![]() |
Ben galatasaraylıyım Orhan öğretmenim bayıldım o sarı kırmızı güle. Bol bol çiçek versin sarılı kırmızılı:)
|
5 Eklenti(ler)
şakayık Tohum Kesesi oluşturdu.
Eklenti 222526 Eklenti 222527 Her sene Ateş çiçeği diktiğim tarha, bu kez Zinnia diktim. Eklenti 222528 Marmara Forum Bauhaus' ta bulup aldığım Mercan Ağacı tohumlarından ikisinde başarılı oldum. Paketten çıkan diğer 8 tohum galiba çürüdü.:( Eklenti 222529 Eklenti 222530 |
Alıntı:
Gül ne renk olursa olsun, ilk yazı en güzel taçlandıran çiçeklerden. Ama bu sarı kırmızı renklisi gerçekten albenili. Selamlar öğretmenim. |
5 Eklenti(ler)
Manolyam iki yıl önce ilk çiçeğini vermişti. geçen yıl çiçeklenmedi. Bu senede henüz çiçeklenme emaresi yok.:(
Eklenti 222543 Geçen yıldan tohumları dökülerek çıkan Hazeranlar genelde beyaz tonlarda çiçeklendiler. Eklenti 222544 Eklenti 222545 Eklenti 222546 Eklenti 222547 |
5 Eklenti(ler)
Gaura' lardan biri biraz daha iyi gelişti. Çiçekleri uçuk pembe.
Diğeri yeni gelişiyor ve ilk çiçekleri sanki şeker pembe. Tabii bu ilk çiçekler yanıltıcı olabilir.:confused: Eklenti 222553 Eklenti 222554 Eklenti 222555 Ateş Dikeni, artık gerçekten gelinlik giymiş gibi. Eklenti 222556 Eklenti 222557 |
5 Eklenti(ler)
Eskalonya' da çiçeklenmeye başlayan çalılarımdan..:)
Eklenti 222559 Eklenti 222560 Eklenti 222561 Zeki Yağlı' nın tohumunu verdiği Kağıt çiçeği bir türlü açamadı..Çiçeğini çok merak ediyorum.:confused: Eklenti 222562 Eklenti 222563 |
Alıntı:
Şu hazeranlarıma bir türlü kavuşamadım. Geçen sene çörekotlarını hazeran diye büyütmüştüm, bu sene de sizin verdiğiniz hazeran tohumlarını ektiğim yerden çörekotları da çıkıyor, elbet biri hazeran olacak diye bekliyorum. Ne yapalım, olmazsa sizinkilere bakıp avunacağım. |
4 Eklenti(ler)
Galiba ilk sebzemiz, sakız kabağı olacak.:p
Eklenti 222569 Clematis Negritanjka açmaya başladı. Eklenti 222570 Kadife çiçeğide başlıyor. Eklenti 222571 Houttunia.. Eklenti 222572 |
Alıntı:
gelecek yıla yine bolca tohum veririm. Belki aradan çıkarlar. Gerçekten çörekotlarına çok benziyorlar. Selamlar. |
Houttunia, saksıda iyi fikir. Zeki Bey, işgalciliği hakkında uyarınca yerinden çıkarmıştım ama kalan köklerden bir sürü çıkmış yine.
Clematis duvara çok yakışmış, renkler de kontrast olunca tam vurgulanmış. |
Abiciğim Abutilion ne kadar çiçeklenmiş öyle maşallah diğerleri de birbirinden güzel Ateş dikeni gelin gibi gerçekten hepsi de çok güzel bol bol tadını çıkar :)
|
Kağıt çiçeğini geçen bahar almıştım ve tohumlarını bahçeye ektim. Daha yeni çıkıyorlar. Çiçekçide görünce yine aldım, fakat yaprakları kurumuş gibi. Değişik renkleri olabiliyor.
Bahçeniz giderek güzelleşiyor. Beyaz hazeran ne kadar yoğun çiçeklenmiş, maşallah. Güller, fırça çalısı, peygamber çiçeği, ateş dikeni, gauralar ve diğerleri, hepsi çok çok güzeller. Sizin ve eşinizin, emeklerinize sağlık Öğretmenim. |
5 Eklenti(ler)
Sakızlar açmaya yeni başladılar.
Eklenti 222580 Eklenti 222581 Eklenti 222582 Eklenti 222583 Sarmaşık gül balkondan bize 'merhaba!' diyor. Eklenti 222584 |
Alıntı:
Radicans cinsi bir Acem Borusunu yerinden söküp attım. Ama iki yıldır, bahçeye yayılan köklerini temizleyemedim. Her yıl artarak başka yerlerden zıpçıktı gibi çıkıyor. Ben pes ettim. Bahçeyi biçerken onlarda biçiliyor. Clematis fonun rengiyle daha güzel görünüyor. |
Alıntı:
Bizim buralarda havalar daha geç ısındı. Bu nedenle tüm bitkiler. mayıs ayının coşkusunu daha yeni yaşıyor ve yaşatıyorlar. Güzel dileklerin için teşekkürler. |
Hocam ellerinize sağlık, sizinde şenlikler başlamış :D Hayırlı olsun, bereketi bol olsun :D
|
Alıntı:
İşlerimi epeyce yoluna koydum. en kısa zamanda ilk uğrayacağım bahçeler arasında sizinkide var. Sanırım fırça çalısı sizde de vardı. Büyük olasılıkla çiçeklenmiştir. Kağıt çiçeği ile ilk kez tanışacağım. Aslında bu yıl henüz çiçeklenmemiş, tohumdan ürettiğim o kadar çok yeni bitki varki. Adlarını bilmediğim bu tohumların çoğunu 'alıcan' gönderdi. Bakalım daha ne sürprizlerle karşılaşacağım. Bende merak ediyorum. Birde yine Zeki Bey' in verdikleri fideler var. Onlarda tomurcuklanmaya başlamak üzere. Selamlar öğretmenim. |
Alıntı:
Senin balkonunda hareketli. yakında çay içmeye uğrayacağım. Ben ayakta durmayı çok severim. Sandalye zaten gerekmez yani..:D Selamlar. |
İlahi hocam, artık o seviyeyi geçtim; iki sandelye bir küçük masa sığıyor :D Buyrun şeref verirsiniz :)
|
Sevgili orhan abim,her yer renk cümmüşüne bürünmüş senin hazaran katmerli imiş.
Clematis coşmuş ellerinize sağlık. |
Orhan abicim bahçenizi gezdim dolaştım çok güzel ellerinize emeklerinize vücudunuza sağlık diliyorum yeni çalışmalarınız için.
|
Sevgili Dudi;
Balkonuna çoktandıor uğramadığım nasılda anlaşılıverdi. Değil mi?:o |
Sevim hanım;
Sizede çoktandır uğrayamadım. İlk fırsatta Kahramanmaraş' tayım.:D ''Ah..Nerede olur?'' Dediğinizi duyar gibiyim. Dünya küçük, bakarsınız birgün...Neden olmasın? Selam ve sevgiler. |
Alıntı:
Beni çok sevindirdiniz. Sağolun. Tüm güzel dileklerinizi, bende siz ve sevdikleriniz için diliyorum. Selam ve sevgilerimle.:) |
Sevgili Orhan hocam galatasaray gülünüze bayıldım ateş dikeni coşmuş clematisin maşallahı var herşey çok güzel rüya gibi ellerinize saglık...
|
Aynen öyle diyorum sevgili abim işallah o günlerde gelir.
|
Sayın Orhan bey çiçekler çok güzel açmaya başlamışlar emeğinize sağlık. Zeki beyin verdiği kağıt çiçeğinden iki adet almıştım ama ikiside alışmadı. Sizinkiler çok güzel görünüyor açmalarına az kalmış biraz sabır.
Sakızların renkleri muhteşem goncaların hepsi açınca değme keyfine. Ateş dikeni pamuk yumağı gibi olmuş. Sağlık ve huzurlu bir yaşam dileğiyle.... |
Sevgili Periş;
Gerçekten bahçeler yeni güzelleşmeye başladı. Artık bundan sonra farklı bitkiler, peşpeşe çiçeklenmeye başlayacaklar. Bizim yapabildiğimiz o anları ölümsüzleştirmeye çalışmak. Selamlar. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bugün, Hazeranlarımdan bir güzel renkliside çiçeklenmeye başladı. Menekşe renkli. Çok güzel..Bakar mısınız? Eklenti 223104 Eklenti 223105 |
5 Eklenti(ler)
Koktuğum bşıma geldi. Abutilon yağan kuvvetli yağmurla birlikte, bu güne dek açmadığı ölçüdeki yoğun çiçeklerinin ağırlığına dayanamadı. birkaç dalı kırıldı. Yağmura rağmen hemen ikinci bir destek kazığı çakarak, bağladım.
Eklenti 223106 Eklenti 223107 Eklenti 223108 Eklenti 223109 Bu arada Eskalonya çiçeğinin rengide çok güzelmiş. Paylaşmadan geçemiyeceğim. Yaz sonuna kadar bu güzelliği göreceğim için mutluyum.:eek: Eklenti 223110 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025