![]() |
Bahçeden görüntüler.
5 Eklenti(ler)
|
Son görüntü çok güzel abiciğim insanı dinlendiriyor:)
|
Evet son görüntünün yanı sıra solanumlu görüntüler, asterler, genel görüntüler hepsi çok güzeller. Kendime çıkardığım pay; solanum derhal saksıdan bahçeye alınacak.
Sayın Öğretmenim, emekleriniz karşılığını vermeye başlamış, bahçeniz adeta cennetten bir köşe olmuş. Sağlıkla ve sevdiklerinizle sefasını sürmeniz dileklerimle... Saygılar... |
Sayın Hocam bahçenize girince inanın nutkum tutuldu bağışlayın sonra yazacağım:)
|
Bahçemden renkler demişsiniz ya, ne kadar doğru. Hem de rengarenkler, hem de yemyeşilin arasında. Her şey çok güzel görünüyor ve dinlendirici.
Sağlıkla sefasını sürün Orhan Bey. |
Orhan hocam bahçenin genel görünümüne bayıldım kına çiçekleri, güller ,ortancalar harika rengarenk cıvıl cıvıl bir bahçe maşallah ellerinize emeklerinize saglık sevgiler...
|
sayın orhan bey bahçeniz tek kelimeyle harika:))
|
Yücel beyin nutku tutulduysa bizim neyimiz tutulur bilemiyorum. Orhan bey bu bahçeyi sizle beraber bizlerde nasıl olacak ve hangi çiçek ne zaman açacak diye merakla takip ettik. Verilen emek gösterilen sevgi ve özveriyle çalışmanın sonucunu bugün birkez daha görmüş olduk.
Emeklerinizin karşılığını almanın mutluluğu içinde sefasını sürün. Selamlar... |
Orhan Bey, bayıldım bahçenizin renklerine. Bunca emekle doldu bu renkler ama iki dakika seyretmek bile her şeye değer, değil mi? Değen ellere sağlık.
Sizin en renkli zamanınızın ağustos olduğunu yazmışsınız, bir tur daha atacağım, benim de ağustos renklerim az ne yapabilirim diye düşünüyordum. |
Sevgili günebakan;
Balkonumuzdan, çektiğim bu görüntü gerçekten dinlendirici. Yaklaşık 6 metre genişiliğindeki bu yolu hiç daraltmayı ve betonlaştırmayı düşünmüyorum. Sadece yürüme yoluna birer adım aralıkla çift sıra gerçek kayrak taşı bulursam döşeyebilirim. Samsun' da çok aradım. Bulamadım. |
Sağolun SDurul.
Solanumun bende iki türü var. İkisinide İstanbul'dan getirip diktim. Dulcamara yaşamına devam etti. İki aydır çiçekli. Rantonetti kışın dondu! Mayısta tekrar toprak seviyesinden sürgünler verdi. Bunlardan birkaçını bırakıp, diğerlerini sürekli kopardım. Üstelik kalanların yan sürgünlerini kopararak boylarının uzamasını sağladım. Şu anda birbirine bağlı tek bir gövde gibi. 1-1.5 metresi çıplak, üst rarafı tijli gibi. Boyu iki metreyi geçti ve yeni açmaya başladılar. Malum, sonbahar bitkisi. Artık siz duruma göre karar verin. Selamlar. |
Yücel Bey;
Bahçenle ilgili onur verici gelişmeleri okudum. Benim için kaçınılmaz bir durumdu. Çünkü senin bahçen Türkiye' de, işlevselliği olan sayılı Botanik Parklardan olacak. Sevgiyle..:) |
Vildan Hanım;
Beğenmenize çok sevindim. Benimkisi gibi, henüz üç yılı yeni tamamlamış bahçelerin bir şansı vardı. Sizlerin bahçe deneyimleriniz. Belki bedenen yorucu ama, fikren kolay oluşturduk. Tekrar teşekkür ederim. |
Sevgili Periş;
Ortanca dedin aklıma geldi! Mavi çiçeklenmesi için, şeker pembe renkli olanına verdiğim, demir sülfat (Sackıvrız) ve çivit'in haddi hesabı yok.:p Sadece pembesi koyulaştı. O kadar. Selamlar. |
Bahçeme hoşgeldiniz, idris şenol.
Beğeniniz beni çok mutlu etti. Sağolun. |
Fatma Hanım;
Galiba bizleri, bahçelerimize bağlayan, başından ayrılamaz hale getiren şeylerden biride, ilk kez tanışacağımız bir bitkinin çiçeklenmesini merakla beklemek.;) İlk çiçeklerden sonra relaks durumu.:D Gerçekten doğa kendisi için harcanan emeği karşılıksız bırakmıyor. Sizin bahçenizdede durum aynı. Görenleri şaşırtıyor. Selam ve sevgiyle.. |
Bahçeniz harika olmuş.yeşil yol görüntüsü çok güzel görünüyor ama kayrak taşlar şart ....Ellerinize sağlık cennetten bir köşe yaratmışsınız...2129 . mesajınızdaki bordo siyahlara bayıldım...Ne çiçeği olduğunu öğrenebilirmiyim..İlk defa gördüm,mükemmel bir rengi ve formu var...Diğer çiçeklerinize de maşaallah...Selluka da ağaca çok hoş bir şekilde sarılmış.....İyi günlerde keyfini çıkarın .Selamlar sevgiler....
|
Alıntı:
Paşa Bıyığı, Çan Sarmaşığı, Sinameki, Asterler, Zinyalar, Abelya(Yaz boyu), Kısmet Ağacı, Şimdi Solanumlar,Güneş Şapkaları, İspanyol fasulyesi vs. Bu ayda en yoğun çiçekliler. Bunlara, glayöl, hatmi, Abutilon, Lantanalar, Kelebek çalıları, henüz açmayan Daturalar ve selluka eklenebilir. Selam ve sevgiler. |
820 Kilometre uzaktan selamlar, saygılar sayın öğretmenim,
Bahçen gerçekten dinlendirici ve keyif verici. Sürekli dolaştığım ve feyz aldığım bahçelerden biri. Doğaldır ki öyle olacak. Çarşamba deltasının verimli topraklarına çubuk diksen tutar herhalde. Birde eşiniz ve sizin yeşil elleriniz işin içine girince sonuç budur. Meyvelerin bol olmasına sevindim. Güler hanımın söylediği gibi bu yörelerde meyve ve hatta sebze verimi bu yıl diğer yıllara nazaran az. İlkbaharın yağmurlu geçmesi bu durumu yarattı sanıyorum. Herşey gönlünce olsun. |
Berrin Hanım;
Bulamıyorum. Samsun dışından getirtmenimn maliyeti bütçemi zorlar. Bekleyeceğim artık. Sanırım, Dul Çiçeği' ( Scabiosa atropurpurea )ni kastediyorsunuz. Bu sene ilk kez tohumdan yetiştirdim. Yanında beyazıda var. Ama bordo çok gösterişli. Gelecek yıla yine deneyeceğim bitkilerden biri. Tohum alabileceğimi sanıyorum. Sizede ayırırım. Selamlar. |
Osman Kardeş! ;)
Bahçeme ilişkin gönül okşayıcı sözlerine teşekkür ederim. Bahçemin delta arazi üzerinde olması gerçekten büyük avantaj. Bunun farkındayım. bu ban daha az gübre kullanımı olarak yansıyor.:p Senin bahçenede bir kez uğradım, daha uğrayamadım. Oldukça oturmuş bir bahçe olduğu için bitkilerin çok güzel form tutmuşlar. Demekki;bizimkilerde, birkaç sene sonra sizinkiler gibi güzel olacaklar. Son yüklediğin fotoğrafları görmek için ilk fırsatta uğrayacağım. Saygı ve selamlar. Eşinize hürmetler. |
Orhan Bey, oraların yeşili bile daha bir yeşil... Biz burada çimleri yeşil tutacağız diye cebelleşiyoruz. Fotoğrafınızda bahçenizin dışı da aynı içi gibi yeşille örtülü. Peki bu çimler uzamıyor mu?
|
Sevgili limon;
Evet doğru. Burada çayırlar çok kurak geçen bazı yazlarda, 15-20 günlüğüne sararır. Genellikle böyledir. Çim biçme konusuna gelince: Köyde bazı aileler, sütü ve yoğurdu için büyükbaş hayvan besliyorlar. İlginçtir bu hayvanlar, bahçenin dışına bırakılır(Tabii annesini emen buzağılar hariç!), akşama kadar meralarda otlarlar, akşam oluncada, kendiliklerinden evin kapısına gelirler. Anlayacağınız, dışarıda 365 gün, gündüzleri çim biçen ''Möö!'' marka makinalar var.:D Selam ve sevgiler. |
Orhan hocam çok güzel görüntüler, fotoğraf bile olsa oksijeni hissediyor insan :) Nede olsa karadeniz oksijeni :D Pembe ortanca tamda pembe gönlüm sende diyor :)
|
Alıntı:
O ortancayı mavi yapabilmek için neler yapmadım ki?:p Pembe renkli olanına verdiğim, demir sülfat (Sackıvrız) ve çivit'in haddi hesabı yok. Sadece pembesi koyulaştı. O kadar. Sevgiyle kal. |
Merhaba,bahçeniz çok güzel görünüyor özellikle alacalı zakkumu,geçenlerde ilk defa alanyada görmüştüm :eek:bu tür henüz pek yok.zakkum,ortanca ve asterler mükemmel ellerinize sağlık.;)
|
Teşekkür ederim İremsıla.
Alacalı Zakkum' u İstanbul' da bir oto servis istasyonunun bahçesinde gördüm. Güvenlikten izin alarak çelik aldım ve tutturdum. Malum kolay kökleniyorlar. Bu yıl ilk kez gösterişli bir boya ulaştı. Bahçemi beğenerek beni mutlu ettiniz. Dilerim, sizde ömür boyu mutlu olursunuz. |
Orhan hocam,siz çelik alarak yetiştirebilmişsiniz ne mutlu,bense 10 gün boyunca caddeye her bakışımda alacalı pembe,sarı ve fuşya tonunda zakkumlar katmer japon gülleri görürken,seher vakti konyaya yolculuğa çıkınca malesef tek çelik bile getiremedim.
4 saksı zakkumum var adanadan getirdiğim pembe,beyaz fakat alanya mahmutlardaki zakkum çiçekleri çok gösterişliydi,kısmet önümüzdeki senelere inşallah.o vakte kadar sizin alacalı güzeli izlerim sağlık olsun . Güzel dilekleriniz içinde,amiiin diyorum rabbim inşallah küçük bahçeli bir evde bizlere nasip etsinki siz üstadlarımızdan öğrendiklerimizi uygulayabilelim saygılar.... |
Dilerim bir gün sizinde bahçeli bir eviniz olur.
Zakkum güneşi ve suyu çok seviyor. Ne kadar çok güneş görüyorsa, o kadar çok çiçekleniyor. Alanya-Mahmutlar' dakiler, belkide bu yüzden daha güzeldirler. Ama Alacalı Zakkum, tam bir yarı gölge bitkisi. Direkt güneş ışığı yaprak yanıklığı ve yaprakların sadece sarı renge dönüşmesine neden oluyor. Sevgili İremsıla; Tekrar en kısa zamanda, bahçeli bir eve kavuşmanız dileğiyle, herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. |
Orhan Öğretmenim; En iyi cins meyve fidanlarını araştırırken bakın ne buldum.
Gülibrişim Diğer Özellikler Kuvvetli rüzgarlara dayanıklıdır. Park ve bahçelerde dekoratif bir ağaç türü olarak yetiştirilir. Odunu dayanıklı ve değerlidir. Yaprakları kurutularak çay yapılır. Genç yaprak ve çiçekler pişirilerek sebze gibi yenir. Gülibrişim Büyüme ve Boylanma Hızlı büyür. Maksimum 10-12 m. boy yapar. Ayrıca 6m. yayılırmış. Bilgiler bana ilginç geldi paylaşmak istedim.;) Kaynak: E-fidancım |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025