![]() |
SN Orhan Özbilgiç merhaba bahçenizi ve bitkilerinizi çok beğendim.2 senedir deli gibi her tarafa baş vurarak selluca tohumu **** fidesi arıyorum.Tohumları topluyormusunuz? Varsa rica edebilirmiyim?Sağlıkla oturun...
|
5 Eklenti(ler)
Sayın pria; Beğenileriniz için teşekkür ederim.
Sayın ayhat; Merhaba. İnci çalısı her halükarda kışı atlatır. Ama Mercan ağacım, ağaç konumunda ve korumasız olarak ilk kışını yaşayacak. Yaşayıp göreceğiz. Sellukalarımın üçü güney bakılı duvar diplerinde. Biri neredeyse bahçenin tam ortasında. Bir tanesi de saksıda ve şimdi alt katta. Açıkta olanı budamadım. Tohumlarını şubatta toplamak umuduyla. diğerlerini yaklaşık bir metreden budadım. Geçen senede öyle yapmıştım. Hiç sarıp sarmalamadım. Toprak üstü donanları oldu. Ama onlarda mayısta, kök sürgünleri vererek, yeniden toprak yüzeyine çıktılar. Ancak önlem olarak, tüm bitkilerimi olduğu gibi, kök boğazı çevrelerini kendi yaptığım kompostla malçladım. Yan bir anlamda boğaz doldurma yaptım ve bırakıp geldim. Aşağıdaki fotoğrafları İstanbul'a dönmeden bir gün önce (19 kasımda) çekmiştim. Hala çiçekte olan bir çok bitkim vardı tabi... Selluka tohumlarım var. Şubat ortasında 15 günlüğüne gidip geleceğim. Gittiğimde, size Selluka tohumu getirir, gönderirim Sayın Yenisu. Yalnız o günlerde bana lütfen hatırlatın, olmaz mı? Eklenti 459573 Eklenti 459574 Eklenti 459572 Eklenti 459575 Eklenti 459576 |
5 Eklenti(ler)
Bunlar hep çiçekteydiler...
Mavi çiçekli çan sarmaşığı, Kasımpatılar, abutilon... Arbutus Unedo (Kocayemiş) te hala meyve vardı. Eklenti 459578 Eklenti 459579 Eklenti 459580 Eklenti 459581 Eklenti 459582 |
4 Eklenti(ler)
Pieris Japonica'lar erken çiçeklenmeye başladılar. Marttan itibaren çiçeklenmesi gerekirdi???
Eklenti 459584 Abelya ve Hint yağı bitkiside hala çiçeklenmekteydi. Eklenti 459585 Eklenti 459586 Eklenti 459587 |
5 Eklenti(ler)
Lonicera Fragrantissima (Hanım parmağı) güzel kokulu çiçeklerinin ilk tomurcuklarını vermeye başlamıştı. (Aralık-Mayıs arası çiçekleniyor.)
Eklenti 459588 Sinameki' nin son çiçekleri. Eklenti 459589 Penstemonlar da çiçekteydiler. Eklenti 459590 Eklenti 459591 Malta eriği yeni çiçekleniyordu. Eklenti 459592 |
5 Eklenti(ler)
Bu arada Solanum Pseudocapsicum ve Kısmet ağacı tohumları ile en güzel dönemlerindeydiler.
Eklenti 459593 Eklenti 459594 Eklenti 459595 Eklenti 459596 Eklenti 459597 |
5 Eklenti(ler)
Rudbekia (Güneş Şapkası) da hala çiçekteydi.
Eklenti 459598 Biberiye, Eklenti 459599 Eklenti 459600 Ve Hibiscus Mutabilis ,en güzel çiçeklerini yeni açmaya başlamıştı. Eklenti 459601 Eklenti 459602 Veeee...BIRAKIP GELMEK ZORUNDA KALDIK.:( |
Orhan Bey
Fuar önünde tanışmıştık. Nevzat Bey'lede iyi bir ikili oluşturmussunuz onun bahçeside sizinki gibi harika. Bahçenizi gezerken keyif aldım, sanırım İstanbul dışanda bir yerde. İnşallah bir gün o güzel bahçenizde kayifle çayınızı içmek kısmet olur.. |
Eveeet. Tamam. Sizi o gün tanımış ve içim ısınmıştı.
Şimdi kullanıcı adınızla birlikte hiç unutmam. ;) Dilerim bundan böyle hep karşılaşırız. Sevgiyle kucaklıyorum.:) Bahçem Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü'nde. Beğenmenize çok sevindim. |
Alıntı:
Her yıl yaz aylarında 3-4 hafta kadar Gerze/Sinop'ta oluyorum. Uzak sayılmaz. Misafiriniz olurum. |
Doğru! Yeni yolla ulaşım daha da kolaylaştı. Çok ama çok sevinirim.
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl, ocak ayı ortasında bahçeme geldim. Yağışsız, ama çok soğuk günler. Her sabah, don ve kırağı var. Her şeye rağmen iki çalım mis kokulu çiçeklerini açmışlar.
Birisi Lonicera Fragrantissima (Kış Haanımelisi). Diğeri Sevgili Benol Hazaroğlu' nun armağanı olan Kafkas Gülü. Teşekkürler Benol Hanım. Eklenti 468528 Eklenti 468524 Eklenti 468525 Eklenti 468526 Eklenti 468527 |
5 Eklenti(ler)
Mavi Çan sarmaşığı' nın yaprakları soğuklardan etkilenmiş. Ama dalları sağlamdı. Tohumlarını toplayıp, 50 cm. den budadım. Dallarını da malç niyetiyle kullandım.
Tohumlar, 10. yıl toplantısında dağıtılacak.:) Eklenti 468533 Eklenti 468534 Eklenti 468535 Eklenti 468536 Eklenti 468537 |
4 Eklenti(ler)
Leptospermum'larımı geçen yaz, aşırı azotlu gübre verdiğim için(bilmeden) kurutmuştum.
Kasım ortalarında İstanbul'a döndüğümde, hemen fidanlıklarda aramaya koyuldum. Pembe renk çiçeklisini buldum. Ne yazık ki, Kırmızı katmerli çiçeklisini maalesef bulamadım.:( Hala da aramayı sürdürüyorum. Şimdilik, Pembe çiçeklisi yalnız... Eklenti 468538 Eklenti 468539 Mercan Ağacım, soğuklardan etkilenmemiş. Kontrol ettim. Dalları yaş.:eek: Eklenti 468540 Cestrum Elegans (Kırmızı çiçekli Melisa çeliklerimden biri kesin tutmuş gibi. İkisi de, umut vaadediyor.:eek: Eklenti 468541 |
Bahçenizle buluşmanızın size nasıl heyecan verdiğini tahmin ede biliyorum.
Ben de Mart ayında gideceğim bakalım hangi sürprizler bekliyor olacak beni Bahçenizin genel görünüşüne bakınca, yaz aylarındaki görüntüler geliyor insanın aklına. Azkaldı yine renkli günlerle mutlu olcağız yakında.Kolay gelsin. |
Sevgili Orhan Bey; ille de sizin çalılarınız ve sarmaşıklarınız hepsi birbirinden güzel. Maşallah emeklerinize sağlık.
(Ben de hepsinden istiyorum.) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kasım ortalarında aşağı yukarı tüm budama ve yer değiştirmeleri yapıp gitmiştim. Hatta Arbutus Unedo (Ağaç çileği) nin yerini biraz erken değiştirmişim. Örtüsünü açıp bakarım ki, tüm genç sürgünler kurumuş, tüm yaprakları da tabii. Neyse ki, biraz derin budayınca, bitkinin canlı olduğunu fark ettim. Sevindim.:) Eklenti 468556 Eklenti 468557 Karda kırılan, önemsiz sayılabilecek birkaç zeytin, Malta eriği ve alacalı leylandi dalı dışında pek hasarın olmayışı sevindirici. Gözlerimle görünce içim rahat etti. Artık kışın son günleri. Bahar iyice yaklaştı. Bundan sonra beklemek daha bir kolay.:p Selam ve sevgiler. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Beğeniniz için teşekkür ederim. Evet gerçekten çok emek verdim. Tüm bitkilerimin gönlümde ayrı bir yeri var. Biliyorsunuz bu bir aşk. Çalıların ''hepsinden'' gönderirim. Ama kargo ücretine karışmam haaa!:p ''Ben bu kargo ücretiyle, bu çalıların çoğunu yetişmiş olarak satın alırdım.'' Demek yooook.:D Selam ve sevgiler. Cemo'dan gördüm. Bende oya ağacının dallarına ekmekleri geçirdim. Sevimli misafirler hemen üşüştü.;) Eklenti 468558 Eklenti 468559 Bunlarda baharın müjdecileri... Eklenti 468560 Eklenti 468561 Eklenti 468562 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu konudaki duyarlılığınız için özellikle kutlamak istiyorum sizi. Pek çok insan bayat ekmeklerini çöpe atıyor. Oysa bir canın boğazından geçse belki de o canın hayata tutunmasına vesile olacak! Ben de mahallemizdeki esnaf lokantalarından topladığım bayat ekmekleri aynı şekilde dallara asıyorum. Kısa sürede bitiriyor kuşlar. Eklenti 468571 Ayrıca terasa da sürekli ekmek ve buğday koyuyorum. Doğal alanları öylesine kısıtlandı ki zavallıların... Yiyecek bulmaları her gün biraz daha zorlaşıyor. Sevgiler, selamlar... |
Canım kardeşim;
Senin dolu dolu bir insan olduğun kadar, yüreği çoook zengin biri olduğunu da, biliyorum. Aslında bizim burada kuşlar pek aç kalmıyor. Mısır, çeltik tarlalarında dökülüp kalanlar, zengin toprak üstü bitki örtüsünün tohumları, onlara yetiyor. Sadece karlı günlerde ve donlu günlerde öğleye kadar bir sıkıntıları oluyor. Ona da bizlerin bir katkısı oluyor işte.;) Köpeklere de benim gibi sahip çıkan epeyce insan var. Onları köyün birer bireyi gibi görenler yani. Onlarda pek aç kalmıyorlar bu yüzden. Yüreğindeki sevgi, sağlık ve mutluluk olarak, sana geri döner inşallah. |
Sevgili Orhan Bey sağolun, varolun... Ben çok beğendiğim sevdiğim için öyle diyorum hep. :( Zaten bizim sitenin bahçesi de nerdee o güzellikleri kaldıracak pozisyonda değil.
Ekmek ağacınız çok güzel, çok beğendim, ne güzel tam da yerlerken fotoğraflamışsınız. Baharın müjdecileri de çok güzel, gönlünüze sağlık... Hoş İstanbul'da hep bahar bu sene kış görmedik, çok kurak geçiyor çok... :( |
5 Eklenti(ler)
Dün, tüm saksı bitkilerinin topraklarını değiştirdim. Bu arada sardunya ve küpe çiçeklerini budadım.
Saksı toprağı için; Bahçe toprağı, Yanmış koyun gübresi, perlit ve torftan oluşan bir karışım hazırladım. Eklenti 469144 Eklenti 469145 Eklenti 469146 Eklenti 469147 Eklenti 469148 |
Sayın Orhan Özbilgiç, yavaş yavaş bahar hazırlıkları başlamış, hadi hayırlısı size kolay gelsin.
Sağlıkla kalın. |
Sayın akçabardak;
Evet evet...Önceki günlerde soğuklarda hiç iş yapasım gelmiyordu.:) Havalar birazcık ısınınca, fırsat bilip, hemen işe koyuldum. Özellikle, sardunya ve küpe çiçeği budamanın tam zamanı idi. Sizlerde yavaş yavaş başlarsınız herhalde. Martta bitkilere su yürüdüğünde, budama biraz sıkıntılı olur. Ben de size kolaylıklar diliyorum. Selam ve sevgiler. |
Sayın Orhan Özbilgiç,
Evet dediğiniz gibi artık budama zamanı başladı, havaların ısınmasıyla da zaten içimiz kıpırdamaya başlıyor, inanın kendimi zor tutuyorum biz hala Ankara'dayız çok sıkıldık, kaçıp gideceğiz ama bazı engellere takılıyoruz bir şekilde. Sanırım Mart ayı içerisinde yazlığa döneceğiz, sürekli bahçemi düşünüyorum, şu çiçeğim ne oldu, bu bitkim ne oldu diye aklım hep orada... ama Ankara'da da boş durmuyorum en azından tohumlarımı ekip fidelerimi bahçeme götürmek üzere hazırlıyorum. Budanacak bir kaç ağaç ve asma var onlar için biraz geç kalmış olacağız, sağlık olsun bu sene de böyle olacak, her zaman evde ki hesap çarşıya uymuyor, olduğu kadar. Sağlıcakla kalın. |
Hocam kolay gelsin, epey yol almışsınız. Saksı toprağı hazırlamak, tek tek boşaltıp doldurmak hayli zaman alıyor. Kurtuluş yok bize bu saksılardan:))
Benim ekmekler dalda kuruyor, yemekte zorlanıyor kuşlar diye, hafif ıslıyorum. O zaman daha hızlı tüketiyorlar. Saksıların yanındaki dikine duran mısır saplarının görevini merak ettim ben. İpler gördüm, bitki korumak için bir önlem olmalı dedim. Yanılıyor muyum:) |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bahçeye taşımak için, İstanbul'da topluyoruz...;)
Bahçenin yeni üyeleri. 1-Fuşya çiçekli Leptospermum (Okyanus mersini-Manuka-Çay ağacı ). 2-Dicentra Spectabilis.( Pembe çiçekli Kanayan-ağlayan kalpler ). 3-13 litrelik file saksılar. ( Alınacak Pentasları gömmek için. ) 4-Kekik. 5-Yeni gine. 6-Asit sarısı renk çiçekli püsküllü Dahlia. 7-Gerberalar ( Afrika papatyaları ). Eklenti 477672 Eklenti 477673 Eklenti 477674 Eklenti 477675 Eklenti 477676 |
3 Eklenti(ler)
|
Orhan beyciğim günaydın. Sabah sabah düşman çatlatır gibi.. şaka şaka güle güle büyüt hepsini. Geleceğin günü haberdar edersen havaalanda karşılayayım seni....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025