![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sağolun. Sizin dediklerinizi uygulayacağım. İnşaallh başarılı olurumda, tohum değişimi yaparız. |
Alıntı:
Bana şevk veren, güzel duygularınıza teşekkürederim. Tüm içtenliğimle, ben de size mutluluklar diliyorum.:) |
Orhan Bey,
Bahçenizi zevk ve merakla izleyenlerdenim. Onları bize anlatırken yaşadığınız heyecan ve mutluluğun ayak seslerini duyar gibi oluyoruz. Size ve eşinize huzur dolu bir "yaz" sezonu diliyorum. |
Alıntı:
Teşekkürederim. İyi gözlemlemişsiniz! Gerçekten her diktiğim yeni bir bitki, yarattığım yeni bir görüntüden müthiş keyif alıyorum. Ama, yaşadıklarımı ve duygularımı anlatma konusunda sizin elinize su dökemem. Bodrum' daki yazlığa ilişkin, yaşadıklarınızı anlatımdaki ustalığınız, hala belleğimde.;) |
Orhan Bey, kendinize haksızlık etmeyein, bahçenizin dışında başka sayfalara yazdığınız mesajları da okuyorum.
İfade tarzınız her zaman yalın, içten ve her okuyanın anlayabileceği tarzda. Bu içtenliğiniz bahçenize de yansıyor inanın buna. Ayrıca biz meslektaşız,özel bilgilerinize bakınca öğrendim. 24 KASIM Öğretmenler Günün'de "bir öğretmen tanıyorum" başlıklı bir yazımı göndermiştim. Arama butonundan bulup okursanız çok memnun olurum. Yorumunuz benim için önem taşıyor. Saygılar. |
Mine çiçeğini nedense pek sevmezdim. Bu sene birdenbire ne kadar güzel olduklarını fark ettim. (Çiçeklerde çok keyifli ve çeşit çeşit fidelerini gördüğümden olabilir) Her renginde ayrı bir güzellik var, oya gibi ince ince işlenmiş sanki. Eşinizin beğendiği şahaneymiş, kelebek gibi çiçekleri.
|
Alıntı:
6-7 sene önce, apartmanımızın bahçesinin tanzimini bir komşum ile birlikte yapmıştık. Kameriyemizin önünde oluşturduğumuz çiçekliğin ilk konukları, gazanyalar, lilium ve yer mineleri idi. Çarkıfelek' i kameriyeyi sarsın diye iki kez diktik. ama nedense yaşatamadık. Yer mineleri ve gazanyalar, o yaz kendilerini bize sevdirdiler. Bakım konusunda en mütevazi olanları onlardı.;) Bugünlerde, özellikle sarkaç saksılarda çok değişik çiçekli ve renklilerini görüyorum. Bu bizim aldığımızda, gerçekten çok cici. Onu yarın sarkaçtan çıkarıp, duvar saksısına aktaracağım. Böylelikle, hakettiği, daha göz önünde bir yere yerleşecek. |
5 Eklenti(ler)
Nihayet, bende, Hezaren çiçeklerinin birkaç rengi ile tanıştım. Bakalım, daha başka renkleriylede karşılaşacak mıyım?
Bu tanışma, gerçek anlamda bir tanışma! Bu zamana kadar Hezareni hiç görmemiştim. Hoş. Daha görmediğim o kadar çok çiçek var ki.:D Eklenti 150754 Eklenti 150755 Eklenti 150756 Eklenti 150757 Eklenti 150758 |
4 Eklenti(ler)
Samsun ve Çarşamba' nın, bol susamlı simitlerini oldum olası çok severim. Biskletiyle, Çarşamba' dan, yol boyu köylere simit satmak için gelen simitçi ve çok sevdiğim simitleri size göstermek istedim.;)
Üzerini örtmekle de olsa, yinede hijyene önem vermesi hoşuma gitti.:) Eklenti 150765 Eklenti 150766 Eklenti 150767 |
Orhan Bey,
Yazımı okumuşsunuz çok teşekkür ederim. Simitler ve simitçinin duyarlı olması çok hoş. Ara sıra çiçek fotoğraflarının dışında başka kareler görmekte iyi oluyor. |
Alıntı:
İyiki hatırlatınız. Zira o yazıyı okumamış olmak benim için büyük eksiklik olacaktı. İnanın. ''Simitlere, aç iken bakmayınız!'' Uyarısı koymalıydım, galiba.:p |
Simitlere aç iken bakmayınız uyarı yazısını simitleri görmeden okumuş olmalıydım aslında;)
Taze simit gelsin diye bekliyorum susamlı, sıcak:D |
Alıntı:
Görüntüsü bile çok güzel değil mi? |
5 Eklenti(ler)
''İtoş'' artık bizden biri. Her yer onun!
Eklenti 150932 Kelebek Çalısı ilk çiçeklerini gösterdi.;) Eklenti 150933 Eklenti 150934 Bu minelerin yaprak yapıları farklı! Demekki; onlarda da farklı cinsler var.;) Eklenti 150935 Eklenti 150936 |
merhabalar,
Bahçeniz çiçekleriniz hepsi harika ellerinize sağlık. |
Simitlerin arkasındaki sürahi-bardak için dantel takımları anne annemin evini hatırlattı :D Bardağın ağzına örtüleni de va mı? ;)
|
Orhan bey merhaba, kolay gelsin.
İnsan, isteyince yaratamayacağı cennet yok. Benim site'nin (forum'un) en çok sevdiğim yerlerinden biri, üyelerin harikalar yarattığı bu bahçe-balkonlar. En eski durumundan, yavaş yavaş nasıl bir güzelliğe doğru evrildiğini, adım adım izlemek ve izlerken, hem heves etmemize, yeni şeyler denememize, hem'de bilmediğimiz ya'da yalnış bildiklerimizi öğrenmemize aracı oluyor. 373 no.lu mesajda'ki hezaren çiçeği çok ilgimi çekti. Böyle öbek halinde, toplu duran uzun boylu ve mavi ile mor arasında'ki renkli çiçekler ile turuncu renkli olanları çok seviyorum. 15-20 gün önce Ankara'ya trenle giderken, Eskişehir ile polatlı arasında'ki bölüm'de tren yolunun hemen dibinde'ki boş arazilerde, sizin bu hezarenlerin boyunda, lalelerin aralarında, sıra halinde belki'de milyonlarca mor renkli çiçekler gördüm. Büyük bir ihtimal ile lavantadırlar herhalde. Tren yarım saat arıza yapsa'da, inip kökleyip, evde'ki bahçeye diksem diye, içimden geçirmedim değil hani!!. Ev'e tohumdan ektiğim lavantalar çıkmadı'da!!!! Ellerinize sağlık, güle güle oturun. |
Alıntı:
Teşekkürederim. Siz gençsiniz. Dilerim, daha güzel bahçeler yaratma şansını, daha genç yaşlarda elde edersiniz.:) |
Alıntı:
Eşim yazınızı benden önce okumuş. Ona aynen şöyle dedim. ''Biz erkekler, o tür bir ayrıntıyı göremezdik!'' Sayenizde bende yeni öğrendim. Evet! O örtülerin bardak üstünde olanı da var. Ve yine onları, rahmetli kayınvalidem örmüş. Yani en az, 40-50 yıllık. Hem hatıra, hem el emeği, hemde oldukça eski olmaları, onları değerli kılıyor. Bundan sonra, dahada önemsemem gerekecek.;) |
Alıntı:
Çok haklısınız. İki yıl önce, ilk fidanları, ilerlemiş yaşım nedeniyle, zamanla yarışırcasına diktiğimde, kafamda hep, ''Bunlar ne zaman büyüyecek?'' sorusu vardı. İki yılı doldurduğu şu günlerde, bahçemin belli bir form kazandığını bende görüyor ve mutlu oluyorum. Haa..Sahii! Sizin şu Bergama' daki bahçeniz ne durumda? Fırsatını bulduğum ilk etapta, orayı ziyaret edeceğim. Belki sebzeleriniz, hatta bazı meyvelerinizden ürün bile almışsınızdır? Başlangıçta sadece, dış mekan süs ağaç ve çalıları diktiğim bahçeme, canlılık kazandırmaları için, mevsimlik çiçeklerde ekip-diktim. Gerçekten, aşırı yalınlıktan kurtuldu. Bu yüzden, sizlerede sevdiğiniz renklerdeki çiçekleri fon olarak kullanmanızı öneririm. Sağlıcakla kalın. |
Orhan bey,simitler harika gözüküyor çok severim.İtoşta çok güzel hazeranlar beni cezb etti herkesin bahçesinde var bir benim yok.Kelebek çalınızda ne güzel açmış minelerde gayet keyifli.Hazeranların etrafındaki koru çiçeğimiydi birbirlerine çokk yakışmışlar.
|
Pembiş mine çok güzel top top çiçekli:)
|
Alıntı:
İtoş, yaz sezonu boyunca aç kalmayacak. Kışın ise, askerliğe kaldığ yerden devam edecek.;) Hazeranların fotoğrafını çekmek için acele etmişim. Her geçen gün, daha yoğun ve farklı renkleriyle de çiçekleniyorlar. Birkaç gün sonra yine görüntülerim. Tohum alabilme şansı verirse, alır size gönderirim. Yoook! Alamadıysam, İstanbul' dan paket tohum alır gönderirim. Ama bana hatırlatmanız gerekebilir. Koru çiçeği, çok güzel çiçekleniyor. Bakalım ne zamana kadar açmayı sürdürecek? Elim değipte, etrafındaki yabani otları ayıklayamadım. |
Alıntı:
O biraz daha doyurucu bir görüntüye sahip. Sanki pembe kartopu gibi.;) |
Sevgili orhan özbilgiç
Tamam başta çiçekleriniz olmak üzere herşey çok güzel, hatta ötesi muhteşem, ama gecenin bu saatinde arkadaşlarının ne yaptığını merak eden benim gibi bir obura simit gösterilirmi :D:D Sabah olsun diye iple çekiyorum kapımızdan gecen ilk simitciden çıtır çıtır sıcacığından alıp, doya doya yiyecem.:p Sağlıcakla kalın. |
Bahçeniz harika olmuş Orhan abi, her taraf renklenmiş. Kuş yuvalarına bayıldım. Bahçe işlerini keyifle yaptığınız her halinizden belli oluyor. Size ve eşinize kolaylıklar dilerim.
Şimdi o bahçede çay ve simit ikilisiyle olmak vardı. :) Acaba ben o bahçeye uğradığımda simitçi de uğrar mı ? :D |
Alıntı:
Sevgili Birol; Bahçene dün girdim. Bende özellikle o enfes şeftali görüntülerini, birazda ağzım sulanarak seyrettim. Tam bir şeyler yazacakken, konuklarımız geldi, kaldı. En kısa xamanda uğrayacağım. Esenlikler dilerim.:) |
Alıntı:
Biliyorsunuz! ''Gönül sohbet ister, (simit ) bahane..) O günün koşullarında, daha farklı güzellikleri paylaşırız. Hem belli mi olur? Bir bakmışsınız simitçi de geliverir.;) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025