. Not: Unutmadım. Adnan Menderes H.l.na geldiğimde, mutlaka uğrayacağım.;) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025