![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu yalın kat Sardunya, beyaz çiçekli idi.;)
Yanıdaki kırmızı çiçekli sardunya çiçeği ile melezleşmiş ve bence, çok ta iyi olmuş!:) Eklenti 148212 |
Sevgili Orhan bey bahçeniz çok güzelleşmiiş emeğinize sağlık .Ben de koru çiçeğini ilk görenlerdenim .Rengi ve görüntüsü çok güzel umarım tohum verir sizde bizlere gönderirsiniz:)
Abutilon da çok güzel ağaç küpesi mi Türkçe ismi ,biraz büyüsün de ablalarına çelik çıksın :) |
Orhan bey bence de çok iyi olmuş çok güzel olmuş:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aralıklı gidiş gelişlerle yıl sonuna kadar burada kalıyoruz genelde. Aslında burada köpekler çok fazla aç kalmıyorlar. Köydeki fırın, bazı günler elinde kalan bayat ekmekleri onlara veriyor. Sonra benim gibi, eve aldığı bir ekmeğin yarısını onlara yedirerek evine giden birkaç kişi tanıyorum. Bir bakıma ölmeyecek kadar, doyuruluyorlar. Kuş kafesleri konusunda haklısınız. Onları, ilk fırsatta sözünü ettiğniz ağaçlara taşıyacağım. Ek: İtoş,yarı feminen bir isim. Zaten, o da bayan.;) |
Alıntı:
Bir saat kadar önce bahçenize girdim. Farkında olmadan ilk sayfaya takılıp kalmışım. Oradaki enfes renkli güller beni büyülemişti. Tam birşeyler yazacaktım ki; geçen bahara ait resimlere baktığımı farkettim. Son sayfayı açmak üzere idim. Bu seferde, telefonla arandım. Anlıyacağınız sizin bahçeyi ziyaretim, daha sonraya kaldı. Diyeceğim o ki; siz benden önce davrandınız. Sağolun.:) |
Hiç önemli değil Orhan bey bahçemizi her zaman gezebilirsin Evet güllerimiz çok güzel ama ben onlarda hazıra kondum:)
|
1 Eklenti(ler)
Pittosporum' un, yeni sürgünleri üzerindeki tomurcuklarıda çiçeklendi.;) Bu onun, bu sezon ikinci kez çiçeklenmesi!
Eklenti 148340 |
4 Eklenti(ler)
Sevgili nurcanaybay' ın önerisi üzerine, bu sabah kuş yuvalarını büyük mavi selvi ağaçlarının bahçe merdiveniyle, yetişebildiğim yerlerine astım. Yaklaşık 6-7 metre yükseklikteler artık.;)
Eklenti 148342 Eklenti 148343 Eklenti 148344 Eklenti 148345 |
Orhan bey, ellerinize sağlık, mükemmel bir iş yapmışsınız, doğal malzemeden kuş yuvası fikri için Nurcan hanıma da teşekkür etmek lazım.
Kuru ağaca acem borusu sardırmak çok iyi bir fikir, bir kaç yıl içinde kuru ağaç görünmeyecektir, şimdiden merak etim görüntüyü. |
OrhanBey, su kabaklarından kuş yuvası yapmak çok güzel bir fikir. Bu fikri size öneren arkadaşımı tebrik ediyorum.
|
Alıntı:
Teşekkürederim. Bahçe ile ilgili öncelikli işlerim nedeniyle, kuş yuvalarını asmayı hep erteledim. Oysa onlar geçen aralık ayında hazırdı. O zaman asmaya fırsat bulabilseydim, şimdi içinde oturan ev sahipleri olurdu.:p Geçen yazın aynı kuru ağaca, ''Radican'' cinsini sardırmıştım. Gerçekten çok hoş olmuştu. Ancak o cinsin, gerek kökleri, gerekse dalları çok fazla uzuyor. kontrolden çıkmaya başlayınca, onu budayıp, kuş yuvalarını astığım ağaclardan birine bağladım. Şimdi orada istediği kadar uzasın. Hem orası duvar kenarı olduğu için, kökleride bahçeyi hep kaplamaz. Zira eski yerinin 3-4 metre çapındaki, kök çevresinde fışkıran dip sürgünlerini hala temizleyebilmiş değilim.;) Şimdi, kuru ağaca, ''Grandiflora'' türünü sardıracağım. O fazla arsız değil. Hatta küçük bahçelere de bu cins öneriliyor. Bakalım, sonuç ne olacak. Beklyip göreceğiz. |
Alıntı:
Ne yalan söyleyeyim ben, su kabaklarından sadece ''su maşrapası'' yapmayı biliyordum. Ancak, sitemizdeki ''Susak'' ile ilgili sayfalara girince orada, özellikle melexsima adlı üye arkadaşımızdan çok şey öğrendim. Sanırım kuş yuvası örneğini de oradan aldım. Görüyorsunuz. Ne güzel bir paylaşım içindeyiz bu sitede.;) Sağlıcakla kalın. |
Sevgili Orhan ağabeyciğim,
Sevimli itoş nasılda güvenle kendinden emin dolaşıyor bahçede. Dediğiniz gibi hemencecik adapte olmuş bahçenize. Herşeyin başı sevgiden geçiyor bu durumda bunu kanıtlıyor bence. Trabzon hurmasının çiçeğini ilk defa burada gördüm.Eskiden anneannemin bahçesinde vardı , hurmalarını görürdük ama çiçeğini görmek nasip olmamıştı hiç. Çok güzelmiş. Elleriniz dert görmesin. Susaklardan kuş yuvası fikride harika bir fikirmiş. Benim komşumun ön bahçesinde duvara dayalı bir gülü var dün gördük ki kuşlar oraya yuva yapmaya başlamışlar. Şaşkınlıkla ve merakla baktık. Bakalım gerçekten yuvaya dönüşecek mi . Kucak dolusu selam ve sevgiler .. |
Alıntı:
Galiba, çiçek, ağaç ve her türlü bitki sevgisi olan insanlar, aynı zamanda doğanın tüm unsurlarını da (İnsan ve hayvanlar gibi.), diğer insanlardan daha çok seviyor. Ya da ben öyle algılıyorum. İtiraf etmeliyim ki, Trabzon Hurması' nın çiçeğini bende ilk kez farkettim ve hemen fotoğrafını çektim. Hatta kokladım. Ama kokmuyor.:p Kuş yuvalarını beğenmenize sevindim. İnşaallah, bunlarda amacına ulaşır. Rüzgarda çok sallanan bir tanesini, biraz daha ağaca yaslıyacağım. Bu arada ben ve eşim, herkes gibi sizin ''Dobik'' i çok sevdik.:) Dileğimiz, torunlarınızı da, bahçede yürürken görmeniz. Sağlıcakla kalın. |
4 Eklenti(ler)
Liliumlarım açmaya başladı. Sadece biri hariç. Onun rengini bilmiyorum. Bakalım ne renk açacak?;)
Eklenti 149058 Eklenti 149059 Eklenti 149060 Eklenti 149061 |
1 Eklenti(ler)
|
Liliumlarınız harika ;)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Hezarenler bugün açmaya başladı.
Koru Çiçekleri ise hergün daha yoğun çiçekleniyor. Eklenti 149322 Eklenti 149323 Eklenti 149324 |
2 Eklenti(ler)
Göbekteki, Floks tohumları Ateş çiçeği çıkınca, yerine dikilmek üzere bodur Dahlia(beyaz) aldım. Tabi kenarlar yine Ateş Çiçeği(Salvia).;)
Eklenti 149326 Eklenti 149325 |
Orhan bey seçtiğiniz çiçekler çok güzeller, bodur beyaz dalyalarla ateş çiçeğinin rengi bir arada çok hoş duracaklar. Koru çiçeğinin fotoğrafına baktığımda bir an sulu boya tablosu sandım ,harika görütüleri var, ellerinize sağlık.
|
Bu floks tohumların da bir gariplik var.Benim' kiler de hardal otu çıkmıştı.:)
Lilium'lar çok güzel ,zamanı geçince saksı dan çıkarıyormusunuz ..saksı'da mı kalıyor ? 354. mesaj da ki 1. ve 2.çiçek ilgimi çekti ,ismini öğrenebilirmiyim .. |
Alıntı:
Eğer Flox' lar, Ateş çiçeği çıkmasaydı, göbek pembe Flox olacaktı. Belkide böylesi daha iyi oldu!;) Koru çiçeği, özellikle yakın planda gerçekten çok güzel. |
Alıntı:
Ne yazık ki Lilium konusunda hiç deneyimim yok!:( İlk kez bu sene diktim. Bende, çiçeklenme bittikten sonra, forumdaki, Lilium başlığını okuyup, ne yapmam gerektiğine karar vereceğim. 354. mesajdakiler, Hezarenlerimin ilk çiçekleri. Henüz beyaz ve mor renklisi açtı, açıyor.;) Gelecek yıl flox tohumunu arkadaşlardan edinmeye çalışırız artık!.. |
3 Eklenti(ler)
Bugün, Sevgili Eşimle birlikte gittiğimiz çiçekçiden aldığımız, Salvia ve bodur beyaz Dahliaları,geçen yıl oluşturduğumuz yuvarlak tarha diktim.
Eklenti 149442 Eklenti 149443 Eklenti 149444 |
1 Eklenti(ler)
|
Ellerinize sağlık, yuvarlak tarh çok güzel olmuş.
|
Bahçeniz çok güzelleşti Orhan bey, liliumlarınız harika görünüyor.
Geçen sene tohum kapsülünü üzerinde bırakmıştım liliumun, Son baharda kapsül iyicekuruduğunda renkli gallanın büyük saksısına serpeledim. Bu baharda hepsinin çimlendiğini gördüm, siz de deneyebilirsiniz, lilium kardeşliği yapar olmayan renklerle değişiriz. |
Harikalar yaratmışsınız orhan bey ellerinize sağlık.
Liliumlarınızın renkleri bahçenizi şenlendirmiş çok güzeller. ayrıca kuş yuvalarınız düşündürücü olmuş.Çiçeklerle kuşlar tabiatın vaz geçilmez parçası. Eşiniz ve size bahçenizde mutlu günler dilerim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025