![]() |
5 Eklenti(ler)
Acer Pamatum 'Bloodgood'' boyumca oldu...
Eklenti 486683 Eklenti 486684 Cevizlerde soğuktan nasibini alanlardan. Eklenti 486685 Avustralya Dutu'da öyle... Eklenti 486686 Eklenti 486687 |
5 Eklenti(ler)
Çan sarmaşığı'nın budanan dalları donmuş. Ama dibine dökülen tohumlar yine zevahiri kurtarıyor.:p
Eklenti 486694 Eklenti 486695 Üç boy Leptospermum (Manuka- Çay ağacı-Okyanus Mersini) dan pembe katmerli çiçeklisi coştu. Diğerlerinede sıra gelecek. Eklenti 486696 Eklenti 486697 Eklenti 486698 |
Sevgili Orhan Bey, merhabaa... Sanırım artık Samsun'dasınız. Bitkileriniz, bahçeniz soğuktan nasibini alsa da yine hepsine maşallah!.. Bilirsiniz ben sizin bütün çalılarınıza hayranım. Manuka- Çay ağacı-Okyanus Mersini maşallah ne kadar güzel olmuş ne kadar... Gönlünüze sağlık...
Sayfamda bina görevlilerin otları biçerken :( Vangelyamın da nasibini almasına rağmen sayfamda paylaştım güzelliğini görmenizi isterim. Yine sayfamda da söyledim Orhan Beyde ikinciye çiçeklenmesine rağmen bende bir kez, bahar ayında. Şu anki hali değil fakat 20 gün önceki hali sayfamda mevcut. |
Sevgili YeniGine;
Bitkilerim ve bahçeme ilişkin belirttiğin güzel duygular için, teşekkür ederim. Tabii ki, doğa birtakım güzellikleri yok edip, bazılarını çirkinleştirse de, yine de ortaya çıkardığı yepyeni güzelliklerlere baktırıyor. Çok değil, bir ay sonra, kaybedilenleri unutup gideceğiz maalesef. Ne yazık ki kanunu bu.:( Sevgili Hozat ve sizin için inci çalısı çeliklemiştim. Onlarda da henüz bir yeşerme yok henüz. Canlı kalıp kalmadıklarını kontrol edemedim. Zira onlarca saksı gibi gölge bir yerde( fazla sulama gerekmesin diye ) haziranı bekliyorlar ki; yerlerine yerleştirilsinler.;) Bahçenize bir ara uğrayıp, vangelyanıza ve diğer güzelliklere bakacağım. Şimdi, gece yetiştiremediğim bazı fotoğrafları yüklemem gerekiyor. Sevgi ve sağlıkla kal. |
4 Eklenti(ler)
Solanum rantonetti, her sene olduğu gibi, tüm sarmalamalarıma rağmen, neredeyse kök boğazına kadar kurumuştu.
Neyse ki hepten kurumamış... Eklenti 486717 Eklenti 486718 İxia (Gelin soğanı) ları, hiç saksısından almıyorum. Her sene kendiliğinden çıkıyorlar. Bu sene sarıları çıkmadı maalesef.:( Eklenti 486719 Eklenti 486720 |
5 Eklenti(ler)
Hasekilerim iki çeşit.
Eklenti 486721 Eklenti 486722 Clematislerim açmaya başladı. 'Glady Picard' çoktatlı... Eklenti 486723 Eklenti 486724 Miss Batemann. Eklenti 486725 |
5 Eklenti(ler)
Rouge Cardinal diye almıştım. Başka bir güzel çıktı. Ne olduğunu bilmiyorum.:confused:
Eklenti 486726 Eklenti 486727 Niobe.. Eklenti 486728 Eklenti 486729 Bu yıl aldıklarımdan biri. Montana türü ama adını araştırmaya vakit yok! Eklenti 486730 |
5 Eklenti(ler)
Zafer İnandıklı arkadaşımızın armağanlarından Bilbergia Nutans (Efe Püskülü) açmaya başlayanlardan.
Eklenti 486731 Eklenti 486732 Balkon duvarınaki gülüm güney çephede açmaya başladı.:) Eklenti 486733 Doğu cephesi de, bombardımana hazır. :p Eklenti 486734 Bu arada kocaman vişne ağacı sebebini bilmediğim bir nedenle kurudu. Büyük olasılıkla bu işte Manas parmağı var.:mad: Eklenti 486735 |
4 Eklenti(ler)
Tohumlar viyollere ekildi. Portatif sera kuruldu ve yerleştirildi.;)
Eklenti 486736 Eklenti 486737 Eklenti 486738 Eklenti 486739 |
5 Eklenti(ler)
Vangelyalar (Gelin Tacı) açmaya başladı. Ama henüz adlarına yaraşır güzelliğe erişmelerine zaman var.;)
Filbahrileri, Deutziaları (Havlu püskülü), Escalonyayı ve diğerlerini bekliyorlar... Fuşya çiçeklisi. Eklenti 486740 Eklenti 486741 Pembe - beyaz çiçekli düz yaprak. Eklenti 486742 Pembe - beyaz çiçekli alacalı yaprak. Eklenti 486743 Eklenti 486744 |
Sn. Orhan Ozbilgiç, sera hazır satılan bir cins midir,yoksa siz mi yaptını? çok güzel.
|
Alıntı:
|
Saygıdeğer üstadım görsel şöleniniz başlıyor maşallah. Clematisleriniz erkenciymiş, benimkiler henüz yapraklanmakla meşguller. :) Yeşil yolunuz ne durumda? Rudbeckia ve borazanları merak ediyorum? :)
|
Sayın Sudenur;
İltifatınıza çok teşekkür ederim. Bahçemdeki bitkilerin çeşitliliği, yaz boyunca renklilik adına bir avantaj. Bu yüzden şanslıyım. Clematisler türlerine göre genellikle yılda iki kez açıyorlar. Her ne kadar, açtıkları aylar belli ise de; bölge, iklim ve güneşlenme, saksıda veya toprağa dikili olma koşulları, bu zaman periyodunu etkileyebiliyor. Yeşil yolumdan hiç taviz vermiyorum. Yani orası hep yaşil kalacak. Rudbeckia lar, daha yeni yeni topraktan fışkırıyorlar. Ama, bir bölümünün ayrık otları tarafından yok edildiği intibaı uyandı bende. :( Zira o kısımda henüz bir uyanma yok. Bugün, otları yolup, hafifçe kazacağım. 5-10 gün sonra durum anlaşılır. Melek borazanlarından yol kenarındakiler, diplerinden çok sayıda sürgünler verdiler. Bir süre sonra onlardan, her sene yaptığım gibi, en güçlü olan iki-üç sürgünü ayırıp, diğerlerini koparacağım. Ayrı bir noktada olan kırmızımsı olanı ise hala bir sağlık işareti vermedi. Hayırlısı olsun. Siz de, bahçe sezonunu açmışsınız. Bugün bir ara, iade-i ziyaret yapmayı düşünüyorum. Sağlıcakla kalın. |
Selam Orhan bey.
Bahçenizi soluksuz gezdim. Beğeni yaparken tereddüt ettiğimde oluyor. Güzel görüntüler var bir bakıyorum kurumuş donmuş ibaresi geçiyor arada. Aklıma benim durumum geliyor ve beğeni yapamıyorum. İnşallah donma tehlikesi geçirenler ve yaşamaya çalışanlar daha güçlü bir şekilde çıkarlar. Elinize emeğinize yüreğinize sağlık. Güzel bahçenizde inşallah canlı gezmek nasip olur. Saygılarımla. |
sayın orhan özbilgiç,bahçenizi hayranlıkla geziyorum.çiçeklerinizin hepsi çok güzel.ama ben çalı türlerini sevdiğim için çalılarınız çok hoşuma gidiyor. şu çay ağacı da ayrı bir güzel.size yakın bir yerde otursaydım inanın çalılarınızdan bende isterdim.çalı türü çiçekleri bahçeye çok yakıştırıyorum.üstelik çok bakımda gerektirmiyor.şimdilik size kokay gelsin....
|
Merhaba KAPTANzst;
İnan durumu görünce ilk aklıma senin yayınladığın kar görüntüleri ve fındıklarla ilgili yorumun geldi. Benim fındığım çok değil. Tabii geçimi sadece fındığa dayalı onca insan var. Yalnız ne hikmetse buralarda fındıklar zarar görmemiş. Don yapmış ama kar sizin oralara göre daha az yağmış. Belki de ondandır. Gerek senin gerekse benim bahçemde, yöresel iklim koşulları içinde, yetişme şansı sınırda olan çok bitkimiz var. Bu nedenle, zaman zaman kayıplar ve hırpalanmalar oluyor. Ne yapalım, sağlık olsun. Kalanların bizlere yaşattığı iç huzuru ve güzellikler yeter be...;) Bende, inşallah bir gün, Seni, Adil Beyi, Benol Hanım'ı ve Recep Usta'yı ziyaret etmeyi çok istiyorum. Ya nasip. Sağlıcakla kal. |
Alıntı:
Sizinde çalıları sevdiğinizi bir yazınızda okumuştum. Gerçekten de, tam belirttiğiniz gibi, otsu bitkilere göre bakımı daha kolay. Üstelik, her birinin çiçeklenme dönemleri farklı olması da bir avantaj. Çay ağaçlarını İstanbul'dan taşıdım. Pembe katmerliyi sağolsun, Trabzon'da çok nefis bir terası olan bir Facebook arkadaşım armağan etti. Ancak internet üzerinden satış yapan güvenilir bir site var. Birbirimize yakın olmayı bende çok isterdim. Aramızda değiş -tokuş daha kolay olurdu. Ben, burada bahçesi olan arkadaşlarıma bu şansa sahibim. Sağlıcakla kalın. |
Bahçeniz her zamanki gibi muhteşem...Gezmeye doyamıyorsun ..Hayran,hayran dolaşıyorsun..Kolay gelsin...Teşekkürler...
|
Sayın sonkez;
Evet bahçem güzel. Aslında daha da güzel olabilir ama bunun için, bayağı bir harcama yapmak gerekiyor. Zira, bahçenin büyük olması, bu konuda bir dezavantaj. Neyse; Bu haliyle de, siz dostlarım beğeniyorsunuz. O da beni mutlu ediyor. Sağolun, varolun. |
Sevgili Orhan Bey bahçe sayfamı ziyaretinizle ilgili kendi sayfamda da yazdım ne yapıp edip bu bahçe bir kartopu çalısını hak eder... :o Nacizane...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Bende benzer bir koruma uyguladım ama samansız. Önümüzdeki yıl için, önerini harfiyen uygulayacağım. Selam ve sevgilerimle. |
Orhan bey efe püskülünün yeşil aksamlarını tamamen kesmişsiniz. Öyle mi olması gerekiyormuş. Benim ki açtı ve geçti kesmelimiyim?
Yolunuz düşerse her zaman kapılarımız sonuna kadar açıktır. Eşinizle kalmaya da gelebilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
19 şubat-7 mart tarihleri arasında, yaz hazırlıkları için gelmiş ve bu arada, saksı bitkilerinde toprak ve saksı değişimi yapmıştım. Efe Püskülü eski saksısına sığmaz olmuştu. Bir boy büyük saksı bile küçük gelecekti. Bende iki ayrı saksıya koyarken, bilinçsizce budadım. Bir hafta önce geldiğimde bir de ne göreyim? Çiçek sürgünleri vermiş, yeni yaprak vermemiş. Sanırım, çiçeklenme bittikten sonra yapraklanmaya başlayacak.:) Yani budamayı bilerek yapmamıştım.:D Bugünkü durumu aşağıda: Değişen bir şey yok gibi. Eklenti 487618 Nazik davetiniz için çok teşekkür ederiz. İnşallah. Sağlıcakla kalın. |
Geç saatte şöyle bir kapıdan baktım. Herşey mükemmel ellerine sağlık. Tekrar geleceğim.
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;1276107]Acer Pamatum 'Bloodgood'' boyumca oldu...
[ATTACH] Orhan bey, Acer'iniz tüm gün güneş mi alıyor? Ben ayva ağacını sırf o yaşasın diye gölge yapacak şekilde buduyorum.:D |
Sevgili Zeytinci;
Tam güneş değil ama, arzu edildiği gibi ''kısmi gölge'' de değil. Yazın, neredeyse, saat 16 30' a kadar direkt güneş alıyor. İlkbahar ve sonbaharda ise sadece sabahtan öğleye kadar. Yerini değiştirmeyi çok düşündüm ama bu seferde, tam bir yıl kaybetmeyi göze alamadım. Zaten çok yavaş büyüyen bir ağaç. Eve çok yakın olduğu için, güneyine gölgeleme amaçlı bir ağaçta dikemiyorum. Öyle idare edip gidiyoruz işte.:) |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Vangelyalarım en bol çiçekli dönemlerini yaşıyorlar.
Eklenti 489965 Eklenti 489966 Eklenti 489967 Eklenti 489968 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025