![]() |
İlahi Fatma Hanım;
Sen çok yaşa e mi!:p İnşallah tohum alma konusunda bir aksilik çıkmazsa önce kendime, sonra size ve özelden isteyen bir arkadaşımıza. Zaten çok tohum alabiceğimi ümidediyorum. Zira tam güneş alan, diğer bitkilerle çok karışmadı. Sadece yanında ayrıca Aster var. Bugün eşim böğürtlenlerden olgunlaşanları topladı ve dolaba koydu. Biriktirip birşeyler yapacak tabii.:p Sizede şimdiden afiyet olsun. Baharat çalısı henüz 80-90 cm. Kasımda alıp getirdiğimde tek bir dal idi. Henüz yeni dallanıyor. Kasımdaki durumuna göre çelik alınabilecek kıvama gelirse, size çeliklerim. Selamlar. |
Alıntı:
Manolya' nın bu türleri, ulu ağaç olarak örnekleri bol olan bir cins. Dipten dallananlar sanki yeni bir varyete gibi. Zira hiç büyük bir örneğini görmedim. |
5 Eklenti(ler)
Nihayet, benim bahçemdede Sarı çiçekli Acem Borusu açtı!
Artık devamı gelecektir.:) Eklenti 235401 Eklenti 235402 Eklenti 235403 Kelebek Çalıları farklı biçimlerde dallandılar. Ama farklı olmaları hoşuma gitti. Eklenti 235404 Eklenti 235405 |
Orhan hocam acem borusunun rengi çok güzel kelebek çalısının görünüşüne bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....
|
Sevgili orhan abım,acem borusu çok güzel kelebek çalısı harika görünüyor.
Acem borusu kaç yıllık?ben bu baharda kırmızı çelikledim 30 santim uzadı ama çiçek açmadı. |
Sevgili Periş;
Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim. Selamlar.:) Sevgili Sevim4; Bende geçen yıl çeliklemiştim. geçen yıl sadece uzadı.Yani, önemli bir farklılık oluşmazsa, bir yıl boş geçecek! Gelecek yıl çiçeklenecek. Boyunun kısalığının bir başka nedenide olabilir! İki tür Acem Borusu var. 1-Campsis Radicans: İnanılmaz hızlı uzuyor ve gelişiyor. Çiçekleri, bir dalın ucunda, önce 5-6 tane top biçiminde oluşup, sonra neredeyse serçe parmağı kadar uzayıp açıyor. Benim ''sarı'' ondan. Kontrolü çok güç. Kökleri toprak altında, dalları yukarıda metrelerce uzayabiliyor. Üstünü kestinizse metrelerce uzaktan yerden yeni sürgünler fışkırıyor. 2-Campsis Grandflora: Diğerine göre daha masum. Geç büyüyor.(Birkaç senede 3-4 metreye ancak ulaşıyor.) Çiçeklenmesi farklı. Daha iri ve gösterişli. Ve daha bol çiçekleniyor. Dilerim sizinki bundandır. Selam ve sevgilerimle. |
Şu güzelliğe bakar mısınız?
5 Eklenti(ler)
Hint Yağı bitkisinin, parlak bordo-kırmızı renklenmesini çok beğeniyorum.;)
Eklenti 235659 Nektarinler olgunlaşmaya başlıyor gibi. Eklenti 235660 Bu sene aldığım Karışık renkli Aster paketinden çıkan tohumlardan yetiştirdiğim fidelerde şimdilik sadece mavi-eflatun arası renk çiçekler açtı. Kalanlarda farklı renk çıkacak mı, merakla bekliyorum? Eklenti 235661 Eklenti 235662 Eklenti 235663 |
5 Eklenti(ler)
Bu sene en bol sebze, fasulye. ;)
Eklenti 235664 Eklenti 235665 Eklenti 235666 Meyvelerdende galiba armut başı çekecek. Eklenti 235667 Eklenti 235668 |
Orhan hocam sebzeler meyveler sağlıklı görünüyor maşallah hint yağı bitkisi mükemmel ellerinize sağlık...
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Periş.:)
Alıntı:
Ekim ayında (!), bana özel mesajla hatırlatırsanız, size çelik gönderirim. O ayda daha iyi tutar. |
Orhan bey maşallah sebzeleri toplamaya başlamışsınız. Bizim fasulyeler daha çiçek vereyimmi vermeyeyimmi diye düşünmekteler. Armut dersen allahtan bir adet armut olmuş nerdeyse dibinde yatacağız ki başına bir hal gelmesin. Nektariyide hiç sormayın çağlayken yağan dolu hepsini yerle bir etti bizde havamızı aldık. Seneyi bekleyeceğiz belki tutar diye. Neyapalım bizde sizlerin bahçesindeki meyvelere bakarak doyacağız.
Acem borusu bende de var ama sarısını ilk defa sizde gördüm çok güzel renk tonu var. Eşinize ve size sevgilerimi gönderiyorum... |
1 Eklenti(ler)
Sizi okuyunca sesimi çıkarmamaya karar verdim.:p
Bende geçen yıl bu zamanlarda domates, biber, patlıcan bollaşmıştı. Diyecektim. Vazgeçtim. Acem borusunu 2010 baharında köklendirdim. Geçen yıl tek dal olarak, 1-2 metre kadar uzadı. Bu yıl, dipten itibaren dallanmasına izin vermedim. Yaklaşık 1,5 metreye kadar çıkardığı her sürgünü kopardım. Şimdi boyu 4 metreyi bulan 7-8 sürgünle kuru ağaca tırmanıyor. Bizdende size sevgi ve selamlar. Eklenti 236318 |
1 yılda bu kadar gelişmesi ne güzel. Seneye bahçeyi istila etmeye kalkmasın. :)
|
Sevgili Limon;
Sanırım bitki yerinden sökülmedikçe pek kök sürgünü vermiyor. Ayrıca çok sert budama ilede istilacı olabilir mi? Bilmem. :confused: Sizin bahçenizde yaşadığınız, zıpçıktı gibi her yerden kök sürgünleri fışkırmasını birebir bende yaşadım. Bitkiyi sökmeden önce böyle bir sorun yoktu. Sökünce, toprakta kalan kök parçalarının her biri, yeni bir bitki olarak fışkırmaya başladılar. Ama yinede kesin bir yargı değil benimki. Hala tehlike var yani.:p |
Orhan bey geçtiğimiz Cuma Annemin oturdoğu apartmanın bahçesinde yerden taşların arasından fışkırmış acem borusu sürgünlerini görünce hayret etmiştim. Apartmanın 6. katına kadar tırmanan yaşlı acem borusunu komşular balkonlarına çok yaprak döküyor diye şikayet edince, yönetici en az 15-20 yıl önce kesmişti. İnanın abartmıyorum.
Ama diğer yandan Datça'da ektiğimiz acem borusu da yıllardır 1 metre bile büyümedi, sarı kuru öylece duruyor. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
O taşların arasından fışkıran büyük olasılıkla ''Radicans'' türüdür. O çok istilacı. Bodrum' daki de büyük olasılıkla ''Grandflora'' dır. O daha masum bir varyete. Size bahçemdeki bitkilerden, Paşa Bıyığı'nın bu yılkı ilk çiçeğini armağan ediyorum. Selam ve sevgilerimle.. Eklenti 236714 Eklenti 236715 |
Ne güzel armağan, teşekkürler. . Çiçekleri ve zarif yaprakları, üstelik de dayanıklı ve zahmetsiz oluşu ile Paşa bıyığı sevdiğim bir tür
Alıntı:
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;839308]Hint Yağı bitkisinin, parlak bordo-kırmızı renklenmesini çok beğeniyorum.;)
Eklenti 235659 Nektarinler olgunlaşmaya başlıyor gibi. Eklenti 235660 Bu sene aldığım Karışık renkli Aster paketinden çıkan tohumlardan yetiştirdiğim fidelerde şimdilik sadece mavi-eflatun arası renk çiçekler açtı. Kalanlarda farklı renk çıkacak mı, merakla bekliyorum? Eklenti 235661 Eklenti 235662 Eklenti 235663[/QUOTE Orhan abi;Karanlıkta resim çekmek daha iyi galiba.Objeler çok güzel çıkmışlar.Bahçeniz çok güzel görünüyor. sarı huni gibi çiçekten çelik istiyorum. |
Orhan abi;Karanlıkta resim çekmek daha iyi galiba.Objeler çok güzel çıkmışlar.Bahçeniz çok güzel görünüyor. sarı huni gibi çiçekten çelik istiyorum.[/QUOTE]
Sevgili minarislim; Fotoğrafları karanlıkta değil ama gölgede çekmeye özen gösteriyorum. O zaman renkler birebir aynı çıkıyor. Sarı huni gibi çiçekten kastın, ''Sarı Acem Borusu'' mu? Oysa, bana şubat ayında hatırlat. Budamaları, genellikle o ayda yapıyorum. Selamlar. |
Bayıldım hint yağı bitkisine. O ne güzel yapraklar öyle. Güle güle büyütün, sevgiyle. Eşinize selamlarımı iletin lütfen
|
Alıntı:
Fotoğrafları akşama doğru 19.45 te çektim. Ama minarislim' in yanıldığı kadar var. Sanki gece karanlığında çekilmiş gibi. Flaşlı çektiğimden olsa gerek.:confused: Bizden de size, sevgi ve selamlar. |
Sayın Orhan bey bahçeniz yine mükemmel renkler ve iştah açıcı görüntülerle dolu....Acem borusu sarılı ağaçdaki kabakların şekline bayıldım.... Acem borusuna gelince," hiçbirşeyden çekmedim acem borusundan ve ayrıkotundan çektiğim kadar " diyebilirim.İstanbuldaki bahçenin dört bir yanından kese kese ,kökleye kökleye kurtaramadık...Aynen yazlıkta da o şekil ..Bahçenin yer yerine kök salıp fışkırıyor l0 m. ye kadar yolu var..Paşa bıyığınız da açmış bizimki daha tomurcukda bile değil....Herşey muntazam ve huzur verici görünüyor..Ellerinize sağlık...Selamlar sevgiler.....
|
Bahçemin sizce beğenilmesi gururumu okşuyor. Eee.. Nede olsa renklere hükmeden birisiniz.
Berrin Hanım; Ağaçta asılı kabaklar üç tür. Birisi su kabağı, diğeri uzun kabak, bir diğer türde lobut kabak. geçen yıl yetiştirmiştim. Bu yıl ekmedim. Acem Borusu, galiba yerinden oynatılmadığı sürece sorun yaratmıyor. Kesildiği veya yer değişikliği amacıyla söküldüğünde, toprakta kalan kök parçaları adeta canavarlaşıyor.:mad: Bakalım biraz keyfini çıkarayım. ne zaman sıtkım sıyrılırsa söker, fışkıran sürgünlere kuvvetli herbisitlerden biriyle savaş açarım.:D Beğendiğiniz için, tekrar teşekkürler. Herşey gönlünüzce olsun. |
4 Eklenti(ler)
Bu yaz açan iki glayölün ikiside, pembe bulaşıklı beyaz. :p Diğer renkler henüz açmadılar.
Eklenti 237679 Tohumunu Sayın davut09' un gönderdiği Aydın ve Denizli yöresine özgü, taze iken yumurtalı yemeği yapılan ''Çentme Kabakları'' epeyce büyüdüler. İkisini koparıp, eşim yemeğini yaptı bile. Çok teşekkürler davut09.:) Eklenti 237680 Eklenti 237681 Sevgili Elek' in tohumlarını Eskişehirden getirip, ban gönderdiği Katmerli çiçekli yol hatmilerin pembe çiçeklisi açtı. Onada teşekkür ediyorum. Eklenti 237682 |
Sahur da ziyaretçi kabul edermisiniz??.....Etmeseniz de girdim bir kere....hatmi harika açmış inşaallah tohumlarını toplarsınız Orhan bey?... İlk fotoğrafta o güzel glayölün arkasında galiba ve cinya ordusu gördüm ...Onları da görmek isterdim doğrusu...Her zamanki gibi bahçeniz çok güzel ve tertipli,maşaallah .... Hayırlı Ramazanlar dileği ile selamlar sevgiler efendim......
|
Sevgili Orhan hocam glayörün güzelliği başımı dönderdi Çentme kabakları harika görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık hayırlı ramazanlar geçirmenizi dilerim sevgiler...
|
5 Eklenti(ler)
Berrin Hanım;
Bahçeme şeref verdiniz. Sağolun. Hatmileri, önce viyolde yetiştirip şaşırttığım için olsa gerek, daha ancak çiçekleniyorlar! Oysa yakın çevremde bile neredeyse tohuma kalktılar. Tohumlarını olgulaşma için zaman yeterli olursa, tabi toplayacağım.:) Zinniaları bu yıl, oya ağaçlarından birinin çevreside büyük bir öbek yaptım. Bende beğendim. Çok güzel oldu. Sizede hayırlı ramazanlar. Esenlikler diliyorum. Eklenti 237964 Eklenti 237965 Eklenti 237966 Eklenti 237967 Eklenti 237968 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Glayörlerden henüz açmayan renkler var. Onlarda açtığında fotoğraflıyacağım. Çentme kabaklarını bugün yeniden gördüm. Bayağı irileşmişler. Belli olmaz ''En büyük Balkabağı yarışması''na gönderebilirim.:D Sizede hayırlı ramazanlar. Eklenti 237969 |
Orhan abi;. bahçe nefis görünüyor.Hayırlı ramazanlar. yine döktürmüşsün. ellerine sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025